Astrale projectie 101: eenvoudige gids voor beginners

Astrale projectie 101: eenvoudige gids voor beginners

Je hebt vast wel eens gehoord van astrale projectie. De naam zelf roept psychedelische beelden en intriges op. Geassocieerd met dromen en meditatie, is het een fenomeen dat al eeuwen bestaat. Maar wat is het precies? Plus, kan iedereen astrale projecteren?

In dit artikel zal ik je een gids geven voor astrale projectie voor beginners en uitleggen wat astrale reizen echt is en hoe het werkt.

Lees verder om te ontdekken of deze geweldige buitenlichamelijke ervaring iets voor jou is!

Astrale projectiebetekenis

Volgens Healthline is de definitie van astrale projectie een buitenlichamelijke ervaring waarbij je bewustzijn je lichaam verlaat en nieuwe bestaansgebieden verkent. Het verschilt echter van de meeste buitenlichamelijke ervaringen omdat het gepland en opzettelijk is.

Astrale reizen is een vermogen dat we kunnen leren en waar we aan kunnen werken. Het is een spirituele reis met het geloof dat we een astrale lichaam hebben.

astrale projectie

Dit astrale lichaam verbindt ons fysieke lichaam met onze ziel en is een voertuig voor het ervaren van hoger bewustzijn.

Het astrale lichaam, ook wel het lichtlichaam genoemd, kan vanuit het fysieke lichaam bewegen en astrale gebieden en werelden bezoeken. Met astrale dromen en astrale reizen kun je de astrale gebieden bezoeken. Dit is een thuis voor engelen, geesten en zielen.

Astrale reizen kunnen je ook naar verschillende plaatsen en tijden in de geschiedenis brengen. Er is een hele lading verbazingwekkende dingen die we kunnen ervaren met astrale projectie!

Astrale projectie versus lucide dromen

Astrale projectie en lucide dromen zijn vergelijkbaar. Het zijn echter twee verschillende fenomenen. Lucide dromen is het vermogen om je dromen te beheersen wanneer je slaapt, terwijl astrale projectie meestal toegankelijk is tijdens meditatie.

Wanneer je lucide droomt, verlaat je je lichaam niet. Met astrale projectie verlaat je astrale lichaam je fysieke lichaam.

astrale projectie versus lucide dromen

Toch zijn beide verschijnselen spiritueel. Ze stellen ons allebei in staat om nieuwe dingen te ervaren, dingen in een ander licht te zien en het ware doel van onze ziel te ontdekken.

Wanneer we onze paranormale vermogens willen ontwikkelen, zal het werken aan beide deze krachten verbeteren. Omdat beide buiten ons fysieke lichaam werken, kan het ontwikkelen van beide vaardigheden elkaar verbeteren.

Is astrale projectie gevaarlijk?

Veel astrale projectie-ervaringen zijn ongelooflijk. Ze stellen ons in staat om buiten onze fysieke wereld te gaan en dingen te zien die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Door astrale reizen kunnen we onze spiritualiteit ontwikkelen en hulp zoeken bij zielen en engelen op de astrale gebieden. We zijn in staat om deze ervaringen te gebruiken om te groeien en ons levensdoel te vinden.

astrale projectie en lucide dromen

Veel beginners maken zich echter zorgen over de gevaren van astrale projectie. Natuurlijk, wanneer je werkt met je paranormale krachten en spirituele vermogens, is er altijd een risico dat dingen een beetje te veel worden en je overweldigen.

Astrale projectie is meestal veilig en er is geen kans op fysieke schade bij het beoefenen ervan. Er kunnen echter emotionele en mentale risico’s verbonden zijn aan astrale reizen.

Psychologische toegankelijkheid

Als je lijdt aan psychische problemen, probeer dan niet te astrale projecteren. Focus op het vinden van je balans in de fysieke wereld. Zelfzorg is super belangrijk voor iedereen!

Om jezelf te stabiliseren in de fysieke wereld, moet je ervoor zorgen dat je chakra’s in balans zijn. Werken met chakrastenen kan je humeur verbeteren en je helpen de rust te vinden die je nodig hebt.

Affirmaties zijn ook een geweldige manier om je zelfliefde te stimuleren en balans en betekenis te vinden in de fysieke wereld. Als je je kwetsbaar voelt, projecteer dan niet astrale project, werk aan jezelf en je geluk!

Astrale projectie als een manier van escapisme

Het bezoeken van het astrale vlak en het beleven van deze avonturen zijn echt geweldig en kunnen ons echt helpen ontdekken wie we zijn als geest.

Wanneer je echter hebt geleerd hoe je astrale projecteert, bestaat het risico dat je het overdrijft en alleen vertrouwt op astrale projectie voor geluk en betekenis.

Dit creëert een onbalans en betekent dat je los komt te staan van de fysieke wereld. Dit kan je persoonlijke groei echt schaden en kan betekenen dat je problemen vermijdt die je onder ogen moet zien.

Als je alleen gelukkig lijkt te zijn als je astrale reizen bent, moet je echt beoordelen waarom dit is en wat je kunt doen om de andere delen van je leven te verbeteren, zodat je volledig vervuld bent.

Ongewenste visuals

Wanneer je het astrale rijk bezoekt, zul je dingen zien die je nog nooit eerder hebt gezien. Daarom is astrale reizen zo geweldig, maar het kan ook stress veroorzaken.

ongewenste visuals

Wanneer je astrale reizen bent, is er altijd een risico dat je iets engs of onwelkoms ziet. Als je hier niet op voorbereid bent, is astrale projectie niets voor jou.

Onthoud gewoon dat je niet fysiek geschaad kunt worden in de astrale gebieden.

Astrale projectie: hoe astrale projectie

Nu we weten wat astrale projectie is en wat de voordelen en gevaren zijn, wil ik astrale projectietechnieken uitleggen die je in staat stellen om naar nieuwe bestaansgebieden te reizen. Hoewel het tijd kost om het onder de knie te krijgen, heeft iedereen het vermogen om te leren hoe je moet astrale projecteren.

Wanneer je aan deze technieken werkt, houd je dan minstens een maand aan een specifieke technieken. Gedurende deze tijd zul je je verbinden met je astrale lichaam.

Als die techniek na de maand niet lijkt te werken, focus dan op een andere.

Astrale projectiemeditatie stap voor stap

Astrale projectie is hoogstwaarschijnlijk toegankelijk via meditatie en visualisatie. Dit is waar je bewust toegang krijgt tot de astrale gebieden door je te concentreren op de intentie van astrale reizen.

Meditatie is voor iedereen anders en soms moet je je meditatietechnieken ontwikkelen voordat je probeert te astrale projecteren. Hier is echter mijn stapsgewijze handleiding voor astrale projectie voor beginners.

 1. Stel jezelf een tijd in voor een astrale project. Misschien kies je 18.00 uur, en dus moet je jezelf er in de uren tot 18.00 uur aan blijven herinneren dat je op dit moment naar een astrale project gaat.
 2. Als het op tijd aankomt, ga dan op je rug op de grond liggen met je ogen dicht. Strek je benen, rug en armen uit. Focus op het ontrafelen van je fysieke lichaam, het loslaten van de stressoren en gevoelens van de dag.
 3. Ontspan je spieren en concentreer je op de ademhaling. Adem vier tellen in door je neus en adem zes tellen uit door je mond. Tel mee in je hoofd. Doe dit totdat je je lichaam en geest kunt voelen ontspannen en lichter worden.
 4. Neem nu je bewustzijn weg van je fysieke lichaam en naar je intentie om astrale reizen te maken.
 5. Herhaal je intentie in je geest en vertel jezelf dat je astrale reizen zult maken.
 6. Selecteer nu ergens in je huis en stel je voor dat je er naartoe loopt. Misschien kies je de ladekast in je logeerkamer. Stel je voor dat je uit je lichaam opstaat, de kamer verlaat waarin je je bevindt, de logeerkamer binnengaat en naar de ladekast loopt.
 7. Houd deze visie, en je intentie, in je hoofd. Binnenkort zal je astrale lichaam je fysieke lichaam beginnen te verlaten.

Blijf deze techniek elke dag oefenen en hopelijk zul je snel resultaten zien!

Hoe astrale project: de tussen slaaptechniek

Een manier om toegang te krijgen tot astrale projectie is om je hypnagogische staat te gebruiken om je verbinding met het astrale rijk te verbeteren.

De hypnagogische toestand is waar je half wakker bent en half in slaap. Dit is waar ons bewustzijn openstaat voor nieuwe ideeën en sensaties, en onze geest heeft de neiging om vrij te zweven.

astrale projectietechniek
 1. De eerste stap naar deze techniek is om te ontspannen in bed alsof je gaat slapen. Zorg ervoor dat het donker is en probeer je geest leeg te maken. Laat het vrij ronddwalen en sta jezelf toe om de stroom van ideeën uit je geest te ontvangen.
 2. Je komt al snel in de hypnagogische toestand. Als je dat hebt gedaan, blijf dan ontspannen en houd je ogen gesloten.
 3. Wanneer u zich in deze status bevindt, ziet u mogelijk patronen, kleuren of visualisaties. Laat ze in je gedachten en als je er klaar voor bent, concentreer je je alleen op één. Laat het door je hoofd zweven. Laat het gaan als het wil gaan. Verdiep je ontspanning.
 4. Op dit punt kun je je lichaam voelen trillen. Dit is eigenlijk niet je fysieke lichaam, maar je astrale lichaam. De vibratie is je astrale lichaam dat probeert het fysieke rijk te verlaten.
 5. Visualiseer nu een touw. Visualiseer dat je astrale lichaam het touw vastpakt en je uit je bed trekt. Beklim het touw.

Dit is een andere techniek die tijd kost, maar als je er eenmaal vertrouwd mee bent, zal het proces gemakkelijker worden.

dromen en slapen

Vergeet niet om de vibraties van je lichaam te omarmen. Als je je duizelig begint te voelen tijdens het beklimmen van het touw, maak je dan geen zorgen!

Het is volkomen normaal. Het treedt op omdat je astrale lichaam beweeglijk isuit je fysieke lichaam.

Geleide meditatie en astrale projectiemuziek

Als je meditatie en tussen slaaptechnieken moeilijk onder de knie te krijgen vindt, zijn er dingen die je kunt doen om het proces te verbeteren. Er zijn zoveel geweldige bronnen voor astrale projectie die perfect zijn voor beginners.

Het opzetten van astrale projectiemuziek wanneer je mediteert, zal helpen om de geest en de ziel te concentreren op wat je op het punt staat te doen. Hier is een vier uur durende astrale projectie muziekvideo voor meditatie die je door je oefening zal leiden!

geleide meditatie voor astrale projectie

Er zijn ook zoveel geleide meditatie audioboeken en video’s online die je gratis of voor een kleine prijs kunt krijgen. Deze praten je door verschillende meditatieve processen die je zullen helpen toegang te krijgen tot de astrale gebieden.

Ben je klaar voor een astrale project?

Astrale projectie is een intense, levensveranderende ervaring. Het opent je voor nieuwe gedachten, gevoelens en ideeën. Er zijn zoveel avonturen die je kunt beleven als je astrale projecteert!

Vergeet echter niet om deze technieken alleen uit te proberen als je je op dit moment stabiel en veilig voelt in je emotionele en spirituele leven.

Als je klaar bent om te astrale projecteren, probeer dan deze technieken uit en zorg ervoor dat je ze regelmatig oefent.

Binnenkort kun je de astrale rijken bezoeken! Hier kun je zoveel ontdekken over jezelf en je plaats in de wereld, inclusief het bekijken van de Akasha kronieken.

Geniet en omarm deze reis!