Beste vervangers voor Old Bay Seasoning

Beste vervangers voor Old Bay Seasoning
Kruiden en specerijen

Getty Images /klenova


 • Over Old Bay Seasoning
 • Voedingswaarde feiten
 • Waarom u misschien een vervanger nodig heeft
 • Mogelijke vervangers

Een mix van kruiden en specerijen, Old Bay kruiden werd oorspronkelijk gebruikt om smaak toe te voegen aan zeevruchten. Maar je kunt de zoete, zoute en pittige mix van smaakmakers gebruiken om kip, salade of stoofpot op smaak te brengen.

Hoewel beschouwd als een keuken bijkeuken nietje in veel keukens, wat doe je als je helemaal weg bent of je kunt deze all-purpose mix van kruiden en specerijen niet gebruiken? Nou, naast het maken van je eigen pittige mix, zijn er tal van andere mixen die dienen als een goede vervanging voor Old Bay kruiden.

Over Old Bay Seasoning

Old Bay kruiden is een kant-en-klare mix van kruiden en specerijen die chef-koks en thuiskoks gebruiken om full-body smaak toe te voegen aan vlees, zeevruchten, soep, chowder, stoofpot en salade. De smaakmaker is een beetje pittig, een beetje zoet en een beetje hartig, en raakt alle juiste smaakpapillen.

Volgens de makers van Old Bay kruiden bevat de smaakvolle blend 18 kruiden en specerijen. De ingrediëntenlijst bevat echter alleen selderijzout (zout en selderijzaad), kruiden (rode peper en zwarte peper) en paprika.

Old Bay kruiden is koosjer en heeft geen mononatriumglutamaat (MSG), een hartige smaakversterker en voedseladditief dat vaak wordt aangetroffen in commerciële producten. MSG wordt algemeen erkend als veilig (GRAS), volgens de Food and Drug Administration (FDA). Er zijn echter meldingen van intoleranties voor het levensmiddelenadditief.

U hoeft zich geen zorgen te maken over MSG met Old Bay-kruiden, maar u moet mogelijk regelmatig het etiket controleren als u voedselallergieën heeft. De ingrediënten hebben de neiging om te veranderen en sommige batches kunnen veel voorkomende voedselallergenen bevatten. Allergenen staan vermeld op alle voedseletiketten.

Old Bay Kruiden Voedingsfeiten

Hoewel vol van smaak, old bay kruiden is geen belangrijke bron van calorieën of essentiële voedingsstoffen. Het heeft echter wel natrium. Voedingsinformatie voor 1/4 theelepel (0,6 gram) Old Bay kruiden komt van de USDA.

 • Calorieën: 0
 • Vet: 0
 • Natrium: 140 mg
 • Koolhydraten: 0
 • Vezel: 0
 • Suikers: 0
 • Eiwit: 0

De kleine portie Old Bay Seasoning levert 6% van de dagelijkse waarde voor natrium. De Amerikaanse voedingsrichtlijnen moedigen aan om de dagelijkse natriuminname tot niet meer dan 2.300 milligram te houden. Hoge innames van natrium verhogen uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

Waarom u misschien een vervanger nodig heeft

Waarom zou je een vervanger nodig hebben voor Old Bay kruiden? Er kunnen een aantal redenen zijn waarom u op zoek bent naar iets om de Oude Baai te vervangen in uw beroemde krabkoekjes. Het kan zijn dat je helemaal uit de kruidenmix bent of dat het niet beschikbaar is waar je je boodschappen doet.

Of misschien heb je een Old Bay-kruidenvervanger nodig vanwege voedselallergieën. Hoewel het wordt beschouwd als een klassieke kruidenmix, kunnen ingrediënten veranderen. Als u een voedselallergie heeft, moet u het voedseletiket lezen elke keer dat u Old Bay koopt om naar allergenen te zoeken.

Hoewel specerijen en voedseladditieven een allergische reactie kunnen veroorzaken, zegt de American Academy of Allergy, Asthma and Immunology dat een echte kruidenallergie zeldzaam is. U kunt een jeukende mond ontwikkelen na het eten van een bepaald kruid, dat soms het orale allergiesyndroom wordt genoemd.

In ieder geval, als mosterd een jeukende uitslag of jeukende mond veroorzaakt en uw container old bay kruiden mosterd als allergeen noteert, dan moet u misschien een andere smaakmaker voor uw krabkoekjes vinden. U kunt ook op zoek zijn naar een Old Bay kruidenvervanger als u zich zorgen maakt over het natriumgehalte in de bereide kruidenmix.

Beste Old Bay Seasoning Substituten

Geen Oude Baai? Geen probleem. Old Bay kruiden is een mix van kruiden en specerijen. Je hebt misschien niet de vooraf gemengde mix, maar je hebt misschien andere kruiden, specerijen of mengsels die bij de rekening passen.

Selderij Zout en Paprika

Selderijzout en paprika zijn twee van de belangrijkste ingrediënten in Old Bay kruiden. Als je deze kruiden toevallig in je kast hebt staan, dan heb je een goede vervanger.

Meng bij vervanging 1/4 theelepel selderijzout met 1/4 theelepel paprikapoeder. Gebruik dit voor elke 1 theelepel Old Bay kruiden. Voeg voor een beetje warmte een snufje rode pepervlokken of een shake of twee zwarte peper toe.

Volgens de USDA heeft 1/4 theelepel (0,9 milligram) selderijzout 290 milligram natrium, geen calorieën en geen andere voedingsstoffen. Paprika is ook vrij van calorieën en essentiële voedingsstoffen.

Selderijzaad en paprika

Om natrium te beperken, gebruik je selderijzaad in plaats van het selderijzout om te mengen met je paprikapoeder. De USDA merkt op dat 1 theelepel (2 milligram) selderijzaad slechts 3,2 milligram natrium per theelepel bevat.

Het is echter mogelijk dat u niet de volledige smaak van de originele Old Bay-smaakmaker krijgt zonder het zout. Het toevoegen van andere kruiden en specerijen kan nodig zijn, zoals gemalen mosterd, uienpoeder, knoflookpoeder en peper, om meer van die Old Bay-smaak te krijgen.

Cajun Kruiden

Cajun-smaakmakers gebruiken veel van dezelfde kruiden en specerijen als Old Bay-kruiden, waaronder paprika, peper en selderijzout. Hoewel de mix van ingrediënten een beetje anders is, werkt cajun-kruiden als vervanging voor Old Bay.

Je kunt dezelfde hoeveelheid cajun-kruiden in je recept gebruiken als de Old Bay-kruiden. Houd er echter rekening mee dat de cajun-mix misschien een beetje pittiger is dan de Old Bay.

Net als Old Bay heeft cajun-kruiden geen calorieën of andere essentiële voedingsstoffen, maar het heeft 130 milligram natrium per portie (0,6 gram), volgens de USDA.

Krab Koken

Krabkoken lijkt veel op Old Bay omdat het een mix is van kruiden en specerijen voor het kruiden van zeevruchten. Krabkoken wordt echter gebruikt om het water op smaak te brengen bij het koken van schaaldieren. Het heeft selderijzaad, paprika, chilipeper en kruidnagel.

Als je krabkok kruidenmix hebt, gebruik dan dezelfde hoeveelheid van deze specerij als de Old Bay-kruiden. Krabkoken kan een beetje meer warmte en een vleugje zoetheid aan je gerecht toevoegen. Net als Old Bay heeft krabkok zout toegevoegd en is het een bron van natrium.

Een woord van bodymindspirit

Old Bay kruiden is een smaakvolle kruidenmix die maar liefst 18 verschillende kruiden en specerijen kan bevatten. En hoewel het vaak een populair kruid is dat in veel keukens in het hele land te vinden is, kan het hebben van een paar alternatieven in gedachten als je opraakt bijzonder nuttig zijn in een handomdraai.

Enkele populaire vervangingen voor Old Bay zijn krabkok, cajunkruiden en selderijzout gemengd met paprika. Wanneer u een vervanger gebruikt, zorg er dan voor dat u begint met een kleine hoeveelheid om mee te beginnen en te proeven terwijl u bezig bent.

Soms kan een alternatief het smaakprofiel van je gerecht enigszins veranderen, dus het is het beste om langzaam te gaan. Je kunt altijd meer toevoegen, maar je kunt er geen uithalen als je toevallig te veel toevoegt.

 • Calorieën: 0
 • Vet: 0
 • Natrium: 140 mg
 • Koolhydraten: 0
 • Vezel: 0
 • Suikers: 0
 • Eiwit: 0