Cancer Spirit Animal – 5 dieren die dit sterrenbeeld vertegenwoordigen

Cancer Spirit Animal - 5 dieren die dit sterrenbeeld vertegenwoordigen

Gevoelige Kreeft is het 7e teken van de dierenriem. Geregeerd door de maan, staat dit kardinaalteken bekend als emotioneel, humeurig, creatief, intuïtief en verzorgend. Sterk verbonden met het archetype van moederschap en familie, kreeft is degene waar je naartoe gaat als je emotionele wonden hebt die genezing nodig hebben.

Net als een krab benadert Kreeft dingen graag van de zijkant in plaats van volledig, wat hen een reputatie van passieve agressie heeft opgeleverd.

Kreeft heeft een dierensymbool dat er al mee geassocieerd wordt, de krab, en dat is natuurlijk het hoofdgeestdier van het teken. Maar er zijn andere dieren die, door symboliek of gedrag, kreeftenkenmerken weerspiegelen. In dit artikel bespreken we de kanker geest dieren en waarom ze dit teken perfect vertegenwoordigen.

Wat is een spirit animal?

Dieren met een dierenriem zijn dieren die lessen hebben voor degenen die de geest van dat specifieke teken willen belichamen of degenen die zware plaatsingen in dat teken hebben en resonantie en begeleiding van hun geestdieren kunnen vinden.

Elk teken heeft een reeks geestdieren die op verschillende manieren tot de essentie van hun teken spreken en het volledige spectrum van zijn omvatten dat dat teken met zich meebrengt.

Wat zijn de Kankergeestdieren?

De meeste geestdieren van kreeft worden op de een of andere manier geassocieerd met het moederschap, zoals het het teken van de moeder betaamt. Moederlijk en verzorgend gedrag hoeft niet geassocieerd te worden met enig geslacht of geslacht, en Kankermannen en niet-binaire mensen zijn vaak net zo goed in staat om een emotioneel ondersteuningssysteem voor hun gemeenschappen te zijn als vrouwen.

Net als de eland kan een Kreeft agressie vertonen – maar meestal namens een ander, vooral iemand die ze identificeren als familie. Net als de wolf zijn het sociale en intelligente wezens, geleid door de maan, en net als de olifant zijn ze gevoelig en intuïtief en kunnen ze heel lang herinneringen vasthouden.

Het laatste Kreeftdier, de opossum, is een ander zorgzaam, aanpasbaar wezen dat, net als Kreeft, een talent heeft voor zelfbehoud.

Laten we eens dieper ingaan op de Kreeft-geestdieren.

1. De Krab

De krab is het dierensymbool van Kreeft, en inderdaad betekent Kreeft Krab in het Latijn. In de mythologie was Kreeft de krab die de voet van Herakles (beter bekend onder zijn Romeinse naam Hercules) kneep en vervolgens door hem werd gedood en later door Hera in de lucht werd geplaatst.

kanker geest dier

De krab is een waardig geestdier voor kreeft. Beide hebben een stoere buitenkant die het zoete vlees binnenin verbergt.

Kreeften, zoals alle watertekens, kunnen problemen hebben met grenzen, maar in tegenstelling tot mede-waterteken Vissen, waarvan de grenzen een cirkel van stenen kunnen zijn die gemakkelijk worden overschreden, kunnen de grenzen van Kreeft veranderen in muren die ze moeilijk kunnen laten vallen.

Tenzij je het volledige vertrouwen van een Kreeft hebt, verwacht dan dat er een geheim innerlijk deel van zichzelf is dat ze verborgen houden, om niet gekwetst te worden.

Kreeft is ook het teken van de dierenriem dat overeenkomt met het concept van familie en thuis. Kreeften hebben vaak sterke gehechtheid aan waar ze zijn geboren, en zelfs als ze ver weg zijn, hebben ze er altijd een nostalgische kijk op.

Kanker komt ook nauw overeen met de oceaan, waar krabben hun thuis maken. Hoewel de krabben ver van waar ze zijn geboren kunnen drijven, zijn ze altijd thuis in de oceaan en in zichzelf.

Voor krabben zoals heremietkreeften is uit hun schelp komen een zeer gevaarlijke, maar noodzakelijke reis. Ze zoeken naar het perfecte huis om zichzelf in te passen, maar stellen zich daarbij bloot aan allerlei roofdieren.

Kankermensen worden niet geconfronteerd met dezelfde dodelijke belangen wanneer ze het risico lopen uit hun schulp te komen en een leven te leiden dat beter bij hen past, maar voor hen lijkt het het engste ding ter wereld.

De krab kan Kreeft leren dat het lichaam waarin ze leven hun thuis is, en waar ze ook naartoe gaan, zolang ze deze kernrelatie met zichzelf behouden, zullen ze zich nooit misplaatst voelen.

Kreeft kan meer dan enig ander teken verstrikt raken in het verleden met nostalgie en sentimentaliteit, stevig vasthouden aan de dingen waar ze van houden, zoals de tang van een krab, dus het is een goede gewoonte voor hen om zichzelf eraan te herinneren dat ze in het hier en nu bestaan, maar zullen altijd de herinneringen hebben om op terug te kijken, in plaats van helemaal in het verleden te leven.

2. De Eland

Kreeft is een van de stemmigste tekens, waarschijnlijk omdat de heersende planeet de maan is, die elke nacht van positie aan de hemel verandert en slechts 2 en een halve dag in elk sterrenbeeld blijft.

Spirhet begeleidt kanker

Die snelle beweging door verschillende energieën resulteert in meer punten van de geboortehoroscoop van de Kreeft die worden verlicht door hun kaartliniaal (in het geval van Kreeft-stijgingen), wat kan resulteren in stemmingen die andere tekens als wispelturig zouden kunnen beschouwen.

Net als Kreeft kan de Eland een humeurig wezen zijn, hoewel majestueus. Schijnbaar kalm, traag en saai, elanden zijn eigenlijk intelligente dieren, die met verrassende snelheid kunnen bewegen voor hun bulk, en hun zachte buitenkant logenstraft een innerlijke felheid die ertoe leidt dat mensen hen meer vrezen dan veel andere boswezens.

Evenzo kunnen degenen die de dupe zijn geworden van de woede van een Kreeft uiteindelijk geschokt raken door de intensiteit ervan en daarna zoveel mogelijk uit de buurt van die persoon willen blijven. Als je ooit een eland in het wild ziet, doe je er goed aan om uit de buurt te blijven, vooral als ze jongen in de buurt hebben.

Deze wezens zijn groter dan de meeste mensen zich realiseren en agressief wanneer ze worden bedreigd. Ze kunnen ook passief agressief zijn – de door kanker gekozen methode van agressie – door simpelweg op de weg te staan en als een ongemakkelijke wegversperring te fungeren. Degenen die uiteindelijk met hun voertuig tegen een eland botsen en ze niet op donkere wegen kunnen zien, overleven het vaak niet om het verhaal te vertellen.

De felheid van de eland in het beschermen van haar jongen sluit ook aan bij de thema’s van Kreeft van moederschap en kindertijd. Vaak zullen Kreeften boos worden namens hun familie, inclusief uitverkoren familie, voordat ze boos zouden zijn namens zichzelf.

Ze kunnen heel beschermend zijn voor degenen van wie ze houden, en wee iedereen die iemand kruist, een Kreeft heeft deel uitgemaakt van hun familie. Net als een eland in de nacht zie je ze misschien niet aankomen, maar als je dat doet, zul je het niet snel vergeten.

3. De Wolf

Door meer te binden aan de liefde van de Kreeft voor familie, is de wolf een waardig geestdier. Naast dat ze geassocieerd worden met de maan zoals Kreeft is, zijn wolven ook intens sociale, op het gezin gerichte dieren.

kanker dier gids

De symboliek van de wolvenmoeder wordt gebruikt in legendes en verhalen, van de stichting van Rome tot het Jungle Book. De Luna Wolf is de naam die wordt gegeven aan de moederwolf van de roedel, die de enige is die pups baart.

In tegenstelling tot de lang gekoesterde misvatting van alfawolven, bètawolven en omega-wolven, hebben wolven in het wild een eenvoudigere structuur voor hun roedel, en het draait allemaal om familie.

De meeste wolvenroedels in het wild bestaan uit een broedpaar en hun pups, waaronder wolven tot 3 jaar oud die nog niet zijn vertrokken om hun eigen roedel te maken. Ze vormen ongelooflijk hechte banden met hun families, waarbij oudere zussen en broers soms worden achtergelaten om naar hun jongere broers en zussen te kijken terwijl de volwassenen op jacht gaan.

Kankers zijn meestal erg close met hun familie, inclusief gekozen familie als ze geen relatie hebben met hun geboortefamilie. Ze zijn loyaal en afhankelijk en zullen hun roedel hoe dan ook verdedigen.

Ze functioneren vaak als het moederlijke lid van hun groep, ongeacht geslacht of geslacht, en voelen zich alleen op hun gemak als ze weten dat er voor iedereen wordt gezorgd. Als dit ertoe leidt dat ze een beetje aanhankelijk en aanmatigend zijn, nou, dat is gewoon de Kreeft-manier. Ze hebben uiteindelijk het beste voor met iedereen van wie ze houden.

Omdat kreeft een kardinaal teken is, heeft het ook wat nodig is om de leider van de roedel te zijn, hoewel ze meer als het verzorgende hart van de groep functioneren dan als de taakmeester. In gevangenschap, waar de hiërarchieën van wolvenroedels iets rigider worden, is het alfavrouwtje degene die de leiding heeft wanneer het alfamannetje om welke reden dan ook weggaat.

4. De Olifant

Olifanten zijn een matriarchale samenleving, geregeerd door veel moeders en grootmoeders, waardoor ze het perfecte Kreeft-geestdier zijn. Net als Kreeft zijn ze ongelooflijk emotioneel, empathisch, wijs en intuïtief.

olifant geest dier voor kanker

Olifanten zijn ook zeer sociale wezens die zowel hun familie als hun vrienden waarderen. Groepen olifanten zullen vaak ver en breed reizen om andere groepen te ontmoeten en te socialiseren en hun oude vrienden gelukkig te begroeten. Ze herinneren zich zelfs mensen die aardig voor hen zijn geweest en behandelen hen als vrienden.

Net als Kreeft kunnen olifanten erg afgestemd zijn op de emoties van de mensen om hen heen, evenals die van henzelf. Ze voelen veel emoties die mensen doen, zoals woede, angst, verdriet, vreugde, mededogen en liefde. En net als Kreeft kunnen olifanten als geen ander wrok koesteren. Ze hebben ongelooflijke herinneringen en kunnen personen herkennen die ze jaren eerder hebben ontmoet.

Kreeften vervullen vaak een verzorgende rol in hun groepen en zijn degenen waar hun vrienden naartoe gaan als ikn behoefte aan een knuffel of opvrolijking. De olifant deelt deze emotionele intelligentie en gevoeligheid en kan zelfs zien wanneer andere olifanten van streek zijn en proberen hen te troosten.

Olifanten tonen hun emoties op verrassende manieren. Ze zijn gezien rouwend om het verlies van een lid van hun groep, en vaak zullen gebonden olifanten kort na hun partner sterven, schijnbaar van een gebroken hart.

Dit onvermogen om over verdriet en verdriet heen te komen, is waar Kreeft een les van de olifant kan trekken: het is goed om te rouwen om wat je hebt verloren, maar laat dat je er niet van weerhouden om je leven te blijven leiden.

Verder gaan met pijn uit het verleden is belangrijk, en het is cruciaal om anderen binnen te laten nadat je gekwetst bent, zodat je niet alleen en verdrietig wordt, met alleen herinneringen over om je enige troost te bieden.

5. De Opossum

Tot slot de opossum, kreefts laatste geestdier. De opossum is een enorm onbegrepen wezen, dat de meeste mensen als ongedierte beschouwen. In feite zijn ze zeer nuttig voor elk ecosysteem dat ze bewonen, omdat ze ziekteverspreidingsteken eten en zelf niet kunnen worden geïnfecteerd met hondsdolheid, hoewel veel mensen aannemen dat ze rabiësverspreiders zijn.

opossum kanker geest dier

In werkelijkheid zijn opossums gevoelige dieren die veel emoties hebben. Het kunnen vasthoudende kleine jongens zijn als ze een maaltijd nodig hebben, maar ze kunnen ook zorgzaam zijn voor anderen met wie ze een band hebben gevormd. Ze zijn ook zeer aanpasbaar, ondanks dat ze zo kwetsbaar zijn.

Zoals de meeste dieren die Cancer Spirit Animals zijn, zijn opossums ook toegewijde moeders. Omdat ze buideldieren zijn, houden ze hun kinderen dicht bij hen in een buidel nadat ze zijn geboren en dragen ze ze op hun rug als ze wat ouder en onderweg zijn.

Opossums hebben ook een talent voor zelfbehoud dat Kreeften delen. We weten allemaal hoe possums dood zullen spelen wanneer ze worden geconfronteerd met gevaar.

Evenzo nemen Kreeften heel vaak hun toevlucht tot de Freeze-reactie wanneer ze in een ongemakkelijke situatie worden gebracht, niet in staat om bewegingen te maken, omdat ze de aangeboren agressie missen om te vechten of te vluchten. Dit hangt natuurlijk af van andere plaatsingen van de dierenriem, maar degenen met veel Kreeft in hun grafiek staan vaak niet bekend als uiterlijk agressief.

Opossums kunnen nogal humeurig zijn, soms liever verlegen en eenzaam zijn, terwijl ze soms knuffelig en aanhankelijk zijn, vooral wanneer ze zijn gered en een band met een mens hebben gevormd.

Van de opossum kan Kreeft leren dat het oké is om een beetje me-time te nemen, maar soms moet je wel voor jezelf opkomen.

Zoals eerder vermeld, heeft Kreeft de neiging om meer van streek te raken namens andere mensen dan die van hen, maar voor een teken dat hoge muren kan hebben, laten ze ook mensen en situaties onder hun huid – of schelp – komen en in staat zijn om dat los te laten kan Kreeft helpen om door het leven te navigeren. Soms is het blootstellen van hun tedere hart het beste wat een Kreeft kan doen.

Welk Kreeft Spirit Dier ben jij?

Nu je alle Kreeft-geestdieren hebt gezien, welk dier belichaamt volgens jou kreeft het meest? Zijn er andere dieren die opvallen als mensen met deze kreeft-eigenschappen? En als je zware Kreeft-plaatsingen hebt, welk geestdier resoneert dan het meest met je?

Als je meer wilt weten over dieren met een dierenriem, bekijk dan deze artikelen:

  • De Leeuw Geest dieren uitgelegd
  • De 5 geestdieren die Ram vertegenwoordigen
  • 5 Boogschutter Geestdieren die dit sterrenbeeld begeleiden
  • Wat zijn de Vissen Geestdieren?
  • 5 Amazing Spirit Animal Guides voor Steenbokken
  • 3 geestdieren die perfect het Watermanteken vertegenwoordigen
  • Ontdek je Maagd Spirit Guide
  • Geestdieren die Stier perfect vertegenwoordigen