Cheeseburger Voeding: calorieën en gezondheidsvoordelen

Cheeseburger Voeding: calorieën en gezondheidsvoordelen
Cheeseburger, geannoteerd

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


De meeste mensen houden van een sappige cheeseburger. Maar cheeseburger calorieën kunnen snel oplopen. Hoewel het het beste is om uw regelmatige inname van fastfood cheeseburgers te beperken, zijn er manieren om deze Amerikaanse favoriet in uw dieet te houden. Een cheeseburger kan enkele voedingsvoordelen bieden en er zijn manieren om het gezonder te maken.

Voedingswaarde feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor een enkele, gewone patty cheeseburger met broodje (130 g).

 • Calorieën: 350
 • Vet: 14g
 • Natrium: 630 mg
 • Koolhydraten: 35g
 • Vezel: 1,95 g
 • Suikers: 6,01 gram
 • Eiwit: 17g

Er zit wat verzadigd vet in cheeseburgers. Het rundvlees in de burger draagt bij aan het aantal verzadigde vetten en de kaas voegt ook verzadigde vetcalorieën toe. Maar een cheeseburger levert geen suiker en het is een goede bron van ijzer, vitamine B6 en B12.

Cheeseburger voeding zal variëren afhankelijk van hoe u uw burger bereidt, welk merk u koopt of waar u kiest om te eten. Bijvoorbeeld, volgens de USDA, als je een gewone cheeseburger bij McDonalds krijgt, consumeer je 313 calorieën, 14 gram vet, 15 gram eiwit en 33 totale koolhydraten. Je verbruikt ook 745 gram natrium, of meer dan 30% van je totale aanbevolen natriuminname voor de dag. Je verbruikt ongeveer hetzelfde aantal calorieën als je een gewone cheeseburger bestelt bij Burger King.

Maar als je een cheeseburger eet bij Applebees, consumeer je volgens de restaurantketen meer dan 920 calorieën, ongeveer 60 gram vet, 23 gram verzadigd vet en meer dan 1620 milligram natrium. Dus waarom is er zo’n significante variatie in cheeseburger calorieën en voeding? Portiegrootte en bereidingswijze maken een groot verschil.

Wat is de gezondste kaas voor een cheeseburger?

Meestal kiezen hamburgerliefhebbers de beste kaas voor hun maaltijd op basis van de smaak en hoe goed de kaas smelt. Maar zijn sommige hamburgerkazen gezonder dan andere? Ja, maar niet met een grote marge. Hier is hoe enkele van de meest populaire kazen zich opstapelen.

 • Amerikaanse kaas: 106 calorieën, 9 gram vet
 • Cheddar: 114 calorieën, 9 gram vet
 • Peper jack: 110 calorieën, 9 gram vet
 • Blauwe kaas: 100 calorieën, 8 gram vet
 • Zwitserse kaas: 95 calorieën, 7 gram vet
 • Brie kaas: 100 calorieën, 8 gram vet
 • Mozzarella kaas (deels mager): 79 calorieën, 5 gram vet

Houd er rekening mee dat de portiegrootte een groot verschil maakt wanneer u kaas aan een hamburger toevoegt. De hierboven genoemde calorietellingen zijn voor één ons van elke kaas. Maar voorgesneden plakjes zijn vaak minder dan een volle ounce en u kunt mogelijk calorieën besparen door de kleinere portie te gebruiken.

Daarnaast mag je minder kaas gebruiken als je kiest voor een ras met een sterkere smaak. Om die reden kan het gebruik van peper jack of brie u helpen om een paar calorieën te besparen.

Houd er ten slotte rekening mee dat het toevoegen van kaas aan je hamburger het natriumgehalte zal verhogen. Dus als u probeert uw zoutinname te verminderen, wilt u misschien de kaas overslaan.

Een Cheeseburger gezonder maken

De beste manier om vet, calorieën en natrium in je cheeseburger te verlagen, is door het thuis te maken. Gril je burger zodat vet wegloopt van het vlees en zodat je geen extra olie of boter hoeft te gebruiken om het pasteitje te bereiden. Je kunt ook magerder vlees gebruiken in plaats van de standaard 80/20 chuck: Magerder gehakt, bizon, kalkoen of kip.

Zodra je burger klaar is, wees dan voorzichtig met specerijen en toppings. Populaire toppings zoals spek sturen je vet- en calorietelling door het dak. Dus misschien wilt u die opties doorgeven. Stapel in plaats daarvan op de sla, tomaat en ui.

Sla daarnaast de mayo, barbecuesaus en andere vette dressings over. Mosterd is een goede smaakmaker en de kaas voegt ook veel hartige smaak toe. En overweeg om slechts een half broodje te gebruiken. Een hamburgerbroodje kan 100 tot 200 calorieën extra toevoegen. Probeer een burger met open gezicht of wikkel het hele pasteitje in een slablad.

Tot slot, wees slim als je cheeseburger-bijgerechten bestelt. Frietjes, uienringen en zelfs koolsla zitten boordevol calorieën. Als de burger alleen niet genoeg voedsel is, kies dan voor vers fruit of een kleine salade aan de zijkant. En drink water om je dorst te lessen. Een koud biertje voegt 150 calorieën of meer toe aan je daily count en een milkshake kan gemakkelijk drie keer dat aantal toevoegen.