Arnold White Bread Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Arnold White Bread Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Meerdere sneetjes brood

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Variëteiten
 • Wanneer het het beste is
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Wit brood is een voorraadkast nietje in huishoudens in het hele land. Wit brood heeft meestal een zachtere textuur en een lichtere smaak dan donkere broodsoorten zoals volkorenbrood, pumpernickel of rogge. Om deze reden geven veel mensen de voorkeur aan wit brood voor broodjes of toast.

Arnold is een populaire broodfabrikant die twee soorten wit brood maakt: Country White Bread en Brick Oven Premium White. Beide broden worden gemaakt van verrijkt meel. Voedingsmiddelen die zijn verrijkt, hebben voedingsstoffen toegevoegd tijdens het productieproces. Vaak zijn dit voedingsstoffen die tijdens het graanraffinageproces zijn verwijderd. Vezels worden meestal niet terug toegevoegd aan verrijkte granen, daarom hebben voedingsmiddelen gemaakt van verrijkt meel een zachtere textuur.

Gezondheidsexperts adviseren dat ten minste de helft van de granen die u consumeert volle granen moeten zijn. Voedingsmiddelen zoals Arnold Country White Bread of Brick Oven Premium White zijn niet gemaakt van volle granen, maar ze kunnen nog steeds enkele voedingsvoordelen bieden.

Arnold White Bread Voedingsfeiten

De volgende voedingswaarde-informatie staat op het productetiket voor één snee (33 g) Arnold Brick Oven Premium Wit brood.

 • Calorieën: 90
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 180 mg
 • Koolhydraten: 17g
 • Vezel: <1g
 • Toegevoegde suikers: 2g
 • Eiwit: 2g

Koolhydraten

Er zitten 90 calorieën en 17 gram koolhydraten in een enkele snee Arnold Brick Oven Premium Witbrood. Er is minder dan een gram vezels en twee gram toegevoegde suiker in een enkele portie. Dus de meeste koolhydraten in dit brood zijn zetmeel.

Er zitten 120 calorieën en 22 gram koolhydraten in een enkele snee Arnold Country White Bread. Er is slechts één gram vezels en twee gram suiker in een enkele portie. Dus de meeste koolhydraten in dit brood zijn ook zetmeel.

Er is geen geregistreerde glycemische index voor dit specifieke merk brood. Maar de glycemische index van wit brood is 70, waardoor het een hoog glycemisch voedsel is.

Vetten

Er zit 1,5 tot 2,0 gram vet in een sneetje Arnold witbrood, afhankelijk van de variëteit die je kiest. De Premium Oven Gebakken snee is iets kleiner waardoor er iets minder vet in zit. Het vet in beide soorten brood is voornamelijk meervoudig onverzadigd vet.

Eiwit

Arnold witbrood is geen belangrijke bron van eiwitten. Het Country White Bread levert 3 gram eiwit terwijl het Premium Oven Baked bread slechts 2 gram eiwit levert.

Vitaminen en Mineralen

Voedingsmiddelen gemaakt van verrijkte granen hebben meestal bepaalde B-vitamines (thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur) en ijzer toegevoegd na verwerking. Vaak heeft brood gemaakt van deze verrijkte granen meer thiamine, riboflavine, niacine, ijzer en folaat dan brood gemaakt van volle granen. Maar ze missen vezels en andere voedingsstoffen zoals vitamine E, vitamine B6 en magnesium.

Volgens het productetiket bevat Arnold Premium Oven Gebakken brood 0,9 mg ijzer (of ongeveer 6% van de dagelijkse aanbevolen inname of ADH), 0,1 mg thiamine (ongeveer 10% ADH), 0,1 mg riboflavine (ongeveer 8% van de ADH) en 1,3 mg niacine (ongeveer 8% van de ADH). Een sneetje van het brood voorziet ook in ongeveer 15% van je dagelijkse behoefte aan foliumzuur. Arnold Country White Bread levert iets meer van elk van de voedingsstoffen.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel volkorenbrood meestal wordt genoemd als de gezondere keuze bij het kiezen van brood, zijn er enkele gezondheidsvoordelen die verrijkt brood kan bieden.

Snelle energiebron

Wit brood levert calorieën (energie) voornamelijk in de vorm van koolhydraten. Koolhydraten zijn de favoriete energiebron van je lichaam. Wanneer je brood eet, voorzie je je lichaam van brandstof voor je dagelijkse activiteiten.

Ondersteunt gezonde celdeling

Ook bekend als vitamine B9, wordt het folaat in verrijkte voedingsmiddelen, zoals wit brood, meestal verstrekt in de vorm van foliumzuur. Je lichaam heeft foliumzuur nodig om DNA te maken – het genetisch materiaal van je lichaam. DNA is nodig voor celdeling. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger kunnen worden, wordt vooral geadviseerd om voldoende foliumzuur te krijgen ome een gezonde zwangerschap.

Kan helpen bij het voorkomen van depressie

Het foliumzuur in wit brood kan helpen bij het afweren van depressie. Studies hebben aangetoond dat mensen met lage folaatspiegels meer vatbaar zijn voor depressie. Bovendien reageren ze mogelijk niet zo goed op antidepressiva als mensen met normale folaatspiegels. Maar de studieresultaten zijn inconsistent.

Ondersteunt een gezond metabolisme

De thiamine in Arnold witbrood helpt voedsel om te zetten in energie. Sommige mensen, zoals degenen die bariatrische chirurgie hebben gehad, mensen met diabetes, oudere personen, mensen met HIV / AIDS en mensen met alcoholafhankelijkheid hebben meer kans op onvoldoende thiamine-inname. Een thiaminetekort kan symptomen veroorzaken, waaronder onbedoeld gewichtsverlies, verwarring, geheugenverlies, spierzwakte of hartproblemen.

Allergieën

Degenen die allergisch zijn voor tarwe mogen arnold wit brood niet consumeren. Tarweallergieën komen vaker voor bij kinderen en de meeste zullen het op relatief jonge leeftijd ontgroeien. Symptomen van een tarweallergie kunnen netelroos, misselijkheid, maagkrampen, indigestie, braken, diarree, loopneus, niezen, hoofdpijn en astma zijn. Anafylaxie kan ook voorkomen in ernstige gevallen.

Er zijn acht allergenen met specifieke etiketteringsvereisten onder de Food Allergen Labeling and Consumer Protection Act (FALCPA) van 2004. Tarwe is er daar een van. De wet vereist dat voedselfabrikanten die producten maken die tarwe bevatten, de aanwezigheid van tarwe, in duidelijke taal, op het ingrediëntenetiket moeten vermelden.

Tarwe-allergie wordt soms verward met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid. Maar het zijn twee verschillende voorwaarden.

Bijwerkingen

Als u coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid heeft, moet u geen van beide soorten wit brood van het merk Arnold consumeren, omdat beide tarwe bevatten. Er zijn andere merken die glutenvrij brood, broodjes en broodmixen verkopen die veilig zijn om te consumeren voor degenen die een glutenvrij dieet volgen.

Variëteiten

Hoewel dit de enige twee soorten wit brood zijn die Arnold maakt, maakt het bedrijf verschillende soorten brood. Ze omvatten verschillende soorten volkoren brood, meergranenbrood, roggebrood, zuurdesem, Italiaans en karnemelkbrood.

Wanneer het het beste is

Arnold witbrood (en andere variëteiten gemaakt door het merk Arnold) worden het hele jaar door verkocht in supermarkten in het hele land.

Opslag en voedselveiligheid

Volgens de USDA moeten commerciële broodproducten binnen 2-3 weken na aankoop worden geconsumeerd voor de beste versheid en kwaliteit. Brood kan worden gekoeld om de versheid te behouden. Brood kan ook worden ingevroren en kan zijn kwaliteit gedurende 3-5 maanden behouden.

Hoe zich voor te bereiden

Er zijn talloze manieren om bij elke maaltijd van wit brood te genieten. Geniet ’s ochtends van toast met een ei en verse groenten (zoals tomaat of spinazie). Maak avocadotoast in de middag om je inname van gezond vet te verhogen. En overweeg tijdens het avondeten een hartig broodje gegrilde kaas. Overweeg om volkorenbrood te gebruiken voor enkele van uw favoriete broodrecepten om ervoor te zorgen dat u voldoende vezels in uw dieet krijgt.

 • Calorieën: 90
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 180 mg
 • Koolhydraten: 17g
 • Vezel: <1g
 • Toegevoegde suikers: 2g
 • Eiwit: 2g

Er zijn acht allergenen met specifieke etiketteringsvereisten onder de Food Allergen Labeling and Consumer Protection Act (FALCPA) van 2004. Tarwe is er daar een van. De wet vereist dat voedselfabrikanten die producten maken die tarwe bevatten, de aanwezigheid van tarwe, in duidelijke taal, op het ingrediëntenetiket moeten vermelden.