Apple Watch-functies voor wandelen

Apple Watch-functies voor wandelen

De Apple Watch heeft veel functies die je wandelleven kunnen verbeteren. Zelfs als je blij bent met het gebruik van je Fitbit als stappentellerhorloge of de apps op je iPhone, heeft de Apple Watch voordelen.

Lees meer over de manieren waarop de Apple Watch ervoor kan zorgen dat u op schema ligt voor uw doelen van het verbranden van calorieën, het bereiken van aanbevolen matige tot krachtige trainingsminuten, het elimineren van lange perioden van zitten en het bijhouden van uw stappen per dag.

1

Houd uw telefoon in uw pakket

Apple Watch-app-scherm

Wendy Bumgard


Als je de Apple Watch op een typische wandeldag draagt, zul je veel van de voordelen zien. Ten eerste kunt u uw iPhone veilig in uw zak of rugzak houden terwijl u loopt, terwijl u nog steeds apps gebruikt en verbonden blijft met vrienden en sociale media.

2

Activiteit-app

Activiteit-app

Wendy Bumgard


De Activiteit-app op de Apple Watch geeft je automatisch aanwijzingen om drie belangrijke fitnessdoelen te bereiken: bewegen, sporten en lange periodes van zitten verminderen. Het houdt ook uw totale dagelijkse stappen en afstand bij.

  • Bewegen: Dit is een doel om calorieën te verbranden door middel van activiteit, naast de rustcalorieën die je lichaam verbrandt wanneer je niet beweegt om al je organen te laten functioneren. De standaardinstelling is 500 actieve calorieën. Grofweg is dat ongeveer wat je verbrandt door 10.000 stappen per dag te lopen. U kunt ook uw aantal stappen zien.
  • Oefening: Matige tot krachtige trainingsminuten worden geteld, met een standaarddoel van 30 minuten per dag. Dit komt overeen met de trainingsaanbevelingen om gezondheidsrisico’s te verminderen.
  • Staan: Dit doel helpt u de gezondheidsrisico’s van te veel zitten te verminderen. Het standaarddoel is om elk uur minstens één minuut te staan, 12 uur van de dag. Het horloge geeft je een waarschuwingstik en bericht om je eraan te herinneren op te staan als je het grootste deel van het uur hebt gezeten. Zodra je een minuut staat, feliciteert het je en markeert het het uur als bereikt.

U kunt uw voortgang zien in het kleine doelringpictogram in verschillende wijzerplaten. Bekijk meer details over de horloge-app en de iPhone-app, inclusief grafieken en prestatiebadges.

De Activiteit-app kan erg motiverend zijn. Uit een enquête bleek dat de meeste Apple Watch-gebruikers aangaven hun activiteit te verhogen als gevolg van deze app.

3

Workout-app

Apple Watch Work-out-app

Wendy Bumgard


De Apple Watch Workout-app kan verschillende work-outs bijhouden, waaronder Outdoor Walk en Indoor Walk. Het maakt gebruik van de LED-hartslagsensor aan de achterkant van het horloge om uw trainingsintensiteit en verbrande calorieën te meten.

U kunt een caloriedoel, tijddoel of afstandsdoel instellen voor wandel- en hardlooptrainingen, of gewoon een training met een open einde bijhouden. Tijdens de wandeltrainingen kun je verstreken tijd, afstand, tempo, hartslag, verbrande actieve calorieën en tijd van de dag zien. U kunt de training pauzeren.

Het geeft je een tik bij elke mijl. De Workout-app werkt op de achtergrond als u wilt overschakelen naar een andere horlogefunctie.

Tikken op mijlen en wanneer je doel is voltooid, is een leuke functie.

Bekijk het trainingsoverzicht in de iPhone-app om de verbrande actieve en rustende calorieën, tijd, afstand, gemiddeld tempo en gemiddelde hartslag voor de training te zien. Het is een vereenvoudigde workout-app. Als je meer informatie wilt, kun je in plaats daarvan de Nike Running- of MapMyWalk-app gebruiken.

4

Muziekbediening

Apple Watch-bediening voor muziek en podcasts

Wendy Bumgard


Muziekbediening is te vinden op veel draagbare fitnesstrackers, maar de Apple Watch kan audioboeken en podcasts goed bedienen. Wanneer passerend verkeer of bladblazers de podcast waar je naar luistert overstemmen, kun je een paar seconden een back-up maken en bekijken wat je misschien hebt gemist. Dat doe je met een tik op de Apple Watch. U kunt het volume eenvoudig aanpassen.

Met deze functie kunt u uw telefoon veilig in uw zak of rugzak houden in plaats van ermee te moeten jongleren terwijl u loopt.

5

Meldingen en berichten

Apple Watch-berichten

Wendy Bumgard


Vraag een Apple Watch-eigenaar waar hij het meest van houdt en het antwoord is waarschijnlijk Meldingen. Je kunt instellen welke soorten meldingen je ontvangt op de Apple Watch zodat u geen meldingen ontvangt van elke app op uw telefoon.

U kunt sms-berichten maken en beantwoorden met behulp van spraakdicteren, voorbereide antwoorden of emoji’s. Het is uiterst handig.

6

Contacten en telefoongesprekken

Apple Watch-contacten

Wendy Bumgard


U kunt telefoongesprekken voeren en voicemail beluisteren op uw Apple Watch. U kunt oproepen en berichten starten naar personen in uw lijst met contactpersonen.

U kunt dit doen zonder uw telefoon uit uw rugzak te halen. Thuis hoef je je telefoon niet mee te nemen door het huis. Terwijl andere fitnesstrackers u op de hoogte kunnen stellen van oproepen en sms-berichten, kunt u met deze oproepen maken en beantwoorden.

7

Kaart en routebeschrijving

Apple Watch Kaart

Wendy Bumgard


De Kaartweergave is leuk, maar helaas is de tekst te klein voor ouder wordende ogen. Maar de routebeschrijving en navigatiefunctie maken die zwakte goed.

Voer een bestemming in en het geeft je beurt voor beurt instructies, inclusief hoeveel voet tot de volgende bocht. Het geeft je tik om je te laten weten dat je klaar bent voor een beurt. Aanwijzingen en navigatie zijn voorzien voor wandelen en voor voertuigen. Als je verdwaald bent, kun je het altijd openklappen of Siri vragen: “Waar ben ik?” om een adres te krijgen.

8

Hartslag

Apple Watch Hartslag

Wendy Bumgard


De LED-hartslagsensoren aan de achterkant van de Apple Watch lezen je hartslag op aanvraag af. Het voelt het ook regelmatig gedurende de dag, zodat je enkele minuten eerder kunt zien wat het was. Wanneer u de Workout-app gebruikt, wordt uw hartslag continu gemeten en kunt u deze op het display zien.

Aan het einde van de training kun je de gemiddelde hartslag ervoor zien, maar je ziet geen grafiek van je hartslag of maximum, minimum en tijd in de zone.

Als u uw hartslagzone of percentage van de maximale hartslag wilt weten, wilt u een app downloaden die compatibel is met het horloge. Er zijn verschillende beschikbaar, zoals Zones for Training.

De sensoren werken niet zo goed op een donkere of getatoeëerde huid. Het vervangt uw speciale hartslagmeter borstband niet als u meer nauwkeurigheid en hartslagzone-indicaties en waarschuwingen nodig hebt.

9

Apple Watch Siri

Apple Watch Siri

Wendy Bumgard


U kunt Siri activeren door op de knop te drukken of door te zeggen: “Hé, Siri.” Dit kun je doen om snel een routebeschrijving naar een wandelbestemming te activeren, erachter te komen wanneer een winkel of restaurant open is, een bericht te sturen of te bellen. U hoeft uw telefoon niet uit zijn veilige zak te halen.

10

Timer en Stopwatch

Apple Watch Stopwatch en Ronden

Wendy Bumgard


Als u graag tijdrondes of intervallen maakt, kunt u genieten van de timer- en stopwatchfuncties op de Apple Watch. Ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken.

U kunt slechts één intervaltiming instellen en u moet op Start drukken telkens wanneer u het wilt gebruiken. Als u meer gecompliceerde intervallen wilt, zoals 3 minuten / 1 minuut, moet u een andere app vinden. De timer is ook geweldig om te gebruiken om te koken, vooral als je ver van de keuken afdwaalt.

11

Rooster

Apple Watch-schema

Wendy Bumgard


Het is erg handig om uw agenda-evenementen vooraan en in het midden op de modulaire wijzerplaat te hebben. Wanneer u op een gebeurtenis tikt om in te zoomen, kunt u op een adres drukken om navigatie en routebeschrijvingen te starten.

Helaas kun je geen gebeurtenissen toevoegen of bijwerken vanaf de Apple Watch zelf. Je moet de telefoon-app gebruiken.

12

Apple Pay en Passbook

Apple Watch Passbook en Apple Pay
Wendy Bumgard

Het plan is dat je je kaarten en contant geld thuis kunt laten en Apple Pay kunt gebruiken als je aan het wandelen bent en een latte nodig hebt. Het is fijn om Passbook bij de hand te hebben op het horloge wanneer je een kortingsbon wilt gebruiken, op reis bent of naar evenementen gaat.

13

Weer

Apple Watch Weer-app

Wendy Bumgard


De Weer-app is goed, maar de Dark Sky-app is geweldig. De weer-app toont de omstandigheden per uur (zonnig, bewolkt, enz.), temperaturen en de kans op regen. Het toont ook een snelle 10-daagse voorspelling van de omstandigheden, high en lage temperaturen. Dat kan je helpen beslissen wanneer je gaat wandelen.

De Dark Sky-app heeft meer details zoals wind, zichtbaarheid, vochtigheid, dauwpunt, druk, UV-index. Het kan u ook meldingen sturen wanneer de regen gaat beginnen.

14

Camera-afstandsbediening

Apple Watch-camera-afstandsbediening

Wendy Bumgard


Of je nu selfies of landschappen wilt maken, het is geweldig om toegang te hebben tot een camera-afstandsbediening voor je iPhone. U kunt het instellen op een vertraging van drie seconden of direct een foto maken. Je kunt de foto’s die je hebt gemaakt bekijken.

De Activiteit-app kan erg motiverend zijn. Uit een enquête bleek dat de meeste Apple Watch-gebruikers aangaven hun activiteit te verhogen als gevolg van deze app.

Tikken op mijlen en wanneer je doel is voltooid, is een leuke functie.

Aan het einde van de training kun je de gemiddelde hartslag ervoor zien, maar je ziet geen grafiek van je hartslag of maximum, minimum en tijd in de zone.

Helaas kun je geen gebeurtenissen toevoegen of bijwerken vanaf de Apple Watch zelf. Je moet de telefoon-app gebruiken.

De Dark Sky-app heeft meer details zoals wind, zichtbaarheid, vochtigheid, dauwpunt, druk, UV-index. Het kan u ook meldingen sturen wanneer de regen gaat beginnen.