Automatisch schrijven: 4 geweldige stappen om contact te maken met je ziel

Automatisch schrijven: 4 geweldige stappen om contact te maken met je ziel

Voor veel mensen is spiritualiteit niet gemakkelijk. Het kan komen door de hectische wereld waarin we leven, vol lawaai, gadgets en elektronica. De maatschappij heeft ons doen focussen op materiële goederen en winst en daarom raken we verwijderd van spiritualiteit.

Of misschien zijn je paranormale krachten en vaardigheden net dat beetje moeilijker toegankelijk. Dit betekent niet dat er iets mis met je is, sterker nog, het is volkomen normaal! Maar spiritualiteit is belangrijk, dus wat is een geweldige manier voor beginners om deze kant van jou te verbeteren?

Als je op zoek bent naar verbinding met je ziel, maar niet weet waar je moet beginnen, zou ik automatisch schrijven ten zeerste aanbevelen.

automatisch schrijven

Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om spiritueel te worden, over jezelf te leren en contact te maken met de engelen om je heen.

Het beste van automatisch schrijven is dat iedereen het kan. Het enige wat je nodig hebt is een pen, een stuk papier en een open geest.

Wat is automatisch schrijven?

Automatisch schrijven gaat over het krijgen van advies van het universum en je innerlijke wijsheid. Het stelt je in staat om vragen te stellen en antwoorden te krijgen vanuit je onbewustheid en het spirituele rijk.

En het beste deel is, het is super eenvoudig! Het enige wat je hoeft te doen is een vraag op een stuk papier te schrijven en vervolgens je geest en lichaam te laten leiden om het antwoord op te schrijven.

hoe automatisch te schrijven

Voor sommige mensen komt automatisch schrijven vanzelf. Het kan zo verrassend zijn hoe snel je antwoorden krijgt! Maar voor de meeste mensen vergt het wel oefening.

Toen ik begon met automatisch schrijven, deed ik er ongeveer een half uur per dag van. Toen ik eenmaal de gewoonte had, verbeterden mijn vaardigheden enorm en nu heb ik veel vertrouwen in mijn vermogen om antwoorden te krijgen met automatisch schrijven.

De antwoorden die je door deze oefening krijgt, kunnen afkomstig zijn van je onderbewustzijn of van de geesten die je leiden.

De voordelen van automatisch schrijven

Oké, we weten dus wat automatisch schrijven is, maar wat zijn eigenlijk de voordelen? Je denkt misschien, ik zal zeker gewoon wat onzin opschrijven?!

Dit is niet het geval! Automatisch schrijven leert ons zoveel over onszelf en de wereld om ons heen.

Begeleiding van binnenuit

Voor veel mensen is automatisch schrijven geweldig omdat het ons in staat stelt om onze onbewuste geest aan te boren. Je kent waarschijnlijk Freud en zijn theorie van de geest.

Hij zei dat onze geest bestaat uit het bewuste, het voorbewuste en het onbewuste. Hij vergeleek het met een ijsberg en suggereerde dat er zoveel dingen onder de oppervlakte gebeuren dat we het gewoon niet kunnen zien!

In de psychologie zijn er zoveel manieren waarop we ons onderbewustzijn proberen te ontsluiten om ons te helpen. Wanneer we onze onbewuste geest ontgrendelen, kunnen we onze ware overtuigingen, behoeften, wensen en angsten ontdekken. Deze kennen helpt ons om te groeien.

automatische schrijfgids

Ik heb dit gebied van de psychologie altijd fascinerend gevonden en geloof dat het verband houdt met onze spiritualiteit. Noem het ons onderbewustzijn, noem het onze ziel, noem het wat je wilt! Maar we weten allemaal dat er iets in ons is dat ons leidt.

Met automatisch schrijven verbinden we ons met ons onbewuste en laten we het toe om vragen voor ons te beantwoorden. Als we vastzitten en in de war zijn, zijn we in staat om leiding en waarheid te vinden met automatisch schrijven.

Begeleiding van bovenaf

Een andere manier waarop automatisch schrijven ons kan helpen, is door engelen en geesten toe te staan ons berichten te sturen. Wanneer we pen op papier zetten en onszelf toestaan om in een trance-achtige staat te gaan, staan onze geest en lichaam meer open voor hogere, spirituele rijken.

Je spirituele en engelengidsen zijn de hele tijd om je heen, maar soms voel je je ver van hen verwijderd. Misschien wordt het leven hectisch en word je verwijderd van je spirituele zelf en op zijn beurt je spirituele gidsen.

engelen die leiden

Met automatisch schrijven geef je jezelf de tijd en plaats om je geest en ziel te openen om geleid te worden. Je kanaliseert de steun en het advies van geesten via je pen en papier.

Sommige mensen die automatisch schrijven beoefenen, zullen een sensatie in hun handen en armen voelen terwijl ze schrijven, en dit wordt vaak geïnterpreteerd als hun spirituele gids die hen daadwerkelijk laat bewegen! Het is echt een geweldige ervaring en je zult altijd de antwoorden krijgen die je nodig hebt.

Verbinding met het universum

Wanneer je dagelijks oefent, zal automatisch schrijven je verbinding met jezelf verdiepen. en het universum om je heen. Je zult een eenheid in jezelf gaan voelen en een dieper begrip van je plaats in de wereld.

Met automatisch schrijven oefen je je intuïtieve en spirituele vermogens. Alle paranormale vermogens die je hebt, zullen verbeteren en je zult de helderheid krijgen waar je naar op zoek was.

Voor veel mensen stelt het beoefenen van automatisch schrijven hen in staat om meer vertrouwen te hebben in hun eigen intuïties en besluitvormingsvaardigheden.

Hoe automatisch te schrijven

Automatisch schrijven is geweldig om te leren. Er zijn zoveel briljante manieren waarop het je geest, ziel en algemeen welzijn verbetert. Bovendien kan iedereen leren hoe het moet!

Dus ik wil je een eenvoudige stapsgewijze handleiding geven over hoe je automatisch kunt schrijven. We gaan!

Stap 1 – Bereid je voor op automatisch schrijven

Het eerste wat je moet doen als het gaat om automatisch schrijven is jezelf voorbereiden. Dit betekent een aantal dingen, maar het is super belangrijk om klaar en bereid de praktijk in te gaan!

Voordat iets begint, moet je ervoor zorgen dat je je pen en papier bij de hand hebt. Ga aan een bureau zitten en maak je comfortabel en verwijder alle rommel die je zou kunnen afleiden.

automatisch schrijven voor beginners

Nadat ik ben gaan zitten, zal ik normaal gesproken een minuut of vijf ontspannen en mediteren. Ik denk na over wat ik wil met mijn automatische schrijfsessie en welke vraag ik wil stellen.

Ik probeer de vraag zo eenvoudig mogelijk te formuleren, zodat mijn geest en ziel precies weten waar ik antwoorden op nodig heb.

Je hoeft maar één vraag per schrijfsessie te stellen, want meer zal verwarrend worden en je krijgt niet de antwoorden die je nodig hebt.

Als je wilt, kun je de vraag aan iemand of iets stellen. Ik zal bijvoorbeeld vaak een vraag aan mijn ziel formuleren.

Geweldige, eenvoudige vragen die u misschien wilt stellen, zijn onder meer:

  • Lieve ziel, hoe zal ik liefde vinden?
  • Lieve Engel Zadkiel, hoe kan ik mezelf vergeven voor mijn fouten uit het verleden?
  • Beste geesten, moet ik mijn baan opzeggen en solliciteren naar de carrière waar ik van droom?
  • Lieve engelen, is deze persoon de juiste persoon voor mij?

Stap 2 – Mediteer en ontspan

Voor de meeste mensen is het de tweede stap die ze het moeilijkst vinden! Het is echter de belangrijkste stap van het proces.

Om je geest en lichaam open te stellen voor je ziel of de geesten hierboven, moet je een trance-achtige staat binnengaan en andere problemen en gedachten uit je geest verwijderen.

Veel mensen die automatisch schrijven beoefenen, zullen mediteren, in- en uitademen om een ontspannen toestand te bereiken.

Ik gebruik vaak de 7 – 11 methode. Hier adem je 7 tellen in en adem je 11 tellen uit. Ik doe dit langzaam, de cijfers tellend in mijn hoofd. Hierdoor kan zuurstof mijn hersenen bereiken, waardoor de geest wordt verfrissend en leeggemaakt.

Meditaiton

Misschien wil je kristallen in deze stap opnemen, vooral als je gevoelig bent voor stress en angst! Hier is mijn gids voor de beste kristallen die zich manifesteren en positieve en ontspannende vibes verspreiden, perfect voor automatisch schrijven!

Luisteren naar kalmerende muziek of geleide meditaties zijn ook een geweldige manier om in een trance-achtige staat te komen. Ontdek wat voor jou werkt, want elke geest is anders!

Laat al het andere, afgezien van de vraag die voor je ligt, je geest verlaten. Mediteer over de vraag die je wilt stellen en voor wie je hem wilt stellen. Laat je lichaam en geest in trance komen.

Stap 3 – Laat de kennis door je heen stromen

Wanneer je je er klaar voor voelt, is het tijd om pen op papier te zetten. Probeer de engelen en geesten je hand te laten leiden terwijl je schrijft, en laat alles wat nodig is om naar buiten te komen dat doen.

Het is echt belangrijk om niet te veel na te denken over wat je schrijft bij deze stap! Dit is het punt waar je onbewustheid open is en vol ideeën en kennis.

Als je voelt dat je geest nadenkt over wat je schrijft, trek dan voorzichtig je pen weg van de pagina en oefen meditatieve technieken om de trance-achtige staat opnieuw te bereiken.

automatische schrijftips

In het begin voelt automatisch schrijven heel raar! Het is iets dat we niet gewend zijn, en daarom voelen onze geest en lichaam zich een beetje verward en willen we misschien de controle nemen over wat er wordt geschreven.

Leg jezelf niet te veel druk op om dingen te schrijven waarvan je denkt dat ze logisch zijn. Laat gewoon alles wat tot je komt opschrijven.

Neem zo lang als je denkt dat nodig is in dit stadium. Hoe lang iemand schrijft, hangt echt af van de persoon, en laat jezelf caweg met het proces!

Stap 4 – Interpreteer de berichten

Wanneer je je er klaar voor voelt, breng jezelf dan voorzichtig uit de trance-achtige staat. Neem even de tijd om jezelf te verzamelen, misschien op te staan en een wandeling door de kamer te maken. Wees je bewust van je omgeving en kijk niet meteen naar het papiertje.

Als je kijkt naar wat je hebt geschreven, wees dan heel ruimdenkend. Dingen die nu misschien niet logisch voor je zijn, kunnen met diep nadenken en tijd zinvol worden.

interpreteren van automatisch schrijven

Kijk naar het schrijven en kies alle woorden of zinnen uit die naar je toe komen. Soms komt een bepaald woord meer dan eens voor, en daar zal een reden voor zijn!

Als je het gevoel hebt dat een woord of zin niet logisch is, denk dan na over welke links en connotaties je eraan hebt.

Misschien wilt u ook rekening houden met de stijl en manier waarop u schrijft. Staat het gewoon in je normale handschrift of ziet het er een beetje anders uit? Lijkt het wilder of rommeliger dan je gebruikelijke lettertype?

Het kan een paar dagen duren om de boodschappen achter wat je hebt geschreven echt te begrijpen, maar ik verzeker je dat het binnenkort allemaal logisch zal worden. Vergeet niet om ruimdenkend te zijn bij het interpreteren van het schrijven!

Tips voor automatisch schrijven voor beginners

Als je een beginner bent in automatisch schrijven, hoop ik echt dat mijn stapsgewijze handleiding je in het proces zal helpen. Het is echt een geweldige ervaring waarmee je zoveel over jezelf en de wereld om je heen kunt leren!

Hier zijn enkele handige tips voor beginners van automatisch schrijven om u te helpen op uw reis:

  • Oefen elke dag! Het kan tijd kosten om de vaardigheden te verwerven, maar als je dat doet, zijn de voordelen ondraaglijk.
  • Wees ruimdenkend. Het is echt improtant om je onbewustheid en de geesten je te laten leiden, dus zorg ervoor dat je geest openstaat voor nieuwe ideeën en boodschappen.
  • Vind de ontspanningstechnieken die bij je passen. Als je nieuw bent in meditatie en ontspanning, wil je je hier misschien eerst op concentreren voordat je automatisch gaat schrijven. Omdat de trace-achtige toestand super belangrijk is om automatisch schrijven te laten werken, moet je deze toestand kunnen bereiken.

Laat je ziel je leiden met automatisch schrijven

Automatisch kan echt levensveranderend zijn. Door het proces te beoefenen, krijg je een verbinding met je ziel, je intuïties en het universum om je heen.

Je krijgt de begeleiding in het leven die je zoekt, persoonlijk en spiritueel groeien elke dag dat je automatisch schrijft.

geautomatiseerd schrijven

Dit soort oefeningen zal ook de deur openen naar andere paranormale en spirituele vermogens. Door ons te verbinden met het universum, engelen en geesten, krijgen we nieuwe kennis en begrip. Als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van je paranormale vermogens, bekijk dan mijn artikel hier voor begeleiding.

Veel succes op je reis en ik hoop dat automatisch schrijven je de antwoorden geeft die je nodig hebt!