Beste vervangers voor Marsala-wijn

Beste vervangers voor Marsala-wijn
Een klassiek Italiaans gerecht

Getty Afbeeldingen/smpics


 • Over Marsala Wine
 • Voedingswaarde feiten
 • Waarom een vervanger gebruiken
 • Beste vervangers

Marsala-wijn, vooral bekend om het creëren van de heerlijke saus voor kalfsvlees en kip, is een veelzijdige kookvloeistof die een zoete, nootachtige, fruitige smaak toevoegt aan zowel hartige als zoete gerechten.

Hoewel populair in Italiaanse keukens, is Marsala-wijn misschien geen hoofdbestanddeel in uw huis. Als u een gerecht maakt dat om deze populaire kookwijn vraagt en u hebt er geen of u kunt het niet gebruiken, bent u misschien op zoek naar enkele alternatieven.

Koks gebruiken graag marsala-wijn vanwege het smaakprofiel, maar er zijn veel geschikte vervangers die je in plaats daarvan kunt gebruiken. Dit is wat u moet weten over Marsala-wijn en zijn alternatieven.

Over Marsala Wine

Marsala wijn is een Italiaanse wijn gemaakt van een mengsel van groene en rode druiven geteeld op Sicilië. Na een rijpingsproces mengen wijnmakers de wijn met brandewijn, waardoor een versterkte wijn ontstaat. Versterkte wijn is een wijn die sterke drank heeft toegevoegd om het alcoholgehalte te verhogen. Sherry en Madeira zijn ook versterkte wijnen.

De kleur en smaak van Marsala-wijn variëren afhankelijk van de balans van rode en groene druiven die worden gebruikt om de wijn te maken, evenals het verouderingsproces. Marsala-wijn kan goud, amber of robijn zijn, maar ook droog, halfzoet of zoet.

Zoete wijnen hebben meer suiker dan droge wijnen. Bij het maken van een hartig gerecht, geeft u misschien de voorkeur aan een droge Marsala-wijn, terwijl u bij desserts misschien de voorkeur geeft aan een zoete.

Marsala Wine Nutrition Feiten

Marsala wijn is geen belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen, maar is rijk aan natrium. Voedingsinformatie voor een portie van 100 milliliter (3,3 gram) Marsala-kookwijn wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 117
 • Vet: 0
 • Natrium: 633 mg
 • Koolhydraten: 10g
 • Vezel: 0
 • Suiker: 10g
 • Eiwit: 0

Het natrium in de Marsala wijn komt uit toegevoegd zout. De meeste kookwijnen bevatten zout en andere conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen. Natrium is een essentiële voedingsstof, maar je hebt het alleen in kleine hoeveelheden nodig.

Als u te veel natrium in uw dieet krijgt, loopt u het risico hoge bloeddruk te ontwikkelen en verhoogt u het risico op hartaandoeningen en beroertes. Over het algemeen moet u uw dagelijkse natriuminname beperken tot niet meer dan 2.300 milligram per dag.

Eén portie Marsala-kookwijn levert meer dan 25% van de dagelijkse waarde voor natrium. Hoewel je misschien geen kookwijn drinkt, kun je Marsala-wijn vinden om te drinken in het wijnpad van je supermarkt of slijterij, die aanzienlijk minder natrium bevat dan de kookwijn.

Waarom een vervanger gebruiken

Er zijn veel redenen waarom u misschien op zoek bent naar een vervanger voor Marsala-wijn. Misschien heb je geen van de kookwijn in je keuken en kun je het niet vinden in je plaatselijke supermarkt.

Natuurlijk kun je ook op zoek zijn naar een vervanger als je alcohol wilt vermijden. De hoeveelheid verbrande alcohol hangt echter af van de kookmethode, temperatuur en lengte van het koken.

U kunt ook op zoek zijn naar een vervanger voor Marsala-wijn als u een allergie, overgevoeligheid of intolerantie voor wijn of alcohol heeft. Wijnallergieën komen vaak voor, vooral rode wijn, en kunnen een reeks symptomen veroorzaken, waaronder levensbedreigende anafylaxie.

Overgevoeligheid of intolerantie voor wijn of alcohol veroorzaakt mogelijk geen levensbedreigende symptomen, maar kan ongemakkelijk zijn. Het vermijden van eten of drinken waardoor je je ziek voelt, is altijd je beste gok. Als u een natriumarm dieet volgt, moet u mogelijk ook de natriumrijke kookwijn vervangen door een natriumarme optie.

Beste vervangers voor Marsala-wijn

Marsala kookwijn heeft een rijke smaak die moeilijk te repliceren is. Als u echter op pad bent of deze wijn niet kunt gebruiken, zijn er vervangers die u kunnen helpen dicht bij de smaak te komen waarnaar u op zoek bent.

Madeira Wijn

Als u op zoek bent naar een Marsala-wijnvervanger die het meest overeenkomt met de smaak van de Italiaanse kookwijn, dan is Madeira uw beste keuze. Madeira is een versterkte wijn en heeft een vergelijkbare kleur en smaak als Marsala wijn en is een goede één-op-één vervanger. De USDA classificeert Madeira als een dessertwijn en groepeert het met andere zoete wijnen, waaronder Marsala-wijn.

Droge Sherry

Hoewel niet zo smaakvol als Marsala-wijn, is sherry een goede één-op-één vervanger. Om de meeste smaak in je gerecht te krijgen, gebruik je de drinkende sherry en niet de kokende sherry.

Droge sherry is aanzienlijk lager in natrium dan Marsala kookwijn. Het is ook lager in koolhydraten en suiker, wat de voorkeur kan hebben voor mensen die een keto-dieet volgen.

Witte Druivensap

Als u alcohol moet vermijden, is wit druivensap een geschikte vervanger voor Marsala-wijn. Om echter het juiste smaakprofiel te krijgen bij het gebruik van sap, moet je het mengen met sherryazijn en vanille-extract.

Gebruik voor elke 1/2 kop Marsala-wijn 1/4 kopje wit druivensap gemengd met 2 eetlepels sherryazijn en 1 eetlepel vanille-extract. Wit druivensap is ook een goede vervanger voor mensen die op zoek zijn naar een natriumarme optie voor hun recept. Het sap is echter rijk aan koolhydraten en suiker.

Kippenbouillon

Voor hartige gerechten die een lange kooktijd vereisen, is kippenbouillon een goede vervanger voor Marsala-wijn. Gebruik dezelfde hoeveelheid kippenbouillon als Marsala-wijn in je recept. Net als de kookwijn is kippenbouillon rijk aan natrium, maar laag in calorieën, koolhydraten en suiker.

Een woord van bodymindspirit

Als u op zoek bent naar een vervanger voor Marsala-wijn, zijn er een aantal opties tot uw beschikking. Van kippenbouillon en wit druivensap tot Madiera-wijn en droge sherry, je hebt een aantal smaakvolle opties tot je beschikking. Dit is vooral handig als u geen wijn kunt drinken of uw natriuminname moet verminderen.

Bovendien kunnen veel van deze alternatieven één-op-één worden vervangen. Ga echter langzaam met uw vervangingshoeveelheden, voor het geval u een ander smaakprofiel wilt dan wat uw vervanger kan bieden.

 • Calorieën: 117
 • Vet: 0
 • Natrium: 633 mg
 • Koolhydraten: 10g
 • Vezel: 0
 • Suiker: 10g
 • Eiwit: 0