Beste koolhydraatarme ingeblikte soepen, sauzen en meer

Beste koolhydraatarme ingeblikte soepen, sauzen en meer
Geopend blikje sardines

James en James / Stockbyte / Getty Images

 • Suiker en natrium
 • Zeevruchten
 • Soepen
 • Sauzen en specerijen
 • Droge melkproducten
 • Fruit, groenten en bonen

Hoewel het meestal geweldig is om vers bereid voedsel te eten, zijn ingeblikte goederen een veelzijdig hoofdbestanddeel van de voorraadkast. Koolhydraatarme ingeblikte soepen dienen als snelle maaltijden op zichzelf of kunnen worden gebruikt als ingrediënten in andere gerechten.

Suiker en natrium

Sommige ingeblikte goederen zijn betere keuzes dan andere, vooral als u een specifiek dieet volgt. Koolhydraatarme ingeblikte goederen bestaan, maar koolhydraten zijn niet de enige voedingsinformatie waar je op moet letten.

Ingeblikte goederen, waaronder soepen, pastasaus en bereide maaltijden behoren tot de producten die het meest waarschijnlijk toegevoegde suiker bevatten. Velen zijn ook zeer hoog in natrium. Hier leest u hoe u de beste ingeblikte goederen kunt vinden om uw voorraadkast mee te vullen – en wat u moet vermijden.

Zeevruchten in blik

Zeevruchten in blikjes of hersluitbare zakjes zijn een gemakkelijke caloriearme, eiwitrijke snack. Deze items zijn vaak verpakt in olie of water om de consistentie te behouden, maar sommige worden ook geleverd met sauzen voor de smaak.

Hoewel zeevruchten zelf waarschijnlijk hartig zijn dan zoet smakend, zijn toegevoegde sauzen een veel voorkomende bron van suiker. Bijvoorbeeld, single-serve zakjes van Starkist Chunk Light Tuna in Water of Bumblebee’s Albacore Tuna in Water bevatten geen suiker.

Beide merken hebben ook een lijn van gearomatiseerde producten. Bumblebee’s Jalapeño Seasoned Tuna Pouch heeft 1 g suiker. Starkist Infusions Lemon &Tijm (tonijn met olijfolie, kruiden en specerijen), heeft 0 g suiker.

U kunt vele soorten voorverpakte sardines, ansjovis, tonijn, zalm, oesters en krab kopen zonder toegevoegde saus. Deze items zijn een voedzame bron van essentiële mineralen en hart-gezonde omega-3 vetzuren. Gebruik ze om vispasteitjes te koken, toe te voegen aan zelfgemaakte pizza’s, topsalades of in soepen en stoofschotels te doen.

Ingeblikte soepen

De meeste verpakte soepen en bouillons bevatten veel natrium. Overtollig natrium kan dorst en hongersignalen bevorderen, samen met het verhogen van het risico op hoge bloeddruk en langdurige nierschade. Bovendien wordt suiker vaak toegevoegd als conserveermiddel en smaakversterker, wat je eetlust in een achtbaan kan zetten, wat leidt tot ongezonde hunkering naar voedsel.

Het natriumgehalte varieert afhankelijk van het type soep en het merk, dus lees de voedingsetiketten zorgvuldig door.

Houd er rekening mee dat de meeste ingeblikte soepen meer dan één portie bevatten. Als je er meestal een blikje als maaltijd eet, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de portiegrootte wanneer je de voedingsinformatie van de soep bekijkt.

Het natriumgehalte in sommige populaire merken ingeblikte soep omvat:

 • Amy’s Gouden Linzensoep: 680 mg per portie, 1.360 mg per blikje
 • Campbell’s Broccoli Kaassoep: 870 mg per portie, 2.175 mg per blikje
 • Campbell’s Chunky Chicken Corn Chowder: 890 mg per portie, 1.940 mg per blikje
 • Campbell’s Homestyle Chicken Noodle Soep: 940 mg per portie, 2.350 mg per blikje
 • Gezonde keuze Landgroente: 480 mg per portie, 960 mg per blikje

Veel merken bieden natriumarme versies van hun populairste producten, waaronder:

 • Amy’s Minestrone Soep (Vetarm, Natriumarm): 270 mg per portie, 440 mg per blikje
 • Campbell’s 25% minder natrium kipnoedelsoep: 660 mg per portie, 1650 mg per blikje
 • Campbell’s Healthy Request Tomatensoep: 410 mg per portie, 1.205 mg per blikje
 • Pacific Foods Stevige Split Erwt en Ongeharde Hamsoep: 540 mg per portie, 1.080 mg per verpakking

Aandelen en bouillon zijn een ander voorraadkastbestanddeel dat u kunt gebruiken om te koken of te nippen. Net als ingeblikte soepen bieden populaire merken kip, rundvlees, groente en bottenbouillon meestal natriumarme versies.

Of u nu de originele of natriumarme variëteit krijgt, controleer de doos, het blik of de pot om voedingsinformatie tussen merken te vergelijken. Hier is een voorbeeldvergelijking van het natriumgehalte voor verschillende populaire merken kippenbouillon.

Origineel

 • Pacific Foods Biologische Scharrel Kippenbouillon (570 mg per kopje)

 • Campbell’s Gecondenseerde Kippenbouillon (750 mg per portie, 1.500 mg per blikje)

 • Swanson Kippenbouillon (860 mg per kopje)

 • College Inn Kippenbouillon (850 mg per kopje)

Natriumarme versie

 • Pacific Foods Biologische Vrije Uitloop Natriumarme Kippenbouillon (20 mg per kopje)

 • Swanson Ongezouten Kippenbouillon (40 mg per kopje)

 • Campbell’s Klaar om natriumarme kippenbouillon te serveren (140 mg per blikje)

 • College Inn Low Sodium Chicken Broth (420 mg per kopje)

Sauzen en specerijen

Sauzen voegen smaak toe aan veel gerechten, maar kunnen ook calorieën, koolhydraten, zout en suiker toevoegen. Je hebt meer controle over de ingrediënten als je thuis je eigen pesto of pastasaus maakt. Als u echter in de winkel gekochte opties inslaat, zoekt u naar natriumarme producten zonder toegevoegde suikers, zoals:

 • Amy’s Biologische Natriumarme Marinara Pastasaus zonder toegevoegde suikers
 • Hunt’s No Salt Added en No Added Sugar sauzen, pasta’s en andere ingeblikte tomatenproducten
 • Muir Glen Organic No Salt Toegevoegde tomatensauzen, purees en pasta’s

Salsa en tomatenpuree kunnen ook veel zout bevatten. Het natriumgehalte (per portie van 2 eetlepels) van enkele van de meest populaire salsamerken omvat:

 • Amy’s Medium Salsa: 180 mg
 • Newman’s Eigen Medium Salsa: 105 mg
 • Op de grens Medium Chunky Salsa: 150 mg
 • Tempo Chunky Medium Salsa: 230 mg
 • Tostitos Medium Chunky Salsa: 250 mg

Zoek naar natriumarme versies of overweeg om thuis je eigen salsa te maken.

Droge melkproducten

Voor bakbehoeften zijn producten zoals ingeblikte melk meestal rijk aan suiker. Hoewel je geen specifiek product zult vinden dat ‘ongezoete gecondenseerde melk’ wordt genoemd, is dat het basisprincipe van verdampte melk. Verdampte melk kan ook in vetarme of vetvrije variëteiten komen.

Nestle Anjer Gezoete Gecondenseerde Melk heeft 22 g suiker en koolhydraten per portie. De klassieke verdampte melk van het merk bevat 3 g suiker en koolhydraten per portie. Hoewel ze uw suiker- of koolhydraatinname niet zullen verminderen, biedt Nestle ook vetarme en vetvrije verdampte melkopties met minder calorieën.

Ingeblikt fruit, groenten en bonen

Ingeblikte groenten, fruit en bonen zijn betaalbaar, veelzijdig en kunnen lang worden bewaard. Net als bij andere ingeblikte voedingsmiddelen, zoek naar natriumarme opties zonder toegevoegde suiker of siropen. Specifieke voedingsinformatie zal per merk verschillen, maar hier zijn een paar voorbeelden van de meest populaire producten.

Groente

Zoek naar koolhydraatarme groenten en noteer andere ingrediënten in het blik. Spoel bijvoorbeeld ingeblikte geroosterde rode paprika’s als ze in natrium zijn verpakt. Zoek in plaats van gezoete “pompoentaartvulling” naar gewone pompoenpuree.

Bonen

Bonen zijn een van de meest populaire ingeblikte voedingsmiddelen en vaak de meest betaalbare, vooral als u in bulk koopt. Alles van zwarte bonen tot zwarte sojabonen is een geweldige aanvulling op koolhydraatarme, eiwitrijke maaltijden, of zelfs als een snel, vullend gerecht op zichzelf.

Veel merken bieden natriumarme opties voor hun populaire producten, waaronder:

 • Bush’s Reduced Sodium Black Beans: 240 mg per 1/2 kopje
 • Eden Foods Organic Black Beans No Salt Toegevoegd: 15 mg per 1/2 kopje
 • Goya Low Sodium Black Beans: 135 mg per 1/2 kopje

Vrucht

Zoek over het algemeen naar koolhydraatarm ingeblikt fruit zonder toegevoegde suiker. Seizoensgebonden items zoals cranberrysaus kunnen lastig zijn, omdat deze producten meestal worden gezoet om de natuurlijke zure smaak van de veenbessen te compenseren.

Sommige merken van hele cranberrysaus, in tegenstelling tot gelei, kunnen lager zijn in suiker, zoals Ocean Spray’s Jellied Cranberry Sauce (24 g suiker) versus Whole Cranberry Sauce met 22 g. Als je thuis cranberrysaus maakt, kun je bepalen hoeveel suiker er wordt gebruikt. Er zijn zelfs recepten voor suikervrije cranberrysaus.

Ingeblikt fruit, evenals fruitbekers, zijn vaak verpakt in siroop (inclusief fructose-glucosestroop). De meeste merken bieden versies die dat niet zijn, maar controleer het etiket nauwkeurig om er zeker van te zijn dat het fruit in water of zijn eigen sap is verpakt, zoals:

 • Del Monte Geen Suiker Toegevoegde Fruit Cup Snacks
 • Dole No Sugar Added Fruit Cups en Bowls

Je kunt ook je eigen fruitbekers maken. Hoewel het iets arbeidsintensiever is, is het leren hoe je voedsel thuis kunt bewaren en gebruiken een leuke en nuttige vaardigheid.

Het natriumgehalte varieert afhankelijk van het type soep en het merk, dus lees de voedingsetiketten zorgvuldig door.

Zoek naar natriumarme versies of overweeg om thuis je eigen salsa te maken.