3 Beste vervangers voor Crème Fraîche

3 Beste vervangers voor Crème Fraîche
Glazen beker crème fraiche

milanfoto / Getty Images


 • Wat is Crème Fraîche?
 • Waarom een alternatief gebruiken?
 • Voedingswaarde feiten
 • Populaire vervangers

Er lijkt een eindeloze lijst van zuivelproducten te zijn: melk, kazen, crèmes, enzovoort. Zuivelproducten zijn rijk, romig en verzadigend en voegen rijkdom en soepele consistentie toe aan veel recepten.

Hoewel crème fraîche een minder bekend zuivelproduct is, is het een hoofdbestanddeel in de Franse keuken. Een recept kan vragen om crème fraîche voor het mengen in soepen, dips, eieren, saladedressings, ijsjes en meer. Je kunt dit romige ingrediënt ook gebruiken als topping voor taart, fruit, vlees, vis, aardappelen en cakes.

U kunt echter moeite hebben met het vinden van dit speciale ingrediënt op uw lokale markt. Of misschien wilt u een niet-zuivelalternatief, vooral als u of iemand voor wie u kookt een zuivelallergie heeft. Als u op zoek bent naar een romige vervanger voor crème fraîche, zijn er een aantal alternatieven die u kunt proberen.

Wat is Crème Fraîche?

Crème fraîche is een dikke verzuurde crème met een Franse oorsprong. Als gefermenteerd zuivelproduct wordt het gekweekt met een mix van actieve bacteriën.

Omdat het veel vet bevat, is de textuur dikker dan veel andere roomproducten zoals zure room en Mexicaanse crema. De smaak wordt vaak omschreven als rijk, pittig en zuur.

Je kunt kleine kuipjes crème fraîche vinden in de zuivelafdeling van sommige supermarkten. Het is ook verkrijgbaar in sommige speciaalzaken. Als je geen in de winkel gekochte creme fraîche kunt vinden, probeer dan je eigen zelfgemaakte versie te maken of gebruik een van de onderstaande vervangers.

Waarom een alternatief gebruiken?

Als je door het zuivelgedeelte van je plaatselijke supermarkt wandelt en een klein bakje crème fraîche tegenkomt, beschouw jezelf dan als gelukkig Dit wordt beschouwd als een speciaal ingrediënt en het is niet zo gemakkelijk te vinden als vervangers zoals zure room. Als u geen crème fraîche kunt vinden in uw nabijgelegen supermarkt, bent u misschien op zoek naar het volgende beste ding.

Ondertussen kunnen degenen die zuivelallergieën hebben of lactose-intolerant zijn, crème fraîche vermijden omdat het een volwaardig zuivelproduct is. Hoewel de meeste crème fraîche-vervangers ook zuivel bevatten, kunt u succes vinden met een zuivelvrij alternatief.

Evenzo kunnen degenen die een veganistisch of grotendeels plantaardig dieet volgen, de voorkeur geven aan een ingrediëntvervanging die vrij is van dierlijke producten. De niet-zuivelalternatieven voor crème fraîche zijn beperkt, maar je hebt misschien geluk met in de winkel gekochte of zelfgemaakte producten.

Crème Fraîche Voeding

Deze voedingsinformatie voor een portie crème fraîche van 28 gram wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 110
 • Vet: 11g
 • Koolhydraten: 1g
 • Suiker: 1g
 • Vezel: 0g
 • Eiwit: 0g
 • Natrium: 5,04 mg

Crème fraîche is een belangrijke bron van voedingsvet met ongeveer 39% van de calorieën afkomstig van vet. Maar het is geen belangrijke bron van koolhydraten, suiker, vezels of eiwitten. Crème fraîche is ook een calorisch dicht voedsel, dus een kleine portie bevat een voldoende hoeveelheid calorieën.

Populaire vervangers

Crème fraîche voegt een diepe smaak, zachte textuur en rijke smaak toe aan zowel zoete als hartige recepten. Het is een eenvoudige manier om elk gerecht te verheffen, hoewel het ingrediënt misschien niet gemakkelijk te vinden is. In het geval dat een vervanger nodig is, probeer dan deze alternatieven voor crème fraîche.

Zure room

Omdat crème fraîche een soort verzuurde room is, heb je misschien al geraden dat het dichtstbijzijnde ingrediënt zure room is. Zure room is niet zo dik of rijk, maar het biedt een vergelijkbare pittige smaak en romige consistentie. Het is ook gekweekt als crème fraîche. Omdat de twee zo op elkaar lijken, kun je zure room in een één-op-één verhouding gebruiken als crème fraîche.

Qua voedingswaarde biedt zure room meer eiwitten en micronutriënten. Mensen met allergieën en intoleranties voor zuivelproducten kunnen op zoek gaan naar een niet-zuivel zure room alternatief. Er zijn ook lactosevrije versies beschikbaar.

Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt is een go-to voor ontbijt, snacks of als ingrediëntwissel. Het is rijk aan eiwitten, maar laag in calorieën en suiker, evenals een veelzijdig ingrediënt dat aan veel recepten kan worden toegevoegd.

Kies bij het ruilen van crème fraîche voor Griekse yoghurt voor yoghurt gemaakt met volle melkvariëteiten voor het beste resultaat. Omdat Griekse yoghurt veel plezier heeft smaken, kies er een die effen en ongezoet is, zodat het een leeg canvas is zoals crème fraîche. Je kunt Griekse yoghurt in gelijke hoeveelheden gebruiken als crème fraîche voor de meeste recepten.

In vergelijking met crème fraîche bevat Griekse yoghurt meer eiwitten en mineralen. Ondertussen kunnen niet-zuivel Griekse yoghurtopties beschikbaar zijn voor diegenen die geen zuivelproducten consumeren.

Kokosroom

Het vinden van een zuivelvrije vervanger voor crème fraîche kan een uitdaging zijn omdat het hoofdingrediënt op zuivel gebaseerde room is. Er zijn echter niet-zuivelroomalternatieven, zoals cashewroom en kokosroom. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt kokosroom gemaakt met kokosmelk. Dit kan een sterke kokossmaak geven aan sommige recepten, dus het kan de smaak van het gerecht veranderen.

Kies bij het kiezen van een kokosroom voor een volvette variëteit, omdat crème fraîche zo veel vet bevat. Sommige opties zijn ook gezoet, wat de uitkomst van het recept kan beïnvloeden omdat crème fraîche een zuur, pittig smaakprofiel heeft en weinig of vrij van suiker is.

Kokosroom biedt enkele micronutriënten. Ondertussen is het grootste deel van het vet in kokosroom afkomstig van verzadigd vet.

Een woord van bodymindspirit

Crème fraîche is geen hoofdbestanddeel in veel keukens, maar als je er eenmaal mee bent gaan koken, kun je de rijke, romige smaak echt gaan waarderen. Er kunnen echter momenten zijn waarop een vervanging nodig is.

Als je een alternatief nodig hebt voor crème fraîche, zullen andere zuivelproducten waarschijnlijk het beste werken. Zure room is een betaalbaar en toegankelijk alternatief en het is waarschijnlijk de beste optie omdat het qua smaak en textuur vergelijkbaar is. Andere alternatieven kunnen in de winkel gekochte niet-zuivelproducten zijn, zoals veganistische zure room, veganistische Griekse yoghurt en kokosroom. Of je nu allergieën hebt of gewoon geen crème fraîche in je koelkast hebt, je kunt succes hebben met deze alternatieven.

 • Calorieën: 110
 • Vet: 11g
 • Koolhydraten: 1g
 • Suiker: 1g
 • Vezel: 0g
 • Eiwit: 0g
 • Natrium: 5,04 mg