Carrières in fitness die geen diploma vereisen

Carrières in fitness die geen diploma vereisen
Diëtist overleg met een klant

lostinbids / Getty Images


 • Wellness Coach
 • Gewichtsbeheersing Consultant
 • Sport massage therapeut

De fitnessindustrie is booming. Met zoveel mensen die gepassioneerd zijn over gezondheid en lichaamsbeweging, is het geen wonder dat er een groeiende interesse is in fitnesscarrières. Een personal trainer of fitnessinstructeur worden is altijd een optie, maar er zijn ook andere carrières om uit te checken – waarvan sommige geen diploma vereisen.

Wellness Coach

Terwijl personal trainers zich vooral richten op beweging, kijken wellnesscoaches naar het grotere geheel. Ze werken samen met klanten om gezondheids- en fitnessprogramma’s te ontwikkelen door de obstakels te identificeren die hen in de weg staan.

Dit is meer een collaboratieve en geïndividualiseerde ervaring waarin de coach cliënten aanmoedigt om op een realistische en duurzame manier doelen te stellen. Naast fitnessplanning biedt een wellnesscoach ook begeleiding over voeding, gewichtsbeheersing, stressvermindering en gezondheidsrisicobeheer (zoals roken en drinken).

Als wellnesscoach kun je mensen helpen bij het omgaan met aandoeningen zoals hoge bloeddruk en diabetes. U kunt er ook voor kiezen om te werken met speciale populaties zoals tieners, kinderen, oudere volwassenen en mensen met een handicap.

Voordelen

Wellness coaching is een aantrekkelijke optie voor gezondheidsliefhebbers en biedt gemakkelijke toegang tot de industrie met een aantal belangrijke voordelen:

 • Flexibiliteit: U kunt persoonlijk of per telefoon, e-mail of video met uw klanten werken. Veel wellnesscoaches werken voornamelijk telefonisch, waardoor ze een gezondere balans tussen werk en privé hebben.
 • Kansen: U kunt met individuen werken of lid worden van een bedrijfsomgeving. Coaches schrijven vaak boeken en artikelen, geven seminars en werken samen met personal trainers, artsen, diëtisten en andere gezondheidswerkers.
 • Tevredenheid: Wellnesscoaches hebben de neiging om meer intieme relaties te vormen die veel verder gaan dan basis persoonlijke training. Het is een ideale carrière voor iemand die ernaar streeft om op een intiem niveau contact te maken met mensen.

Volgens een rapport van de 2016 ICF Global Coaching Study hadden coachbeoefenaars, een aanduiding die atletische of sportcoaches uitsluit, in 2015 een gemiddeld jaarinkomen van $ 61.900.

Opleiding / Certificering

Je hebt geen speciaal diploma nodig om wellnesscoach te worden. Gecertificeerd worden kan u echter helpen geloofwaardigheid in de branche te krijgen. Er zijn veel coachingcertificeringen beschikbaar in de branche en het kan tijd kosten om het goede van het niet-zo-goede te scheiden.

Een van de bekendste accreditatieprogramma’s wordt aangeboden door de National Board for Health and Wellness Coaching (NB-HWC), een groep die nationale normen heeft vastgesteld voor wellnesscoaching. Een andere zeer erkende keuze is de American Council on Exercise (ACE), die certificering biedt die is goedgekeurd door de National Commission for Certifying Agencies (NCCA).

Om gecertificeerd te worden, betaalt u meestal meer dan $ 400 om een thuisstudieprogramma te verkrijgen met een certificeringsexamen om op uw gemak te voltooien. Er zijn ook klassikale cursussen die tot 75 uur kunnen duren, ruwweg tegen een kostprijs van $ 700 tot $ 1.000 per niveau.

Gewichtsbeheersing Consultant

Een gewichtsbeheersingsconsulent ontwikkelt gewichtsbeheersingsprogramma’s voor klanten die bestaan uit voeding, lichaamsbeweging en levensstijlbeheer. Ze werken ook aan het identificeren van barrières die interfereren met gewichtsverlies, en verdiepen zich dieper in de psychologie en fysiologie achter de gewichtstoename van een cliënt in plaats van hen eenvoudigweg door oefeningen te leiden.

Gewichtsverlies consultants kunnen zelfstandig werken of werk krijgen van particuliere bedrijven, fitnesscentra, gewichtsverlies retraites, human service organisaties, overheidsinstanties, ziekenhuizen of scholen. Avond- of weekenduren kunnen nodig zijn om aan de behoeften van een klant te voldoen.

Voordelen

Sommige gewichtsbeheersingsconsulenten zijn gecertificeerd als onafhankelijke beoefenaars. Anderen voegen advies over gewichtsbeheersing toe aan hun persoonlijke trainingscertificering, waardoor de reikwijdte van hun diensten wordt verbreed. Een van de voordelen van het worden van een gewichtsverlies consultant zijn:

 • Positie: Deze professional functioneert op een meer uitvoerend niveau in plaats van beperkt te zijn tot een sportschoolomgeving. Het is zeer geschikt voor probleemoplossers met analytisch denken en instructieve vaardigheden.
 • Variëteit: Naast verschillende klanten, uitdagingen en doelen, kan uw taak een-op-een consulten, telefonische ondersteuning, reizen en het opstellen van een instituut omvattenional richtlijnen.
 • Vooruitgang: Gewichtsbeheersingscertificering kan de carrièremogelijkheden voor een personal trainer verbreden. Sommige consultants met een middelbare schoolopleiding kiezen ervoor om hun carrière uit te breiden door een bachelordiploma in gezondheid, voeding, fitness of een gerelateerd vakgebied na te streven.

Beginnende consultants met bedrijven zoals Jenny Craig verdienen ongeveer $ 30.000 per jaar. Degenen die een bachelordiploma volgden en diëtist of voedingsdeskundige werden, verdienden in 2019 gemiddeld $ 61.270, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS).

Opleiding / Certificering

Een middelbare schooldiploma is meestal nodig om een carrière als consultant voor gewichtsbeheersing na te streven. Er zijn een aantal online cursussen beschikbaar om uw certificering te behalen en kosten over het algemeen tussen $ 200 en $ 700 per certificeringsniveau.

Of u nu kiest voor thuis- of klassikale training, het is het beste om te zoeken naar die gecertificeerd door de National Exercise and Sports Trainers Association (NESTA), de American Council on Exercise (ACE) en American Fitness Professionals Association (AFPA).

Sport massage therapeut

Massagetherapeut worden kost meer tijd dan een van de andere twee carrières, maar kan meer bieden op het gebied van werkplezier. Als u geïnteresseerd bent in fitness en gezondheid, kunt u het beste een licentie als sportmassagetherapeut nastreven.

Sportmassagetherapie is gericht op atleten van elke soort, van professionals van wereldklasse tot weekendlopers. Massagetechnieken kunnen variëren per sport en het niveau van de atleet waarmee je werkt. Sommige therapeuten zijn generalisten, terwijl anderen een carrière nastreven die specifiek is voor een bepaalde sport.

Voordelen

Sportmassagetherapeuten zijn zeer gewild in de fitnessindustrie. Het is een industrie die wordt aangedreven door verwijzingen, wat betekent dat hoe beter u bent, hoe meer klanten u krijgt. De voordelen van sportmassagetherapie zijn talrijk:

 • Flexibiliteit: Afhankelijk van uw doelen, kunt u uw eigen uren instellen, thuis werken, in een kantooromgeving of huisbezoeken doen.
 • Groei: De vraag naar sportmassagetherapeuten groeit elk jaar. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) zal de massagetherapiesector naar verwachting tussen 2019 en 2029 met 21% groeien.
 • Specialisatie: Sportmassagetherapeuten hebben mogelijk meer speelruimte om zich te specialiseren dan spamassagetherapeuten. Hoewel er sportmassagetherapeuten zijn die in spa’s werken, zijn ze ook te vinden in sportscholen, werken ze met fysiotherapeuten of werken ze in dienst van sportteams of verenigingen.

Hoewel het gemiddelde nationale salaris voor een massagetherapeut in 2019 $ 42.820 per jaar was, volgens de BLS, hebben sportmassagetherapeuten de neiging om hogere salarissen te eisen als ze werken met atletiekgroepen of een fysiotherapiepraktijk.

Opleiding / Certificering

De meerderheid van de staten vereist de licentiestatus en / of certificering van sportmassagetherapeuten. Sommige staan certificering toe als u een geaccrediteerd trainingsprogramma voltooit; anderen hebben aanvullende vereisten, zoals credits voor permanente educatie of reanimatietraining.

In termen van vacatures hebben veel werkgevers certificering nodig via de National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork (NCBTMB).

Afhankelijk van waar je woont, kan massagetherapietraining zes maanden tot een jaar duren. Gemiddeld moet u 500 tot 600 uur klassikale en praktische training voltooien voor een bedrag van $ 6.000 tot $ 15.000, inclusief studieboeken en benodigdheden.

Volgens een rapport van de 2016 ICF Global Coaching Study hadden coachbeoefenaars, een aanduiding die atletische of sportcoaches uitsluit, in 2015 een gemiddeld jaarinkomen van $ 61.900.

Beginnende consultants met bedrijven zoals Jenny Craig verdienen ongeveer $ 30.000 per jaar. Degenen die een bachelordiploma volgden en diëtist of voedingsdeskundige werden, verdienden in 2019 gemiddeld $ 61.270, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS).

Hoewel het gemiddelde nationale salaris voor een massagetherapeut in 2019 $ 42.820 per jaar was, volgens de BLS, hebben sportmassagetherapeuten de neiging om hogere salarissen te eisen als ze werken met atletiekgroepen of een fysiotherapiepraktijk.