Blue Cheese Dressing Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Blue Cheese Dressing Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Blauwe kaasdressing op Iceberg Wedge

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Blauwe kaasdressing is een populaire smaakmaker in de VS die meestal wordt gebruikt voor dressings op salades of dips voor groenten en Buffalo-vleugels. Hoewel blauwe kaas een polariserende smaakvoorkeur kan zijn, wordt de sterke, pittige smaak afgezwakt in combinatie met een mengsel van andere ingrediënten zoals mayonaise, zure room of yoghurt.

Hoewel je misschien hebt gehoord om dressings op basis van mayonaise te vermijden en vast te houden aan op olijfolie gebaseerde dressings, moet dressing zoals blauwe kaas niet worden gevreesd. Het vet dat ze bevatten, helpt je eigenlijk om meer vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, D, E en K te absorberen en kan het voedingsvoordeel van salades en groenten verhogen.

Blauwe kaasdressing is ook laag in koolhydraten en vaak laag in eiwitten, afhankelijk van de ingrediënten. De meeste grote saladedressingmerken maken een blauwe kaasvariëteit. Maar je kunt gemakkelijk een zelfgemaakte versie maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Blauwe Kaas Dressing Nutrition Feiten

De volgende voedingsinformatie voor 1 eetlepel (15 gram) blauwe kaasdressing wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 72
 • Vet: 7,6 g
 • Natrium: 96,3 mg
 • Koolhydraten: .7g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: .5g
 • Eiwit: .2g
 • Calcium: 5mg
 • Fosfor: 11,1 mg

Koolhydraten

Een eetlepel blauwe kaasdressing bevat slechts 0,7 gram koolhydraten. Hoewel u meer dan 1 eetlepel op uw salade of als dip kunt gebruiken, zou deze hoeveelheid een minimaal of geen effect hebben op de bloedsuikerspiegel en de hoeveelheid toegevoegde koolhydraten is onbeduidend. Meestal bevat blauwe kaasdressing geen toegevoegde suikers.

Vetten

In 1 eetlepel blauwe kaasdressing zit 7 gram totaal vet. Dit wordt onderverdeeld in ongeveer 1,2 gram verzadigd vet, 4,1 gram meervoudig onverzadigd vet en 2 gram enkelvoudig onverzadigd vet.

Blauwe kaasdressing bevat ook 4,6 milligram cholesterol in 1 eetlepel en een combinatie van hart-gezonde vetten en verzadigde vetten. Vetarme of vetvrije variëteiten van blauwe kaas zijn verkrijgbaar bij commerciële saladedressingbedrijven.

Eiwit

Blauwe kaasdressing is een eiwitarm voedsel. Wanneer gemaakt met Griekse yoghurt als basis, kan het eiwitgehalte hoger zijn. Zorg ervoor dat u een verscheidenheid aan andere eiwitbronnen in uw dieet opneemt.

Vitaminen en Mineralen

Blauwe kaasdressing is geen belangrijke bron van vitamines en mineralen, maar is zeker een middel om uw groente-inname te verhogen. Het bevat een goede bron van calcium en fosfor, die belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten en de energieproductie.

Calorieën

Een portie blauwe kaasdressing is 2 eetlepels, die ongeveer 130 tot 140 calorieën bevat. De meerderheid van deze calorieën komt uit vet, met zeer kleine hoeveelheden afkomstig van koolhydraten en eiwitten.

Gezondheidsvoordelen

Blauwe kaasdressing is een goede bron van calcium en sommige hart-gezonde vetten, die een aantal gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Hier is een overzicht van enkele van de potentiële gezondheidsvoordelen van blauwe kaasdressing.

Verlaagt het risico op osteoporose

Blauwe kaasdressing is een goede bron van calcium en fosfor, die belangrijke mineralen zijn voor de gezondheid van je botten en tanden. Onderzoek toont aan dat de consumptie van zuivelproducten zoals kaas, yoghurt of zure room in blauwe kaasdressing geassocieerd is met een verminderd risico op osteoporose en heupfracturen.

Vermindert het risico op hartaandoeningen

Blauwe kaas bevat een verbinding genaamd spermidine, een natuurlijke polyamine waarvan wordt gedacht dat het het verouderingsproces vertraagt en de cardiovasculaire gezondheid bevordert. Spermidine heeft een antioxiderende en ontstekingsremmende werking.

Een hoge inname van spermidine wordt geassocieerd met een lagere incidentie van hartaandoeningen en een daling van de bloeddruk. Dit is misschien waar het idee van de “Franse paradox” wordt geboren omdat Fransen grote hoeveelheden kaas eten, met name blauwe kaas.

Verbetert de darmgezondheid

Blauwe kaas ondergaat een fermentatieprocess geeft het die karakteristieke pittige en funky smaak. Dit fermentatieproces produceert goede bacteriën die gezond zijn voor het darmmicrobioom.

Onderzoek toont aan dat de inname van gefermenteerde zuivel gecorreleerd is met een verminderd risico op metabole stoornissen en de darmgezondheid bevordert. Door blauwe kaasdressing aan uw dieet toe te voegen, voegt u een goede bron van gezondheidsbevorderende bacteriën toe.

Blauwe kaasdressing is ook geschikt voor glutenvrije diëten omdat het geen glutenbevattende ingrediënten bevat.

Vermindert het risico op dementie

Samen met preventieve benaderingen zoals dieet en lichaamsbeweging, is aangetoond dat de toevoeging van gefermenteerde zuivel aan het dieet cognitieve achteruitgang bij ouderen voorkomt. De kaas in blauwe kaasdressing bevat ontstekingsremmende eigenschappen die geassocieerd zijn met neuroprotectie en de activiteit van deze verbindingen in het lichaam kan effectief zijn bij het voorkomen van dementie.

Allergieën

Omdat blauwe kaasdressing zuivel bevat, is het niet geschikt als je lactose-intolerant of allergisch bent voor zuivel. Symptomen van lactose-intolerantie kunnen maagkrampen, misselijkheid, een opgeblazen gevoel en diarree zijn.

Als u vermoedt dat u allergisch bent voor blauwe kaasdressing, raadpleeg dan een zorgverlener die tests kan uitvoeren om te bepalen of u allergisch bent voor melk. In de tussentijd kunt u blauwe kaasdressing vervangen door zuivelvrije opties gemaakt van azijn of mayonaise.

Variëteiten

Blauwe kaasdressing wordt geleverd in volvette, vetarme en vetvrije variëteiten. Je kunt ook veganistische opties vinden in je plaatselijke supermarkt of via online retailers.

Opslag en voedselveiligheid

Blauwe kaasdressing moet na opening in de koelkast worden bewaard en kan tot 6 tot 9 maanden meegaan. Als de dressing goed bedekt is bewaard en de verpakking niet is beschadigd, kan de textuur, kleur of smaak enigszins veranderen, maar het is nog steeds veilig om te consumeren. Je zult weten dat de dressing bedorven is als het een geur, smaak of uiterlijk ontwikkelt.

Hoe zich voor te bereiden

Hoewel je zeker een kant-en-klare dressing in de supermarkt kunt kopen, is blauwe kaasdressing eenvoudig thuis te bereiden met slechts een paar ingrediënten. Recepten variëren enigszins, maar ze bevatten vaak een mengsel van blauwe kaas, zure room, mayonaise en een verscheidenheid aan smaken en kruiden zoals citroensap, peterselie, knoflookpoeder, uienpoeder of komijn.

 • Calorieën: 72
 • Vet: 7,6 g
 • Natrium: 96,3 mg
 • Koolhydraten: .7g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: .5g
 • Eiwit: .2g
 • Calcium: 5mg
 • Fosfor: 11,1 mg