Concept2 Model D Indoor Roeimachine Review

Concept2 Model D Indoor Roeimachine Review

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Concept2 Model D Indoor Roeimachine

Zeer goed pasvorm / Nick Ingallen


Wat we leuk vinden

 • Eenvoudig te monteren

 • Comfortabel in gebruik

 • Effectieve en aanpasbare full-body workouts

Wat we niet leuk vinden

 • Prijzig

 • Grote voetafdruk

Waar het op neer komt

Als je op zoek bent naar een manier om thuis uitstekende full-body workouts te krijgen, bekijk dan de Model D Indoor Rowing Machine van Concept2. Het is eenvoudig in te stellen, biedt tal van tracking- en connectiviteitsfuncties en het is goed gebouwd.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Concept2.com
4.6


Concept2 Indoor Roeimachine

Concept2 Model D Indoor Roeimachine

Zeer goed pasvorm / Nick Ingallen


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Concept2.com

In dit artikel

 • Installatieproces
 • Ontwerpen
 • Voorstelling
 • Compatibiliteit
 • Macht
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We kochten de Model D Indoor Roeimachine van de Concept2, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

Als je op zoek bent naar een alternatief voor hardlopen of als je het zat bent om te betalen voor een sportschoolabonnement dat je bijna nooit gebruikt, kan een roeimachine een uitstekende aanvulling zijn op je thuisgymnastiek. Hoewel er veel opties op de markt zijn, is concept2’s Model D indoor roeimachine een hoogwaardige optie met een veelzijdig LCD-scherm dat uw prestaties bijhoudt. Het addertje onder het gras? Met een adviesprijs van $ 900 (plus verzendkosten) is het niet bepaald budgetvriendelijk. Om te zien of deze machine de investering echt waard is, hebben we hem naar huis gestuurd met een van onze deskundige recensenten die hem hebben geassembleerd, de instellingen hebben getest en de algehele prestaties hebben geëvalueerd. Lees verder om te zien of de Model D al zijn positieve recensies waarmaakte.

Concept2 Model D Indoor Roeimachine
bodymindspirit Fit / Nick Ingalls

Installatieproces: snel en eenvoudig

Hoewel deze roeier groot (8 voet x 2 voet geassembleerd) en zwaar (57 pond) is, is het assemblageproces verrassend eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is de voorpoten installeren met in totaal acht schroeven (het benodigde gereedschap is inbegrepen). Onze deskundige tester vond de installatie heel eenvoudig: “Het duurde niet meer dan een half uur om deze machine te monteren nadat alles uit de doos was verwijderd,” zei hij. ” Er waren maar een paar stukjes om in elkaar te schroeven.” Hij voegde er ook aan toe dat toen het eenmaal was gemonteerd, hij het meteen begon te gebruiken: “Je kunt letterlijk gaan zitten, je voeten vastbinden en beginnen met roeien zonder het scherm aan te raken of iets in te stellen,” legde hij uit. ” Je pakt gewoon het stuur en gaat.”

Concept 2
bodymindspirit Fit / Nick Ingalls

Ontwerp: Stevig maar groot

Deze roeimachine is van commerciële kwaliteit. De voorpoten zijn van aluminium, de achterpoten zijn van staal, de ketting is vernikkeld staal en de zitting is gemaakt van stevig rubber. Het heeft ook ingebouwde wielen voor eenvoudig transport, verstelbare voetsteunen en een lcd-scherm met achtergrondverlichting om de voortgang bij te houden. De machine heeft een poedercoat afwerking en is verkrijgbaar in zowel zwarte als lichtgrijze tinten. Qua onderhoud heeft de stalen ketting na elke 40 uur gebruik olie nodig.

Het is erg lang, dus het vereist behoorlijk wat ruimte om te gebruiken, maar het voelt niet opdringerig aan als het wordt bewaard in een ruimte die anders weinig wordt gebruikt.

In termen van ergonomie legde onze tester uit dat “comfort in een roeistoel neerkomt op het al dan niet stabiel aanvoelen.” Het verdict? “Sinds de eerste keer dat ik de machine gebruikte, [instability] is geen probleem geweest en ik heb me erg comfortabel gevoeld in de stoel.”

Een minpunt was echter de grote voetafdruk: “Wat ik het minst leuk vind, is waarschijnlijk de grootte van de machine,” zei onze tester. ” Het is erg lang, dus het vereist wel behoorlijk wat ruimte om te gebruiken.” Hij merkte echter op dat omdat het “vrij smal en slank was, het niet opdringerig aanvoelt als het wordt bewaard in een ruimte die anders weinig wordt gebruikt.”

Concept2 Model D Indoor Roeimachine
bodymindspirit Fit / Nick Ingalls

Prestaties: veel manieren om krijg een effectieve training

Deze roeimachine biedt een aantal manieren om je training aan te passen. U kunt de weerstand handmatig aanpassen door het demperniveau te wijzigen tussen één tot 10; de demper regelt de luchtstroom van het luchtbestendige vliegwiel van de machine. De machine heeft ook een prestatiemonitor genaamd de PM5. Het biedt een automatische “Just Row” -modus en een verscheidenheid aan vooraf ingestelde trainingen. U kunt ook uw eigen trainingen helemaal opnieuw ontwerpen en opslaan voor herhaald gebruik. Onze tester, die beperkte ervaring had met het gebruik van een indoor roeimachine voordat hij de Model D testte, ontdekte dat de prestatiemonitor “meestal zeer intuïtief” was om te gebruiken: “Ik gebruikte enkele van de trainingen – zowel op tijd als op afstand – evenals de ‘Just Row’-functie, “legde hij uit. ” Ik heb ook het ‘Darts’-spel getest, wat een heel slimme manier is om je te helpen kennis te maken met het gebruik van de machine en een stabiel, consistent roeiritme op te bouwen.”

Met de PM5 kunt u ook uw gegevens in realtime bijhouden, inclusief uw tempo, watt, slagen per minuut en verbrande calorieën. “De verschillende schermopties zijn ook erg handig, afhankelijk van wat voor soort feedback je zoekt,” legde onze tester uit. “Je kunt een tempoboot instellen om je verder en sneller te duwen, je slagen per minuut, je wattage-output, evenals tijd en afstand te controleren. Het is ook heel gemakkelijk te zien tijdens het roeien, zodat je te allen tijde precies weet waar je aan toe bent, wat geweldig is om te weten wanneer je jezelf moet pushen.” En als u uw gegevens wilt opslaan en vergelijken met eerdere of toekomstige sessies, hoeft u zich geen zorgen te maken: de PM5 slaat uw informatie automatisch op in het interne geheugen of op een optioneel USB-flashstation.

Het is leuk om te gebruiken, dus het voelt nooit als een karwei.

Over het algemeen vond onze recensent dat de Model D een geweldige full-body workout bood die met de tijd nog beter wordt: “Je kunt eruit halen wat je nodig hebt,” legde hij uit. ” Na de eerste paar keer gebruik – als je niet gewend bent om te roeien – voel je je gegarandeerd pijnlijk (de goede soort pijn) in spieren die je misschien niet gewend bent om te werken, vooral in de rug en schouders. Maar zodra je kennismaakt met de machine en erachter komt hoe je je hele lichaam synchroon kunt krijgen, wordt de rit nog soepeler. Het voelt uiteindelijk als een zeer natuurlijke, bijna ontspannende training die er ook toe leidt dat je harder pusht om een eerder tempo of afstand te verslaan. Het belangrijkste is dat het leuk is om te gebruiken, dus het voelt nooit als een karwei.”

Concept2 Model D Indoor Roeimachine
bodymindspirit Fit / Nick Ingalls

Compatibiliteit: Bluetooth- en app-connectiviteit om het bijhouden van de voortgang eenvoudig te maken

Naast het opslaan van uw gegevens, is de Model D compatibel met zowel Bluetooth als ANT + draadloze connectiviteit; hiermee kunt u het aansluiten op veel fitnessapparaten, hartslagbanden en apps. Concept2 heeft ook een gratis app, ErgData, die u helpt bij het organiseren van uw gegevens en kan synchroniseren met het Concept2 Online Logboek.

Vermogen: Alleen batterijen

Het is heel eenvoudig om deze machine aan te drijven. De PM5-tracker neemt slechts twee D-celbatterijen mee, die zijn inbegrepen. Om de levensduur van de batterij te verlengen, haalt de monitor tijdens trainingen stroom uit het draaiende vliegwiel.

Het is nog steeds goedkoper dan een jaar zou kosten bij veel sportscholen, terwijl het een uitstekende full-body workout biedt zonder een steile leercurve.

Prijs: Een waardevolle investering

Je kunt er niet omheen, met een adviesprijs van $ 900 is deze machine duurder dan veel van zijn concurrenten. Vanwege zijn veelzijdigheid en uitstekende kwaliteit zouden we echter beweren dat het nog steeds een geweldige investering is. En, zoals onze tester opmerkte, “het is nog steeds goedkoper dan een jaar zou kosten bij veel sportscholen, terwijl het een uitstekende full-body training biedt zonder een steile leercurve.”

Concept2 Model D Indoor Roeimachine vs Sunny Health &Fitness Full Motion Roeimachine

Sunny Health &Fitness, een ander bedrijf voor fitnessapparatuur voor thuis, biedt ook een indoor roeimachine. Beide modellen zijn online topverkopers, maar ze hebben verschillende verschillen. Het model van Sunny Health and Fitness werkt via een hydraulisch cilindersysteem met 12 niveaus, terwijl de optie van Concept2 een luchtbestendig vliegwiel heeft met 10 niveaus. Hun gewichtscapaciteiten zijn ook contrasterend: het maximale gebruikersgewicht van Sunny Health is 350 pond, terwijl dat van Concept2 500 pond is. Hoewel ze allebei LCD-schermen hebben om de voortgang te volgen, geeft de optie van Sunny Health eenvoudige statistieken weer zoals tijd, telling en calorieën, terwijl het scherm van Concept2 veelzijdiger is. De laatste beschikt ook over draadloze Bluetooth- en ANT + -compatibiliteit, app-connectiviteit en vooraf ingestelde trainingen. Ondanks al die verschillen is de prijs de grootste factor hier. Terwijl het model van Concept2 voor $ 900 gaat, is de machine van Sunny Health much meer budgetvriendelijk met een adviesprijs van minder dan $ 200.

Neem een kijkje bij enkele van de andere beste indoor roeimachines die je kunt kopen. Of, als u op zoek bent naar andere manieren om in uw cardio te komen in het comfort van uw eigen huis, kunt u de beste loopbanden, beste indoor fietsen fietsen of de beste elliptische trainers bekijken.


Eindoordeel

Koop het als het binnen uw budget valt.

Concept2’s Model D indoor roeimachine is ongetwijfeld duur. Maar vanwege de stevige constructie, talrijke tracking- en connectiviteitsopties en effectiviteit is het de investering meer dan waard.

Specs

 • Productnaam

  Indoor Roeimachine

 • Product merk

  Concept2

 • Prijs

  900,00 dollar

 • Gewicht

  57 pond.

 • Afmetingen van het product

  96 x 24 x 44,5 inch.

 • Zithoogte

  14 in.

 • Gewicht Capaciteit

  500 pond

 • Stroomvereisten

  Twee D-cel batterijen (meegeleverd)

 • Materiaal

  Aluminium voorpoten, stalen achterpoten, ABS kunststof monitorarm, vernikkelde stalen ketting

 • Garantie

  2 jaar voor alle onderdelen, 5 jaar voor frameonderdelen

Als je op zoek bent naar een manier om thuis uitstekende full-body workouts te krijgen, bekijk dan de Model D Indoor Rowing Machine van Concept2. Het is eenvoudig in te stellen, biedt tal van tracking- en connectiviteitsfuncties en het is goed gebouwd.

Het is erg lang, dus het vereist behoorlijk wat ruimte om te gebruiken, maar het voelt niet opdringerig aan als het wordt bewaard in een ruimte die anders weinig wordt gebruikt.

Het is leuk om te gebruiken, dus het voelt nooit als een karwei.

Het is nog steeds goedkoper dan een jaar zou kosten bij veel sportscholen, terwijl het een uitstekende full-body workout biedt zonder een steile leercurve.

Koop het als het binnen uw budget valt.

Concept2’s Model D indoor roeimachine is ongetwijfeld duur. Maar vanwege de stevige constructie, talrijke tracking- en connectiviteitsopties en effectiviteit is het de investering meer dan waard.