Beginnerstrainingsprogramma om twee mijl te rennen

Beginnerstrainingsprogramma om twee mijl te rennen
close-up van vrouw die op een pad rent

bodymindspirit / Ryan Kelly


 • Progressieve training
 • Slag
 • Week 1
 • 2 Weken
 • 3 Weken
 • 4 Weken
 • Uw volgende stap

Dit vier weken durende trainingsprogramma is ontworpen voor beginnende hardloop- / wandelaars die willen opbouwen naar het lopen van een volledige twee mijl. Het trainingsschema combineert intervallen van hardlopen en wandelen in een ontspannen tempo om u te helpen dat doel te bereiken.

Progressieve training

Hoewel je in het begin meer zult lopen, zul je elke week een lichte toename van je hardloopafstand en een afname van je loopafstand maken. Na vier weken kun je twee mijl rennen zonder wandelpauzes.

Om dit trainingsprogramma te starten, moet u het 4 Weken tot 1 Mijl-programma hebben voltooid of comfortabel een 1/2 mijl kunnen lopen.

Dit trainingsprogramma is niet bedoeld voor iemand die helemaal nieuw is in hardlopen.

Als je nog niet eerder hebt gelopen, is je betere optie om te beginnen met de Absolute Beginnershandleiding voor hardlopen. Dit leert je de basisprincipes van hardlopen en helpt je fitnessniveau te verhogen, zodat je veilig een trainingsprogramma van één mijl of twee mijl kunt volgen.

Voordat u aan een programma begint, is een van de beste dingen die u kunt doen, het juiste type hardloopschoenen krijgen voor uw voettype en looppatroon. Bezoek uw lokale hardloopspeciaalzaak om aanbevelingen te krijgen voor de beste schoenen voor u.

Succes van het trainingsschema

Het starten van een hardloopprogramma is een geweldige manier om in vorm te blijven en je ultieme fitnessdoelen te bereiken. Het maakt niet uit op welk niveau je bent, een paar dingen kunnen je helpen succes te vinden. Houd er rekening mee dat je goede en slechte dagen zult hebben, maar doorzettingsvermogen zal je door al deze dagen heen helpen.

Enkele van de basisstappen die je kunt nemen, helpen bij motivatie. Hardlopers vinden het bijvoorbeeld vaak het beste om hun trainingen te plannen, zodat een druk schema de training niet in de weg staat. Een deel daarvan is het bepalen van het beste moment van de dag dat voor u werkt.

Het is ook belangrijk om naar je lichaam te luisteren en dingen in je eigen tempo te doen.

Sommige mensen hebben meer rust nodig tussen de runs dan anderen, dus neem de tijd als je het nodig hebt. Als je merkt dat dit programma te snel voor je vordert, herhaal dan een week van trainingen voordat je doorgaat naar de volgende.

Probeer voor meetdoeleinden deze trainingen op een baan te doen. Meestal is één ronde 400 meter of ongeveer 1/4 van een mijl. Elke training heeft het trackequivalent, zodat je weet hoe ver je moet rennen en lopen. Je kunt de trainingen ook doen op een weg, recreatief pad of op een loopband. Gebruik hiervoor een hardloop-app zoals RunKeeper om uw afstanden te meten.

Je moet elke run beginnen met een warming-upwandeling van vijf tot 10 minuten of een paar warming-upoefeningen doen. Sluit af met een afkoelingswandeling van vijf tot 10 minuten. Zorg er tijdens je wandelintervallen voor dat je stevig loopt en blijf een goede hardloopvorm gebruiken.

Je hoeft je runs niet op specifieke dagen te doen. U moet echter proberen te voorkomen dat u twee dagen achter elkaar hardloopt. Neem een volledige rustdag of doe cross-training op de dagen tussen de runs door. Cross-training kan fietsen, yoga, krachttraining, zwemmen of een andere activiteit zijn die je leuk vindt.

Week 1

De eerste week loop en loop je met intervallen van 1/2 mijl. Het is een goed moment om je motivatie te vinden, in het ritme van het trainingsschema te komen en jezelf voor te bereiden op de langere runs die voor je liggen. Als het nodig is, neem dan een tweede week om dit schema te doen voordat je doorgaat naar de volgende.

Activiteit Track Equivalent
Dag 1 Loop 1/2 mijl, loop 1/2 mijl; herhaal 2 keer Loop 2 ronden, loop 2 ronden; herhaal 2 keer
Dag 2 Rust of cross-train
Dag 3 Loop 1/2 mijl, loop 1/2 mijl; herhaal 2 keer Loop 2 ronden, loop 2 ronden; herhaal 2 keer
Dag 4 Rusten
Dag 5 Loop 1/2 mijl, loop 1/2 mijl; herhaal 2 keer Loop 2 ronden, loop 2 ronden; herhaal 2 keer
Dag 6 Rust of cross-train
Dag 7 Rusten

2 Weken

Tijdens de tweede week van het programma loop je 3/4 mijl en loop je slechts 1/4 mijl. Vergeet niet om te genieten van je rustdagen of doe je favoriete cross-training activiteit. Dit zal aanzienlijk helpen als je op weg bent naar je doel van twee mijl.

Activiteit Track Equivalent
Dag 1 Rennen 3/4 mijl, loop 1/4 mijl; herhaal 2 keer Loop 3 ronden, loop 1 ronde; herhaal 2 keer
Dag 2 Rust of cross-train
Dag 3 Loop 3/4 mijl, loop 1/4 mijl; herhaal 2 keer Loop 3 ronden, loop 1 ronde; herhaal 2 keer
Dag 4 Rusten
Dag 5 Loop 3/4 mijl, loop 1/4 mijl; herhaal 2 keer Loop 3 ronden, loop 1 ronde; herhaal 2 keer
Dag 6 Rust of cross-train
Dag 7 Rusten

3 Weken

Terwijl de voorgaande weken op alle drie de hardloopdagen hetzelfde schema hielden, voegt de vijfde dag van week drie een extra 1/4 mijl toe aan de eerste run van de reeks. Dit is je opbouwen voor week vier en de volledige run van twee mijl.

Activiteit Track Equivalent
Dag 1 Loop 1 mijl, loop 1/4 mijl, loop 3/4 mijl Loop 4 ronden, loop 1 ronde, loop 3 ronden
Dag 2 Rust of cross-train
Dag 3 Loop 1 mijl, loop 1/4 mijl, loop 3/4 mijl Loop 4 ronden, loop 1 ronde, loop 3 ronden
Dag 4 Rusten
Dag 5 Ren 1 1/4 mijl, loop 1/4 mijl, loop 1/2 mijl Loop 5 ronden, loop 1 ronde, loop 2 ronden
Dag 6 Rust of cross-train
Dag 7 Rusten

4 Weken

Dit is het! Je hebt nog maar een week over van dit programma. Het einde is in zicht en op dag vijf ben je klaar om je eerste twee mijl aan te pakken.

Activiteit Track Equivalent
Dag 1 Loop 1 1/2 mijl, loop 1/2 mijl Loop 6 ronden, loop 2 ronden
Dag 2 Rust of cross-train
Dag 3 Ren 1 3/4 mijl, loop 1/4 mijl Loop 7 ronden, loop 1 ronde
Dag 4 Rusten
Dag 5 Loop 2 mijl Loop 8 ronden
Dag 6 Rust of cross-train
Dag 7 Rusten

Uw volgende stap

Hardlopen is een progressieve oefening en zodra je de grens van twee mijl hebt bereikt, ben je klaar om je volgende uitdaging aan te gaan. Er zijn een paar manieren waarop je kunt gaan, maar een goede route om het beginners 5K-trainingsschema te proberen.

Een woord van bodymindspirit

Aan het einde van dit programma moet je trots zijn op je prestatie. Het is een grote stap in de training van elke hardloper. Veel mensen vinden het zelfs leuk om op dit niveau te blijven, dus voel geen druk om langere afstanden te lopen. Het belangrijkste is dat je je goed voelt over de hoeveelheid beweging die je krijgt. Regelmatige lichaamsbeweging van elke afstand zal helpen uw gezondheid en conditie te behouden.

5 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Nigg B, Baltich J, Hoerzer S, Enders H. Hardloopschoenen en hardloopblessures: mythbusting en een voorstel voor twee nieuwe paradigma’s: voorkeursbewegingspad en comfortfilter. Br J Sport Med. 2015;49(20):1290-1294. DOI:10.1136/bjsports-2015-095054

 2. Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Richtlijnen voor fysieke activiteit voor Amerikanen, 2e editie.

 3. Chtourou H, Souissi N. Het effect van trainen op een specifiek moment van de dag: een review. Journal of Strength and Conditioning Onderzoek. 2012;26(7):1984-2005. DOI:10.1519/JSC.0b013e31825770a7

 4. McGowan CJ, Pyne DB, Thompson KG, Rattray B. Warming-up strategieën voor sport en beweging: mechanismen en toepassingen. Sport Med. 2015;45(11):1523-1546. DOI:10.1007/s40279-015-0376-x

 5. Worp MP van der, Haaf DSM ten, Cingel R van, Wijer A de, Sanden MWGN der, Staal JB. Blessures bij hardlopers; een systematische review van risicofactoren en sekseverschillen. PLOS EEN. 2015;10(2):e0114937. DOI:10.1371/journal.pone.0114937


Door Christine Luff, ACE-CPT

Christine Many Luff is een personal trainer, fitnessvoedingsspecialist en Road Runners Club of America Certified Coach.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

Gerelateerde artikelen

Foto van een jonge atleet die op de baan rent

4-weeks beginnerstrainingsprogramma om 1 mijl te lopen

Vrouw die op een trac loopt

8 tips om weer te beginnen met hardlopen na een lange pauze

Man die in een park rent

4 weken 5K-trainingsplan voor beginners

Florida, Verenigde Staten

Hoe lang duurt een halve marathon?

Vrouw die naar buiten rent

Hoe lang duurt het om te trainen voor een 10K?

Man die naar buiten rent

Hoe sneller te rennen

man sprintend door het midden van een pad

8K (5 mijl) trainingsplannen

Man die buiten loopt

Basis trainingsschema halve marathon voor beginners

Oudere man die zich uitstrekt voor een run

Trainingsschema’s voor hardloopwedstrijden

man training voor 5K

5K-trainingsplan voor beginners

Man en vrouw rennen naar buiten

Hardloopadvies voor hardlopers met overgewicht

Vrouw die naar buiten rent

Hoe een mijl te rennen zonder te stoppen

Groep lopers die in de stad loopt. Ze rennen bij zonsondergang over de brug. Elke dag samen hardlopen om fit te blijven.

Trainingsschema’s voor halve marathons

Hardlopers lopen door Central Park tijdens hun deelname aan de ING New York City Marathon op 3 november 2013 in New York City.

Loop/Loop Halve Marathon Trainingsschema

Vrouw die naar buiten rent

Hoe langere afstanden te lopen

Vrouw die aan het sporten is

De beste trainingsplannen voor uw eerste 5K
Dit trainingsprogramma is niet bedoeld voor iemand die helemaal nieuw is in hardlopen.

Het is ook belangrijk om naar je lichaam te luisteren en dingen in je eigen tempo te doen.