Biscuit Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid

Biscuit Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid
Koekjes voeding feiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Biscuit Voeding Feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Een koekje is een populair snel brood. Hoe je je koekje lekker vindt, kan afhangen van uit welk deel van het land je komt. Als je uit het zuiden komt, vind je je koekjes misschien dicht en kruimelig. Als u uit het noorden komt, geeft u misschien de voorkeur aan lichte en luchtige koekjes.

Ongeacht de stijl van koekjes die u verkiest, de meeste recepten voor dit populaire snelle brood bevatten veel van dezelfde ingrediënten- bloem, vet, rijsmiddel en melk of water. Hier is een blik op de voedingsfeiten, gezondheidsvoordelen en het gebruik van koekjes.

Biscuit Voeding Feiten

Deze voedingsinformatie voor één koekje (45 gram) wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 166
 • Vet: 8,5 g
 • Natrium: 441 mg
 • Koolhydraten: 19,3 g
 • Vezel: 1,1 g
 • Suikers: 1,8 g
 • Eiwit: 3,2 g
 • Ijzer: 1,2 mg
 • Calcium: 31,5 mg
 • Folaat: 54,4 mcg

Koolhydraten

Met bloem als hoofdingrediënt zijn koolhydraten de meest voorkomende macronutriënt in een koekje. Eén koekje bevat meer dan 19,3 gram koolhydraten, 1,2 gram vezels en 1,8 gram suiker.

De meeste koekjes worden gemaakt met geraffineerde witte bloem. Hoewel meel een zetmeel en een complex koolhydraat is, heeft een traditioneel koekje een glycemische index van 70. Dit betekent dat koekjes snel verteren.

Koolhydraten zijn de primaire brandstofbron van je lichaam. Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index fungeren als een snelle bron van energie, maar kunnen je niet al te lang na het eten hongerig laten voelen.

Vetten

Het vetgehalte in een koekje varieert afhankelijk van het recept. Volgens de USDA heeft één standaardkoekje echter 8,5 gram totaal vet.

Het meeste vet in het koekje komt van verzadigd vet met 5,3 gram per portie. Voor gezondheid en welzijn mag niet meer dan 10% van uw totale calorieën afkomstig zijn van verzadigd vet. Op een dieet van 2.000 calorieën betekent dat niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag. Eén koekje levert bijna 25% van de dagelijkse aanbeveling.

Eiwit

Eén koekje bevat 3,2 gram eiwit. Het eiwit in het koekje levert mogelijk niet alle essentiële aminozuren, dus het is een onvolledige bron van eiwitten.

Vitaminen en Mineralen

Koekjes bevatten veel essentiële vitamines en mineralen, waaronder calcium, ijzer, zink en enkele van de B-vitamines zoals folaat. Eén koekje levert echter minder dan 10% van de dagelijkse waarde van deze voedingsstoffen.

Koekjes bevatten ook veel natrium. Een koekje van 45 gram bevat 441 milligram natrium, wat neerkomt op bijna 20% van de dagelijkse waarde. Hoewel je lichaam kleine hoeveelheden natrium nodig heeft om de vochtbalans te behouden en de communicatie tussen zenuwen en spieren te ondersteunen, krijgen de meeste mensen meer natrium dan ze nodig hebben. Het krijgen van te veel natrium in uw dieet verhoogt uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Idealiter zou u uw dagelijkse natrium moeten beperken tot 2.300 milligram per dag.

Calorieën

Een koekje van 45 gram bevat 166 calorieën. De meeste van die calorieën komen uit een mix van koolhydraten en vet, met 76 calorieën uit koolhydraten en 76,5 calorieën uit vet. De rest uit eiwitten.

Gezondheidsvoordelen

Koekjes worden vaak beschouwd als comfortfood, maar er kunnen ook enkele voordelen zijn aan koekjes. Hier is een overzicht van de potentiële gezondheidsvoordelen van koekjes.

Biedt snelle energiebron

Tijdens het sporten is het belangrijk om vlak voor en na het sporten te eten, zodat je de meeste voordelen krijgt. Pre-workout maaltijden kunnen een beetje lastiger zijn dan post-workout maaltijden, vooral als je ’s ochtends als eerste traint.

Niet eten voor je training kan van invloed zijn op je energie en het vermogen van je lichaam om spieren op te bouwen. Idealiter eet je 3 tot 4 uur voor je training een uitgebalanceerde maaltijd met een gezonde mix van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Maar als je weinig tijd hebt, ben je misschien op zoek naar een snelle bron van energie om je er doorheen te helpen. Hoewel een koekje misschien niet de meest voedzame pre-workout snack is, voorziet het je lichaam van een snelle bron van energie. Toch, om buikpijn tijdens je ochtendtraining te voorkomen, probeer je je koekje minstens 30 minuten voor je training op te eten en veel water te drinken.

Levert essentiële vitaminen en mineralen

De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen moedigen u aan om meer volle granen te kiezen boven geraffineerde graanproducten. Dit betekent kiezen voor volkorenbrood in plaats van koekjes gemaakt van witte bloem. Hoewel volle granen veel essentiële voedingsstoffen bieden, kunt u een beetje tekortschieten bij het voldoen aan uw dagelijkse vitamine- en mineralenbehoeften wanneer u geraffineerd graanvoedsel gemaakt van verrijkt meel weglaat.

Verrijkt meel moet thiamine, riboflavine, niacine en ijzer bevatten en kan calcium, magnesium en fosfor bevatten. Het opnemen van geraffineerde granen gemaakt met verrijkt meel, zoals koekjes, helpt u te voldoen aan uw dagelijkse vitamine- en mineralenbehoeften.

Biedt een gemakkelijk te verteren optie

Vezels zijn een essentiële voedingsstof die veel gezondheidsvoordelen biedt. Echter, bij het herstellen van maagoperatie of bij het ervaren van een opflakkering van prikkelbare darm syndroom, kan een zorgverlener u aanbevelen om tijdelijk een vezelarm dieet te volgen.

Een vezelarm dieet bevat voedingsmiddelen die gemakkelijk te verteren zijn. Wanneer u een vezelarm dieet volgt, moet u op zoek naar brood en granen die minder dan 2 gram vezels per portie bevatten, zoals koekjes.

Biedt geconcentreerde bron van calorieën

Hoewel de meeste mensen worstelen met het verliezen van gewicht, hebben sommigen het moeilijk om aan te komen of op gewicht te blijven. Of het nu gaat om kanker of stress, ondergewicht verzwakt je immuunsysteem en beïnvloedt je haar, huid en nagels.

Wanneer u moeite heeft om genoeg te eten om uw gewicht te behouden of aan te komen, moet u uw dieet vullen met calorierijk voedsel. Zoek naar voedingsmiddelen die de calorieën en voedingsstoffen leveren die je nodig hebt zonder dat je je te vol voelt. Met 166 calorieën per portie bevatten koekjes veel calorieën in een kleine portie.

Biedt vezels (digestieve koekjes)

Traditionele koekjes, zoals die je eet met koekjes en jus, zijn misschien geen goede bron van vezels. Maar er zijn andere soorten koekjes. In feite zijn spijsverteringskoekjes harde koekjes die zijn ontworpen om u te helpen meer vezels in uw dieet te krijgen.

Volgens voedingsinformatie van de USDA heeft een spijsverteringskoekje van 30 gram 150 calorieën, 20 gram koolhydraten en 2 gram vezels. De vezel in het koekje is afkomstig van tarwezemelen, de buitenste schil van de tarwekorrel.

Diëten die rijk zijn aan vezels kunnen constipatie helpen voorkomen, cholesterol verlagen en gewichtsbehoud helpen. Het spijsverteringskoekje bevat echter ook toegevoegde suiker, met 5 gram per portie, en is misschien niet de meest voedzame bron van vezels, maar het kan een paar extra grammen opleveren als het alles is waar je toegang toe hebt.

Allergieën

Koekjesrecepten variëren en kunnen tarwe, zuivel of eieren bevatten, enkele van de meest voorkomende voedselallergenen. Als u voedselallergieën heeft, lees dan zorgvuldig het recept of het voedseletiket van uw verpakte biscuit gemengd of gekoeld koekjesdeeg.

Voedselallergiereacties variëren van mild tot levensbedreigend. Het vermijden van allergenen is de beste manier om een ernstige allergische reactie te voorkomen. U kunt ook zoeken naar koekjesrecepten die het voedsel weglaten waarvoor u allergisch bent, zoals glutenvrije koekjes voor mensen met een tarweallergie, coeliakie of glutengevoeligheid.

Variëteiten

Een koekje verwijst naar elk klein gebakken goed met bloem, suiker en vet als hoofdingrediënten. Je kunt alle soorten koekjes vinden in de supermarkt, inclusief vers gebakken, gekoeld koekjesdeeg en droge koekjesmix.

Een portie van 1 ounce (28,35 g) biscuit gemaakt van een droge koekjesmix heeft 95 calorieën, 3 gram vet, 14 gram koolhydraten en 2 gram eiwit. Een gekoeld koekjesdeeg (43 g) heeft 132 calorieën, 4,5 gram vet, 20 gram koolhydraten en 3 gram eiwit.

Opslag en voedselveiligheid

U kunt uw versgebakken koekjes maximaal 18 dagen in de voorraadkast bewaren. Koekjes hebben een laag vochtgehalte, wat de houdbaarheid verlengt. Gekoeld koekjesdeeg is het beste voor gebruiksdatum, terwijl verpakte koekjesmix tot 9 maanden vers in de voorraadkast blijft.

Hoe zich voor te bereiden

Er zijn veel manieren om koekjes te bereiden na het mengen van de belangrijkste ingrediënten – bloem, suiker, vet en water. Wanneer je ze helemaal opnieuw maakt, vervang dan een deel van je witte bloem door volkorenmeel om meer vezels toe te voegen.

Je kunt ook Griekse yoghurt proberen in plaats van een deel van het vet. Bak je koekjes in de oven en serveer met suikervrije jam. Of serveer ze met je geroosterde kip en zelfgemaakte jus.

 • Calorieën: 166
 • Vet: 8,5 g
 • Natrium: 441 mg
 • Koolhydraten: 19,3 g
 • Vezel: 1,1 g
 • Suikers: 1,8 g
 • Eiwit: 3,2 g
 • Ijzer: 1,2 mg
 • Calcium: 31,5 mg
 • Folaat: 54,4 mcg