Chakra Healing Uitgelegd – Een beginnersgids voor de zeven chakra’s (kleuren, grafiek en genezing)

Jarenlang heb ik gezocht naar balans. Als het ging om mijn werkleven / huis, emoties, relaties en andere gebieden, leken dingen altijd een beetje off-kilter te zijn.

Het gebruikelijke advies van ‘meer slaap’ of ‘gewoon goed eten en sporten’ was niet genoeg. Gefrustreerd dook ik in yoga, meditatie en andere oefeningen.

Het was door meditatie dat ik een oud concept ontdekte dat me hielp mijn lichaam en mijn hogere zelf veel beter te begrijpen dan ik ooit eerder had gehad.

Toen ik eenmaal de betekenis van de term volledig begreep ‘Chakra‘ en kon antwoord geven op de vraag, ‘hoe werken chakra’s?’ het vinden van balans in het leven was niet langer een zoektocht.

Net als wanneer een loodgieter een verstopte afvoer stopt, is het niet nodig om het water te vragen om te stromen. Dat doet het op een natuurlijke manier.

Wat is de betekenis van Chakra en hoe werken chakra’s?

Het chakrasysteem is altijd een deel van het menselijk bestaan geweest, omdat het deel uitmaakt van hoe we zijn gemaakt, net als het hebben van een hart of oorlellen.

Het eerste geschreven verslag ervan werd gevonden in de Veda’s, een oude compilatie van teksten geschreven in India tussen 1500 en 500 voor Christus.

Zoals alle woorden in de Veda’s, is ‘chakra’ een Sanskriet term die ‘schijf’, ‘wiel’ of ‘vortex’ betekent.

Chakra 's

De zeven chakra’s zijn draaiende wielen van energie die op en neer de wervelkolom lopen. De eerste bevindt zich aan de basis van het stuitje, terwijl de laatste zich net boven de bovenkant van het hoofd bevindt.

Elk chakra heeft een aparte positie en dient een ander doel. Door zoveel mogelijk te leren over elk chakracentrum, werd ik me bewust van een aantal dingen:

 • Chakra’s zijn ‘regulatoren’ die elk deel van ons lichaam beïnvloeden en zelfs in verband zijn gebracht met ziekte;
 • Elk chakra heeft een vijfdelige invloed: emotioneel, energetisch, fysiek, psychologisch en spiritueel;
 • Wanneer onze chakra’s uit balans zijn, kunnen zowel fysieke als mentale problemen zich manifesteren;
 • Hoewel er 7 universeel geaccepteerde ‘hoofd’ chakra’s zijn, worden maar liefst 110 energetische centra erkend door verschillende sekten;
 • Elke chakra is verbonden met een bepaalde kleur (d.w.z. groen, geel, paars).

Chakra Grafiek

Er zijn manieren om je chakra’s opnieuw in balans te brengen door de persoonlijke beoefening van verschillende technieken. Voordat ik suggesties geef voor hoe dit te doen, wil ik u voorzien van een handige chakra kaart en informatie over elk individueel energiepunt.

zeven chakra's

Wat zijn de 7 Chakra’s?

Omdat elk chakra zo uniek is, is er geen manier om ze allemaal in één korte alinea te behandelen.

Als je een volledige energetische genezing wilt, moet je leren hoe je alle zeven chakra’s in balans kunt brengen. Dit begint met het begrijpen van hun positionering en doel.

Dus voordat je dieper ingaat op het balanceren en helen van chakra’s, vind je eerst meer informatie over de positie en het doel van elke chakra.

Wortel Chakra

wortelchakra

Ook bekend als Muladharade Wortel Chakra bevindt zich aan de basis bij het stuitje en is de thuisbasis van onze instinctieve intuïtie. Het is de eerste van vier fysieke chakra’s. Het is ons overlevingscentrum en wordt beschouwd als het eerste chakra omdat het het eerste deel van de wervelkolom is dat zich ontwikkelt terwijl we embryo’s zijn.

Veiligheid, beveiliging en basisbehoeften zijn allemaal verbonden met dit energiecentrum. Net als de wortels van een plant, is het dit chakra dat ons aardt.

Hoewel ik een zeer spiritueel persoon ben, is een ding dat ik leuk vind aan het bestuderen van chakra’s de wetenschappelijke link. Ik denk vaak aan de Wortelchakra als de verbinding met iemands kindertijd.

Psychologen theoretiseren dat wanneer we jong zijn, we op onze ouders vertrouwen om aan onze meest elementaire behoeften te voldoen. Wanneer ze niet aan onze verwachtingen voldoen (fysiek of emotioneel), kan er een diep gevoel van wantrouwen ontstaan. Dit heeft de neiging om ons naar volwassenheid te volgen en een onbalans in onze Wortelchakra te veroorzaken.

In het healing gedeelte bespreek ik manieren waarop dit zich vaak manifesteert en wat je kunt doen om je Root Chakra te deblokkeren en je weer ’thuis’ te gaan voelen.

Sacraal Chakra

sacraal chakra

Als je een probleem hebt met het uitspreken van ‘S’-woorden, maak je dan klaar om met je tong gebonden te zijn! Net onder je navel vind je de Svadhishthana, het Sanskriet woord voor uw Sacraal Chakra. Dit energiecentrum draait helemaal om zelfexpressie. Het wordt letterlijk vertaald als ‘woonplaats van het zelf’. Ik noem het de ‘zetel van het zelf als het gaat over iemands seksualiteit, creativiteit of emotionele verklaringen.

Blijf bij het hierboven beschreven kindconcept en stel je voor dat je ongeveer vijf of zes jaar oud bent. Het is waarschijnlijk dat je je in deze tijd vrij voelde om jezelf te zijn – de echte jij, je authentieke zelf. Dit is de reden waarom jonge kinderen van nature vrij en vreugdevol zijn.

Voor het grootste deel stromen hun chakra’s vrij en zijn ze afgestemd op wie ze zijn. Dit gevoel van heelheid is iets waar velen van ons ons hele leven naar streven om terug te keren. Het is mogelijk.

Als je problemen hebt met grenzen, relaties of diepe verbindingen, is het waarschijnlijk dat er een probleem is met je sacrale chakra. Het balanceren van het tweede energiecentrum kan vreugde en vervulling in je leven terugbrengen en de verbinding die je hebt met anderen en jezelf vergroten.

Solar Plexus Chakra

solar plexus chakra |

Het derde chakra, ook bekend als de Manipura of de navelchakra, is je centrum van persoonlijke kracht. Het is verbonden met je zelfrespect, doelen, verlangens en ware intenties. Het is ook een opslagplaats voor je intellect en ego.

In mijn ervaring is de Solar Plexus Chakra is een van de meest waarschijnlijke om uit de uitlijning te vallen. Dit gebeurt meestal tijdens de tienerjaren, maar kan op andere momenten optreden wanneer we ons minder dan of niet genoeg beginnen te voelen.

Ken je Eeyore nog van de Disney-klassieker Winnie the Pooh? Pessimistisch van hart, hij loopt altijd met zijn hoofd naar beneden in een depressieve toestand en kan niets bijhouden, vooral zijn staart. Het is jammer dat ze niet veel weten over chakra’s in de Hundred Acre Woods, want hij zou zeker kunnen profiteren van een Solar Plexus-uitlijning.

Als u te maken heeft met een van de volgende problemen, is het waarschijnlijk dat u dat ook zou kunnen:

 • Blootstelling aan kritiek en afwijzing
 • Laag zelfbeeld
 • Co-afhankelijkheid of verslaving
 • Gebrek aan controle over jezelf

Hoewel de kleur van het zonnechakra felgeel is, is het een vuurelement en is het direct gekoppeld aan het spijsverteringsstelsel. Dit lijkt misschien geen probleem, maar een ding dat ik levensveranderend heb gevonden, is nieuwe informatie over de darm en je geestelijke gezondheid.

Jarenlang gingen wetenschappers ervan uit dat de krachtige neurotransmitters die onze stemming en algehele welzijn regelen, alleen in de hersenen worden geproduceerd. Het blijkt dat ons gastro-gebied als een tweede brein is.

Dit is des te meer reden om je Zonnechakra in toom te houden en op een optimaal niveau te laten functioneren. Het zal je in staat stellen om je ware pad te volgen.

Hart Chakra

hart chakra

Als je nog nooit van een van de andere energievortexen hebt gehoord, weet je zeker van je Hart Chakra en de wonderbaarlijke dingen die daar in vervat zitten. De Sanskriet naam Anahata vertaalt zich naar ‘ongedeerd’, en dat is het ding waar we allemaal naar streven, vooral na moeilijke tijden in het leven. Om dit te doen, moeten we ervoor zorgen dat ons hart open is.

Hoewel dat misschien klinkt als een no-brainer, doen we meestal het tegenovergestelde. Een voorbeeld waar we ons allemaal in kunnen vinden is liefdesverdriet. Of het nu gaat om afwijzing, verlating of het verliezen van iemand van wie we houden die intense pijn veroorzaakt, de uitkomst is hetzelfde.

Dit soort diepe pijn kan ervoor zorgen dat we ons afsluiten, in onvergevingsgezindheid gaan zitten en iedereen blokkeren in een poging om een herhaling van de situatie te voorkomen. Hoewel dit op dat moment logisch is, werkt het zelden en kan het een blokkade van het hartchakra veroorzaken. Wat er daarna vaak gebeurt, is het tegenovergestelde van wat zou moeten zijn: jaloezie, woede, wrok en algeheel ongeluk.

Er zijn zoveel eenvoudige manieren om dit vierde chakra-energiecentrum te deblokkeren, en de meeste beginnen met het geven van liefde. Ik weet dat dit een beetje cliché klinkt, maar het is eigenlijk heel krachtig en kan worden bereikt door een paar eenvoudige oefeningen die ik zal delen in de helende sectie.

Keel Chakra

keelchakra

Als je van het midden van je borst naar je keel gaat, zul je merken dat je Vishuddha of Keel Chakra. Dit is de eerste van drie spirituele chakra’s en is de krachtpatser van communicatie.

Andere chakracentra houden zich bezig met het bepalen van je waarheid, maar deze draaikolk stelt je in staat om het uit te drukken. Wanneer de energie stroomt, kun je anderen vertellen hoe je je voelt, effectief luisteren en gevoelens communiceren door middel van kunstvormen zoals zingen of schilderen.

Een ander belangrijk ding om te weten over het vijfde chakra wiel is dat het dicht to het gebied waar karma wordt gecreëerd.

Om deze reden is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat onze gedachten, woorden en acties volledig in lijn zijn met wat we geloven dat waar en juist is. Anders kan er een chakrablokkade optreden.

Zoveel mensen in relaties die niet goed gaan, denken dat ze gewoon niet compatibel zijn met hun partners, maar gaan verder om te ontdekken dat ze dezelfde problemen hebben in het volgende partnerschap.

Dit is een probleem met de keelchakra die, indien gecorrigeerd, je romantische relaties en partnerschappen naar een nieuw niveau kan tillen.

Derde Oog Chakra

derde oog chakra

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat hij ergens ‘een zesde zintuig’ over had. Wat ze meestal bedoelen is dat ze een gevoel hadden over iets dat niet door de andere zintuigen kon worden bewezen, maar wel bleek te kloppen.

Deze zin is verbonden met het zesde chakra, beter bekend als de Derde Oog Chakra. De Ajna, wanneer geopend, helpt u de juiste beslissingen te nemen en precies te weten wat u moet doen, ongeacht de omstandigheden.

Ik zal nooit het verhaal vergeten dat een vriendin me vertelde over haar ervaring met haar Derde Oog Chakra lang voordat ze ooit wist wat het was. Dit was in de begindagen van sociale media en lang voordat dating-apps een gebruikelijke manier waren om iemand te ontmoeten.

Deze vriend ontmoette een man op Facebook en ze stuurden maandenlang berichten over en weer. Hij woonde in Florida en nodigde haar uit voor een bezoek en bood zelfs aan om een vliegticket te kopen.

Hoewel ze het ermee eens was, vond mijn vriendin dat er iets niet helemaal klopte. Dus sloeg ze de uitnodiging af en negeerde zijn indringende en overtuigende berichten. Maanden later bladerde ze door tv-kanalen en zag ze een breaking news-aankondiging.

Ze schrok toen ze de mugshot van haar voormalige beau op het scherm zag. Hij was gearresteerd als onderdeel van een federale mensenhandelring. Vertrouwen op haar intuïtie heeft mogelijk haar leven gered.

Je hoeft geen dramatische ervaring te hebben zoals mijn vrienden om de wonderen van je Derde Oog Chakra te ervaren. Het is natuurlijk open! Het enige wat je hoeft te doen is dat zo te houden.

Dit intuïtiecentrum is de sleutel tot je zielsverbinding en helpt je ook om de innerlijke kennis te nemen en in je voordeel te gebruiken. Vertrouwen op de ‘zetel van je ziel’ zal je in staat stellen om paranormale vermogens aan te boren.

Het regelmatig opruimen van deze Chakra is dus vooral cruciaal voor de helderziende of mensen met speciale gaven.

Kruin Chakra

kruinchakra

Wil je meer weten over je spirituele gidsen? Verlang je naar leiding van een hogere macht? U wilt er zeker van zijn dat uw Kruin Chakra is in topvorm!

Het zevende en laatste chakra rust net boven het hoofd als een koninginnenkroon. De Sahasrara is onze link met het hele universum en alles om ons heen, inclusief ons pure bewustzijn.

Ik zei aan het begin van het artikel dat de Wortelchakra ons grondvest. Het Kruinchakra verbindt ons met de hemel.

Als je spiritueel wilt groeien, moet je 7e chakra normaal functioneren. Wanneer dit het geval is, zul je in staat zijn om je ego te transcenderen en je te concentreren op het grotere geheel. Je zult niet langer verzanden in negatieve emoties of egoïstische verlangens.

Het is belangrijk om te onthouden dat chakrawerk onderaan moet beginnen en naar boven moet gaan. Dus als je problemen hebt met je kruinchakra, is het waarschijnlijk dat energiecentra op een lager niveau geblokkeerd of overactief zijn.

Door die eerst te helen, zal je Kruinchakra gemakkelijker in lijn kunnen komen.

Wat zijn de chakrakleuren?

Elk van de zeven chakra’s heeft een Kleur dat vertegenwoordigt het in het chakrasysteem. Terwijl je mediteert over elk van deze centra, wil je je de roterende schijven voorstellen als kleurrijke draaikolken van licht.

In het begin was dit moeilijk voor mij om te doen, omdat ik snel vergat wanneer de kleur op elk chakra was afgestemd.

chakra's kleuren

Om dit gemakkelijker te maken, gebruik ik een algemeen acroniem dat de meeste mensen gebruiken om de kleuren in de regenboog te onthouden: Roy G Biv. Deze dwaze naam schetst elke kleur vanaf de wortel en bewegend naar de kroon.

 • Wortel Chakra (Rode Kleur)
 • Sacrale Chakra (Oranje Kleur)
 • Solar Plexus Chakra (Gele Kleur)
 • Hart Chakra (groene kleur)
 • Keel Chakra (Blauwe Kleur)
 • Derde Oog Chakra (Indigo Kleur)
 • Kruin Chakra (Violette Kleur)

Elk van deze chakrakleuren duidt op een bepaalde emotionele of fysieke component van het chakrasysteem. Onze emoties worden bijvoorbeeld weergegeven door groen, terwijl ons vermogen om met anderen te communiceren blauw is. Ze kunnen ook verschillende trillingsfrequenties en aura’s belichamen die in het elektromagnetische veld worden gezien.

Chakra’s Genezing

De enige manier om een algeheel evenwicht te vinden, is ervoor te zorgen dat al onze energiecentra in balans zijn. Dit gebeurt door de genezing (deblokkering) van chakra’s.

Leren om dit te doen zal helpen om overactieve chakra’s in lijn te brengen en fysieke en emotionele manifestaties van deze problemen te voorkomen.

chakra kleuren

Er zijn enkele algemene manieren om elk centrum te genezen, en er zijn ook enkele specifieke manieren. Ik vind chakra’s healing een ’trial and error’ proces, en wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor de andere.

Blijf lezen voor meer informatie over hoe u de juiste genezingspraktijk voor u kunt vinden.

Wat is Chakra Healing en hoe chakra’s te deblokkeren?

Chakra healing betekent het in balans brengen van de chakra’s die uit balans zijn. Wanneer chakra’s uit balans zijn, worden ze beschreven als ‘onderactief‘ of ‘Overactieve‘.

Onderactieve chakra’s zijn ‘geblokkeerd‘ of het niet instabiel verdelen van energie. Om ze te genezen, moeten we manieren vinden om ze te openen.

Wat interessant is, is dat één geblokkeerd chakra het hele systeem beïnvloedt. Als één energiecentrum niet goed stroomt, zullen een of meer van de anderen een manier vinden om dit te compenseren.

geblokkeerde chakra's

Wanneer dit gebeurt, worden omringende chakra’s ‘overactief’ en gaan ze in overdrive. Hoewel dit misschien een groot probleem lijkt, kan het problemen veroorzaken die net zo uitdagend zijn als een geblokkeerd chakra.

Door de chakra’s te deblokkeren die minder open zijn dan ze zouden moeten zijn, kunnen we ons lichaam en geest weer in balans brengen en ons hoogste potentieel bereiken.

Er zijn veel manieren om dit te doen, de meest voorkomende zijn meditatie en yoga, maar er zijn ook andere manieren.

Omdat het proces voor elk individueel chakra enigszins anders is, heb ik hieronder enkele algemene tips geschetst en Ik heb een snel overzicht gemaakt van hoe je elk van de zeven centra kunt genezen.

Een snelle en effectieve manier is het gebruik van het Chakra Activatie Systeem. Via dit systeem begeleidt Stephanie Mulac je bij het sneller opruimen van je chakra’s dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Je leert hoe je door de energieblokken kunt knallen die je tegenhouden en je vast houden.

Anderen die met Steph’s systeem hebben gewerkt, voelen zich absoluut gezond, boordevol zelfvertrouwen en enthousiast om te gaan.

1. Chakra Healing Meditatie

Ik noem deze eerst omdat het de sleutel kan zijn om twee verschillende dingen te doen. De eerste is het helen van wat de blokkade in de eerste plaats heeft veroorzaakt.

Als een jeugdtrauma er bijvoorbeeld voor zorgde dat je Wortelchakra zich sloot, moet je daarmee omgaan voordat je het energiecentrum volledig kunt openen. De beoefening van meditatie kan je helpen in contact te komen met je hogere zelf en gebieden van pijn te onthullen die moeten worden aangepakt.

Vervolgens kun je geleide chakra-meditaties gebruiken om je te concentreren op het afstemmen van elk van deze centra op een specifieke genezingsfrequentie.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, raad ik je aan de bovenstaande video te bekijken, een van de boeken van Dr. Joe Dispenza op te pakken of zijn geleide meditaties te downloaden. BOTEC 1 richt zich specifiek op chakra’s.

2. Chakra Healing etherische oliën

Toen ik voor het eerst mijn chakra’s begon te helen door middel van meditatie, deed ik dat onbewust. Ik voelde me ook aangetrokken tot bepaalde geuren waar ik nog nooit veel aandacht aan had besteed, lavendel in het bijzonder.

chakra etherische oliën

Pas toen ik aromatherapie begon te bestuderen, realiseerde ik me hoe bepaalde geuren direct verbonden zijn met specifieke energiecentra. Het blijkt dat lavendel het kruinchakra belichaamt.

Het gebruik van essentiële lavendelolie in een diffuser heeft me geholpen om mijn kruinchakra te genezen en in harmonie te blijven met dit energiecentrum. Hier zijn enkele anderen om te overwegen:

 • Wortel Chakra: Patchouli of Mirre
 • Sacraal Chakra: Roos of Sandelhout
 • Solar Plexus Chakra: Jeneverbes, Citroen of Cederhout
 • Hart Chakra: Roos of Jasmijn
 • Keel Chakra: Pepermunt of Kamille
 • Derde Oog Chakra: Rozemarijn of Clary Sage
 • Kruin chakra: Lavendel of Palissander

3. Chakra Yoga Houdingen

Net als meditatie is yoga een geweldige oefening voor diegenen die hun chakra’s willen genezen. Ik heb het echt ben gevondeneficial voor het vrijgeven van ‘vastzittende’ energie die een boost nodig heeft zodat deze uit het lichaam kan worden verdreven.

 yogahoudingen voor wortelchakra

Als je nog nooit yoga hebt geprobeerd, geen biggie. Zoek gewoon een beginnersklas bij jou in de buurt, pak een mat en probeer het eens. Als je het liever thuis probeert, zijn hier enkele poses voor elk energiecentrum.

 • Wortel Chakra: Slinger of Berg Pose
 • Sacrale Chakra: Gedraaide Driehoek of de Godinnenhouding
 • Solar Plexus Chakra: Boot of de Half Lord of the Fishes Pose
 • Hart Chakra: Cobra of Kameel Pose
 • Keel Chakra: Ploeg of Vis Pose
 • Derde oog chakra: dolfijnhouding of zonnegroeten
 • Kruinchakra: vlinder- of lijkhouding balanceren

Een gedetailleerde uitleg van elke pose vind je hier. Als je meer wilt lezen over het starten van je eigen yogabeoefening, kun je ook een yogaboek kopen.

4. Chakra Healing Muziek

Het gebruik van muziek in verband met meditatie en/of yoga is een van de beste manieren om het balanceren van je chakra’s een vliegende start te geven. Een ding dat weinig mensen zich realiseren, is dat er een frequentie is waarmee ons lichaam van nature resoneert.

Om deze reden wordt elke muziek die is afgestemd op 432Hz automatisch rustgevend en helend.

Een snelle iTunes- of Youtube-zoekopdracht van Hertz 432-muziek biedt tal van opties die u kunt gebruiken in verband met andere praktijken. Tibetian Singing Bowls zijn een ander goed alternatief.

5. Chakra Helende Stenen

Chakra helende stenen zijn een rage. Ik bezit verschillende prachtige helende stenen sieraden, maar je kunt ook individuele stenen kopen als het dragen van dikke stukken niet jouw ding is.

chakra armband

De eenvoudigste manier om te kiezen welke stenen je wilt selecteren, is door de kleur van de steen af te stemmen op het specifieke energiegebied dat je probeert te genezen. Een rode jaspis zou bijvoorbeeld werken voor het balanceren van de wortelchakra, terwijl een saffier beter zou werken voor problemen met het derde oogchakra.

Chakra Healing tips voor elke Chakra

Ik ga elk van deze helende secties voorafgaan met een paar beschrijvende woorden die de noodzaak van chakra-balancering suggereren.

Als geen van deze woorden lijkt te passen bij je huidige staat, kun je toch werken aan balanceren (het kan geen kwaad) of doorgaan naar het volgende gedeelte.

Wortel Chakra Healing

wortel chakra healing

Overactieve Wortel Chakra symptomen: Angstig, onzeker, overdreven materialistisch en bestand tegen verandering

Onderactieve (geblokkeerde) Wortel Chakra Symptomen: Gebrek aan veiligheid, angststoornissen / paniekaanvallen, codependentie, verlatingsangst, woede of zich niet verbonden voelen met het lichaam

Root Chakra Healing Tips:

 • Ga de natuur in! Door jezelf te aarden en je opnieuw te verbinden met de aarde, moedig je je lichaam aan om weer te vertrouwen. Een natuurwandeling, een duik nemen in een lente of gewoon een boom knuffelen zijn eenvoudige dingen die je wortelchakra kunnen openen.
 • Doe een aardingsoefening. Terwijl je aan het wandelen bent, visualiseer je jezelf terwijl je je energie door je voeten naar beneden duwt en de aarde in. Dit zal je verbinding versterken.
 • Probeer aardse etherische oliën. Cederhout en sandelhout zijn goede keuzes voor het helen van dit energiecentrum.

Sacrale Chakra Healing

sacrale chakra genezing

Overactieve Sacrale Chakra symptomen: Emoties zijn overal, aangetrokken tot drama en chaos, missen persoonlijke grenzen in relaties en vriendschappen

Onderactieve (geblokkeerde) Sacrale Chakra symptomen: Gebrek aan creativiteit en motivatie, emotionele verwarring, geen verlangen naar seks, vruchtbaarheidsproblemen, disfunctionele relaties

Sacrale Chakra Healing Tips:

 • Geluidstherapie. Het geluid ‘VAM’ is verbonden met het Sacrale Chakra en de frequentie 288 HZ. Het vinden van muziek of geluid dat op deze frequentie is ingesteld, zal je genezing helpen stimuleren.
 • Kristallen voor chakra healing. Als je op zoek bent naar een manier om je tweede chakra in balans te brengen, probeer dan maansteen, amber en mandarijnkwarts te gebruiken.
 • Helend voedsel. Geloof het of niet, er zijn bepaalde voedingsmiddelen die je chakra’s kunnen helpen goed te stromen. Als je problemen hebt met je Sacra Chakra, probeer dan mandarijnen, wortels, mango’s en ander oranje getint voedsel te eten.

Solar Plexus Chakra Healing

solar plexus chakra |

Overactieve Solar Plexus Chakra symptomen: Agressief en boos, perfectionistisch of overdreven kritisch op zichzelf of anderen

Onderactieve (geblokkeerde) Solar Plexus Chakra symptomen: Ernstige problemen met het gevoel van eigenwaarde, besluiteloos, timide, gebrek aan zelfbeheersing of zelfvertrouwen, en problemen met het spijsverteringsstelsel

Solar Chakra Healing Tips:

 • Affirmaties. Omdat ze het gevoel van eigenwaarde en de algehele goede gevoelens kunnen vergroten, zijn positieve zelfliefdebevestigingen een goede plek om te beginnen met het genezen van een zonnevlechtonbalans. Enkele voorbeelden zijn “Ik ben mijn eigen zelfliefde waardig” en “Ik ben perfect zoals ik ben.”
 • Super zelfzorg. Een van de belangrijkste redenen waarom dit chakra geblokkeerd raakt, is vanwege de neiging om zich te concentreren op het helpen van iedereen behalve onszelf. In plaats van naar buiten te kijken, richt je je op het zorgen voor jou. Zeg ‘nee’ in plaats van ja, doe dingen waar je blij van wordt en zet dagelijks je eigen behoeften voorop.
 • Pilates. Er zijn bepaalde pilates-oefeningen die zich richten op dit energiecentrum, dus ik vind dat dit soort oefeningen een goede plek is om te beginnen bij het herstellen van de balans.

Hart Chakra Healing

hart chakra genezing

Overactieve hart chakra symptomen: Aanhankelijk zijn in relaties, geen zelfgevoel, grenzen missen, iedereen binnenlaten, ‘ja’ zeggen als je echt ‘nee’ bedoelt

Onderactieve (geblokkeerde) Chakra symptomen: Koud, afstandelijk en niet in staat of niet bereid om zich open te stellen voor anderen, wrokkig of meedogenloos

Hart Chakra Healing Tips:

 • Vergiffenis. Dit is de eerste stap naar het deblokkeren van je Haard Chakra. Als je op dit gebied onevenwichtig bent, heb je vrijwel zeker wat vergevingswerk te doen. Vergeet niet dat dit niet voor of over degene is die je pijn heeft gedaan. Het gaat om het vrijgeven van opgeslagen energie die je stroom blokkeert en liefde uit je leven houdt.
 • Ga voor groen. Groen, niet rood, is de kleur die verbonden is met het hartchakra. Het dragen van groen, het eten van groen voedsel en het kopen van groene kristallen kan je helpen op je reis om open te staan voor liefde en licht.
 • Geef meer. Push jezelf om aan anderen te geven. Geef je tijd, je geld, begrip, een luisterend oor en al het andere dat je hebt om bij te dragen aan deze wereld. Als je dit doet, zal je hart met volle kracht worden geopend.

Keel Chakra Healing

keel chakra genezing

Overactieve keel chakra symptomen: Te spraakzaam, slechte luisteraar, zeer kritisch op andere mensen, verbaal beledigend, neerbuigend

Onderactieve (geblokkeerde) keel chakra symptomen: Introvert, verlegen, moeite met het spreken van de waarheid, niet in staat om behoeften te uiten ondanks iemands verlangens

Keel Chakra Healing Tips:

 • Dagboek. Als je een onbalans hebt in je vijfde chakracentrum, spreekt journaling je misschien niet aan. Als dat het geval is, dan heb je nog meer motivatie om je innerlijke gedachten op te schrijven. Dit brengt bewustzijn wat de eerste stap is naar chakra balans.
 • Zing het hard! Dit is er een die ik heb gedaan terwijl ik werk aan het openen van alle zeven chakra’s. Ik hield ervan om te zingen als een klein meisje en ik heb ontdekt dat het een gezonde manier is om mezelf te uiten, zelfs als volwassene. Kanttekening: Je hoeft geen goede zangstem te hebben. Rol gewoon de ramen op in je auto en roep de deuntjes uit waar niemand het kan horen!
 • Ademhalingstechnieken. Wanneer je merkt dat je te maken hebt met dit soort onbalans, kan langzame en gecontroleerde ademhaling je helpen je emoties onder controle te houden, zodat je niet uit de bocht spreekt. Als u dit doet, kunnen ook andere gebieden worden geholpen.

Derde Oog Chakra Healing

derde oog chakra genezing

Overactieve derde oog chakra symptomen: Gebrek aan gezond verstand, niet in staat om zich te concentreren, vatbaar voor hallucinaties, onrealistisch / leven in een fantasiewereld

Onderactieve derde oog chakra symptomen: Afgesloten voor nieuwe ideeën, te afhankelijk van autoriteit of religie, losgekoppeld of wantrouwend tegenover iemands innerlijke stem

Derde Oog Chakra Healing Tips:

 • Ga de kunst in. Zelfs als je niet super creatief bent, is het goed om iets te oefenen dat dit in je naar boven haalt. Creativiteit helpt je intuïtie te vergroten en zal je chakra’s in balans brengen, vooral als het iets is waar je echt van geniet.
 • Visualiseren. Besteed tijd aan het visualiseren van de kleur indigo terwijl je mediteert. Als je dit doet, kun je de kracht aanboren die je derde oog bevat.
 • Acupunctuur. Deze oude praktijk heeft veel te veel voordelen om op te noemen! Het kan vooral nuttig zijn bij het proberen om chakra’s in balans te brengen en te genezen.

Kruin Chakra Healing

kruin chakra genezing

Overactieve kruin chakra symptomen Verslaafd aan spiritualiteit, niet zorgen voor lichamelijke behoeften

Onderactieve kruin chakra symptomen
Niet erg open voor spiritualiteit, niet in staat om te zetten of te handhaven goals, gebrek aan richting in het leven in het algemeen

Kruin Chakra Healing Tips:

 • Bestudeer universele wetten. Meer leren over de Wet van Aantrekking en andere spirituele concepten kan je helpen je Kruinchakra te openen. Zelfs tien minuten per dag zal aanzienlijk helpen.
 • Houd een droomdagboek bij. Als dit chakra zich opent, zul je merken dat je dromen levendiger worden. Ik neem mijn dromen eigenlijk op mijn telefoon op omdat het sneller is dan schrijven als ik half slaap, maar je kunt een traditioneel pen- en papieren dagboek maken als je dat wilt.
 • Vervolmaakt uw gebed. Dit hoeft niet traditioneel te zijn. Het kan gericht zijn op God, de engelen of zelfs jezelf. Zolang het oprechte communicatie is, zul je je verbinding laten groeien met wat buiten je is en wat er binnenin is.

Chakra’s Veelgestelde vragen

Ik krijg heel veel vragen over Chakra’s en ik ben altijd blij om te helpen. Wat ik heb ontdekt, is dat de meesten van ons dezelfde vragen hebben over onze energiecentra. Om die reden heb ik een samenvatting van deze veelgestelde vragen gemaakt en voor elk een beetje informatie verstrekt.

Hoe is de betekenis van Chakra’s?

Het woord ‘chakra’s’ vertaalt zich naar ‘wielen’ of ‘schijven’. Deze energiecentra lopen langs de wervelkolom en houden ons lichaam op een optimaal niveau.

Hoe weet je of je Chakra open is?

In onze natuurlijke toestanden zijn onze chakra’s open. Het is wanneer we problemen beginnen te krijgen in een gebied dat we ons realiseren dat onze energiecentra geblokkeerd kunnen zijn. Om te bepalen of je zeven chakra’s open zijn, kijk je naar je leven. Als alles soepel loopt, ben je klaar om te gaan! Als je problemen lijkt te hebben in een bepaald gebied, heb je misschien wat chakra-genezing te doen. Hier vind je de symptomen van geblokkeerde chakra’s.

Wat gebeurt er als je alle Chakra’s opent?

Het openen van alle 7 chakra’s is als het verslaan van een level op een videogame. Het kan enige tijd duren, maar als je het doet, ga je ‘levelen’. Je zult in staat zijn om verhoogde emoties te voelen, verlangens te manifesteren en je te verbinden met je hogere zelf op een manier die niet mogelijk is wanneer chakra’s over- of onderactief zijn.

Wat is Chakra Energie?

De chakra’s zijn energie. Deze draaiende schijven zijn waar onze energie wordt opgeslagen en ze helpen verschillende delen van ons lichaam, geest en ziel van brandstof te voorzien met de energie die nodig is om ons hoogste potentieel te bereiken. Omdat elk zijn eigen kleur en trillingsfrequentie bezit, zijn ze diep verbonden met onze geest, niet alleen met het fysieke lichaam.

Zijn chakra’s religieus?

Chakrawerk is geen religieuze praktijk, noch is het antireligieus. De 7 chakra’s zijn een deel van ons lichaam, of we ons er nu bewust van zijn of niet. Net als je appendix of je hypofyse, zijn er dingen die je kunt doen om je lichaam gezond te houden die niets te maken hebben met religieuze praktijken. Sommige van de technieken die worden gebruikt om onze chakra’s te genezen, kunnen als spiritueel worden beschouwd, maar ze zijn niet verbonden met één godheid of heiligschennis van aard.

Klaar om te beginnen met het balanceren van je 7 Chakra’s?

Door meer te leren over je energiecentra, heb je je kennis van jezelf vergroot. Omdat het helen van je chakra’s geen eenmalig proces is, moet je misschien steeds weer terugkeren naar dit artikel om meer informatie te verzamelen. Dat is niet erg!

Net als ik, als je al jaren met dezelfde problemen worstelt, heb je waarschijnlijk zeer krachtige negatieve en beperkende overtuigingen ontwikkeld.

Maar de waarheid is dat je deze blokkades KUNT omzeilen en je bestemming kunt manifesteren, hoe groot of klein het ook is. Het kan gemakkelijk zijn om je chakra’s op te ruimen en opnieuw uit te lijnen met het Universum ALS je de juiste hulpmiddelen en begeleiding hebt.

meditatie chakra

Het balanceren van je chakra’s is een ingewikkeld proces, maar om ze alle zeven goed te laten functioneren is een van de meest bevredigende dingen die je voor jezelf kunt doen.

Dat weet ik uit eigen ervaring. Als je hier dieper op wilt ingaan, bekijk dan mijn artikel over chakraboeken en deze Chakra activatie systeem cursus.

Wanneer al je chakra’s open zijn, zul je in staat zijn om persoonlijke hoogten te bereiken die je nooit voor mogelijk had gehouden.