Beef Jerky Nutrition Feiten

Beef Jerky Nutrition Feiten
beef jerky

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Beef jerky is rundvlees waarvan het grootste deel van het vet is verwijderd en in reepjes is gesneden of fijn is gehakt en in reepjes is gevormd. Het vlees wordt vervolgens gemarineerd of op smaak gebracht met een mengsel van smaakmakers en zout en ten slotte gedehydrateerd en verpakt.

Beef jerky wordt over het algemeen niet gezien als een gezond voedsel, maar het kan een goede bron van eiwitten zijn. Het is echter bijna altijd rijk aan natrium.Er zijn natriumarme soorten schokkerig beschikbaar, anders is het het beste om af en toe beef jerky te eten.

Voedingswaarde feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor 1 kopje (90 g) beef jerky stukjes.

 • Calorieën: 369
 • Vet: 23g
 • Natrium: 1870mg
 • Koolhydraten: 10g
 • Vezel: 2g
 • Suikers: 8g
 • Eiwit: 30 gram
 • Ijzer: 4,88 mg
 • Folaat: 98,1 mg

Koolhydraten

Een stuk beef jerky stukjes bevat ongeveer 82 calorieën en iets meer dan twee gram koolhydraten. Dit is een koolhydraatarm voedsel. Veel van de koolhydraten in beef jerky komt van suiker (1,1 gram) en sommige komen van vezels (minder dan een halve gram).

De geschatte glycemische lading van een enkel stuk beef jerky is één. Veel mensen eten meer dan een enkele portie schokkerig wanneer ze de snack consumeren. Een kopje beef jerky stukjes heeft 369 calorieën, 30 gram eiwit, 23 gram vet en ongeveer 10 gram koolhydraten.

Vet

Er zit ongeveer vijf gram vet in een enkel stuk beef jerky. Het vet is een mix van verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd vet.

Eiwit

Beef jerky is een goede bron van eiwitten die bijna zeven gram per stuk levert.

Vitaminen en Mineralen

Een kopje beef jerky heeft ongeveer 537 milligram kalium, 7 milligram zink en meer dan 1800 milligram natrium. Voedingsinformatie kan variëren op basis van wat wordt gebruikt om de beef jerky op smaak te brengen. Een kopje beef jerky is ook rijk aan ijzer, magnesium, vitamine B12 en choline.

Calorieën

1 kopje (90g) beef jerky stukjes heeft 369 calorieën. Ongeveer 33% van de beef jerky calorieën zijn afkomstig van eiwitten en 56% van vet.

Gezondheidsvoordelen

De gezondheidsvoordelen van Beef jerky komen voornamelijk voort uit het eiwitgehalte, vitamines en mineralen.

Zorgt voor concentratie van voedingsstoffen

Beef jerky bevat een hoge concentratie voedingsstoffen, waaronder eiwitten, mineralen en peptiden zoals carnosine. Omdat beef jerky gedehydrateerd is, heeft het een lager volume dan het consumeren van gewoon rundvlees, waardoor het gemakkelijker is om meer te eten en een hogere hoeveelheid voedingsstoffen te verkrijgen voor degenen die mogelijk hun niveaus van deze voedingsstoffen moeten verhogen.

Kan ijzertekort voorkomen

Beef jerky zorgt voor een hoge hoeveelheid heemijzer. Heemijzer is veel beter opneembaar voor mensen dan niet-heemijzer dat afkomstig is van planten. Lage en gebrekkige ijzerniveaus komen vaak voor bij vrouwen, vooral bij degenen die actief zijn. Het wordt geadviseerd dat vrouwelijke atleten ervoor zorgen dat ze voldoende ijzer consumeren om lage of gebrekkige niveaus te voorkomen, die afkomstig kunnen zijn van rood vlees, waaronder beef jerky.

Symptomen van een laag ijzergehalte zijn onder andere vermoeidheid, zwakte, slechte concentratie, verminderde prestaties, rusteloze benen syndroom en koud gevoel. Atletische bijwerkingen van een laag ijzergehalte zijn onder meer een lager vermogen, een hogere hartslag tijdens het sporten, verhoogde ziekten en blessures en stemmingswisselingen.

Kan de immuniteit stimuleren

Rundvlees bevat eiwitten en zink, die elk je immuunsysteem helpen optimaal te functioneren. Het consumeren van een matige hoeveelheid beef jerky kan u helpen voldoende eiwitten en zink te verkrijgen om verkoudheid en andere ziekten af te weren. Zorg ervoor dat je het samen met een dieet met veel fruit, groenten en volle granen eet, voldoende vloeistoffen consumeert en een goede hygiëne toepast voor de beste resultaten.

Kan helpen bij het opbouwen en behouden van spiermassa

Het krijgen van voldoende eiwitten in uw dieet is essentieel voor de gezondheid en is van vitaal belang voor iedereen die hoopt spieren op te bouwen en te behouden, ook tijdens het verouderingsproces dat kan leiden tot sarcopenie. Sarcopenie is het natuurlijke verlies van spieren dat optreedt als je ouder wordt. Een vermindering van de spiermassa verhoogt het risico op blessures, wat leidt tot een verlies van onafhankelijkheid voor senioren. Het consumeren van voldoende dierlijke eiwitten als oudere volwassene wordt geassocieerd met een beter behoud van spiermassa, ongeacht de trainingsgewoonten.

Beef jerky bevat een overvloed aan protein die u kan helpen spierverlies te voorkomen, of spieren op te bouwen als u een calorieoverschot heeft en consequent spieropbouwende weerstandstrainingen uitvoert.

Kan de darmgezondheid stimuleren

Hoewel de meeste beef jerky die commercieel wordt gevonden geen levende actieve culturen bevat, kan het helpen je darmgezondheid te verbeteren en de immuniteit te bevorderen als je je eigen schokkerig fermenteert of natuurlijk gefermenteerde soorten koopt. Van gefermenteerd voedsel is bekend dat het de microdiversiteit in uw darm verhoogt en levende actieve bacteriën biedt die de immuunfunctie helpen stimuleren, naast verschillende andere voordelen, waaronder een betere spijsvertering.

Allergieën

Als je een vleesallergie hebt, moet je beef jerky vermijden. Volgens het American College of Allergy, Asthma and Immunology, Als je een verstopte neus ervaart of als je neus begint te lopen na het eten van vlees, heb je mogelijk een vleesallergie. U kunt ook misselijk worden of uitslag ontwikkelen.

Als u een allergie voor vlees vermoedt, vermijd dan beef jerky en krijg persoonlijk advies van een gekwalificeerde medische professional.

Bijwerkingen

Het eten van bewerkt vlees is in verband gebracht met een hoger risico op sommige soorten kanker. Het is echter moeilijk om zeker te weten in hoeverre rood of verwerkt vlees resulteert in slechte gezondheidsresultaten, omdat de studies die deze associatie aantonen ook aangeven dat mensen die het meeste rode vlees eten, de neiging hebben om minder gezondheidsbevorderend gedrag te vertonen in vergelijking met niet-vleeseters, wat de resultaten kan beïnvloeden (en minder te maken heeft met voedingskeuzes dan aangegeven).

Beef jerky heeft meestal minder vet dan vers rood vlees; het kan nog steeds een aanzienlijke bron van vetten zijn, waaronder verzadigd vet. Omdat beef jerky meestal veel natrium bevat, is het misschien geen goede keuze voor mensen met hoge bloeddruk of die te horen hebben gekregen dat ze zout en natrium moeten vermijden.

Veel beef jerky merken gebruiken natriumnitriet als conserveermiddel. Natriumnitriet is naar voren gebracht als een mogelijke reden dat het eten van verwerkt vlees kanker kan veroorzaken. Nitrieten zijn ook aanwezig in andere voedingsmiddelen, zoals sommige groenten, fruit en zuivelproducten, dus het is moeilijk om het zeker te weten, maar het is waarschijnlijk niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken.

Variëteiten

Jerky kan ook worden gemaakt van pluimvee zoals kalkoen of kip, wild zoals hert, of vetarme versies van rood vlees zoals elanden of bizons. Zalm jerky is vrij populair en heeft minder verzadigd vet in vergelijking met andere versies. Deze alternatieve vormen van schokkerig zijn nog steeds rijk aan eiwitten, maar hebben een gezonder vetprofiel. Ze kunnen echter nog steeds veel natrium bevatten, tenzij u specifiek een merk koopt dat is gemaakt met natriumarme ingrediënten.

Opslag en voedselveiligheid

Beef jerky is speciaal ontworpen om lang mee te gaan als houdbaar voedsel. Om deze reden wordt het gebruikt als een reis- en wandelvoedsel. Controleer op de vervaldatum op de verpakking en gooi schokkerig weg dat ruikt, smaakt of verschijnt. Bewaar schokkerig in een koele, droge, verzegelde verpakking.

Hoe zich voor te bereiden

Beef jerky wordt verkocht in de meeste winkels die elke vorm van voedsel verkopen. Supermarkten en gemakswinkels verkopen ook beef jerky. Als u uw zoutinname in de gaten moet houden, zoek dan naar merken die weinig natrium bevatten. Beef jerky gemaakt van grasgevoerd rundvlees kan een gezonder vetprofiel hebben en nog steeds rijk zijn aan eiwitten en zeer laag in koolhydraten.

Uitdroging is een zeer oude manier om voedsel te bewaren en zolang het goed wordt gedaan, kan beef jerky vrij lang bij kamertemperatuur worden bewaard, hoewel het nog steeds goed moet worden verpakt. Bewaar beef jerky in een koele droge ruimte en bewaar eventuele overgebleven jerky nadat je de verpakking hebt geopend.

Het is niet moeilijk om je eigen beef jerky thuis te maken en het is een goede manier om alle ingrediënten en het natriumgehalte te beheersen. Een dehydrator is perfect om beef jerky te maken, maar je kunt je oven op een lage temperatuur gebruiken en vergelijkbare resultaten krijgen.

De grootste zorg bij het schokkerig maken van rundvlees is de mogelijkheid van besmetting van salmonella en E. coli.Omdat dehydrators het vlees niet hoog genoeg verwarmen om bacteriën te doden, stelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw voor om je beef jerky vlees te verwarmen tot een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit voordat je het uitdroogt. Daarnaast is het een goed idee om zelfgemaakte schokkerig in de koelkast te bewaren om bacteriegroei te voorkomen.

 • Calorieën: 369
 • Vet: 23g
 • Natrium: 1870mg
 • Koolhydraten: 10g
 • Vezel: 2g
 • Suikers: 8g
 • Eiwit: 30 gram
 • Ijzer: 4,88 mg
 • Folaat: 98,1 mg