BarreAmped Boot Camp Beoordeling

Barre-workouts zijn overal, en hoewel veel grootschalige sportscholen deze op ballet geïnspireerde fitnessles nog steeds niet aanbieden, zijn barre-studio’s in boetiekstijl op vrijwel elke hoek opgedoken, met barre-dvd’s en streaming-workouts die zich online verspreiden.

Het ding over barre workouts is dat ze er bedrieglijk eenvoudig uitzien, maar eigenlijk behoorlijk uitdagend zijn. Barre-routines richten zich op spieren op manieren die de meeste mensen niet gewend zijn, waarbij een sterke focus wordt gelegd op kernkracht en flexibiliteit – twee gebieden van fitness die vaak worden verwaarloosd. En hoewel er veel te winnen valt door deel te nemen aan barre workouts, zijn ze niet de “be all, end all” oplossing voor elke fitness ellende.

De waarheid is dat de meeste barre-trainingen je hartslag niet genoeg verhogen om te kwalificeren als een vorm van cardiovasculaire oefening. En hoewel ze geweldig zijn voor het uithoudingsvermogen van de spieren, zijn ze niet ontworpen om de spierkracht aanzienlijk te vergroten, vooral als dat een van je primaire doelen is – het bewegingsbereik dat voor de meeste oefeningen wordt gebruikt, is te beperkt en het opgetilde gewicht is te licht om aanzienlijke winsten te blijven zien.

Dat wil niet zeggen dat je niet kunt profiteren van het opnemen van barre workouts in je normale trainingsroutine. Een paar keer per week een les volgen is een uitstekende manier om het spieruithoudingsvermogen, de flexibiliteit en de kernkracht te verbeteren, maar je moet van plan zijn om ze in combinatie met andere vormen van lichaamsbeweging te doen om een meer afgerond niveau van fitheid te ontwikkelen. Een andere oplossing is om barre-workouts te kiezen, zoals BarreAmped, die specifiek zijn ontworpen met een meer afgeronde aanpak, gericht op het verbeteren van andere componenten van fitness, zoals cardiovasculair uithoudingsvermogen en spierkracht

De BarreAmped DVD-ervaring

Om deze redenen was ik enthousiast om de BarreAmped Boot Camp DVD te proberen, in de hoop dat het mijn hartslag zou verhogen en meer spierrekrutering zou vereisen dan een typische barre-klasse. De dvd-beschrijving was niet overdreven gedetailleerd, maar wanneer een training de uitdrukking “bootcamp” gebruikt, neem ik meestal aan dat dit betekent dat er meer krachttraining bij betrokken zal zijn.

Duidelijke trainingssegmenten

Zoals de meeste barre-dvd’s is de les opgesplitst in segmenten: warming-up, armtraining, dijbeentraining, bilspiertraining, kerntraining en stretching. U kunt elk segment afzonderlijk uitvoeren of u kunt de volledige klasse back-to-back spelen. Dit is een leuke functie voor personen die weinig tijd hebben en slechts in één segment kunnen persen.

Gerichte, isometrische bewegingen

Er is een scherpe focus op ‘schudden om te veranderen’. In wezen betekent dit dat veel van de oefeningen isometrisch worden uitgevoerd – je beweegt je naar een aangewezen positie, dan stop je en houd je de positie voor een bepaalde periode vast. Als de spieren moe worden, beginnen ze te trillen, waardoor het moeilijk wordt om de positie te blijven vasthouden. Deze isometrie wordt meestal gecombineerd met langzame of kleine veranderingen in positie die de spieren bij een bepaald bewegingsbereik verder “verbranden”.

Aanvullende krachttrainingsoefeningen

Het ding dat de BarreAmped DVD onderscheidt van de meeste barre-dvd’s, is dat de maker meer “traditionele” krachttrainingsoefeningen bevat, zoals een circuitachtige reeks lunges en squats met daaropvolgende trappen of overhead-extensies die een volledig bewegingsbereik gebruiken. Afgezien van het werken van spiergroepen door hun volledige bereik, zijn deze circuits ontworpen om de hartslag te verhogen voor korte periodes van cardiovasculair werk.

Na het voltooien van de volledige training van 71 minuten (inclusief de warming-up- en stretchsegmenten), voelde ik me uitgeput – ik twijfel er niet aan dat ik een aanzienlijke cardiotraining heb bereikt naast de versterkende voordelen van de barre-routine.

Workout Voordelen

  • Zware training die de hartslag verhoogt en de belangrijkste spiergroepen uitdaagt
  • Hoogwaardige demonstratie van de oefeningen door alle drie de instructeurs
  • Goede opties voor aanpassingen om elke oefening gemakkelijker of moeilijker te maken
  • Eenvoudig te navigeren segmenten die de training aanpasbaar maken op basis van tijd

Overwegingen voor training

  • De les neemt apparatuur – een stoel en lichtgewicht halters – op in de routine. Ik heb geen superlichte dumbbells, dus ik pakte een paar flessen water uit mijn koelkast om in plaats daarvan te gebruiken.
  • Er waren momenten dat ik vraagtekens zette bij de greep van de instructeur op de menselijke spieren. Ze zou zeggen “voorkant van de arm” of “achterkant van het been” in plaats van te verwijzen naar de biceps of hamstrings. Ik kon niet zien of ze dit deed ten behoeve van de sporters, of dat ze de namen van de spieren niet kende. Mijn gok is dat ze het deed ten behoeve van de sporters, maar ik had liever gezien dat ze de dvd gebruikte als een kans om haar publiek te informeren, “Je werkt aan de voorkant van je arm, of je biceps, terwijl je deze oefening uitvoert.” Het lijkt misschien een kieskeurige klacht, maar het bleef me afstoten terwijl ik volgde.

De BarreAmped Boot Camp is beschikbaar in dvd- en streamingformaat op de BarreAmped-website. U kunt ook de site controleren op BarreAmped-studio’s bij u in de buurt – het is een officiële klasse die in de VS en over de hele wereld wordt aangeboden.