21 manieren om iets terug te geven aan je community

We hebben allemaal een rol te spelen in het teruggeven aan onze gemeenschappen. Een positieve gemeenschap kan niet bestaan zonder een zekere mate van onderlinge afhankelijkheid – en positieve gemeenschappen gedijen bij wederzijdse zorg voor elkaar. Wanneer we ervoor kiezen om opzettelijk een verschil te maken voor onze gemeenschap, versterken we onze gemeenschappelijke banden en creëren we een betere omgeving om te leven.

Bovendien is het ook goed voor ons. Teruggeven verbindt ons met onze medeburgers, doorbreekt de eentonigheid van het leven en brengt ons een gevoel van vreugde en betekenis. Het activeert zelfs het beloningscentrum van de hersenen, verlaagt stress en helpt ons ons beter te voelen.

Bij Good Good Good draait alles om het goede vieren en goed doen. Als u op zoek bent naar ideeën over hoe u iets terug kunt geven, hebben we u gedekt:

Lees deze ideeën over hoe je iets terug kunt geven aan de community

Winkel lokaal en ondersteun kleine bedrijven.

Studies hebben aangetoond dat kleine bedrijven zich in een unieke positie bevinden om zinvolle banen te creëren. Werknemers van kleine bedrijven zijn als geheel gelukkiger dan hun tegenhangers bij grote bedrijven.

Wanneer u ervoor kiest om af te zien van grote marktplaatsen zoals Amazon, kunt u bedrijven ondersteunen die een verschil maken in de gemeenschap, de economie en het leven van werknemers. In feite komt voor elke dollar die bij een klein bedrijf wordt uitgegeven, 68% direct terug in de gemeenschap.

Je moet al spullen kopen, dus kies ervoor om dat geld lokaal uit te geven.

En als je doen moet je online winkelen, bekijk dan onze lijst met de beste Amazon-alternatieven voor online winkelen. Er zijn zelfs online boekwinkels zoals Bookshop.org en Libro.fm (voor audioboeken) waarmee u een lokale onafhankelijke boekhandel kunt selecteren om bij elke aankoop te ondersteunen.

Steun lokale boeren.

Vier miljoen landbouwbedrijven verdwenen in de Verenigde Staten tussen 1948 en 2015, terwijl tegelijkertijd de totale landbouwproductie verdubbelde. Dit betekent dat een groot deel van ons voedsel afkomstig is van een steeds kleiner aantal gigantische bedrijven.

Ugh, we weten het.

U kunt ervoor zorgen dat kleine, lokale boeren blijven bestaan (en gedijen) door lid te worden van een CSA, uw lokale boerenmarkt te bezoeken of zelfs een lokale boerderij te bezoeken. Bovendien zal je eten waarschijnlijk toch beter smaken.

U kunt ook de Farmstand-app downloaden, waarmee u lokaal geteeld voedsel kunt vinden, zoals kraampjes, boerenmarkten en meer.

Ren naar kantoor.

De wereld heeft meer bedachtzame gewone mensen nodig om in gekozen posities te dienen. Elk jaar komt de demografische samenstelling van het Amerikaanse Huis en de Senaat dichter bij de demografie van de VS als geheel – maar we hebben nog steeds ruimte om te gaan. De meeste federale gekozen functionarissen zijn nog steeds rijke, oude, blanke mannen die zich identificeren als christen – wat niet nauwkeurig de levenservaringen weerspiegelt van de gemeenschappen die ze geacht worden te vertegenwoordigen.

Als je veel om je gemeenschap geeft, kun je deel uitmaken van het brengen van belangrijke vertegenwoordiging bij de overheid – en het creëren van positieve verandering.

Natuurlijk hoef je niet te beginnen met enorme gekozen posities. Uw lokale gemeenschap heeft mensen nodig om in allerlei functies te dienen: van gemeenteraad en schoolbestuur tot functies in de bodem- en watertoezichthouder.

Krijg energie over hoe jij kan en moet zich kandidaat stellen door te luisteren naar ons podcastgesprek met Amanda Litman, de oprichter van Run For Something. Meld je dan aan via de site van Run For Something om informatie en training te krijgen over hoe je je kandidaat kunt stellen voor kantoor.

Leer hoe u op de juiste manier kunt recyclen.

Elke gemeenschap recyclet een beetje anders omdat elke gemeenschap verschillende afvalbeheerbedrijven, faciliteiten, machines en overheidsfinanciering heeft.

Wat in de ene stad recyclebaar is, is in de andere stad misschien niet recyclebaar. Veel mensen met goede bedoelingen gooien veel niet-recyclebare materialen in de prullenbak – een daad die ‘wishcycling’ wordt genoemd – die uiteindelijk hele partijen recyclebaar materiaal vervuilt.

Voer een snelle Google-zoekopdracht uit om erachter te komen wat u in uw community kunt recyclen (en misschien een bladwijzer voor die pagina voor eenvoudige toegang).

We raden ook aan om “spiekbriefjes” te maken of deze informatie met je buren te delen, zodat je allemaal je recyclinginspanningen kunt maximaliseren. (Iemand in mijn gemeenschap heeft speciaal een Instagram-account gemaakt om inwoners van Portland te helpen weten wat ze moeten recyclen.)

Raap zwerfvuil op in je gemeenschap.

Zwerfvuil langs de kant van de weg en in openbare parken is lelijk. Maar het is ook slecht voor dieren in het wild, duur voor uw lokale overheid om op te halen en schadelijk voor het milieu.

Wanneer je choals je zwerfvuil opraapt, krijg je een buitenmaatse positieve impact op je gemeenschap.

De drie beste manieren om dit te doen: adopteer een blok in je gemeenschap, zoek een groep in je gemeenschap die regelmatig groepsopruimingen doet of haal gewoon afval op tijdens je reguliere buurtwandelingen. Zelfs uw hond kan een milieuactivist zijn tijdens uw volgende wandeling als u uw huisdierafval op verantwoorde wijze ophaalt!

Deel goed nieuws.

In een tijd waarin het gemakkelijk is om je overweldigd te voelen door of zelfs cynisch te zijn over het nieuws van wat er in de wereld gebeurt, is het belangrijker dan ooit om opzettelijk goed nieuws te zoeken.

Als je eenmaal goed nieuws hebt gevonden, moet je het niet voor jezelf houden. Deel het op sociale media, met je vrienden IRL of zelfs door een buurtzine te maken.

Het goede nieuws over goed nieuws is: we zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen om echte goede dingen te vinden die in de wereld gebeuren. Bekijk onze recente goednieuwsverhalen, verken de beste goednieuwssites, goednieuws-apps en goednieuwspodcasts of abonneer je zelfs op onze maandelijkse gedrukte Goodnewspaper.

We hebben zelfs gezien dat mensen opzettelijk elke maand meerdere Goodnewspapers kopen, zodat ze ze in de stad kunnen achterlaten voor vreemden om toevallig te vinden. Zoals Alexis Rose zou zeggen, we “houden van die reis voor jou.”

Zoek een kans om vrijwilligerswerk te doen.

Hoewel velen van ons zich voorstellen dat vrijwilligerswerk wordt gedaan in termen van een dienst in een gaarkeuken, helpen bij het bouwen van een huis of een ander soort handarbeid , is de realiteit dat er talloze manieren zijn om vrijwilligerswerk te doen.

De beste manier om vrijwilligerswerk te doen, is door een kans te vinden om je unieke vaardigheden en talenten toe te passen op een probleem waar je om geeft.

Of u nu uw technische vaardigheden, uw organisatorische vaardigheden of zelfs uw vermogen om sociaal contact te maken met mensen vrijwillig gebruikt, u kunt een betekenisvol verschil maken in uw gemeenschap.

Bel een non-profitorganisatie die werkt aan een probleem waar u om geeft – en vraag of u uw unieke vaardigheden kunt toepassen om een verschil te maken.

Een opmerking: de sleutel tot vrijwilligerswerk is consistentie – dus kies een geplande routine en houd je eraan.

Overweeg om van carrière te veranderen.

Als vrijwilligerswerk niet genoeg voor je is, kun je overwegen om je carrière te veranderen in iets servicegerichts.

Het kan zwaar voelen om elke dag naar je werk te gaan, wetende dat je werk de wereld niet een betere plek maakt (of misschien zelfs de wereld slechter maakt). En hoewel onethische banen winstgevend zijn, kunnen banen die mensen en de planeet helpen, diep vervullend zijn.

Veel mensen gaan naar zinvollere banen – en je kunt je bij die beweging aansluiten. In feite zou het de manier waarop hele industrieën en werkplekken functioneren kunnen veranderen.

Doneer aan een voedselbank.

Wanneer velen van ons denken aan het ondersteunen van een lokale voedselbank, denken we aan het doneren van de ingeblikte goederen die te lang in onze voorraadkast hebben gestaan of het ophalen van een paar extra niet-bederfelijke goederen tijdens onze reis naar de supermarkt.

Hoewel dit nuttig kan zijn, is de beste manier om uw lokale voedselbank te helpen door geld te doneren. Voedselbanken krijgen toegang tot extreme kortingen en kunnen het geld veel verder laten reiken dan individuele mensen kunnen. Bovendien kunnen ze voedzaam en vers voedsel kopen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de voedingsbehoeften van de mensen die ze dienen.

Vind uw lokale voedselbank en doneer geld op een eenmalige of terugkerende basis. (Je zou ook kunnen overwegen om vrijwilligerswerk met hen te doen!)

Word een opiniepeiler.

In een tijd waarin de democratie zich meer dan ooit in gevaar voelt, is het belangrijk dat meer burgers opstaan en een rol spelen bij het behoud ervan.

U kunt zich aanmelden als opiniepeiler om ervoor te zorgen dat alle verkiezingen vrij en eerlijk zijn voor iedereen.

Bel uw gekozen functionarissen.

Uw gekozen functionarissen worden geacht hun kiezers te vertegenwoordigen. (Daarom heten ze immers vertegenwoordigers.) Maar ze kunnen niet weten wat hun kiezers denken over belangrijke kwesties, tenzij ze van hen horen.

Maak er een punt van om op te zoeken wie u vertegenwoordigt (op lokaal, provinciaal en federaal niveau), voeg hun telefoonnummers en e-mailadressen toe aan de contacten van uw telefoon (bonuspunten als u emoji’s toevoegt voor comic relief) en bel ze regelmatig over problemen waar ze om moeten geven.

De meeste gekozen functionarissen zullen daadwerkelijk naar uw gedachten luisteren en er rekening mee houden. Serieus, het bellen van uw vertegenwoordigers werkt.

Bekijk onze gids om contact op te nemen met gekozen functionarissen om de jouwe te vinden en meer te weten te komen over het proces.

Kies ervoor om te fietsen of te lopen in plaats van te rijden, wanneer je kunt.

Je kunt een rol spelen bij het verminderen van verkeer, het helpen van het milieu en het verbeteren van je genezingdoor waar mogelijk te kiezen voor emissievrij transport. Het openbaar vervoer is ook geweldig!

Sommige gemeenschappen zijn veiliger voor voetgangers dan andere. Als uw stad geen veilige fietspaden, trottoirs of beloopbare buurten heeft, dan is dit iets waarover u contact kunt opnemen met uw lokale gekozen functionarissen.

Doe vrijwilligerswerk om dieren te helpen.

Dierenasielen zijn altijd op zoek naar vrijwilligers om hun faciliteiten schoon te maken, dieren te voeren en te laten lopen en meer geld binnen te halen. Je kunt een lokaal dierenasiel vinden om vrijwilligerswerk mee te doen.

Beter nog, als je in staat bent om een stabiel en veilig thuis te bieden voor een huisdier , meld je dan aan om een dier te verzorgen of te adopteren. Het zal twee levens beter maken: het jouwe en je nieuwe (harige) vriend.

Bijdragen aan een beleggingsfonds.

Beleggingsfondsen zijn een ongelooflijke manier om voor uw gemeenschap te zorgen. Als dit een nieuw idee voor je is, lees dan onze gids over wat beleggingsfondsen zijn – maar de tl;dr is: je kunt je aansluiten bij grassroots-inspanningen om geld te helpen verdelen onder mensen die het meest in nood zijn.

Wederzijdse hulpfondsen zijn gebruikelijk na natuurrampen als een snelle manier om te reageren op onmiddellijke behoeften voordat non-profitorganisaties en overheidsinstanties in staat zijn om te reageren – maar ze zijn ook een gebruikelijke manier om gemarginaliseerde gemeenschappen te ondersteunen die vaak worden genegeerd door traditionele hulp.

U kunt deze tool gebruiken om een netwerk voor wederzijdse hulp bij u in de buurt te vinden.

Bloed doneren.

Bloed doneren redt levens.

Gedoneerd bloed helpt mensen die complicaties ervaren tijdens de bevalling, slachtoffers van vuurwapengeweld of auto-ongelukken, mensen die gewond raken tijdens natuurrampen en mensen die operaties ondergaan.

Het proces is eenvoudig, is niet pijnlijk en je kunt meestal vertrekken met een gratis snack.

De eenvoudigste manier om bloed te geven is om gewoon een bloedrit te vinden die wordt gehost door het Rode Kruis.

Word orgaandonor.

Als je dingen naar een hoger niveau wilt tillen, word dan orgaandonor.

Vanaf februari 2021 stonden er meer dan 107.000 patiënten op de nationale wachtlijst voor transplantatie – waarbij elke negen minuten een andere persoon werd toegevoegd. Door je aan te melden als orgaandonor, kun je ervoor zorgen dat je organen iemand anders het leven geven.

Bezoek gewoon organdonor.gov om aan uw staat aan te geven dat u wenst dat uw organen iemand anders helpen wanneer u sterft – of u kunt nu zelfs een nier doneren.

Woon erfgoed- en pride-evenementen bij of organiseer ze.

Elke gemeenschap is gevuld met diverse mensen met een groot aantal verschillende levenservaringen – en die diversiteit moet worden gevierd.

Doe wat onderzoek en ontdek hoe uw gemeenschap erfgoedmaanden, pride-evenementen en andere bewustmakingsvieringen viert.

Woon evenementen bij voor AAPI Heritage Month, doe vrijwilligerswerk bij een LGBTQ + -organisatie ter ere van Pride Month, steun een zwart bedrijf tijdens Juneteenth, leer hoe je je stad toegankelijker kunt maken voor Disability Pride Month en meer!

Als je gemeenschap niets doet om de identiteit van je buren te eren, sluit je dan aan bij elkaar om iets nieuws en inclusief te creëren voor degenen om wie je geeft.

Volg een online omstander interventie training.

Wanneer je ziet dat iemand intimidatie of discriminatie ervaart in je gemeenschap, is het belangrijk om te weten wat je moet doen. Het is natuurlijk om te bevriezen en te zwijgen – maar interventietrainingen voor omstanders helpen burgers zich gesterkt te voelen om zich uit te spreken en de situatie veilig te de-esceteren.

Luister naar onze podcastaflevering over de 5 D’s van Bystander Intervention en meld je aan voor een training met Right To Be om een rol te spelen bij het veilig houden van communityleden.

Doneer aan lokale non-profitorganisaties.

Waar je ook woont, er zijn hardwerkende, empathische, missiegedreven non-profitorganisaties die voor je gemeenschap willen zorgen. En ze hebben jouw hulp nodig.

Door aan hen te doneren (en vooral door je aan te melden voor terugkerende maandelijkse donaties), zorg je ervoor dat ze hun belangrijke werk kunnen voortzetten.

Weet je niet zeker waar je moet doneren? Denk na over de kwesties waar je het meest om geeft – of het nu gaat om dieren, LGBTQ + -rechten, reproductieve rechtvaardigheid, vluchtelingenondersteuning, meisjes in STEM of iets anders – en gebruik Google (of Ecosia) om een organisatie te vinden die dat doel in uw gemeenschap dient. Zo simpel is het.

Zet een Little Free Library op.

Little Free Libraries zijn een leuke manier om contact te maken met je buren, je liefde voor lezen te delen en de toegang tot boeken te vergroten.

U kunt leren wat er nodig is om uw eigen bibliotheek te starten in deze handleiding van littlefreelibrary.org.

Host een gratis koelkast.

Gratis koelkasten zijn een andere geweldige manier om voor je buren te zorgen – maar in plaats van boeken te delen, deel je eten. Ze vergen wat meer werk en ze zijn meestal meer een teaminspanning, maar ze kunnen een diepgaande invloed hebben op het ervoor zorgen dat niemand in je buurt honger lijdt.

Little Free Pantries dienen ook een soortgelijk doel met niet-bederfelijke goederen!

Verken deze gids van Freedge.org over hoe je je eigen kunt starten.

Heb je meer ideeën over het teruggeven aan de gemeenschap?

We zijn altijd geïnteresseerd in creatieve en inspirerende manieren om een positief verschil te maken in uw buurt, stad, land of wereld. Neem contact op om te delen hoe jij en je vrienden een verschil maken. Het zou zomaar ons volgende goednieuwsverhaal kunnen worden.