Beste vluchtelingenorganisaties om te ondersteunen in alle 50 staten

Bij Good Good Good vieren we het goede in de wereld – en bieden we praktische hulpmiddelen om onze gemeenschap te helpen het goede in de wereld te worden.

Wetende dat vluchtelingen die zich aansluiten bij nieuwe gemeenschappen in de Verenigde Staten een groot aantal uiteenlopende behoeften zullen hebben, zijn we geïnspireerd door degenen die in de frontlinie staan om deze nieuwe gemeenschapsleden te ondersteunen.

Organisaties en individuen verwelkomen al vluchtelingen op luchthavens in de Verenigde Staten en beginnen met het hervestigingsproces. We mogen het goede vieren dat deze organisaties doen – en dan meedoen om hun werk te ondersteunen.

Bij binnenkomst in de Verenigde Staten zullen vluchtelingen steun nodig hebben om zich in hun nieuwe gemeenschappen te vestigen. Ze hebben toegang nodig tot betaalbare huisvesting, ondersteuning bij het vinden van banen, hulp om hun kinderen op te zetten met kinderopvang en hun nieuwe scholen, en basisbenodigdheden zoals huishoudelijke artikelen, toiletartikelen en meer.

Er zijn organisaties, non-profitorganisaties, wederzijdse hulpgroepen en NGO’s die gepositioneerd zijn om vluchtelingen in (bijna) elke staat in de Verenigde Staten te hervestigen.

Veel van deze organisaties zijn afhankelijk van donaties van individuen (zoals u) en financiële steun van nationale en lokale overheden. U kunt een uitsplitsing zien van hoeveel geld uw staat toewijst aan vluchtelingendiensten – en hoeveel vluchtelingen ze ondersteunen – via de toolkit van Refugee Council USA.

Wanneer je de beste liefdadigheidsinstelling voor vluchtelingen in je gemeenschap vindt, heb je de mogelijkheid om hen financieel te ondersteunen of je aan te melden als vrijwilliger.

U kunt een stap verder gaan en uw gekozen functionarissen oproepen om te pleiten voor uw staat om meer vluchtelingen te verwelkomen en ook de budgetten voor diensten te verhogen. Bekijk onze gids over hoe u contact kunt opnemen met uw vertegenwoordigers en weet dat het bereiken van contact echt een betekenisvol verschil kan maken.

Hoe vluchtelingen in de Verenigde Staten te helpen – of ze nu uit Afghanistan, Syrië, Oekraïne of ergens anders komen:

De Verenigde Staten zijn al lang een veilige plek voor mensen die oorlog, conflict en vervolging ontvluchten.

Het verwelkomen van vluchtelingen in de Verenigde Staten is niet alleen veilig, doorgelicht en veilig – het is ook goed voor gemeenschappen, waardoor veiligere steden en meer welvarende economieën worden gecreëerd.

Mogelijkheden om vluchtelingen in de VS te helpen zijn overal:

We hebben hieronder manieren opgesomd om elke organisatie te helpen (op basis van wat ze specifiek hebben genoemd waarmee ze ondersteuning nodig hebben). Voor de meeste organisaties zijn de meest effectieve manieren om te helpen het doneren van uw tijd en geld.

Maar als je de volgende vaardigheden of kansen hebt, zou bijna elke organisatie blij zijn om van je te horen:

  • Er is vooral behoefte aan Dari- of Pashto-sprekers om te helpen met vertalen en tolken in alle stadia van het afwikkelingsproces voor Afghaanse vluchtelingen. (Maar als u andere talen spreekt, zal uw hulp bij vertalen en tolken nuttig zijn voor gemeenschappen die zich vanuit andere regio’s in de Verenigde Staten vestigen.)
  • Terwijl organisaties werken aan het hervestigen van gezinnen en individuen, zullen ze op zoek zijn naar redelijk geprijsde korte- en langetermijnwoningen. Als je een logeerkamer of pension hebt in een gemeenschap die vluchtelingen opvangt, wil een organisatie misschien graag met je samenwerken om een tijdelijke verblijfplaats te bieden voor nieuwkomers. Evenzo, als u een verhuurder bent en goede huisvesting tegen een eerlijke prijs kunt bieden, neem dan contact op met een lokale hervestigingsorganisatie.
  • Als u een werkgever bent die mogelijk werkgelegenheid voor vluchtelingen, neem contact op met een lokale hervestigingsorganisatie voor vluchtelingen om te zien hoe u kunt helpen.

Populaire liefdadigheidsinstellingen voor vluchtelingen die de meeste of alle staten bedienen:

Sommige organisaties ondersteunen gemeenschappen in de Verenigde Staten, met of zonder regionale kantoren. Voor die organisaties hebben we hun bio hier vermeld – en vervolgens vermeld onder de staten die ze hieronder dienen:

1. HIAS

Opgericht als de Hebrew Immigrant Aid Society in 1881 om Joden te helpen vluchten voor programma’s in Rusland en Oost-Europa, heeft HIAS het leven van bijna elke Joodse familie in Amerika geraakt en verwelkomt nu iedereen die vervolging is ontvlucht.

HIAS werkt over de hele wereld om vluchtelingen te beschermen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten vanwege wie ze zijn, inclusief etnische, religieuze en seksuele minderheden. Al meer dan 130 jaar helpt HIAS vluchtelingen hun leven weer op te bouwen in veiligheid en waardigheid.

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

2. Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Al meer dan 80 jaar is de Lutherse Immigratie- en Vluchtelingendienst “een voorvechter voor vluchtelingen enen migranten van over de hele wereld.”

Ze hebben meer dan 500.000 vluchtelingen en migranten verwelkomd. Via de Long Welcome helpen ze ervoor te zorgen dat vluchtelingen en migranten worden beschermd, omarmd en bekrachtigd in een wereld van rechtvaardige en gastvrije gemeenschappen.

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

3. Conferentie van katholieke bisschoppen van de Verenigde Staten

USCCB, in samenwerking met zijn netwerk van 50 kantoren voor hervestiging van vluchtelingen in het hele land, heeft van oudsher vertrouwd op katholieke parochies en andere lokale gemeenschapsgroepen om “de vreemdeling te verwelkomen”.  Het initiatief Parishes Organized to Welcome Immigrants and Refugees (POWIR) probeert een basis van steun te ontwikkelen door middel van gemeenschapssponsoring, mentorschap en vrijwilligerswerk om nieuw aangekomen vluchtelingen en Afghaanse speciale immigrantenvisumhouders (SIV’s) te verwelkomen.

Doneer aan USCCB

4. Bisschoppelijke migratieministeries

Episcopal Migration Ministries is een christelijke non-profitorganisatie die vluchtelingen verwelkomt, gemeenschappen opleidt en gemeenten mobiliseert om te pleiten voor de bescherming en rechten van alle migranten.

Doe vrijwilligerswerk, pleitbezorger of doe een donatie

5. Internationaal Reddingscomité

Het International Rescue Committee biedt vluchtelingen, asylees, slachtoffers van mensenhandel, overlevenden van marteling en andere immigranten kansen om te gedijen in Amerika.

Elk jaar worden duizenden mensen, gedwongen om geweld en vervolging te ontvluchten, door de bevolking van de Verenigde Staten verwelkomd in de veiligheid en vrijheid van Amerika. Deze individuen hebben overleefd tegen ongelooflijke kansen.

Het IRC werkt samen met overheidsinstanties, actoren uit het maatschappelijk middenveld en lokale vrijwilligers om hen te helpen hun ervaringen uit het verleden te vertalen in activa die waardevol zijn voor hun nieuwe gemeenschappen. Het IRC helpt hen om hun leven weer op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

6. Wereldreliëf

World Relief creëert partnerschappen tussen lokale christelijke kerken en vluchtelingen om iedereen een plek te geven om ’thuis’ te noemen.

Ze werken samen met lokale partners om vluchtelingen te ontmoeten op hun eerste punt van veiligheid en bieden noodhulp aan gezinnen die in tijdelijke schuilplaatsen wonen – inclusief schoon water, voedsel, dekzeilen, hygiënekits en andere essentiële items

Als vluchtelingengezinnen zich realiseren dat ze misschien nooit meer naar huis zullen terugkeren, worden ze vaak geconfronteerd met een overweldigend verlies van hoop. Samen met lokale partners werkt World Relief om dit te bestrijden door traumabegeleiding, moeder- en oudergroepen en veilige ruimtes en alfabetiseringsclubs te bieden voor vluchtelingenkinderen om te leren, te groeien en te spelen.

Terwijl vluchtelingen hun huizen en levens beginnen te herbouwen, helpen ze gezinnen huisvesting te vinden, Engels te leren, werk na te streven, vriendschappen op te bouwen en langdurige ondersteuningssystemen te creëren.

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Organisaties die vluchtelingen helpen die u in uw staat kunt ondersteunen – staat voor staat

Voor staten waar de enige grote organisatie voor hervestiging van vluchtelingen een nationale organisatie is zonder een regionaal kantoor, verwijzen we hieronder naar de non-profitorganisatie – maar nemen details op in onze nationale lijst hierboven.

Vind uw staat (of een staat bij u in de buurt) en vind een manier om een verschil te maken voor vluchtelingen in uw gemeenschap:

Vluchtelingenorganisaties in Alabama

Usccb

(Zie hierboven voor details over een van de top zes vluchtelingenondersteuningsorganisaties)

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Alaska

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Arizona

Lutherse sociale diensten van het zuidwesten

Sinds 1975 heeft LSS-SW enkele van ’s werelds meest vervolgde mensen in Tucson en Phoenix gediend. Geweld en gewapende conflicten jagen miljoenen mensen uit hun huizen, hun families en hun landen, waardoor ze gedwongen worden om veiligheid te zoeken in andere landen over de hele wereld. Met vrijwilligers en co-sponsorteams van de gemeenschap bouwt LSS-SW elk jaar zelfredzame stichtingen voor ongeveer 400 vluchtelingen.

Doe vrijwilligerswerk, doneer goederen of doe een financiële donatie

Internationaal Reddingscomité — Tuscon, Glendale

Het International Rescue Committee biedt vluchtelingen, asylees, slachtoffers van mensenhandel, overlevenden van marteling en andere immigranten kansen om te gedijen in Amerika. Elk jaar worden duizenden mensen, gedwongen om geweld en vervolging te ontvluchten, door de bevolking van de Verenigde Staten verwelkomd in de veiligheid en vrijheid van Amerika. Deze individuen hebben overleefd tegen ongelooflijke kansen.

Het IRC werkt samen met overheidsinstanties, actoren uit het maatschappelijk middenveld, en lokale vrijwilligers om hen te helpen hun ervaringen uit het verleden te vertalen in activa die waardevol zijn voor hun nieuwe gemeenschappen. In Tucson, Glendale en andere kantoren in het hele land helpt het IRC hen om hun leven weer op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Bisschoppelijke migratieministeries

Doe vrijwilligerswerk, pleitbezorger of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Arkansas

Canopy – Noordwest-Arkansas

Op het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis in 2015 waren tientallen leden van de gemeenschap in Arkansas diepbedroefd door de beelden van onschuldige mensen die aanspoelden op de kusten van Griekenland. Ze wilden iets doen om te helpen, maar ontdekten al snel dat er geen manier was om vluchtelingen in Arkansas te ondersteunen omdat er geen hervestigingsagentschap in de staat was. Terwijl andere staten duizenden mensen per jaar opvingen, nam Arkansas er niet effectief een. Maar overal in Noordwest-Arkansas bleef de interesse van de basis voor het verwelkomen van vluchtelingen groeien. In samenwerking met Lutheran Immigration and Refugee Service (LIRS) besloot Canopy zich te organiseren om te zien hoe ze als gemeenschap betrokken konden raken.

Doe vrijwilligerswerk, bouw een welkomstpakket of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Californië

Tweede families – San Diego

Second Families biedt hulp met non-foodartikelen en middelen om de overgang van nieuwkomers naar hun nieuwe huizen in Zuid-Californië te vergemakkelijken.  In samenwerking met hervestigingsbureaus in San Diego willen hun vrijwilligers en donoren vluchtelingen en andere ontheemden ondersteunen, zodat ze de basisbehoeften hebben om hun toekomst weer op te bouwen.  Ze bieden meubels, huishoudelijke artikelen, kleding, persoonlijke verzorgingsartikelen, schoolbenodigdheden en elektronica aan nieuwkomers. Ze bieden ook verrijkingsprogramma’s voor kinderen, begeleiding en belangenbehartiging bij het navigeren door onze Amerikaanse systemen, beurzen voor rijlessen voor beginnende vrouwelijke chauffeurs, studiebegeleiding en meer.

Doneer inboedel of doe een financiële donatie

Tiyya Foundation – Santa Ana, Los Angeles

Tiyya werkt sinds 2010 met vluchtelingen (met name gezinnen uit Afghanistan) in de omgeving van Santa Ana en Los Angeles.

Doneer cadeaubonnen die Afghaanse gezinnen kunnen gebruiken om benodigdheden zoals hygiëneartikelen en luiers te kopen

Sahaba Initiatief — San Bernardino

Deze in San Bernardino gevestigde organisatie “ondersteunt gezinnen met een laag inkomen door middel van een wekelijkse voedselvoorraad en andere outreach-inspanningen”. Ze zullen helpen bij het hervestigen van vier of vijf Afghaanse gezinnen. Elk gezin heeft ongeveer $ 25.000 aan financiering nodig.

U kunt geld doneren of hen helpen verbinden met betaalbare huisvestingsopties

Internationaal Instituut van Los Angeles

Volgens The Daily Bulletin helpt deze organisatie immigranten al meer dan 100 jaar te integreren in hun nieuwe leven in Los Angeles. In augustus hervestigden ze 47 gezinnen – en verwachten in de loop van het volgende jaar meer dan 300 Afghaanse evacués te helpen.

Het instituut is op zoek naar gezinnen die bereid zijn om tijdelijke huisvesting te bieden aan nieuw aangekomen Afghanen – met name die met gezinnen van vijf of meer mensen – evenals verhuurders die kunnen helpen met langdurige huisvesting.

U kunt tijdelijke of langdurige huisvesting aanbieden, u aanmelden om vluchtelingen op te halen van de luchthaven of vrijwilligerswerk doen om gezinnen te helpen zich in de gemeenschap te vestigen

Stem van vluchtelingen — Zuid-Californië

Deze in Anaheim gevestigde groep werkt samen met kerken, bedrijven en individuele vrijwilligers om vluchtelingen te helpen een nieuw leven op te bouwen in Zuid-Californië.

U kunt voorzichtig gebruikte kleding en meubels doneren. Of doneer aan hun Walmart-register, waar je items zoals beddengoed en magnetrons kunt kopen die zullen worden gebruikt om de nieuwe huizen van Afghaanse vluchtelingenfamilies in te richten.

World Relief Zuid-Californië

World Relief Southern California creëert partnerschappen tussen lokale christelijke kerken en vluchtelingen om iedereen een plek te geven om ’thuis’ te noemen.

Voor inwoners van Zuid-Californië die geïnteresseerd zijn in het “wandelen met” Afghaanse gezinnen of hen helpen sponsoren wanneer ze aankomen, neemt u contact op met World Relief Southern California op 714-210-4730 of op jserrano@wr.org.

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Vluchtelingenorganisaties in Colorado

Afrikaans Gemeenschapscentrum — Denver

ACC heeft een ontvangst- en plaatsingsprogramma via ECDC, de Ethiopian Community Development Council.  Basishervestigingsdiensten worden geleverd voor maximaal 90 dagen, en casemanagement en arbeidsbemiddelingsdiensten kunnen voor maximaal 5 jaar worden geleverd.  Extra ondersteunende servijs wordt verstrekt door de genereuze bijdragen van partners, individuen, familiestichtingen en voormalige vluchtelingen.

Nest een huis, doe een donatie of doe vrijwilligerswerk

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Connecticut

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Delaware

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Vluchtelingenorganisaties in Florida

Kerk Werelddienst Zuid-Florida

CWS South Florida “verwelkomt, voedt en kleedt nieuwkomers; herenigt en versterkt gezinnen en stelt hervestigde immigranten in staat om zelfvoorzienende en geïntegreerde leden van de Amerikaanse samenleving te worden.”

Doneer aan CWS South Florida

Katholieke goede doelen

Catholic Charities “zet geloof in actie om de meest kwetsbaren in onze gemeenschap te dienen, pleit voor rechtvaardigheid, menselijke waardigheid en kwaliteit van leven, terwijl het mededogen van God in Christus wordt weerspiegeld.”

Je kunt een donatie doen of je aanmelden als vrijwilliger

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Georgië

Nieuwe Amerikaanse Pathways — Atlanta

New American Pathways is een in Atlanta gevestigde non-profitorganisatie met de missie om vluchtelingen en Georgië te helpen gedijen. Hun visie is dat nieuwe Amerikanen in metro Atlanta succesvol worden, bijdragen en leden van de gemeenschappen van Georgia verwelkomen. Ze vervullen onze doelen door het aanbieden van het meest uitgebreide, volledig geïntegreerde continuüm van diensten gericht op het voldoen aan de specifieke behoeften van vluchtelingen en andere immigranten in Georgië.

Geef tijd, items of geld

Refuge Koffie Co. – Atlanta

Refuge Coffee Co., een 501c3 non-profit bedrijf, bestaat om de wereldwijde gemeenschap in Clarkston te dienen door middel van koffie-gerelateerde jobcreatie, jobtraining, sociale netwerken en handel.

Doe een donatie of bestel koffie

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Hawaï

Pacific Gateway Centrum

Het standvastige doel van Pacific Gateway Center is om de achtergestelden, ontwortelden en ontheemden te dienen.  Sinds hun oprichting in 1973 is hun verhaal bepaald door de zinvolle en effectieve manieren waarop we de inwoners van Hawaï met een laag inkomen, immigranten, vluchtelingen en andere kwetsbare bevolkingsgroepen in staat stellen hun leven opnieuw op te bouwen met hoop, respect en waardigheid.

Doe een donatie om PGC te steunen

Vluchtelingenorganisaties in Idaho

Agentschap voor Nieuwe Amerikanen — Boise

Het Agency for New Americans (ANA) helpt vluchtelingen zelfvoorzienend te worden in hun nieuwe leven door de vaardigheden, het onderwijs en de ondersteuning te bieden die nodig zijn tijdens hun hervestigingsperiode.

Hun missie is om het educatieve, sociale en economische welzijn van nieuwe Amerikanen en gemeenschappen waarin ze leven te verbeteren door individuele, agentschaps- en publiek-private partnerschappen te creëren.

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

College of Southern Idaho Vluchtelingenprogramma – Twin Falls

CSI Refugee Programs is een uitgebreid one-stop vluchtelingenserviceprogramma dat initiële hervestigingsdiensten voor nieuw aangekomen vluchtelingen combineert, via Case Management-diensten en On-site Engelse taaltraining, evenals arbeidsbegeleiding en plaatsing bij lokale werkgevers.

Doneer items of doe een financiële donatie

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Illinois

RefugeeOne

RefugeeOne creëert kansen voor vluchtelingen die op de vlucht zijn voor oorlog, terreur en vervolging om een nieuw leven van veiligheid, waardigheid en zelfredzaamheid op te bouwen.

Doe vrijwilligerswerk, pleitbezorger, huur een vluchteling in of doe een financiële donatie

De Ethiopische Community Association of Chicago

De Ethiopian Community Association of Chicago zal Afghaanse vluchtelingen helpen bij het hervestigingsproces. Diensten omvatten het ophalen van de luchthaven, plaatsing in betaalbare woningen, Engelse taallessen, training voor werkbereidheid, financiële geletterdheid, gezondheidseducatie en meer.

Doneer aan de Ethiopische community Association of Chicago

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Indiana

Exodus Vluchteling

Exodus heeft een lange geschiedenis van het verwelkomen van vluchtelingen en vluchtelingen uit vele landen, culturen, talen, religies en politieke opvattingen. Ze begonnen in 1981 met de missie om te voorzien in de wettelijke behoeften van immigranten en Cubaanse vluchtelingen, die in 1980 waren aangekomen als onderdeel van de Mariel-bootlift. Sinds die tijd heeft Exodus duizenden vluchtelingen geholpen hun leven op te bouwen in Indiana.

Doneer, doe vrijwilligerswerk en pleitbezorger

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Iowa

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Kansas

Usccb

Doneer aan USCCB

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Kentucky

Kentucky Vluchtelingen Ministeries

“Van het inrichten van het eerste appartement van een gezin in de Verenigde Staten tot advies over huiseigenaren. Van Engelse lessen tot burgerschapsvoorbereiding. Van ondersteuning voor jonge kinderen tot loopbaanontwikkeling. Krm’s continuüm van diensten stelt nieuwkomers in staat om opnieuw op te bouwen.”

Doneer items, doneer geld of doe vrijwilligerswerk

Vluchtelingenorganisaties in Louisiana

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Maine

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Maryland

Het African Community Center

Het African Community Center heeft een opvang- en plaatsingsprogramma via ECDC, de Ethiopian Community Development Council.

Doneer of doe vrijwilligerswerk

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Massachusetts

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Vluchtelingenorganisaties in Michigan

Bethany Christian Services – Grand Rapids en Zuidoost-Michigan

Bethany Christian Services helpt vluchtelingenfamilies die zich in de VS vestigen door samen te werken met lokale kerken en individuele vrijwilligers om een soepele overgang naar hun nieuwe gemeenschap te garanderen.

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger, je kerk erbij betrekken en een donatie doen.

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Vluchtelingenorganisaties in Minnesota

Ummah Project — Minneapolis en Twin Cities

Ummah Project is een non-profitorganisatie die is opgericht om het leven van Somalische jongeren in Minnesota te verbeteren. Ummah Project Inc bestaat uit een diverse groep Somalische en Amerikaanse vrienden die bereid zijn om de cyclus van jeugdgeweld in de Somalische gemeenschap in Minneapolis en rond de Twin Cities te doorbreken.

Doneer aan Ummah Project

Het International Institute of Minnesota

“We zoeken een gemeenschap waar Nieuwe Amerikanen respect, steun en veiligheid kunnen vinden, en waar ze hun volledige potentieel in hun nieuwe leven kunnen bereiken.”

Doe een financiële donatie

Aankomst Ministeries

Arrive Ministries is een christelijke non-profit organisatie die zich inzet voor de zaak van de vluchteling en immigrant.

Doneer of doe vrijwilligerswerk

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Mississippi

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Missouri

Della Lamb Gemeenschapsdiensten — Kansas City

Della Lamb’s missie is om een vriendelijker Kansas City te inspireren. Ze stellen hun klanten in staat om de “uitdagingen van onderwijs, werkgelegenheid en zelfvoorziening in een steeds veranderende wereld” aan te gaan.

Doneer of word vrijwilliger

Joodse beroepsdiensten – Kansas City

“JVS zet zich in voor het bieden van veiligheid en kansen voor vluchtelingen in Kansas City. Met het oog op het verbeteren van onze gemeenschap door inclusie en toegankelijkheid voor iedereen, helpen we elk jaar honderden vluchtelingen om van Kansas City hun thuis te maken.”

Vrijwilliger, doneer of partner

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Montana

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Nebraska

Centrum voor empowerment van vluchtelingen

Het Refugee Empowerment Center hervestigt vluchtelingen die van enorm verschillende achtergronden naar het Amerikaanse leven gaan. Ze richten zich op het helpen van hun klanten om productief te leven en te werken, hun opleiding te bevorderen en een beter leven voor zichzelf en hun kinderen te bereiken.

Hun doel is om hervestigde vluchtelingen te empoweren door hen te helpen de vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor economische zelfvoorziening, het ontwikkelen van ondersteunende netwerken en het creëren van ruimte voor vreugde.

Doneer, doe vrijwilligerswerk of lees goed nieuws op hun site

Usccb

Doneer aan USCCB

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Nevada

African Community Center – Las Vegas – Las Vegas

African Community Center (ACC) is een bijkantoor van de Ethiopian Community Development Council, Inc. ACC opende zijn deuren in 2003 met slechts 79 vluchtelingen. Het is nu uitgegroeid tot een capaciteit van hervestiging van maximaal 400 vluchtelingen. Tegenwoordig blijft ACC programma’s ontwikkelen die inspelen op de behoeften van nieuwkomers in het grootstedelijk gebied van Las Vegas.

Doneer of doe vrijwilligerswerk

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in New Hampshire

Ascentria Gemeenschapsdiensten

Ascentria Care Alliance stelt mensen van alle achtergronden in staat om samen op te staan en de uitdagingen van het leven te overwinnen. Ze gebruiken een innovatief cliëntgericht zorgmodel om kwetsbare personen en gezinnen in transitie vooruit te helpen en te gedijen – fysiek, intellectueel, sociaal, spiritueel en economisch.

Doneer, doe vrijwilligerswerk of solliciteer om daar te werken

Vluchtelingenorganisaties in New Jersey

Interreligieuze OPKOMST

Interfaith Refugee and Immigrant Services and Empowerment (Interfaith-RISE) is een officiële gelieerde site van het Amerikaanse Committee for Refugees &Immigrants. Ze zetten zich in voor het hervestigen van vluchtelingen in het centrum van NJ, het helpen van asielzoekers voor en na vrijlating uit het Elizabeth Detention Center en het ondersteunen van lokale geloofs- en burgergroepen terwijl ze pleiten voor en werken met vluchtelingen in hun gemeenschappen. Interfaith-RISE helpt bij huisvesting, ESL, sociale diensten, onderwijs, medische hulp, geestelijke gezondheidszorg, vervoer en ondersteunende gemeenschapsintegratie terwijl gezinnen en individuen op weg zijn naar zelfvoorziening en onafhankelijkheid.

Doe een donatie

Kerk World Service – Jersey City

Hoewel het Refugee Resettlement Program, CWS Jersey City biedt uitgebreide case management en arbeidsbemiddelingsdiensten gericht op het machtigen van nieuw aangekomen vluchtelingen om een basis te leggen voor langdurige zelfvoorziening en succes in de VS. Diensten voor vluchtelingen omvatten ondersteuning bij basisbehoeften, casemanagement, culturele oriëntatie, hulp bij toegang tot gezondheidszorg en intensieve werkvoorbereiding en arbeidsbemiddelingsdiensten.

Doe een donatie

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in New Mexico

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in New York

Journey’s End Refugee Services

Journey’s End Refugee Services, Inc. is een christelijke gemeenschapsorganisatie met de missie om vluchtelingen te verwelkomen zonder rekening te houden met etnische afkomst of geloof en hen te helpen gezonde, onafhankelijke, bijdragende leden van de gemeenschap te worden.

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Interreligieuze werken

InterFaith Works of Central New York, door middel van onderwijs, dienstbaarheid en dialoog, bevestigt de waardigheid van elke persoon en elke geloofsgemeenschap en werkt aan het creëren van relaties en begrip tussen ons.

Word vrijwilliger

Usccb

Doneer aan USCCB

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in North Carolina

Usccb

Doneer aan USCCB

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Vluchtelingenorganisaties in North Dakota

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Ohio

Community Refugee &Immigration Services – Columbus

Community Refugee & Immigration Services (CRIS) is een onafhankelijke non-profitorganisatie die de vluchtelingen- en immigrantenpopulaties in Centraal-Ohio bedient. Ze hebben meer dan 50 medewerkers van over de hele wereld die veel verschillende talen spreken. Hun brede scala aan programma’s en diensten zijn gericht op het vergemakkelijken van duurzame zelfvoorziening en succesvolle integratie voor de mensen die we dienen.

CRIS is onder andere een hervestigingsbureau voor vluchtelingen. Als filiaal van Church World Service hebben we een samenwerkingsovereenkomst met het ministerie van Buitenlandse Zaken om vluchtelingen rechtstreeks op te vangen en in onze gemeenschap te plaatsen.

Volg een Good Neighbor-training, meld je aan als vrijwilliger of doe een donatie

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Vluchtelingenorganisaties in Oklahoma

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Oregon

Katholieke liefdadigheidsinstellingen — Portland

Catholic Charities biedt hervestiging van vluchtelingen en casemanagementdiensten aan individuen en gezinnen die oregon hun nieuwe thuis willen maken.

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Refugee Care Collectief — Portland

Refugee Care Collective mobiliseert de stad Portland om diverse bevolkingsgroepen van vluchtelingen te bedienen die worden hervestigd in het Portland Metro-gebied, om vluchtelingen in staat te stellen hun leven opnieuw op te bouwen en vollediger in zelfredzaamheid te stappen.

Bouw een herstartkit, doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Usccb

Doneer aan USCCB

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Pennsylvania

Usccb

Doneer aan USCCB

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Rhode Island

Usccb

Doneer aan USCCB

Dorcas Internationaal Instituut van Rhode Island

Dorcas International Institute of Rhode Island is een 501 (c) (3) non-profitorganisatie die programma’s en diensten biedt aan immigranten, vluchtelingen en mensen die culturele, educatieve, economische en taalbarrières willen overwinnen. Dorcas International werkt al bijna 100 jaar aan het versterken van nieuwkomers en streeft ernaar een gastvrije omgeving te creëren voor iedereen die zich in de Ocean State komt vestigen.

Doneer goederen, doneer geld of doe vrijwilligerswerk

Vluchtelingenorganisaties in South Carolina

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Vluchtelingenorganisaties in South Dakota

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je co betrekkenmmunity of een financiële donatie doen

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Tennessee

Nashville Internationaal Centrum voor Empowerment

De missie van NICE is om ervoor te zorgen dat vluchtelingen en immigranten nu en voor de komende generaties hun volledige potentieel bereiken.

Pleiten, doneren, vrijwilligerswerk doen of kaarsen kopen

Bridge Refugee Services

De missie van Bridge Refugee Services is om vluchtelingen kansen te bieden om hun leven weer op te bouwen na vervolging, zodat ze productieve, bijdragende leden van de gemeenschap kunnen worden.

Doe vrijwilligerswerk of doneer

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Texas

RAICES Texas

RAICES is een non-profitorganisatie die gerechtigheid bevordert door gratis en goedkope juridische diensten te bieden aan achtergestelde immigrantenkinderen, gezinnen en vluchtelingen. Met juridische diensten, sociale programma’s, obligatiehulp en een belangenbehartigingsteam gericht op het veranderen van het verhaal rond immigratie in dit land, opereert RAICES aan de nationale frontlinies van de strijd voor immigratierechten. Ze verdedigen de rechten van immigranten en vluchtelingen, versterken individuen, gezinnen en gemeenschappen en pleiten voor vrijheid en rechtvaardigheid.

Doneer en onderneem actie

Vluchtelingendiensten van Texas

Geleid door de principes van menselijk mededogen en waardigheid, verwelkomt Refugee Services of Texas vluchtelingen, immigranten en andere ontheemde volkeren en ondersteunt hen bij het integreren en bloeien in hun nieuwe gemeenschappen.

Pleiten, doneren en vrijwilligerswerk doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Usccb

Doneer aan USCCB

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Utah

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Vermont

USCRI Vermont

USCRI Vermont verwelkomt sinds 1980 nieuwkomers in Vermont. In de afgelopen 40 jaar zijn meer dan 8.000 vluchtelingen een nieuw leven begonnen in Vermont met hulp van USCRI. Vluchtelingen die zich in Vermont vestigen, komen voornamelijk uit Bhutan, Bosnië, Birma, Burundi, Congo Brazzaville, democratische Republiek Congo, Irak, Kosovo, Soedan, Somalië, Syrië en Vietnam. Nieuw aangekomen vluchtelingen ontvangen een uitgebreide reeks taalkundig en cultureel geschikte diensten, met als doel zelfvoorziening te bereiken.

Doneer aan USCRI Vermont

Vluchtelingenorganisaties in Virginia

Usccb

Doneer aan USCCB

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Washington

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Usccb

Doneer aan USCCB

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Internationaal Reddingscomité

Doe vrijwilligerswerk of doe een donatie

Vluchtelingenorganisaties in Washington, D.C.

Het Refugee Service Center

Het Refugee Service Center biedt casemanagement en werkgelegenheidsondersteunende diensten aan recente vluchtelingen, asylees en slachtoffers van mensenhandel die in Washington DC wonen, terwijl ze een nieuwe start willen maken in de Verenigde Staten.

Doe een donatie

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Vluchtelingenorganisaties in West Virginia

Usccb

Doneer aan USCCB

Vluchtelingenorganisaties in Wisconsin

Katholieke goede doelen

De katholieke liefdadigheidsinstellingen van Wisconsin dragen bij aan de behoeften van Afghaanse vluchtelingen die aankomen in Fort McCoy.

Je kunt persoonlijke verzorgingsartikelen doneren via hun Amazon-verlanglijst, een “onbeperkte” geldelijke donatie doen op hun website of op een aantal manieren vrijwilligerswerk doen.

Hias

Meld je aan om vrijwilligerswerk te doen of een donatie te doen

Wereld Reliëf

Doneer, meld je aan als vrijwilliger of pleit voor je kerk om samen te werken met World Relief

Lutherse immigratie- en vluchtelingendienst

Je kunt vrijwilligerswerk doen, pleiten, je gemeenschap betrekken of een financiële donatie doen

Vluchtelingenorganisaties in Wyoming

In een verklaring aan The Cowboy State Daily zei de woordvoerder van gouverneur Mark Gordon van Wyoming, Michael Pearlman. “De gouverneur heeft er geen belang bij om vluchtelingen op te nemen.”

U kunt even de tijd nemen om contact op te nemen met gouverneur Gordon en de staatsleiders van Wyoming om hen te laten weten hoe u over deze beslissing denkt.

Allochtone hoop

Hoewel Wyoming geen vluchtelingen hervestigt in de staat, voor vluchtelingen en immigranten die hun weg naar Wyoming hebben gevonden, helpt de organisatie Immigrant Hope immigranten te ondersteunen bij het vinden van een weg naar legaal verblijf of burgerschap.

U kunt een donatie doen of uw geloofsgemeenschap erbij betrekken

Bedankt voor het ondernemen van actie en het deel uitmaken van het goede in de wereld.

Als je een geweldige non-profitorganisatie kent die vluchtelingen bedient die niet in deze lijst is opgenomen, laat het ons dan weten! E-mail ons op hello@goodgoodgood.co. We zullen ons best doen om deze lijst in de loop van de tijd bij te werken

Inhoudsopgave