Bachbloesem therapie

Bachbloesem therapie in Leidschendam

Cliënten uit Leidschendam, Voorburg, Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Leidschenveen, Mariahoeve, Voorschoten, Leiden. Zuid-Holland, heel het land! Voel je welkom!

 

bach bloesem, Bachbloesem therapie

 

 

Vandaag de dag gaan velen van ons vaak gebukt onder stress, veroorzaakt door zeer uiteenlopende oorzaken. Dit kan gaan over het werk, de relatie, de kinderen of problemen van persoonlijke aard. Dan komt er soms een moment dat het even niet meer gaat: teveel piekeren, depressieve gevoelens, angst   of moedeloosheid zijn dan vaak het resultaat.

Bachbloesem therapie

De remedies bestaan uit 38 verschillende tincturen  van in het wild groeiende planten, struiken en bomen. Zij zijn geen van alle schadelijk, hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen naast andere therapieën worden gebruikt.

Ontstaan en ontwikkeling van de Bachbloesem therapie

De ontdekker van de geneeskrachtige werking van  de bloesems is dr. Edward Bach. Hij studeerde eerst af als regulier arts en werd later een beroemd bacterioloog en homeopaat. Hij ontdekte dat veel psychische en lichamelijke klachten worden veroorzaakt door geestelijke onevenwichtigheid die op hun beurt weer worden veroorzaakt door verschillende vormen van stress.

bach bloesem, Bachbloesem therapie

Zijn grote droom was middelen te vinden die goedkoop, eenvoudig en zonder bijwerkingen   zouden zijn.

De werking van de remedies

Ziekten, kwalen of lichte klachten moeten volgens  dr. Bach worden opgevat als signalen van een  innerlijk conflict. We kunnen aan dat conflict werken en daarmee ons bewustzijn verruimen.

Wat kunnen we verwachten van de remedies?

bach bloesem, Bachbloesem therapie

Soms zijn de effecten onmiddellijk merkbaar, soms duurt het enkele weken voordat de therapie effect sorteert. Bijna iedereen merkt er wat van in ieder geval, dat is fijn.

De rescue remedy

Deze biedt hulp en helpt met herstel wanneer u uit evenwicht bent gebracht door een emotionele gebeurtenis. De producten zijn door iedereen te gebruiken in iedere situatie in het leven die als kritiek, spannend of stressvol wordt ervaren. De Rescue is een combinatie van vijf remedies:

Rock Rose / Zonneroosje – tegen gevoelens van paniek
Cherry Plum / Kerspruim – om kalm te blijven in momenten van radeloosheid
Clematis / Bosrank – om helderheid van geest te ondersteunen
Star of Bethlehem / Vogelmelk – tegen schok en schrik
Impatiens / Reuzenbalsemien – tegen ongeduld en irritatie

Rescue remedies zijn te gebruiken in spannende situaties bijvoorbeeld:

Hyperventilatie, examen doen of rijbewijs halen, emotionele tegenslagen – nervositeit voor de trouwdag – naar de tandarts gaan, onder tijdsdruk iets af moeten maken, na een overlijden en rouwen, een sollicitatiegesprek, spreken in het openbaar, ontslag, vliegangst, ontvangen van slecht nieuws, file of beklemd zitten.

Het consult

Het consult neemt ongeveer 3/4 uur in beslag. U kunt aangeven wat precies uw klachten zijn, hoelang deze al bestaan en hoe de klachten zijn ontstaan. Aan de hand van dit gesprek zullen de remedies worden uitgezocht. U dient altijd eerst naar een arts te gaan met klachten.

Er zijn ook andere methodes om de remedies uit te zoeken. Dit kan gebeuren door middel van Bachbloesem kaarten.

De remedies kunnen ook worden uitgetest met de Prognos®. Een high-tech meetapparaat dat werkt via de computer.
Voor meer informatie over de Prognos® klik hier.

bach bloesem, Bachbloesem therapie

De kosten

Een consult van 3/4 uur tot max een uur kost € 55,-.
Bach bloesem is ook toe te passen in combinatie met andere therapieen.

Als het consult uitloopt, wordt de tijd in rekening gebracht. Afzeggingen dienen 48 uur van te voren plaats te vinden, anders wordt het consult in rekening gebracht.(dit geldt ook voor overmachtsituaties, de financiele risico’s hiervoor liggen bij de client)

 

BELANGRIJK:

Het is belangrijk dat u zich bij klachten altijd eerst tot een arts wendt.

Meer informatie over uw gezondheid? Laat u doormeten met het Prognos® meetsysteem:        
Prognos acupunctuur therapie

bach bloesem, Bachbloesem therapie