ASICS GT-2000 7 Recensie

ASICS GT-2000 7 Recensie

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

ASICS GT-2000 7

bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack


Wat we leuk vinden

 • Stevig bovenwerk

 • Duurzaam

 • Dichte kussen- en schokdemping

 • Ondersteunt overpronators

Wat we niet leuk vinden

 • Een beetje stevig

 • Niet bepaald stijlvol

Waar het op neer komt

De ASICS GT-2000 7 hardloopschoenen voor dames zijn gebouwd voor comfortabel langeafstandslopen. Ze hebben een stevige maar lichtgewicht schuimzool met toegevoegde geldemping om de impact van je voetstreffer te verminderen en pijn en pijn in je voeten en benen te verlichten. Ze bieden ook top-of-the-line stabiliteit en begeleiding voor overpronators en zijn duurzaam genoeg om de concurrentie te overleven.

Bekijk op Amazon
4


ASICS GT-2000 7

ASICS GT-2000 7

bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack


Bekijk op Amazon

In dit artikel

 • Voorstelling
 • Passend
 • Steunen
 • Schokabsorptie
 • Gewicht
 • Materiaal
 • Ontwerpen
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We kochten de ASICS GT-2000 7 hardloopschoenen zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

De ASICS GT-2000 7 hardloopschoenen zijn de perfecte schoen voor plantaire fasciitis, een aandoening waarbij het weefsel dat het hielbot met de tenen verbindt, wordt ontstekingen. Ik zou het moeten weten: ik heb 10 jaar plantaire fasciitis aan en uit gehad, en ik heb meer dan 30 mijl in deze schoenen gelopen, pijnvrij. Ze zijn licht, duurzaam en stevig, wat geweldig is voor afstandslopen, en zijn ook verrassend veerkrachtig en energiek voor snellere overgangen.

Als je plantaire fasciitis hebt zoals ik, weet je hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de details van je schoeisel. Laten we eens kijken naar al deze hardloopschoenen voor vrouwen die te bieden hebben.

ASICS GT-2000 7
bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack

Prestaties: Directe ondersteuning

De ASICS GT-2000 7’s maakten direct uit de doos indruk op mij. Bij mijn eerste run voelde het alsof ik er al weken in liep. De zolen zijn stevig en veerkrachtig, wat perfect was voor het klokken van lange afstanden. Voor een mooie pluche dempende schoen zijn ze lichtgewicht en energiek, en hoewel ze bekend staan om hun duurzaamheid, hadden ze een zeer flexibele reactie op mijn pas en voetstappen.

ASICS GT-2000 7
bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack

Pasvorm: Als een handschoen

Ik ben erg kieskeurig over de pasvorm van hardloopschoenen, maar deze waren perfect voor mij. Omdat mijn voeten smal zijn, mijn bogen hoog zijn en ik zowel lange afstanden als korte sprints op de reguliere loop, heb ik moeite met het vinden van een schoen die mijn voeten omhelst en ondersteunt, maar nog steeds licht en ademend is. Dit zijn het – ze wiegen mijn hielen (nodig voor pijnpreventie van plantaire fasciitis!) maar hebben een vrij ruime teendoos. Ze hebben ook geen druk uitgeoefend op de bovenkant of zijkanten van mijn voeten zoals de meeste smalle schoenen doen.

Ik merk ze bijna niet op mijn voeten, wat veel zegt voor iemand met hardnekkige plantaire fasciitispijn.

ASICS GT-2000 7
bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack

Ondersteuning: Op de juiste plaatsen

Met wat het bedrijf een “Impact Guidance System” en “Trusstic Guidance Line” noemt, verbeteren de ASICS GT 2000 7’s “de natuurlijke gang van de voet van hielslag tot teen-off” en “bieden “structurele integriteit van de middenvoet” voor een betere balans. Ze zijn gebouwd voor neutrale en lichte overpronators en zijn stevig van de tussenzool tot de boog.

Gedurende mijn hele run voelden deze schoenen comfortabel aan en hielden mijn voeten waar ze moesten zijn.

Wat ik leuk vind aan de GT 2000 7’s is dat hoewel ze voorkomen dat mijn voet naar binnen rolt , (vooral omdat mijn benen en enkels verzwakt zijn na grote kilometers), ze niet overdreven corrigerend zijn. Gedurende mijn hele run voelden deze schoenen comfortabel aan en hielden mijn voeten waar ze moesten zijn.

ASICS GT-2000 7

bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack


Schokabsorptie: dicht en adaptief

Hoewel ik dit ASICS-model niet noodzakelijkerwijs als “zacht” zou categoriseren, zijn ze gedempt en schokabsorberend waar ze moeten zijn. Ze hebben de beroemde GEL-technologie van het merk aan de achterkant en voorvoet, plus FlyteFoam, dat lichtgewicht is endaptive demping die de impact van je pas vermindert, maar tussen de passen door snel terugkaatst naar de oorspronkelijke vorm.

Gewicht: Gelijkmatig verdeeld

De Dames GT 2000 7’s wegen 8,67 gram, wat licht is voor een stabiliteitsschoen gezien alle functies die ze bevatten. Ik vond deze schoenen leuk in vergelijking met andere die ik heb geprobeerd, omdat het gewicht over de hele schoen wordt verdeeld, inclusief in het bovenwerk, dus ik heb niet het gevoel dat ik gewicht onder me sleep terwijl ik ren.

ASICS GT-2000 7
bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack

Materialen: Made to go the distance

Deze schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan – einde verhaal. De buitenzolen en zware contactgebieden worden beschermd door hoog schurend rubber om overmatige slijtage te verminderen. Ze zijn ook gemaakt met zowel SpevaFoam als FlyteFoam, wat technologie bevat die betekent dat ze niet zo snel zullen slijten in vergelijking met andere zolen.

Deze schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan – einde verhaal.

Je kunt lang in deze schoenen rennen voordat ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Het bovenste deel van deze schoen heeft patches van high-performance Jacquard mesh om het ademend vermogen te vergroten, terwijl de rest van het bovenwerk (met name de zijkanten en achterkant) bedekt zijn met een ondersteunende overlay en een aangesloten vetersysteem.

Ik ben meestal iemand die grijpt naar een schoen met een volledig mesh bovenwerk, maar deze schoenen verrasten me. Toen ze geregen waren, zette het dichtere bovenwerk minder druk op mijn voet en voelden de schoenen veel stabieler en comfortabeler aan.

ASICS GT-2000 7
bodymindspirit Pasvorm / Deanna McCormack

Ontwerp: Slim ontwerp, zo niet super stijlvol

De GT 7’s hebben, net als de vorige versie de GT 2000 6’s, een hiel-tot-teen drop van 10 millimeter. Een hoge val is geweldig voor hielspits, maar het verlicht ook de druk op je onderbeen. Met dat aantal is deze schoen perfect voor mensen met plantaire fasciitis, die vaak het gevolg kan zijn van strakke kuiten of voetblessures.

Dit zijn geen schoenen die ik zou kiezen om te dragen vanwege hun stijl, maar ze zijn niet aanstootgevend.

Als je naar de schoen kijkt, weet je dat het ASICS zijn. Net als anderen van het merk hebben ze een duidelijk stevig bovenwerk, zichtbare GEL en reflecterende details. In tegenstelling tot eerdere modellen zijn deze schoenen verkrijgbaar in neutrale kleuren zoals zwart en grijs, evenals zachtroze en blauw. Kortom, dit zijn geen schoenen die ik zou kiezen om te dragen vanwege hun stijl, maar ze zijn niet aanstootgevend. Ze zijn slank, comfortabel en zitten boordevol functies die hardlopen een fluitje van een cent maken.

Prijs: Zeer eerlijk

Omdat ik plantaire fasciitis heb, verwacht ik meer te betalen voor een schoen die alle functies en technologie heeft die ik nodig heb. Het is fijn om dat niet te hoeven, zoals bij de ASICS GT 2000 7’s. Deze schoenen zijn geprijsd als een gematigde schoen in de categorie stabiliteit en afstandslopen, maar ze presteren alsof ze veel meer kosten. Ik zou deze schoenen aanbevelen aan elke serieuze hardloper – ze hebben alle toeters en bellen van een betrouwbaar merk en breken de bank niet.

Concurrentie: Meer demping, minder constructie

Voor zachtere demping met vergelijkbare duurzaamheid zou je kunnen kiezen voor de Brooks Glycerin 17s. Ze hebben ook een val van 10 millimeter, Jacquard-gaas en Ortholite-inlegzool, maar zijn iets duurder en zwaarder dan de ASICS GT 2000 7s. Je zou voor de Glycerines kunnen kiezen als je de GT 2000’s iets te stevig vindt.

Aan de andere kant, als je zoveel mogelijk gewicht wilt besparen zonder aan stabiliteit in te boeten, kun je de Hoka One One Women’s Arahi 3 proberen. Ze hebben een vergelijkbare prijs als de ASICS, maar zijn lichter, ruimer en hebben de beruchte Meta-Rocker-zolen van het merk. Ik zou voor de Hoka One Ones kiezen als ik meer bezig was met impact relief in plaats van fit en upper support.


Eindoordeel

Koop deze stabiele en responsieve schoenen.

Het maakt me niet uit hoe ze eruit zien – ik kan niet stoppen met het grijpen naar ASICS GT-2000 7’s. De pasvorm is alles! Ik merk ze bijna niet op mijn voeten, wat veel zegt voor iemand met hardnekkige plantaire fasciitispijn. Ze zijn levendig, absorberen impact, houden mijn voet in het gareel terwijl ik ren en knuffelen en ondersteunen mijn hielen – zelfs op lange afstanden.

Specs

 • Productnaam

  Gt-2000 7

 • Product merk

  ASICS

 • Mpn

  S10464-3

 • Prijs

  120,00 dollar

 • Gewicht

  8,67 pond.

 • Hiel Drop

  10 mm.

 • Hakhoogte

  21 mm.

 • Voorvoet Hoogte

  11 mm.

 • Oppervlak

  Weg

De ASICS GT-2000 7 hardloopschoenen voor dames zijn gebouwd voor comfortabel langeafstandslopen. Ze hebben een stevige maar lichtgewicht schuimzool metde toegevoegde gel demping om de impact van uw voetstoot te verminderen en pijn en pijn in uw voeten en benen te verlichten. Ze bieden ook top-of-the-line stabiliteit en begeleiding voor overpronators en zijn duurzaam genoeg om de concurrentie te overleven.

Ik merk ze bijna niet op mijn voeten, wat veel zegt voor iemand met hardnekkige plantaire fasciitispijn.

Gedurende mijn hele run voelden deze schoenen comfortabel aan en hielden mijn voeten waar ze moesten zijn.

Deze schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan – einde verhaal.

Dit zijn geen schoenen die ik zou kiezen om te dragen vanwege hun stijl, maar ze zijn niet aanstootgevend.

Koop deze stabiele en responsieve schoenen.

Het maakt me niet uit hoe ze eruit zien – ik kan niet stoppen met het grijpen naar ASICS GT-2000 7’s. De pasvorm is alles! Ik merk ze bijna niet op mijn voeten, wat veel zegt voor iemand met hardnekkige plantaire fasciitispijn. Ze zijn levendig, absorberen impact, houden mijn voet in het gareel terwijl ik ren en knuffelen en ondersteunen mijn hielen – zelfs op lange afstanden.