Helpers 2022: de mensen die een verschil hebben gemaakt voor gelijkheid, rechtvaardigheid en overheid

Search

Het was de iconische Fred Rogers die ons vertelde: “Zoek naar de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.”

Bij Good Good Good hebben we dat tot de basis van ons werk gemaakt – om te weten dat er zelfs in tijden van extreme ontberingen altijd mensen zijn die op zoek zijn naar goed doen in de wereld, mensen die klaar zijn om het goede te ontvangen, en de meesten van ons op het snijvlak van actie ondernemen.

Het afgelopen jaar was weer een “ongekend” jaar (ugh), vol overweldigende uitdagingen en grootschalige catastrofes. Maar wat ons vooruit houdt, wat ons overeind houdt te midden van zoveel onbekenden, is het potentieel om te reageren, problemen op te lossen en voor elkaar te zorgen.

2022 luidde geweld en angst in – bedreigingen voor de gezondheidszorg (het Hooggerechtshof vernietigde Roe v. Waden), aanhoudende klimaatverandering (klimaatrampen die gebieden over de hele wereld op zijn grondvesten deden schudden), politieke onrust (Rusland viel Oekraïne binnen en blijft ongeëvenaarde mensenrechtenschendingen toebrengen) – en nog veel meer.

Maar in deze hartverscheurende momenten klampen we ons vast aan hoop. We moeten wel.

Van entertainers die hun platforms gebruiken om anderen te helpen, en demonstranten en activisten die fondsen werven en zich uitspreken om de toekomst te veranderen, tot leden van de gemeenschap die benodigdheden leveren aan hun buren in oorlog, of leiders die vechten om een einde te maken aan wapengeweld – deze kwestie viert slechts een klein deel van het werk in het centrum van alles.

Wat we het leukst vinden aan het delen en vieren van goed nieuws, is dat het rommelig en echt is; het is vol hoop, mislukking, triomf en veerkracht. Het helpt ons een nieuwe dag in te stappen met de onwrikbare overtuiging dat dingen beter worden.

En het zijn helpers als deze die deze hoop verstevigen. Terwijl we weer een jaar ingaan op het navigeren door deze ongeëvenaarde beproevingen – en de blijvende mensheid die ermee gepaard gaat – kijken we naar hen.

Elk jaar lichten we helpers uit in een aantal categorieën – en dit jaar hebben we deze categorieën gekozen:

In dit bericht benadrukken we government &equality helpers en eenvoudige manieren om een verschil te maken:

Regerings-, gelijkheids- en rechtvaardigheidshelpers om te weten –

Rechter Ketanji Brown Jackson

Rechter Ketanji Brown Jackson
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

232 jaar lang had geen enkele Afro-Amerikaanse vrouw in het Amerikaanse Hooggerechtshof gezeten. Dat veranderde in juni 2022 toen rechter Ketanji Brown Jackson werd beëdigd en de 116e rechter van het Hooggerechtshof werd en de eerste zwarte vrouw die de functie bekleedde.

Rechter Jackson werd eerder dat jaar voorgedragen door president Biden en werd later bevestigd door de Amerikaanse Senaat.

Haar ervaring omvat het bevestigen met tweeledige steun aan zowel het Amerikaanse Hof van Beroep voor het DC Circuit in 2021 als de districtsrechtbankrechter voor de Amerikaanse districtsrechtbank in 2013, en diende als griffier van rechter Stephen Breyer.

Rechter Jackson is nu de allereerste rechter van het Hooggerechtshof die als openbare verdediger heeft gediend.

Haar historische bevestiging markeert een moment van langverwachte vooruitgang voor vertegenwoordiging in de rechterlijke macht van de Amerikaanse regering.

We vieren haar historische nominatie en een Hooggerechtshof dat Amerika nu een beetje beter vertegenwoordigt.

6 januari Commissie

Gavel en Amerikaanse vlag
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

De hoorzittingen van 6 januari, geleid door de Select Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zijn het resultaat van een onderzoek van een jaar naar de ongekende binnenlandse aanval op het Amerikaanse Capitool.

De commissie, onder leiding van voorzitter Bennie Thompson (D-MS) en vice-voorzitter Liz Cheney (R-WY), was belast met het onderzoeken en onderzoeken van bewijsmateriaal dat is ontwikkeld door federale, staats- en lokale instanties.

Vanaf het begin begreep de commissie dat sommigen die keken deze hoorzittingen met een niveau van scepsis zouden benaderen, maar ze drongen er bij amerikanen op aan om ruimdenkend te luisteren naar het gepresenteerde bewijsmateriaal – dat overweldigend afkomstig was van Republikeinse getuigenissen – voordat ze enige vorm van oordeel bereikten.

Een belangrijk element van de verantwoordelijkheid van de commissie is om een uitgebreid rapport uit te brengen en aanbevelingen voor te stellen – inclusief wetgeving – om ervoor te zorgen dat toekomstige pogingen om de vreedzame overdracht van de macht te stoppen nooit meer zullen gebeuren.

Dankzij deze Select Committee van het Huis, en degenen die moedig getuigenverklaringen afleggen, hebben mensen die kijken de mogelijkheid om de volledige reikwijdte van wat er is gebeurd te verwerken, verantwoording af te leggen en het democratische proces te beschermen.

Aanhangers van immigrantengemeenschappen

Het aantal migranten dat langs de grens tussen de VS en Mexico werd gemeld, overschreed in augustus de 2 miljoen, een recordhoogte die deels werd aangedreven door ongekende niveaus van mensen die vluchtten uit Cuba, Venezuela en Nicaragua, volgens de Amerikaanse douane en grensbescherming.

Alleen al dit jaar zijn we getuige geweest van de gruwelijke dood van 46 migranten in een verlaten tractor-trailer buiten San Antonio, Texas, het busvervoer van duizenden van grensstaten naar noordelijke steden, en de status van het Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) -beleid – dat meer dan 600.000 jonge personen in gevaar brengt om te worden gedeporteerd.

Er zijn echter helpers zoals RAICES, United We Dream en Artists Athletes Activisten die in deze tijd van crisis opstaan om essentiële middelen en juridische hulp te bieden aan migranten- en immigrantengemeenschappen.

Leden van de gemeenschap in steden als New York en Washington D.C. hebben ook wederzijdse hulpinspanningen opgezet (South Bronx Wederzijdse Hulp en Heiligdom DMV) specifiek om tegemoet te komen aan en ondersteuning te bieden aan de behoeften van nieuwkomers.

3 manieren om sociale rechtvaardigheid in uw gemeenschap te bevorderen:

  • We raden aan om te luisteren naar “Intersectionaliteit doet ertoe met Kimberlé Crenshaw” of “Onopvallend met Brittany Packnett Cunningham”, beide verkennen een reeks onderwerpen en gaan zitten met activisten en wetenschappers om de meest urgente sociale rechtvaardigheidskwesties van vandaag te bespreken.
  • Zoek organisatoren en activistische groepen in uw gemeenschap om van elkaar te leren. Meetup is een geweldig online platform voor het lokaliseren van activistische groepen bij jou in de buurt. meetup.com/topics/social-justice
  • Naast stemmen (en anderen helpen zich te registreren om te stemmen), is betrokkenheid bij uw lokale overheid en een stem worden voor belangrijke doelen de sleutel tot het bevorderen van sociale rechtvaardigheid.
    She Should Run heeft een geweldige toolkit ontwikkeld om je op weg te helpen: sheshouldrun.org/starter-kit