3 Beste vervangers voor kokosmelk

3 Beste vervangers voor kokosmelk
Een halve kokosnoot gevuld met kokosmelk

Westend61 / Getty Afbeeldingen


 • Waarom een alternatief gebruiken?
 • Kokosmelk Voeding
 • Populaire vervangers

Kokosmelk is een populair alternatief voor koemelk. Het is gemaakt van het pureren van kokosvlees met water en het uitpersen van de pulp om een romige vloeistof met kokossmaak te onthullen.

Kokosmelk is verkrijgbaar in dozen in het zuivelpad van de meeste supermarkten, evenals blikjes in de ingeblikte goederen of aziatische kookafdeling. Ingeblikte kokosmelk is meestal dikker en romiger, waardoor het ideaal is om te koken en te bakken.

Of je het nu in je koffie roert of het in curry’s verwerkt, kokosmelk is een veelzijdig ingrediënt en een hoofdbestanddeel in veel huishoudens. Voor de momenten dat een kokosmelkvervanger nodig is, zijn er een aantal alternatieven die je zou kunnen proberen.

Waarom een alternatief gebruiken?

Hoewel kokosmelk vaak een van de beste niet-zuivelmelkalternatieven is, kunnen er gevallen zijn waarin een vervanging voor kokosmelk noodzakelijk is. Voedselallergieën zijn bijvoorbeeld een veel voorkomende reden om bepaalde ingrediënten zoals producten op basis van kokosnoot te vermijden.

Kokosnoten vallen onder de paraplu van noten, wat een van de meest voorkomende voedingsallergieën is. De meeste mensen met allergieën voor noten kunnen echter veilig genieten van kokosnoten. In het zeldzame geval dat er een kokosnootallergie bestaat, is vervanging gerechtvaardigd.

Sommige mensen willen een alternatief voor kokosmelk, simpelweg omdat ze de smaak niet lekker vinden. Kokosnoot voegt een sterke smaak toe aan veel gerechten. Sommigen beschrijven het als overweldigend en een van de meer dominante en merkbare smaken in een recept. Als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, wil je een kokosmelkvervanger.

Qua voedingswaarde kan kokosmelk ook veel vet bevatten. Mensen die een vetarm maaltijdplan volgen of de hoeveelheid voedingsvet in hun dieet willen verminderen, kunnen ervoor kiezen om kokosmelk te ruilen voor een alternatief.

Anderen kunnen ervoor kiezen om kokosmelk te vervangen vanwege de kosten. Als het gaat om niet-zuivelmelk, kost kokosmelk meestal meer dan andere soorten. Ingeblikte kokosmelk kan bijzonder prijzig zijn, waardoor sommige vervangers kosteneffectiever zijn.

Kokosmelk Voeding

Deze voedingsinformatie voor 1 kopje (240 gram) kokosmelkdrank wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 74.4
 • Vet: 4,99 g
 • Natrium: 45,6 mg
 • Koolhydraten: 7,01 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 6g
 • Eiwit: 0,504 g

Populaire vervangers

Niet-zuivelmelk zorgt voor uitstekende kokosmelkvervangers omdat ze ook zuivelvrij zijn en meestal een vergelijkbare vloeibare consistentie hebben. De meeste kunnen worden vervangen in een één-op-één verhouding, maar kokosmelk is meestal dikker en romiger dan andere niet-zuivelmelk, dus mogelijk moet u zich dienovereenkomstig aanpassen.

Sojamelk

Sojamelk was het eerste niet-zuivelmelkalternatief. Het is meer dan een eeuw geleden ontstaan en het is nog steeds populair. Sojamelk is een goede vervanger voor kokosmelk omdat het romiger is dan andere opties.

Bij gebruik bij het koken en bakken heeft sojamelk een mildere smaak dan kokosmelk. Qua voedingswaarde biedt sojamelk meer eiwitten en minder vet. Het bevat ook meer calorieën, koolhydraten en micronutriënten.

Amandelmelk

Net als kokosmelk wordt amandelmelk gemaakt door amandelen te verpulveren met water, de pulp te persen en een gladde vloeistof op basis van amandelen achter te laten. Het wordt vaak gebruikt in koffie, ontbijtgranen en andere voedingsmiddelen in plaats van koemelk.

Amandelmelk kan ook worden gebruikt in plaats van kokosmelk in veel recepten. Het heeft een nootachtige smaak zoals kokosmelk, dus het is een geweldige vervanger, hoewel de smaak niet zo uitgesproken zal zijn.

In vergelijking met kokosmelk heeft amandelmelk minder calorieën, vet en koolhydraten. Er zijn ook meer soorten amandelmelk dan kokosmelk, zoals origineel, vanille, chocolade, gezoet en ongezoet, waardoor amandelmelk veelzijdiger wordt.

Havermelk

Havermelk is onlangs populair geworden in de wereld van niet-zuivelmelkalternatieven. Het staat bekend om zijn romige consistentie, waardoor het een veel voorkomende keuze is om aan koffie toe te voegen. Degenen die op zoek zijn naar een noten- en sojavrij alternatief kunnen zich aangetrokken voelen tot havermelk. In vergelijking met kokosmelk is havermelk hoger in calorieën en koolhydraten. Maar het is ook hoger in eiwitten en vezels.

Net als kokosmelk kan havermelk een premie krijgen. Het heeft ook de neiging om duur te zijn. Havermelk kan echter thuis worden gemaakt voor een meer budgetvriendelijke optie. De meeste mensen mengen haver met gefilterd water gedurende ongeveer 30 seconden en zeeven het vervolgens meerdere keren totdat het een gladde textuur heeft.

Een woord van bodymindspirit

Of je nu een recept volgt en geen kokosmelk meer hebt of je een nieuw gerecht in de keuken aan het opkloppen bent en een alternatief nodig hebt, het vinden van de perfecte vervanger kan stressvol zijn. Daarom is het belangrijk om een aantal ideeën in gedachten te hebben als je jezelf in die situatie bevindt.

Bovendien kan ingeblikte kokosmelk duur, moeilijk te vinden en te gedurfd van smaak zijn naar de smaak van sommige mensen. Het kan voor sommige mensen ook een allergeen zijn. Gelukkig zijn soja-, amandel- en havermelk uitstekende vervangers, omdat ze van nature zuivelvrij zijn en een vergelijkbare consistentie hebben.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken als uw recept kokosmelk vereist. Je kunt gemakkelijk een andere niet-zuivelmelk inruilen voor kokosmelk in een één-op-één verhouding.

 • Calorieën: 74.4
 • Vet: 4,99 g
 • Natrium: 45,6 mg
 • Koolhydraten: 7,01 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 6g
 • Eiwit: 0,504 g