Bagel Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid

Bagel Nutrition Feiten en voordelen voor de gezondheid
Bagel voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Ben je een bagelliefhebber die geniet van een geroosterde bagel in de ochtend of een stevige bagel sandwich voor de lunch? Met zoveel smaken en stijlen om uit te kiezen, zijn bagels een handig en veelzijdig voedsel.

Je weet misschien niet dat bagelvoeding in de loop der jaren is veranderd vanwege de manier waarop ze worden gemaakt. Als u probeert rekening te houden met uw dagelijkse calorieën of andere belangrijke voedingsstoffen, wilt u de voedingsinformatie voor de bagel die u kiest zorgvuldig controleren.

Voedingswaarde feiten

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor één grote bagel met een diameter van 3 1/2 tot 4 “(131 g).

 • Calorieën: 346
 • Vet: 1,7 g
 • Natrium: 553mg
 • Koolhydraten: 68 g
 • Vezel: 2,1 g
 • Suikers: N18
 • Eiwit: 13,8 g

De meeste gewone bagels bevatten weinig verzadigd vet en bevatten meestal geen cholesterol of suiker. Ze kunnen ook een goede bron van thiamine zijn.

Het aantal calorieën en de voeding van je bagel variëren afhankelijk van het merk dat je koopt. Lender’s Plain New York Style Bagels (bevroren) bieden bijvoorbeeld slechts 230 calorieën, maar zijn gemaakt met fructose-glucosestroop. Als gevolg hiervan consumeer je 3 gram suiker bij elke bagel.

Je moet ook rekening houden met de grootte van de bagel die je koopt. Bagels zijn in de loop der jaren in omvang toegenomen. 20 jaar geleden was een standaard bagel slechts 3 inch in diameter en had 140 calorieën (volgens gegevens van de National Institutes of Health).

Een typische gewone bagel van een delicatessenwinkel of bakkerij kan tot 6 inch in diameter meten en kan 350 calorieën toevoegen aan uw dagelijkse calorietelling. Zelfs als je de bagel met een vriend deelt, zijn de calorieën nog steeds hoger.

Sommige soorten bagels kunnen verschillen in voedingswaarde. Een cheddar pesto bagel van Bruegger’s levert bijvoorbeeld 420 calorieën, 10 gram vet en 9 gram suiker.

Gezondheidsvoordelen

Tenzij ze zijn gemaakt van volle granen, zijn bagels vaak een bron van geraffineerde koolhydraten. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van het lichaam. Geraffineerde koolhydraten kunnen een snelle bron van energie bieden voor mensen, zoals atleten. Maar het raffinage- of maalproces verwijdert ook voedingsvezels, vitamines en mineralen. Over het algemeen raden voedingsdeskundigen aan dat u uw inname van geraffineerde granen beperkt.

Een voedingsmiddel dat geraffineerd is, staat vaak “verrijkt” op het etiket. Aan verrijkte producten zijn tijdens de productie weer voedingsstoffen toegevoegd. Deze voedingsmiddelen hebben echter nog steeds vaak een gebrek aan vezels – een belangrijke voedingsstof in een uitgebalanceerd dieet.

Volkoren en volkoren bagels kunnen een betere keuze zijn omdat het graan intact is, wat het vezel-, vitamine- en mineraalgehalte verhoogt. Het wordt aanbevolen dat de helft van onze graaninname heel is. Onderzoek heeft aangetoond dat diëten met veel vezels geassocieerd zijn met een gezonder lichaamsgewicht, een verminderd risico op hartaandoeningen, diabetes en sommige vormen van kanker.

Houd er rekening mee dat een deel er nog steeds toe doet. Een grote volkoren bagel bevat dezelfde hoeveelheid koolhydraten als een grote witte bagel. Het verschil zal zijn dat het hoger is in vezels. Mensen met diabetes die hun koolhydraatinname controleren, moeten er rekening mee houden dat één bagel vaak gelijk kan staan aan het eten van zes sneetjes brood.

Selectie en opslag

Wetende dat niet alle bagels gelijk zijn gemaakt, moet u rekening houden met het soort dat u koopt en de portiegrootte. Vraag naar hun versheid om er zeker van te zijn dat je geen bagels van een dag oud (of ouder) koopt.

Wanneer je een paar bagels tegelijk koopt, kun je ze vers houden door ze op kamertemperatuur in een plastic zak te bewaren. Je zou denken dat het koelen van bagels ervoor zorgt dat ze langer meegaan, maar het tegenovergestelde is meestal waar.

Je kunt bagels tot vier maanden invriezen en ze opwarmen in de oven wanneer je er klaar voor bent om ervan te genieten.

Hoe maak je een gezondere bagel

Als u probeert te bezuinigen op koolhydraten of uw inname van geraffineerde broodproducten te beperken, zijn er een paar dingen die u kunt doen om een gezondere maaltijd op basis van bagel te maken.

 • Bak je eigen bagels. Gebruik een eenvoudig bagelrecept met eenvoudige voedzame ingrediënten. Je kunt ze kleiner maken om de calorieën en koolhydraten te verminderen.
 • Maak een broodje met open gezicht. Je hoeft niet beide helften van de bagel te gebruiken om een boterham te maken. Sla het bovenste deel over en bedek gewoon je bagelbodem met mager vlees en groenten.
 • Schep je bagel eruit. Als je zowel de boven- als onderkant van je bagel wilt hebben, probeer dan het midden eruit te scheppen. Gebruik een lepel om het zachte middelste deel te verwijderen en bouw je boterham rond de bagelkorst.
 • Let op toegevoegde suiker. De meeste zoete bagels zullen bijdragen aan je suikerinname voor de dag. Controleer de ingrediënten en probeer een bagel te kiezen zonder glucosestroop of andere toegevoegde zoetstoffen.
 • Toppings zijn belangrijk. Een grotere bagel vereist meer toppings, dus houd rekening met wat je erop legt. Voor een caloriearme optie sla je de boter en calorierijke roomkaas over. Voeg in plaats daarvan groenten, hummus toe of maak een gezondere bagelpizza met verse ingrediënten.

Een woord van bodymindspirit

De meeste voedingsmiddelen kunnen deel uitmaken van een voedzaam dieet, zolang je ze met mate eet, inclusief je favoriete bagels. Je kunt af en toe bagel in evenwicht brengen met voedzaam voedsel dat vezels, eiwitten en gezonde vetten bevat. Wanneer je van een bagel houdt, zorg er dan voor dat je rekening houdt met de portiegrootte, zoek naar volkoren opties en kies gezonde toppings.