Cascara Thee Voedingswaarden en voordelen voor de gezondheid

Cascara Thee Voedingswaarden en voordelen voor de gezondheid
Cascara thee voordelen

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Cascara Thee Voedingswaarde Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Wat is Cascara Thee?
 • Hoe zich voor te bereiden
 • Cafeïnegehalte
 • Gezondheidsvoordelen
 • Bijwerkingen

Cascara-thee – ook wel koffiekersenthee genoemd – is populair geworden in coffeeshops in het hele land. Het woord “cascara” betekent schil of huid in het Spaans. Cascara thee is een kruidendrank gemaakt van de gedroogde schil van de koffievrucht.

Cascara thee (koffie kersenthee of gezette koffie fruit) is niet gemaakt van cascara sagrada (Rhamnus Purshiana). Cascara sagrada wordt verkocht als voedingssupplement, maar wordt soms ook geconsumeerd als thee. Hoewel koffiekersenthee een heerlijke en gezonde drank kan zijn, zijn cascara sagrada en cascara sagrada thee misschien niet veilig voor alle mensen om te consumeren.

Cascara Thee Voedingswaarde Feiten

De aanbevolen portiegrootte van cascara-thee is 1,5 kopjes of 355 ml. De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor één portie gezette koffiefruit (cascara) door de Nomad Trading Co.

 • Calorieën: 39
 • Vet: 0g
 • Natrium: 0g
 • Koolhydraten: 7,5 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 7g
 • Eiwit: 2g
 • Kalium: 401 mg
 • Calcium: 36 mg

Koolhydraten

Er zit ongeveer 7,5 gram koolhydraten in een gebrouwen kopje cascara thee (koffiefruit).

Vetten

Cascara thee bevat geen vet.

Eiwit

Cascara thee is ook geen levensvatbare bron van eiwitten.

Vitaminen en Mineralen

De gezette koffievrucht, of cascara-thee, biedt beperkte hoeveelheden calcium en kalium. Een portie van 1,5 kopje van de drank bevat 36 mg calcium (ongeveer 3% van uw dagelijkse aanbevolen waarde) en 401 mg kalium (ongeveer 11% van uw dagelijkse aanbevolen waarde).

Calorieën

Afhankelijk van de variëteit die u in de supermarkt of coffeeshop koopt, heeft cascara-thee ongeveer 39 calorieën in een portie van 1,5 kopje (in de Nomad Trading Co.-variëteit). Een ander merk – Caskai – biedt een sprankelende cascara-drank met 41 calorieën in een portie van 275 ml (ongeveer 1 kopje).

Gezondheidsvoordelen

Wat is Cascara Thee?

Als consument is het belangrijk om het verschil tussen cascara thee en cascara sagrada volledig te begrijpen, dat vaak als supplement of als thee wordt verkocht.

Koffie Kersenthee

De cascara-thee die je consumeert in je lokale thee- of koffiebar is technisch gezien geen thee. Thee komt van bladeren van de Camellia sinensis | plant. Cascara, aan de andere kant, komt van de weggegooide schillen van de vrucht van een koffieplant, deze worden koffiebessen of koffiefruit genoemd.

Koffiebessen worden geoogst voor hun bonen die vervolgens worden gebrand en verkocht om koffie te maken. De pulpachtige huiden blijven achter en kunnen worden weggegooid, gecomposteerd of gebruikt als meststof. Maar in sommige delen van de wereld worden de huiden gedroogd en gebruikt om een kruidenthee of kruidenthee.

Cascara lattes en cascara theeën staan erom bekend een fruitige, zoete, rozijnachtige smaak te hebben. Sommigen beschrijven de smaak ook als doet denken aan hibiscus, cider, perzik, kaneel of sinaasappelschil. Waar het fruit wordt geteeld en hoe het wordt geoogst en verwerkt, kan een rol spelen in hoe het smaakt.

Wanneer u de drank bestelt bij uw lokale koffie- of theewinkel, kan dit cascara-thee, cascara-koffie of koffiekersenthee worden genoemd.

Cascara Sagrada

Cascara sagrada is de gedroogde schors van een boom die groeit in Noord-Amerika, meestal aan de Pacifische kust, en in gebieden zoals Costa Rica en El Salvador. Het product heeft ook andere namen, waaronder duindoorn, Californische duindoorn of sagradaschors. De gedroogde schors wordt soms gebruikt als smaakstof en wordt ook gebruikt om medicijnen en voedingssupplementen te maken. Cascara sagrada staat erom bekend een laxerende werking te hebben en wordt soms ook als thee geconsumeerd.

Volgens de National Institutes of Health werd Cascara sagrada vroeger goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) als een vrij verkrijgbare behandeling voor constipatie. In 2002 leidden zorgen over het product er echter toe dat het bureau bedrijven die het product verkopen, verzocht bewijs te leveren dat het medicijn veilig en effectief was. Toen bedrijven niet aan het verzoek voldeden, publeerde de FDAEen verklaring waarin werd geoordeeld dat de medicijnen niet langer algemeen als veilig en effectief worden erkend.

Tegenwoordig kunt u cascara sagrada kopen als voedingssupplement omdat supplementen niet aan dezelfde normen hoeven te voldoen die de FDA toepast op vrij verkrijgbare medicijnen of medicijnen.

Helaas hebben cascara thee (koffiekersenthee) en cascara thee gemaakt van cascara sagrada dezelfde naam. Dus hoe weet je welk product je koopt als je cascara thee koopt?

Veiligheidstips voor het kopen van Cascara

Het is belangrijk om het etiket te lezen als u een cascara-thee koopt. De twee soorten cascara thee zijn gemaakt van verschillende ingrediënten en hebben elk een ander effect op het lichaam.

 • Als het product dat u kiest wordt beschreven als koffie kers of koffie kersenthee dan koop je een product gemaakt van de vrucht van de koffiethee.
 • Het voedingssupplement dat vaak als laxeermiddel wordt gebruikt, wordt over het algemeen beschreven als Cascara Sagrada, cascara schors, cascara gedroogde schors, of soms als cascara sagrada thee.

Hoe zich voor te bereiden

Je kunt koffie kersenthee maken als warme of koude drank. Sommige mensen gebruikten cascara ook om eenvoudige siroop te maken als basis voor warme of koude dranken of alcoholische dranken.

Hete Cascara-thee maken

 • Doe een half ons (ongeveer 3 eetlepels) losse gedroogde koffiekers in een theezeef. Je kunt ook losse cascara op de bodem van een beker plaatsen.
 • Giet 8-10 gram heet water over de infuser of theebladeren.
 • Laat de koffiebessen vijf tot zeven minuten trekken.
 • Verwijder de infuser of zeef losse cascara voor het drinken.

Koude Cascara-thee maken

Er zijn twee verschillende manieren om koude cascara thee te zetten. Je kunt het warm zetten met iets meer koffiebessen en een langere steile tijd. Laat de thee afkoelen, voeg ijs toe en geniet. Je kunt ook ongeveer 6 eetlepels gedroogde koffiebessen in 12 gram koud water plaatsen en het ’s nachts laten trekken (ongeveer 12-16 uur).

Cafeïnegehalte

Net als koffiebonen bevat koffiekersenthee cafeïne. Er wordt echter gemeld dat het minder cafeïne bevat dan traditioneel gezette koffie. Volgens een rapport bevat een kopje hete cascara, zelfs met een langer brouwsel, een kwart of minder van de cafeïne in een kopje zwarte koffie.

Cascara sagrada staat er niet om bekend cafeïne te bevatten.

Gezondheidsvoordelen

Cascara (koffiekers) en cascara sagrada bieden potentiële gezondheidsvoordelen die heel verschillend zijn.

Koffie Kersenthee

Koffiekersenthee bevat antioxidanten, met name polyfenolen.Sommige fabrikanten beweren zelfs dat cascara 50% meer antioxidanten bevat dan veenbessen, maar onafhankelijke voedingsgegevens voor de thee ontbreken, dus het is moeilijk om de specifieke hoeveelheid te documenteren. 

Studies suggereren dat langdurige consumptie van diëten die rijk zijn aan plantaardige polyfenolen bescherming kan bieden tegen de ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en neurodegeneratieve ziekten.

Cascara Sagrada

Cascara sagrada kan ook voordelen bieden bij de behandeling van constipatie. Er is ook enig beperkt bewijs dat het gebruik ervan ondersteunt voor darmvoorbereiding voorafgaand aan colonoscopie. Het onderzoek blijft echter beperkt en er is niet genoeg bewijs geleverd om de uitspraak van de FDA met betrekking tot de veiligheid of effectiviteit ervan te veranderen.

Ten slotte gebruiken sommige mensen cascara sagrada als een hulpmiddel voor gewichtsverlies, met name als laxeermiddel om de darmactiviteit te stimuleren. Gezondheidsexperts adviseren echter voorzichtigheid bij het gebruik van het product voor dit voordeel.

Bijwerkingen

Bijwerkingen voor de twee producten verschillen ook aanzienlijk.

Koffie Kersenthee

Van koffiekersenthee is bekend dat het cafeïne bevat. Het consumeren van een drank met cafeïne kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, waaronder een verhoogde hartslag (tachycardie), hartkloppingen, rusteloosheid, nervositeit, slaapproblemen of hoofdpijn. Sommige mensen kunnen zelfs ernstigere symptomen ervaren. Omdat de hoeveelheid cafeïne in koffiekersenthee echter lager is dan in een standaard kopje koffie, is het onwaarschijnlijk dat deze bijwerkingen worden veroorzaakt.

Cascara Sagrada

Bijwerkingen gerelateerd aan het gebruik van cascara sagrada zijn op grote schaal gedocumenteerd. Sommige studies suggereren dat chronisch gebruik kan leiden totad aan krampen of elektrolytenbalans. Andere studies hebben gesuggereerd dat medicinale kruiden niet veilig zijn voor mensen met nierproblemen of nierfalen.

Gezondheidsexperts adviseren dat cascara sagrada onveilig kan zijn bij gebruik langer dan één of twee weken. Langdurig gebruik kan ernstigere bijwerkingen veroorzaken, zelfs hartproblemen, spierzwakte en andere gezondheidsproblemen.

 • Calorieën: 39
 • Vet: 0g
 • Natrium: 0g
 • Koolhydraten: 7,5 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 7g
 • Eiwit: 2g
 • Kalium: 401 mg
 • Calcium: 36 mg

Het is belangrijk om het etiket te lezen als u een cascara-thee koopt. De twee soorten cascara thee zijn gemaakt van verschillende ingrediënten en hebben elk een ander effect op het lichaam.

 • Als het product dat u kiest wordt beschreven als koffie kers of koffie kersenthee dan koop je een product gemaakt van de vrucht van de koffiethee.
 • Het voedingssupplement dat vaak als laxeermiddel wordt gebruikt, wordt over het algemeen beschreven als Cascara Sagrada, cascara schors, cascara gedroogde schors, of soms als cascara sagrada thee.

Studies suggereren dat langdurige consumptie van diëten die rijk zijn aan plantaardige polyfenolen bescherming kan bieden tegen de ontwikkeling van kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose en neurodegeneratieve ziekten.