Bison Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid

Bison Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid
Bizon voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Bison Nutrition Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Voor degenen die op zoek zijn naar magere alternatieven voor rundvlees, maar die nog steeds de smaak van rood vlees willen, is bizon een geweldige optie. Bizon heeft een vergelijkbare textuur, smaak en uiterlijk als rundvlees, in een magere en meer voedzame verpakking (afhankelijk van de snede). Experimenteer met bizonsteaks, gebraad of gemalen vlees in je favoriete recepten.

In vergelijking met rundvlees is bizon lager in calorieën, vet en verzadigd vet. Het is hoger in eiwitten, omega-3 vetzuren, ijzer, selenium en bepaalde B-vitamines. Dit minder gangbare vlees kan een gezonder alternatief bieden voor amerika’s favoriete rode vlees.

Bison Nutrition Feiten

Deze voedingsinformatie voor een 3-ounce pasteitje gekookte gemalen bizon (85g) wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 121
 • Vet: 2,1 g
 • Natrium: 186 mg
 • Koolhydraten: 0g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 24,1 g

Koolhydraten

Er zitten geen koolhydraten in bizonvlees.

Vetten

Over het algemeen is bizon magerder dan rundvlees, afhankelijk van de snit. Ter vergelijking, een gekookt gehaktpasteitje gemaakt van 97% mager rundvlees bevat 3,8 g vet (2,9 g verzadigd vet), terwijl een bizonpasteitje van vergelijkbare grootte 2,1 g vet (0,8 g verzadigd vet) heeft. De American Heart Association beveelt aan om tot 5% tot 6% van de dagelijkse calorieën uit verzadigd vet te consumeren. Voor een dieet van 2.000 calorieën betekent dat een maximum van ongeveer 13 gram verzadigd vet per dag.

Vergelijkbare delen van bizons en rundvlees laten zien dat bizons 1/3 van het totale vet, minder verzadigde vetten en meer nuttige (mono en poly) onverzadigde vetten hebben, waaronder omega-3 vetzuren. Dit blijft zo, zelfs wanneer bizons en runderen in vergelijkbare omstandigheden worden grootgebracht.

Eiwit

Zoals de meeste vleessoorten is bizon een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten. Bison voorziet alle essentiële aminozuren van ongeveer 24 gram eiwit per portie.

Vitaminen en Mineralen

Bizon bevat een verscheidenheid aan micronutriënten, waaronder ijzer, zink, selenium en vitamine B12.

Gezondheidsvoordelen

Net als ander vlees helpen de volledige eiwitten en essentiële mineralen van bizons een actieve levensstijl te ondersteunen.

Bevordert spierherstel

Als het gaat om herstellen na een zware training, is eiwit essentieel. Bizon biedt een geweldige bron van hoogwaardige eiwitten die je lichaam kan gebruiken voor spiersynthese. Het verkrijgen van uw eiwit uit natuurlijke voedselbronnen zoals bizons biedt toegevoegde vitamines en mineralen om krachtopbouw te ondersteunen.

Verbetert de wondgenezing

Een 4-ounce bizon patty biedt iets meer dan 3 milligram zink, wat een belangrijk mineraal is voor wondgenezing. Zink uit vleesbronnen is meer biologisch beschikbaar dan uit vegetarische bronnen, wat betekent dat bizons een vorm van zink bieden die gemakkelijk voor je lichaam te absorberen is. De dagelijkse aanbeveling van zink varieert van 8 tot 11 milligram. Bizons kunnen u helpen dit doel te bereiken.

Ondersteunt botsterkte

Het onderhouden van sterke botten helpt om senioren actief en onafhankelijk te houden. Het krijgen van voldoende eiwitten is nuttig voor het behoud van spiermassa en ook botsterkte. Een studie die zelfgerapporteerde innames bij 70-jarige mannen evalueerde, vond een positief verband tussen eiwitconsumptie en botsterkte.Het opnemen van voldoende voedingseiwitten door voedingsmiddelen zoals bizons helpt botten sterk te blijven naarmate je ouder wordt.

Helpt bloedarmoede te voorkomen

Er zijn verschillende soorten bloedarmoede. Twee van de meest voorkomende zijn het gevolg van een gebrek aan ijzer of B12. Bloedarmoede door ijzertekort is meestal gerelateerd aan bloedverlies of gebrek aan ijzer in de voeding; symptomen zijn vermoeidheid; zwakheid; Duizeligheid; problemen met geheugen en denken; hoofdpijn of duizeligheid; droog, broos haar, huid en nagels; en pica (vreemde verlangens naar metaal, vuil, papier of zetmeelrijk voedsel).

Pernicieuze anemie wordt geassocieerd met een gebrek aan of slechte absorptie van vitamine B12. Symptomen van dit soort bloedarmoede zijn vermoeidheid, duizeligheid, bleekheid en een snelle hartslag. Omdat bizons een goede bron van zowel ijzer als vitamine B12 zijn, kan het consumeren ervan u helpen voorkomen dat u bloedarmoede krijgt. Als u symptomen van bloedarmoede ervaart, neem dan contact op met uw zorgverlener voor diagnose en behandeling.

Vermindert het risico op kanker (versus verwerkt vlees)

De inname van verwerkt vlees is associated met de ontwikkeling van een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder een hoger risico op darmkanker. Door verwerkt vlees (zoals hotdogs of vleeswaren) te vervangen door hele, onbewerkte bizonproducten kunt u genieten van rood vlees terwijl u een deel van het kankerrisico van verwerkte vleesproducten vermijdt.

Allergieën

Er zijn geen veel voorkomende allergieën of interacties gerelateerd aan bizons. Een zeldzame allergie voor vlees – inclusief bizons, samen met rundvlees, varkensvlees en lamsvlees – komt echter steeds vaker voor in de Verenigde Staten. Deze allergie kan ernstige reacties veroorzaken, dus als u symptomen ervaart (zoals braken, kortademigheid of netelroos), zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Variëteiten

Historisch gezien hadden bizons over het algemeen meer kans om grasgevoerd te worden dan conventioneel rundvlees. Bizons zijn ook aangeprezen voor voordelen met betrekking tot gezondheid en ecologische duurzaamheid vanwege hun natuurlijke patronen van begrazing op open weiden. De laatste jaren worden steeds meer bizons afgewerkt met graan om een vettere smaak en een consistenter product op te leveren.

Bizonvlees met het label “100% grasgevoerd” moet afkomstig zijn van dieren die een dieet van 100% gras hebben gekregen. Als een deel van hun dieet uit granen bestond, moet dit op het etiket worden vermeld (bijvoorbeeld “85% gras en 15% maïs”). Controleer de etiketten zorgvuldig als u de voorkeur geeft aan grasgevoerd vlees (dat magerder kan zijn dan graangevoerd vlees).

Het toegenomen bewustzijn van de voordelen van bizons heeft geleid tot een grotere toegankelijkheid van bizonproducten. Zelfs uw plaatselijke supermarkt kan nu bevroren bizonpasteitjes of bizon-schokkerig bevatten. Hoewel deze producten een handige manier zijn om van bizons te genieten, kunnen ze additieven bevatten die met mate moeten worden geconsumeerd. Controleer voedseletiketten om te bepalen wat er in de producten zit die u koopt.

Opslag en voedselveiligheid

De voedselveiligheidsregels voor bizons zijn dezelfde als voor andere soorten vlees. Rauwe bizons moeten koud worden gehouden (40 graden Fahrenheit of minder) totdat het tijd is om het te koken. Bereid gekoelde bizons binnen 3-5 dagen of vries het in op 0 graden Fahrenheit gedurende maximaal 4 maanden om de optimale kwaliteit te behouden. Bizons kunnen worden ingevroren in de originele verpakking, maar moeten worden overgebracht naar luchtdichte, heavy-duty folie of plasticfolie als ze langer dan 2 maanden worden ingevroren.

Ontdooi bevroren bizons in de koelkast, onder koud stromend water of in de magnetron. Kook gemalen bizons tot een interne temperatuur van 160 graden Fahrenheit onmiddellijk na het ontdooien. Bizon steaks en gebraden stukken kunnen worden gekookt tot een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit. Eenmaal gekookt, eet of vries bizons binnen 3-4 dagen.

Hoe zich voor te bereiden

Bizons kunnen op dezelfde manier worden bereid als rundvlees, maar omdat het van nature magerder is, kan het taai worden als het te gaar is. Houd er rekening mee dat bizons met mate moeten worden geconsumeerd en bereid op manieren die de vorming van kankerverwekkende stoffen minimaliseren.

 • Als u bizonsteaks bereidt, snijd dan zichtbaar vet af voordat u gaat koken en bereid in een zeer hete pan om een mooie schroei en karamellisatie aan de buitenkant te krijgen, maar niet te gaar aan de binnenkant.
 • Bizon is het meest mals wanneer het medium of medium-rare wordt bereid, maar niet verder dan dat.
 • Bizonburgers kunnen op dezelfde manier worden bereid als rundvleesburgers – op de grill, op een rek in de oven of op het fornuis in een grillpan. Wees voorzichtig bij het vlammen om potentiële kankerverwekkende stoffen te verminderen.
 • Gemalen bizons kunnen rundvlees vervangen in andere recepten waar gemalen vlees zou worden gebruikt, zoals gehaktbrood, gehaktballen, chili of taco’s.
 • Calorieën: 121
 • Vet: 2,1 g
 • Natrium: 186 mg
 • Koolhydraten: 0g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0g
 • Eiwit: 24,1 g