Bachbloesem therapie voor Mentaal en Emotioneel Welzijn: 5 redenen waarom u het eens moet proberen

bachbloesem therapie

Bach Bloesem Therapie

Niets kan revolutionairder zijn in de geschiedenis van wellness dan de komst van Bach Bloesem Remedies (BFR). Ontdekt tussen 1920 en 1930 door de Harley Street, Britse arts, Dr. Edward Bach, is het een systeem van 38 remedies bereid met de essentie van 38 wilde bloemen en bloemen van wilde bomen en struiken. De Bach-bloesemremedies, met meer dan 4 miljoen mogelijke combinaties, worden momenteel in meer dan 70 landen over de hele wereld gebruikt. Bach bloesem therapie is vooral populair onder de beroemdheden in het westen.
bachbloesem therapie

Bach bloesem therapie voor geestelijke gezondheidsproblemen

Hier zijn 5 redenen waarom Bach bloesem therapie een voorkeurstherapie is voor mentaal en emotioneel welzijn

  1. Bach bloesem remedies bevatten geen bio-chemische component en zijn puur energetisch van aard, waardoor ze kunnen worden gebruikt als aanvullende therapie naast elke andere behandeling zonder gevaar voor bijwerkingen, overdosering of contra-indicaties. Ze zijn niet-toxisch, niet verslavend en glutenvrij en besparen de mensheid de plaag van bijwerkingen en schade die de hedendaagse geneeskunde zou veroorzaken. De remedies kunnen worden gebruikt bij baby’s, aanstaande moeders, kinderen, volwassenen, ouderen, huisdieren en zelfs planten.
  2. Elk van de 38 remedies richt zich op specifieke mentaal-emotionele blokkades. Deze kunnen worden gecombineerd tot meer dan 4 miljoen composities, die bijna alle denkbare mentale en emotionele uitdagingen kunnen genezen. Naast het aanpakken van dagelijkse problemen en het herstellen van harmonie, pakken Bach bloesem remedies ook mentale gezondheidsproblemen aan zoals verslaving, woede, angst, depressie, angsten en fobieën, verdriet, ongeduld, gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, eenzaamheid, lage eigenwaarde, mentale uitputting, PTSD, relatieproblemen, slapeloosheid, stress, zelfmoordneigingen, trauma, enz.
  3. Bachbloesemtherapie kan iemand niet alleen genezen van kwalen, maar ook volledig transformeren. Bekwame therapeuten passen remedies toe die in lagen genezen, beginnend bij negatieve gedachten, gevoelens en gedragingen; gewoonten en houdingen en uiteindelijk diepgewortelde overtuigingen en conditioneringen – de onderliggende oorzaak. Dit leidt tot permanente genezing van het hele ‘wezen’ en onomkeerbare innerlijke transformatie.
  4. Bach bloesem therapie heelt het lichaam van bewustzijn het Wijsheidslichaam of Vigyanmaya Kosha (het 4e niveau van bestaan) volgens Patanjali’s theorie van Panchakoshas de vijf niveaus van menselijk bestaan – het oplossen van blokkades in het onderbewuste en het op één lijn brengen van alle andere onderbewuste lichamen naar een staat van heelheid en harmonie. Aangezien de genezing plaatsvindt op het 4e niveau van het menselijk bestaan, dat is het Wijsheidslichaam, heelt het holistisch het geesteslichaam, het energielichaam en zelfs het fysieke lichaam. Bachbloesemtherapie is dus nuttig bij het genezen van ziekten als gewrichtsproblemen, astma, auto-immuunziekten, diabetes en hoge bloeddruk. Zelfs neurologische aandoeningen zoals slapeloosheid, Parkinsonisme, Alzheimer enz. kunnen door deze remedies effectief worden behandeld.
  5. Bach-bloesemtherapie is eenvoudig en subtiel. Er is geen materiële of persoonlijke tussenkomst voor nodig. De bloemen doen de genezing. Voor alle modaliteiten die werken op lagere niveaus van menselijk bewustzijn, bijvoorbeeld Ayurveda, reiki, pranische genezing, homeopathie en acupunctuur, moet er iets anders, een of ander middel betrokken zijn bij het genezingsproces. Waarvan men afhankelijk is. Dit ‘andere’ werpt een schaduw op het ‘zijn’, ongeacht de kwaliteit van deze schaduw. Bach-bloesemtherapie maakt je volkomen bewust zonder enige schaduw, zonder enige afhankelijkheid, absoluut licht zonder duisternis. Er is geen materiële input alleen vibrationele en dat naar subtiele signatuurvibraties van 38 gezegende bloemen van hogere orde natuurlijk, puur, onschuldig, eenvoudig en zacht.

Bach bloesemtherapie is hard op weg om de toekomstige geneeskunde te worden, want als alleen al door het bewustzijn te genezen, de geest, het vitale lichaam en het grove lichaam kunnen worden geheeld, waarom dan afhankelijk zijn van giftige chemicaliën en afhankelijkheid creërende modaliteiten, waarom dan niet werken door de kracht van het bewustzijn?