Beste vervangers voor crème van tandsteen

Beste vervangers voor crème van tandsteen
Rijsmiddel voor crème van tandsteen

Zen Rial / Getty Afbeeldingen


 • Over Crème van Tartaar
 • Waarom een vervanger gebruiken
 • Beste vervangers

De naam is een beetje misleidend, maar crème van tandsteen is geen crème. Het is een poederachtige substantie gevormd tijdens het wijnbereidingsproces en meestal gebruikt als ingrediënt bij het bakken. Als je van snickerdoodles of citroenmeringuetaart houdt, dan is crème van tandsteen misschien een hoofdbestanddeel in je keuken.

Als u echter geen gewone bakker bent, heeft u dit rijsmiddel met zure smaak misschien niet in uw kast. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, zelfs als u midden in het kloppen van uw eiwitten voor uw citroenmeringuetaart zit. Er zijn veel goede vervangers voor crème van tandsteen die je misschien bij de hand hebt.

Over Crème van Tartaar

Crème van tandsteen is een rijsmiddel dat uw gebakken goederen helpt rijzen, waardoor de juiste textuur en kruimel ontstaat die u verwacht in uw koekjes, muffins en snelle broden. Crème van tandsteen is ook een zuur dat je combineert met zuiveringszout om koolstofdioxidebellen in je chocolate chip cookies te creëren.

In feite kan uw bakpoeder deze exacte combinatie bevatten- zuiveringszout en crème van tandsteen.  De rijseigenschappen in het zuiveringszout en de crème van tandsteen reageren op het vormen van bubbels wanneer u uw droge ingrediënten combineert met uw natte ingrediënten.

Wetenschappelijk bekend als bitartraat, crème van tandsteen is het kaliumzout van wijnsteenzuur, een natuurlijk voorkomend kristallijn zuur dat voorkomt in fruit zoals druiven. Crème van tandsteen is wat overblijft na het fermenteren van druiven om wijn te maken.

Hoewel het op zichzelf wordt verkocht in de kruidenafdeling van de supermarkt, is crème van tandsteen geen gebruikelijk ingrediënt in veel gebakken goederen. Op zichzelf helpt het de luchtbellen in je opgeklopte eiwitten te versterken en voegt het een zure smaak toe aan voedingsmiddelen, waardoor die duidelijke zure smaak in je snickerdoodles wordt geboden.

U kunt ook crème van tandsteen gebruiken bij het stomen van groenten om de heldere kleur te behouden. Het rijsmiddel kan ook voorkomen dat de suiker in uw zelfgemaakte glazuur kristalliseert.

Crème van Tartaar Voedingsfeiten

Crème van tandsteen is geen significante bron van calorieën en heeft geen vet of eiwit, maar is een bron van kalium. Voedingsinformatie voor 1 theelepel (3 gram) crème van tandsteen komt van de USDA.

 • Calorieën: 7.7
 • Vet: 0
 • Natrium: 1,56 mg
 • Koolhydraten: 1,84 g
 • Vezel: 0
 • Suikers: 0
 • Eiwit: 0
 • Kalium: 495 mg


Kalium is een mineraal en elektrolyt dat uw hartslag reguleert, de zenuwfunctie en spiercontractie ondersteunt en helpt de vochtbalans te behouden. Hoewel crème van tandsteen misschien niet de beste bron van dit mineraal is, kan het vullen van uw dieet met kaliumrijk voedsel de negatieve effecten van te veel natrium compenseren, waardoor uw bloeddruk wordt verlaagd. Bananen, aardappelen en tomaten zijn voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte.

Waarom een vervanger gebruiken

Er zijn veel redenen waarom u een vervanging voor tandsteencrème nodig heeft. Zoals opgemerkt, is crème van tandsteen geen gebruikelijk ingrediënt en heb je misschien een vervanger nodig omdat je het rijsmiddel gewoon niet in je keukenkastje hebt. Misschien heb je ook een vervanger nodig als je geen crème van tandsteen kunt vinden op de markt waar je winkelt.

Hoewel u een allergie voor elk item kunt ontwikkelen, is crème van tandsteen geen veel voorkomend voedselallergeen. De naam is misleidend en je denkt misschien dat je het moet vermijden als je een allergie voor melk hebt. Maar crème van tandsteen is melkvrij.

U kunt echter op zoek zijn naar crème van tandsteenvervanger als u een kaliumarm dieet moet volgen. Als u problemen heeft met uw nieren, kunt u mogelijk niet in staat zijn om overtollig kalium in uw urine kwijt te raken. Te veel kalium in uw bloed, bekend als hyperkaliëmie, kan uw hart beschadigen en leiden tot een hartaanval.

Er zijn ook gevallen geweest van levensbedreigende hyperkaliëmie door inname van crème van tandsteen. Maar in deze gevallen consumeerden de individuen het ingrediënt opzettelijk in grote hoeveelheden in een poging “om zichzelf schoon te maken”, volgens een casusrapport gepubliceerd in de Tijdschrift voor Medische Toxicologie.

Beste crème van tartaarvervangers

Het goede nieuws is dat je, ongeacht de reden, veel geschikte vervangers hebt voor crème van tandsteen. In feite kunnen veel van deze vervangers nietjes in uw keuken zijn. Here zijn enkele van de beste vervangers voor crème van tandsteen.

Citroensap

Citroensap is een goede vervanger voor crème van tandsteen bij het bakken en bij het opkloppen van eiwitten. Gebruik voor gebakken goederen 2 theelepels citroensap voor elke 1 theelepel room van tandsteen. Gebruik voor eiwitten 1/2 theelepel citroensap voor elk eiwit.

Citroensap is zuur en zuur als crème van tandsteen en mag de smaak niet significant beïnvloeden wanneer het wordt gebruikt als vervanging voor crème van tandsteen. Voor degenen die kalium in hun dieet moeten beperken, is citroensap een goede optie.

Azijn

De zuurgraad in azijn maakt het ook een goede vervanging voor je crème van tandsteen. Gebruik 2 theelepels azijn voor elke 1 theelepel crème van tandsteen tijdens het bakken. Het toevoegen van azijn heeft misschien geen invloed op de smaak van je goodies, maar het voegt een beetje meer vloeistof toe, wat de textuur kan beïnvloeden.

Elke azijn die je bij de hand hebt, zou moeten werken, maar witte azijn voegt de zuurgraad en smaak toe zonder de kleur of smaak te veranderen zoals een balsamico of rode wijnazijn dat zou kunnen. Witte azijn is calorie- en voedingsvrij, volgens gegevens van de USDA.

Bakpoeder

Bakpoeder is een bakingrediënt dat zuiveringszout en een zuur bevat, meestal crème van tandsteen. In combinatie zuurdesemen deze twee ingrediënten – of voegen luchtbellen toe – aan uw gebakken goederen wanneer u de droge ingrediënten combineert met het natte.

Gebruik bij het vervangen van bakpoeder door crème van tandsteen 1 1/2 theelepel bakpoeder voor elke 1 theelepel crème van tandsteen. Omdat het zout bevat, kan het gebruik van het bakpoeder in plaats van de crème van tandsteen uw gebakken goederen een beetje zouter maken.

Bakpoeder is laag in kalium, maar een bron van natrium. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan om de dagelijkse natriuminname te beperken tot 2.300 milligram per dag. Te veel natrium in uw dieet verhoogt uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, wat het risico op een hartaanval en beroerte verhoogt.

Een woord van bodymindspirit

Wanneer je een recept kookt en merkt dat je crème van tandsteen nodig hebt, kan het lastig zijn om de juiste vervanging te kennen zonder naar de supermarkt te rennen. Bij het kiezen van een alternatief zijn de beste vervangers waarschijnlijk al in uw keuken te vinden. Van bakpoeder tot citroensap en azijn, je kunt waarschijnlijk vinden wat je nodig hebt en je recept redden zonder een reis naar de supermarkt te hoeven maken.

 • Calorieën: 7.7
 • Vet: 0
 • Natrium: 1,56 mg
 • Koolhydraten: 1,84 g
 • Vezel: 0
 • Suikers: 0
 • Eiwit: 0
 • Kalium: 495 mg