Ben je een vrije geest? Hier zijn 10 onmiskenbare tekenen

Ben je een vrije geest? Hier zijn 10 onmiskenbare tekenen

De term Free Spirit is iets waarvan ik zeker weet dat we er allemaal bekend mee zijn, maar waar denk je aan als je het hoort? Welk beeld roep je op in je hoofd? Misschien is het een jong meisje dat op blote voeten door een weiland dwaalt, of een bejaarde aardmoeder die haar tuin verzorgt.

Misschien heb je te horen gekregen dat je een vrije geest bent of heb je je afgevraagd wat het betekent als je dat bent? In de moderne samenleving wordt deze slogan bewaard voor mensen die maatschappelijke normen doorbreken, mensen die spontaan zijn en een leven leiden volgens hun eigen regels. Een vrije geest zijn is echter meer dan een slogan, het kan een manier van leven, een denkwijze en een pad naar vrijheid zijn.

Maar wat betekent een vrije geest zijn eigenlijk? Lees verder om erachter te komen.

Wat is een vrije geest?

Een vrije geest is iemand die leeft volgens zijn eigen regels, niet bang voor de toekomst, voor het oordeel van anderen en niet bang voor wie hij werkelijk is.. De maatschappij heeft velen van ons van jongs af aan bijgebracht wat het betekent om succesvol te zijn en wat ons gelukkig zal maken. Met een groot deel van de bevolking van de aarde gedesillusioneerd door de wereld waarin we leven, kan het correct zijn om te zeggen dat wat ons is geleerd een leugen is.

En vrije geesten weten dit al.

In de kern worden ze gevoed door authentieke interacties en ervaringen met een sterk verlangen om te verkennen. Of dat nu het verkennen van de wereld is of diep duiken in wie ze zijn en beginnen aan een levenslange reis van zelfontdekking.

Vrije geesten zijn erg afgestemd op, niet alleen hun intuïtie, maar ook op wat ze willen en nodig hebben en ze verkennen dit zonder zich zorgen te maken over wat anderen denken.

De regelmatig nomadische hippie lifestyle gemeenschap, en natuurlijke levende gemeenschap, zijn fantastische representaties van wat een vaak vrije geest verlangt. Ze hebben zich onttrokken aan de druk om zich te conformeren aan wat de maatschappij, familie en vrienden van hen verwachten en leven het leven op een manier die misschien vreemd, vreemd of gewoon raar lijkt voor externe kijkers.

vrije geest

Een vrije geest heeft er een hekel aan om zich te vervelen. Deze afkeer van verveling voedt een schat aan creativiteit – het kan zich presenteren op manieren zoals schilderen of dansen, natuurlijk tuinieren, herbologie en dat is om er maar een paar te noemen.

De basis van het zijn van een vrije geest is vrijheid. Vrijheid om te zijn wie je bent, te houden van en te houden van wat je wilt, en te gaan waar de grilligheid je brengt.

Een vrije geest is echter geen oneindige poel van positiviteit. Een vrije geest zijn in onze samenleving heeft zijn moeilijkheden. Ze kunnen zich eenzaam voelen, vooral wanneer ze omringd zijn door conformerende individuen. Ze kunnen zich erg onbegrepen voelen, waarbij hun verlangen om te reizen, eenvoudig te leven en uit de ratrace te stappen wordt opgevat als onvolwassenheid, onverantwoordelijkheid, koppigheid en zelfs luiheid.

Maar zolang het hart van een vrije geest vol en tevreden is, kunnen deze misverstanden zijn als water van de rug van een eend.

10 tekenen dat je een vrije geest bent

Nu je weet wat het betekent om een vrije geest te zijn, hier zijn 10 tekenen die kunnen betekenen dat je een vrije geest bent.

Je bent fel onafhankelijk

Free Spirits hunkeren naar persoonlijke ruimte en tijd alleen. Hoewel ze er geen probleem mee hebben om met anderen om te gaan, zijn ze ongelooflijk comfortabel om dingen alleen te doen. Of dit nu het nemen van grote levensbeslissingen alleen is, of gewoon een paar uur per week nodig hebben om zich op zichzelf te concentreren en niemand anders.

Zeer zelden zoeken ze meningen van anderen, omdat ze veel vertrouwen hebben in hun eigen beslissingen. Ze weten dat het zelfs met input van buitenaf onwaarschijnlijk is dat ze het advies van anderen zullen opvolgen. Vrije geesten staan anderen niet toe om hun bewegingen te beïnvloeden en als iets niet goed voelt, zullen ze het niet doen.

Romantische relaties kunnen soms een beetje beladen zijn, een vrije geest zal zich erg claustrofobisch voelen in een relatie als het zijn / haar behoeften om alleen te zijn lijkt aan te tasten en het zal niet lang duren voordat ze verder gaan met iets nieuws.

Je bent een reislustige avonturier

De wereld is echt jouw oester en vrije geesten verspillen geen enkele kans om het te zien. Reizen in een opwelling is gebruikelijk bij vrije geesten, ze zijn nomadisch in hart en nieren. Op zoek naar ervaringen en vriendschappen over de hele wereld.

een vrije geest zijn

Vrijgevochten mensen waarderen deze avonturen boven materiële voorwerpen en bezittingen. Het leven is om te leven en voor hen is het zonde om het op één plek door te brengen. Maar wat als je het je niet kunt veroorloven om te reizen? Ben je nog steeds een vrije geest als je niet door de Namibische woestijn zwerft?

Natuurlijk is deze reislustige avontuur slechts een gemoedstoestand. Als je graag je buurt, stad, stad verkent. Elk gezicht in zich opnemen. mijnieuwe mensen te vatten en nieuw voedsel te proberen. Dit is nog steeds het avontuurlijke hart van een vrije geest.

Je houdt van wie je bent

Vrije geesten zijn heel zeker van zichzelf en houden van wie ze zijn. Ze houden van hun unieke stijl, hun gelaatstrekken, de manier waarop ze denken en de manier waarop hun lichaam beweegt. Heel zelden richten ze zich op wie ze zouden willen dat ze zouden kunnen zijn, omdat ze diep plezier en vervulling vinden in de persoon die ze nu zijn.

Veel vrije geesten vinden dat ze worden beoordeeld op onconventionele modestijlen, maar ze kleden en stylen zichzelf voor niemand anders dan hen. Hun comfort, vreugde en stijl worden gewaardeerd boven de mening van iemand anders over hoe ze eruit zien.

Je bent vol moed

Vrije geesten zijn moedig en moedig. Ze laten zich zelden leiden door angst om hun beslissingen te dicteren. Het nemen van grote sprongen in het geloof is aan de orde van de dag en door dit gebrek aan angst landen ze regelmatig op de been. Wanneer ze bang zijn of twijfelen aan wat de toekomst brengt, staan ze niet toe dat deze emoties hen tegenhouden.

Vrije geesten houden zich nooit in om met problemen of situaties om te gaan, alleen maar omdat ze fysiek moeilijk zijn of hun emoties uitdagen. In feite spoort dit hen nog sneller vooruit omdat ze graag een uitdaging aangaan.

Dit is de reden waarom een vrije geest meestal het type persoon is dat je belt wanneer je hulp nodig hebt in een moeilijke situatie. Hun moed is iets waar niet-vrije geesten naar verlangen.

Je leeft niet om te werken

Mensen die vrije geesten in hart en nieren zijn, begrijpen dat er zonder geld veel dingen zijn die we ons niet zouden kunnen veroorloven die nodig zijn voor onze overleving. Ze draaien echter niet hun hele waarde als mens rond hun werk. Ze werken puur om de dingen te financieren die ze nodig hebben en leuk vinden, hun werk is niet hun hele persoonlijkheid en is slechts een middel om een doel te bereiken.

Je zult merken dat veel vrije geesten geen 9-tot-5-banen hebben, omdat ze verstikkend en claustrofobisch kunnen aanvoelen. Ze kunnen hun eigen bedrijf starten of op afstand werken, zodat ze kunnen blijven reizen en de wereld kunnen zien.

Je bent minder veroordelend

Vrije geesten zijn zeer ruimdenkend en hebben de neiging om een vrij niet-oordelende houding te hebben. Dit maakt hen erg open en accepterend voor veel verschillende soorten mensen. Dit gebrek aan oordeel kan hen ook een veilige plek maken voor veel andere mensen die zich gepest, vervolgd of misbruikt voelen, omdat ze weten dat ze vrijuit kunnen spreken rond een vrijgevochten vriend.

Je leeft onconventioneel

Eigenzinnig, hippie, raar. Welk woord mensen ook gebruiken, een vrije geest voelt nooit het verlangen om te leven zoals iedereen dat doet. Zelden volgt een vrije geest hun hart in plaats van het vooraf bepaalde pad dat de samenleving voor hen wenst te volgen.

hoe een vrije geest te zijn

Zelfs de keuzes van een vrije geest lijken onconventioneel. Hoewel hun keuzes voor anderen misschien weinig zin hebben, gaat dit hen niet aan of verandert hun mening.

U schuwt langetermijnverplichtingen

Zoals we al eerder zeiden, worden veel vrije geesten volledig verkeerd begrepen. Hun gebrek aan vervulling, verkregen door langetermijnverplichtingen, is een reden. De vrijgevochten persoon weet dat er op elk moment kansen kunnen ontstaan, dat beslissingen en overtuigingen kunnen veranderen. Ze weten dat alleen omdat ze zich vandaag op één manier voelen, niet betekent dat ze zich morgen zo zullen voelen.

Dit is de reden waarom vrije geesten terugdeinzen voor langetermijnverplichtingen in werk en ook relaties. De vrije geest begrijpt dat velen hen niet zullen begrijpen en het is veel gemakkelijker als je niet wordt tegengehouden door verplichtingen die je creativiteit en vrijheid verstikken.

Je dagdroomt vaak

Vrije geesten hebben geesten die graag ronddwalen. Dit is niet te wijten aan verveling of een onvermogen om zich te concentreren, maar echt, het is omdat ze graag plannen. Of het nu gaat om hun volgende avontuur, hun doelen of dromen. Dagdromen is het vrije spirits kladblok.

Het lijkt misschien alsof ze erg onproductief zijn, maar het is precies het tegenovergestelde. Dagdromen is hoe een vrije geest weet waar hij naartoe gaat. Het is hoe ze zich concentreren en concentreren. Het is gewoon meer op afbeeldingen gebaseerd dan op takenlijsten.

Je leeft het leven met vreugde

Dit wil niet zeggen dat vrije geesten geen downdagen hebben, maar het zijn echt wezens vol positieve vreugde. Ze leven het leven ten volle en zien de positieve ervaringen die ze hebben genoten – zelfs als ze op dat moment niet zo positief waren. Ze waarderen hoe kort ons leven kan zijn en weigeren er een moment van te verspillen aan iets dat hun ziel niet verlicht.

Deze vrolijke authenticiteit kan er soms voor zorgen dat mensen ervoor terugdeinzen. Het is moeilijk om in de buurt te zijn van iemand die emotioneel van het leven geniet zoals je zou willen dat je zou kunnen, maar de vrije geest staat niet toe dat dit hen aangaat en blijft elk greintje licht en positiviteit uit hun ervaringen putten.

De vrije geest en spiritueel ontwaken

Velen van ons gaan door het leven alleen maar tikken op de deuren van spirituele ontwaken en dan terugdeinzen als het een beetje eng wordt. De vrije geest bewandelt echter van nature een pad dat dieper en meer wetend is. Ze begrijpen hun eigen hart en ziel al en weigeren toe te staan dat de samenleving hen verplettert.

Ze zijn voortdurend op een reis van zelfontplooiing, vrij van de grenzen van de samenleving. Vrije geesten zijn van nature mensen die hun ziel willen doorzoeken op diepere betekenis, vollere vreugde en authentieke verbinding.

Terwijl velen van ons spiritueel ontwaken moeilijk en soms zelfs traumatisch vinden. Een vrije geest is afgestemd op hun spirituele ontwaken, het is niet langer iets dat hen overkomt, maar eerder een reis die ze bewust zijn begonnen.

6 tips voor hoe je een vrije geest kunt zijn

Zeer weinigen van ons zijn van nature geboren vrije geesten, het is een pad van zelfonderzoek waar sommigen van ons over struikelen en anderen wanhopig naar op zoek zijn. Als je nog niet gelooft dat je een vrije geest bent, maar je wilt die vrijheid en zelfverzekerdheid voelen, ben ik hier om je te vertellen dat het heel goed mogelijk is om een vrije geest te worden – zolang je bereid bent om echt goed te kijken naar wat en hoe je leven je momenteel dient.

gratis spirit tips

Misschien merk je op je reis om een vrije geest te worden dat relaties aan de kant moeten worden geschoven als ze je tegenhouden – of erger nog, je tegenhouden. Je baan of carrière kan het enige blijken te zijn dat je positiviteit dempt en je ontwaken schaadt. Dit kan betekenen dat het belangrijk voor je is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Eentje die het vuur van creativiteit aansteekt.

Voordat je dit pad bewandelt, moet je beslissen wat je echt uit je leven wilt halen. Waar zie je jezelf over 5 jaar, is het slenteren door de jungles van Peru, koffie drinken in een Parijse zijstraat of uitstappen op de veranda van je landhuis op het platteland?

Je zult diep in jezelf moeten graven om erachter te komen wat je echt nodig hebt en verlangt. Als je het eenmaal hebt uitgewerkt, zul je die veranderingen moeten aanbrengen die nodig zijn om dit nieuwe leven van jou te vergemakkelijken.

Dus als je klaar bent om te beginnen, heb ik enkele tips om je te helpen je innerlijke vrije geest te ontketenen.

Blijf verkennen

Het maakt niet uit wat je verkent, of je nu op een vliegtuig springt naar een verafgelegen paradijs, of je maakt er een punt van om in die grot op je plaatselijke strand te kijken. Ontdekken is de kern van een vrije geest. Je kunt jezelf nooit echt kennen als je jezelf niet uit je comfortabele ruimtes dwingt en de wijd open wereld ingaat.

Het is misschien niet eens een fysieke verkenning. Duik diep in een gloednieuwe hobby die je vreugdevolle uitdagingen biedt, verschillende spiritualiteiten en religies ervaart. Leer meer over de mensen om je heen. Verkennen is meer dan wandelen in de Himalaya. Ontdekken maakt deel uit van elk facet van ons leven.

Zoek geestverwanten

De levensstijl van een vrije geest kan soms eenzaam zijn, het vinden van mensen die denken zoals jij, verkennen zoals jij en mensen zoals jij waarderen, is de sleutel tot het genieten van het leven als een vrije geest. Hoewel vrije geesten niet volledig worden beïnvloed door degenen die hen verkeerd begrijpen, hebben ze nog steeds een kleine gemeenschap van gelijkgestemde mensen nodig van wie ze kunnen stuiteren, communiceren met en om je levensstijl te helpen voeden.

Maak opnieuw contact met de natuur

Vrije geesten zijn zeer intuïtieve en vreugdevolle mensen. Onze ontkoppeling van de natuur als samenleving heeft onze intuïtie geremd en deze vaardigheid is erg belangrijk als je vrijgevochtener wilt leven. Ga elke dag naar buiten. Zo vaak mogelijk blootsvoets zijn helpt onze natuurlijke verbindingen nieuw leven in te blazen. Er is iets speciaals aan het voelen van de energie van de aarde door de zielen van onze voeten.

hoe vrij te leven

Ik weet dat we niet allemaal dicht genoeg bij een nationaal park wonen, maar elke vorm van natuur is genoeg. Zolang je je vredig voelt en jezelf de tijd geeft om jezelf opnieuw te wennen aan de schoonheid van het buiten zijn, zul je merken dat je meer gecentreerd bent, meer bent van wie je bent en meer waardering hebt voor je tijd buiten.

Voel je gevoelens

Velen van ons leven een leven waarin we ons niet in staat voelen om te delen hoe we ons voelen. Dus ik ben hier om je te vertellen dat het tijd is om die gevoelens te voelen. Laat ze naar de oppervlakte komen. Een vrije geest zijn gaat over het kunnen herkennen van je emoties, weten wat je zo laat voelen en je omgeving veranderen als het je geen goed gevoel geeft.

Je kunt geen vrije geest worden als je niet in harmonie bent met je emoties, of ervoor kiest om ze te negeren.want het rustige leven lijkt het makkelijkere leven te zijn. Als je tot nu toe een zachtmoedig en rustig persoon bent geweest, kun je verwachten dat je weerstand voelt van de mensen om je heen tegen deze nieuwe, blog en zelfverzekerde jij.

Je kunt zelfs mensen verliezen waarvan je dacht dat ze belangrijk waren voor je geluk, omdat ze gewoon niet aan boord kunnen komen met de jij die nu uitspreekt hoe je je voelt en mensen laat weten of ze je verdrietig, boos of ongemakkelijk maken. Dit is een van de offers – ten goede – die je zult moeten brengen op je vrije geestreis.

Laat valse positiviteit los

Ook al is de vrijgevochten persoon vol positiviteit en vreugde. Ze zijn niet vals positief. Dit soort – fake it till you make it – houding kan ongelooflijk schadelijk zijn als het gaat om hoe authentiek je jezelf begrijpt. Deze giftige positiviteit, waarbij je het gevoel hebt dat je aan de buitenkant gelukkig moet zijn, zelfs als je je van binnen laag voelt, zal geen diep weten van jezelf bevorderen.

Het enige wat je doet is blokkeren wie je werkelijk bent, je reis vertragen en je eigen intuïtie verwarren. Net als hierboven moeten we onszelf toestaan om onze emoties te voelen, het is niet natuurlijk om ons de hele tijd positief te voelen. Een vrije geest weet dit, en dus geven ze zichzelf alle tools om door lage periodes heen te werken in plaats van ze giftig helemaal te vermijden.

Vergeet perfect te zijn

Het leven is niet perfect. Je bent niet perfect. Niemand van ons is dat. Dit verlangen naar perfectie. Of het nu gaat om het perfecte huis, het perfecte kapsel, de perfecte relatie of de perfecte baan. Het is onbereikbaar. Perfectie is de muur tussen jou en een leven van vrijheid, passie en creativiteit. Zonder falen zouden we nooit slagen. Fouten zijn de bouwstenen die we nodig hebben om uit te zoeken wie we zijn.

vrij wonen

Vergeet de noodzaak om perfect te zijn. Dat doel bereik je nooit. Richt je in plaats daarvan op hoe ongelooflijk je ervaringen zijn, concentreer je op de schoonheid van de onvolkomenheden en gedij in de wetenschap dat je fouten ook je successen zijn.

Ben je klaar om het vrije geestenleven te leven?

Een vrije geest zijn kan voelen als een overweldigende reis. Hoe langer je terugdeinst voor wie je bent, waar je van houdt en waar je wilt zijn. Hoe moeilijker je pad zal zijn, de offers die je moet brengen lijken misschien onmogelijk, maar ze zullen het waard zijn wanneer je eindelijk een leven van authenticiteit, creativiteit en pure vreugde leidt.

Een vrije geest zijn is een levensstijl waar we allemaal aan kunnen beginnen. Het ligt er maar net aan of je de moed hebt om de eerste stap te zetten.