Chrysanthemum Thee voordelen en bijwerkingen

Chrysanthemum Thee voordelen en bijwerkingen
Chrysantenthee

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Chrysantenthee is een infusiedrank die wordt bereid door heet water over gedroogde chrysantenbloemen te gieten. Een populaire zomerdrank in China, de thee is gebruikt in de Chinese geneeskunde om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen. Niet alle voordelen van chrysantenthee worden echter ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

Wat is chrysantenthee?

Chrysantenthee wordt niet gemaakt van theebladeren zoals je zou verwachten. In plaats daarvan wordt deze infusiethee gemaakt van bloemen van de chrysantenplant. Chrysanten, of moeders, zijn een overblijvende plant verwant aan de zonnebloemfamilie en staan bekend om hun heldere bloesems.

Chrysantenthee wordt al honderden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Daarnaast wordt chrysant vaak gecombineerd met andere kruiden. Deze combinaties worden ook vaak aangeprezen als de behandeling van een reeks ernstige aandoeningen.

Chrysantenthee Gezondheidsvoordelen

Hoewel de gezondheidsvoordelen van chrysantenthee op grote schaal worden gepromoot, worden weinig van die voordelen ondersteund door sterk klinisch bewijs. Veel claims over de drank zijn gebaseerd op beperkte studies of persoonlijke rapporten over Chinese chrysant (in verschillende vormen) in combinatie met andere kruideningrediënten.

Meer onderzoek is nodig om te zien of chrysantenthee de bloedsuikerspiegel en zelfs precancereuze maagslijmvlieslaesies positief kan beïnvloeden. Omdat onderzoek schaars en voorlopig is, adviseren experts dat er niet genoeg bewijs is om het gebruik van chrysant te ondersteunen bij de behandeling van maagkanker of een andere vorm van kanker.

De uitgebreide Database van natuurlijke geneesmiddelen adviseert ook dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is om het gebruik van chrysant te ondersteunen voor de behandeling van andere aandoeningen die vaak worden aangeprezen.

Bevat het cafeïne?

Chrysantenthee is een bloemeninfusie en geen echte thee gemaakt van bladeren van de Camellia sinensis | plant. Als zodanig zit er geen cafeïne in de drank.

Chrysanthemum Thee Bijwerkingen

Het is mogelijk om bepaalde bijwerkingen te ervaren als u chrysant consumeert of het hanteert om uw thee te bereiden. U kunt last hebben van huiduitslag (ook wel contactdermatitis genoemd), waaronder roodheid, zwelling of jeuk. U kunt ook een verhoogde gevoeligheid voor zonlicht ervaren en een verhoogde kans op het krijgen van een zonnebrand.

U mag geen chrysant consumeren als u medicijnen gebruikt om het immuunsysteem te onderdrukken of als u allergisch bent voor ambrosia.

Er is niet genoeg bewijs om te weten dat het consumeren van chrysant op de lange termijn veilig is.

Hoe chrysantenthee te bereiden

Om je eigen chrysantenthee te maken, plaats je gedroogde, hele chrysantenbloemen in een kopje of theepot en giet je er kokend water overheen. Laat de bloemen enkele minuten trekken totdat de thee goudgeel kleurt. Voeg desgewenst suiker toe.

Een ons gedroogde chrysantenbloemen maakt ongeveer 20, 8-ounce kopjes thee. De thee heeft een licht bloemig aroma en een zachte zoetheid.

Een woord van bodymindspirit

Sommige theedrinkers kunnen verlichting krijgen van bepaalde symptomen wanneer ze chrysantenthee drinken. Maar het is altijd moeilijk te zeggen of ze verlichting kregen van hun symptomen van de thee of van andere omstandigheden. Het kan verleidelijk zijn om te grijpen naar een natuurlijke behandeling voor ziekte, maar in sommige gevallen kan de natuurlijke behandeling meer kwaad dan goed doen.

Als u leeft met een gezondheidstoestand en liever verlichting krijgt met behulp van een alternatieve behandeling, neem dan contact op met uw zorgverlener. Veel artsen en verpleegkundigen zijn bekend met traditionele Chinese behandelingen en kunnen u mogelijk begeleiden naar de veiligste, meest effectieve behandeling voor u.

Er is niet genoeg bewijs om te weten dat het consumeren van chrysant op de lange termijn veilig is.