Advies over yoga doen als je ziek bent

Advies over yoga doen als je ziek bent
Vrouw met een verkoudheid zittend op een yogamat
Vlad Dmytrenko / Getty Images

Oefening is goed voor onze fysieke en mentale gezondheid, en zelfs voor ons immuunsysteem wanneer het met matige intensiteit wordt gedaan.Maar dat betekent niet dat je jezelf uit bed en naar de yogastudio moet slepen als je je niet goed voelt. Er zijn eigenlijk twee problemen: Ten eerste, moet je yoga beoefenen als je ziek bent? Ten tweede, moet je zelfs naar een yogales gaan als je ziek bent?

Yoga als je verkouden bent

Een consistente oefening – drie of meer keer per week – is de sleutel tot het genieten van alle voordelen van yoga.Maar als het gaat om ziekte, zelfs kleine dingen zoals verkoudheid en hoesten, is het het beste om de lange termijn te bekijken. Als je ziek bent, moet je lichaam rusten en genezen.

Een paar dagen vrij nemen van asana als je niet goed bent, zal je pad naar verlichting of zelfs je pad naar een sterkere kern niet beïnvloeden. (Natuurlijk, als uw symptomen langer aanhouden dan de normale levensduur van een verkoudheid, moet u waarschijnlijk uw zorgverlener raadplegen.)

Veel Amerikanen zijn geconditioneerd om te denken dat ziekte een indicatie is van zwakte en dat het bewonderenswaardige is om door te zetten alsof er niets aan de hand is. Yoga laat ons een andere manier zien door ons te leren prioriteit te geven aan hoe we ons voelen in ons lichaam.

Laat dat je leidraad zijn. Als je ziek bent, rust dan uit. Naarmate je je beter begint te voelen, vooral als je symptomen alleen boven de nek zijn (niezen, congestie), is het prima om thuis je mat uit te halen voor een beetje zachte beweging. Zoiets als deze dagelijkse stretchroutine zou gepast zijn.

Yogales bijwonen met een verkoudheid

Naar de les gaan als je ziek bent, is iets anders dan thuis oefenen. Het is gewoon niet eerlijk tegenover je leraar en collega-beoefenaars. Houd jezelf uit de buurt van anderen als je hoest- en verkoudheidsklachten hebt. Dat geldt dubbel voor all-over of onder-de-nek symptomen, zoals koorts of braken.

Als je je beter begint te voelen, overweeg dan: zou je in je huidige toestand het verjaardagsfeestje van een vriend bijwonen? Ga je op date? Tennissen? Als het antwoord ja is, dan is het waarschijnlijk ok om ook naar yogales te gaan.

Over het algemeen moet je terugkeren naar de les wanneer je je beter voelt, 90 minuten kunt gaan zonder een tissue nodig te hebben en niet langer besmettelijk bent. Als je nog steeds een beetje overbelast bent, kunnen inversies ongemakkelijk zijn en moet je misschien je hoofd en nek optillen met een bolster tijdens savasana.

Pas altijd je oefening aan om het te laten werken voor wat je lichaam nodig heeft. Een herstellende les kan een goede manier zijn om jezelf weer te ontspannen in je yogabeoefening en je immuunsysteem te versterken.