Alle 12 prachtige maantekens uitgelegd met hun betekenissen

Alle 12 prachtige maantekens uitgelegd met hun betekenissen

Hier is een nieuwsbericht dat de moeite waard is om te melden – je hebt meer dan één astrologisch sterrenbeeld!

Dit kan een beetje verwarrend zijn. Je leest al jaren je dagelijkse horoscoop… Betekent dit dat je de verkeerde hebt gelezen? Nou, niet echt. Alleen, misschien heb je de andere kant van de medaille niet gezien.

afbeelding van het maanteken

Als je moeite hebt gehad om je te identificeren met de kwaliteiten van je sterrenbeeld, het gevoel hebt dat je vreemde connecties, eigenschappen of ambities hebt die niet overeenkomen, dan maantekens kan alles veranderen wat je over jezelf weet.

Maanteken Betekenis

Toen je geboren werd, bevonden alle planeten zich op een specifieke locatie aan de hemel. In de westerse wereld krijg je je sterrenbeeld op basis van waar de zon zich bij je geboorte bevond.

Maar hoe zit het met de rest? Welnu, ze spelen een rol in je identiteit, misschien nog wel meer dan je zonneteken. Elke planeet komt overeen met een bepaald kenmerk of persoonlijkheidskenmerk.

Een maanteken is je “ziel” -teken – wanneer je je maanteken aanboort, zijn passies en kwaliteiten leert, zul je merken dat je je eigen innerlijke vrede vindt.

Het is je onderbewustzijn – dat je helpt je emotioneel veilig te voelen, en je diepste wensen en behoeften in de moderne wereld.

maanteken horoscoop

Zodra je je maanteken ontdekt, kan het een schat aan informatie onthullen over je intuïtie, emoties en persoonlijkheid. En ja, het kan heel anders zijn dan je zonneteken.

Het verschil tussen zon- en maantekens

Zoals we al eerder zeiden, ken je waarschijnlijk je zonneteken al. Het is waarschijnlijk degene waarvoor je je dagelijkse horoscoop leest. Het is je ego en het is hoe je omgaat met de wereld en zijn uitdagingen. Het is ook degene die de dag loopt, het “oppervlakte” niveau van je persoonlijkheid.

Je maanteken is je donkere kant, degene die niet veel anderen te zien krijgen. Dit is je innerlijke wereld – je gedachten, ware passies en emoties.

De zon heeft mannelijke energie, de maan heeft vrouwelijke energie. Dus heel vaak voelen vrouwen zich meer aangetrokken tot hun maantekens dan mannen. Het universum is echter niet gendergericht!

Over je hele grafiek ben je waarschijnlijk een percentage van zowel je zon als je maan. Sommige mensen vinden dat ze 50/50 verdeeld zijn, anderen voelen zich meer aangetrokken tot hun maanteken.

zon en maanteken verschil

Afhankelijk van hoe uw grafiek is gemengd, kunnen tekens elkaars kwaliteiten verzachten of verbeteren. In deze afgebeelde grafiek kan het individu merken dat ze het “leven van de partij” Boogschutter zijn, met humor omgaan met anderen, maar extreem privé in hun Schorpioen-aard.

Anderen vinden misschien dat deze persoon een grote muur om zich heen heeft, maar maskeren hun privé-aard als het belangrijkste entertainment op een sociaal evenement. Ze zijn de beste vriend als je in een sociale omgeving bent, maar je weet eigenlijk niets over hen.

Door je maanteken te achterhalen, kun je antwoorden ontdekken op identiteitsvragen waar je misschien mee worstelt. Zoals waarom ben je rommelig, maar een Maagd? Of hoe komt het dat je niet erg emotioneel bent, maar een Kreeft?

Wat is mijn maanteken?

Elke 2-3 dagen verandert de Maan van teken. Je maanteken wordt bepaald door de tijd en plaats van je geboorte.  Ontdek deze informatie en voer deze in de vele gratis geboortehoroscoopsites die online beschikbaar zijn.

Zodra je op “verzenden” hebt gedrukt, krijg je een persoonlijke lezing voor elk element, en dan is het aan jou om naar elk teken te kijken en hoe het zich tot elkaar verhoudt.

We gebruiken graag de gratis app Co-Star, die u dagelijks kaartupdates stuurt (vergelijkbaar met een horoscoop), op basis van de kaartinformatie die u geeft. Je kunt je vrienden ook laten downloaden en je compatibiliteit controleren.

Je kunt ook naar een professionele astroloog gaan, of als je een Instagram-fan bent, enkele pagina’s volgen die gespecialiseerd zijn in gratis mini-lezingen in de vorm van berichten.

Maar voordat je dat doet, bekijk je onze onderstaande lijsten voor een korte lezing van elk maanteken, inclusief enkele kenmerken en kwaliteiten.

En vergeet niet om ons in de comments te laten weten wat je zelf van jezelf vindt!

Steenbok Maan SIgn

Het symbool van een Steenbok is de geit, een levensbron voor kleine dorpelingen wereldwijd. Steenbokken zijn betrouwbaar, eigenwijs en koppig en ze werken graag.

prachtige maantekens steenbok

Ze zijn een aardeteken, wat betekent dat ze rechttoe rechtaan en nuchter zijn. Steenbok Manen voelen zich veilig als ze succesvol zijn in hun werk, achieving hoge sociale statussen en professioneel vooruitgang boeken.

Het zijn geboren leiders, geregeerd door de hardwerkende Saturnus, maar ze zijn zelden tevreden met zichzelf.

steenbok maanteken koppig

SteenbokManen brengen hun leven door met proberen hun emoties niet over hen te laten heersen. Ze hebben moeite om grote emotionele uitbarstingen aan te kunnen, waardoor ze onthecht kunnen lijken.

Tegelijkertijd hielden ze er echter van om erop vertrouwd te worden en zullen ze loyaal en liefdevol zijn op hun eigen manier. Net als het Steenbok spirit dier kunnen ze ook erg gevoelig zijn, ondanks een stoere buitenkant. Hoewel ze hun gevoeligheid misschien niet zo gemakkelijk tonen als een geweerschuw paard, betekent dit niet dat het er niet is.

Waterman Maanteken

Een Waterman symbool is de waterdrager, een mystieke genezer. Ondanks twee watergerelateerde elementen in hun teken, zijn ze een luchtteken dat zelfs de meest professionele astrologen in verwarring brengt!

prachtige maantekens waterman

Als luchtteken hebben ze grote dromen, ambities en doelen. Het kan moeilijk zijn voor een Waterman om het volledige plaatje te zien, omdat ze verstrikt raken in hun eigen geest.

Watermanmanmanen vinden hun mystieke symbool in elk aspect van hun leven. Ze waarderen ‘anders zijn’, willen de trends zetten, niet zich eraan houden. Ze zijn rebels, eigenzinnig en onafhankelijk.

waterman maanteken humanitair

Watermanmanmanen zijn zeer ruimdenkend en ze zijn de meest humanitaire van de maantekens. Net als hun Waterman geestdier – de zeeotter – helpen ze graag anderen. Zeeotters geloven ook, net als Waterman, in een wereld waarin iedereen iedereen helpt.

Ze zijn echter een van de minst emotionele van de tekenen. Ze zullen anderen helpen vanuit een analytisch standpunt, in plaats van emotionele steun te bieden. Dit, naast hun behoefte om anders te zijn, betekent dat Watermanmanmanen vaak overkomen als een “onthechte” persoonlijkheid.

Vissen Maan SIgn

Een Vissen symbool en het Vissen geest dier is een school vissen, een fantastische manier om dit vrij stromende en gemakkelijk bewegende teken uit te leggen.

prachtige maantekens van vissen

Een Vissen is het oudste teken van de dierenriem, dus je zult merken dat Vissen-manen “oude zielen” hebben, die bijna intuïtief de emotionele behoeften van anderen aanboren. Een natuurlijke empathicus, ze worden gemakkelijk beïnvloed door de stemmingen van anderen, waardoor ze kunnen leeglopen.

vissen maanteken empathisch

Vissen zijn watertekens, wat betekent dat ze vrij gevoelig zijn. Omdat ze zo geregeerd worden door de emoties van zichzelf en anderen, drukken Vissenmanen zich graag creatief uit – in de vorm van schilderen, schrijven – elke vorm van kunst.

Vissen is romantisch en extreem dromerig, ze bevinden zich vaak in hun “eigen wereld”, wat kan betekenen dat ze vaak ongeorganiseerd of lui zijn in de fysieke wereld.

Ram Maanteken

Ram is het meest gepassioneerde en agressieve teken, waardoor het symbool – de Ram – zeer geschikt is voor het overbrengen van de kwaliteiten van degenen met dit teken.

prachtige maantekens van rammen

Doorzetters, opladend op alles en iedereen, Ram Manen kunnen anderen bang maken met hun agressieve aard. Ze zijn een vuurteken, dus ze zijn expressief en moedig met alles wat ze kiezen om te doen.

Ze zijn veerkrachtig en als ze zich in een slecht humeur bevinden, zal het vrij snel voorbijgaan – na de behoefte om te schreeuwen, schreeuwen of fysiek te worden.

ram maanteken agressief

Met zoveel opgekropte vurige energie kunnen Ram-manen zich vrij gemakkelijk gefrustreerd voelen – impulsief handelen om ze bezig te houden. Ram Manen moeten meer emotionele regelmaat beoefenen dan andere tekens (zoals meditatie), om zichzelf op niveau te houden.

Een typisch voorbeeld van een Ram-man is de Keizer in tarot: een mannelijke heerser die met stevige hand leidt en respect en gezag eist.

Stier Maan

Het Stier-symbool is de stier – een sereen, stil dier dat voor zichzelf houdt, maar niet bang zal zijn om te reageren als iets het verstoort.

prachtige maantekens taurus

Een ander aardeteken, de Stier Maan waardeert stabiliteit en wooncomfort. Ze zijn extreem materialistisch en waarderen het vullen van hun huis met luxe artikelen, om ervoor te zorgen dat ze loungen, ontspannen en eten, op de juiste manier.

Stieren zijn ook extreem koppig, dus terwijl ze loyaal, stabiel en vertrouwend zijnwaardig, ze zullen je met hand en tand bestrijden om gelijk te hebben.

taurus maan teken lui

Omdat Stieren hun tijd en energie richten op het comfort van thuis, zul je merken dat ze lui zijn. Ze zijn helemaal comfortabel in hun eigen huis, met duur eten en comfortabele bedden tot hun beschikking. Daarom is het bier en zijn lange winterslaap een van de Stier-geestdieren.

Ze kunnen hele weken thuis doorbrengen, of vroegtijdig uit evenementen sluipen, om in hun eigen ruimte te zijn. Als ze echter sociaal uit de verf komen, zijn ze herkenbaar, comfortabel en hebben ze een serene energie waar mensen naartoe trekken.

Tweelingen Maanteken

Een Tweelingen symbool is de tweeling. Ze hebben vaak twee totaal verschillende kanten van hun persoonlijkheid, en wanneer je ze ontmoet, zie je het een of het ander of als je geluk hebt (of pech hebt!), Zul je een van de beroemde Tweelingen-stemmingswisselingen ervaren.

prachtige maantekens tweelingen

Het favoriete ding van een Tweelingen om te doen is communiceren. Ze zijn de grootste praters van de dierenriem, met een enorme waarde op sociale discussies over van alles en nog wat.

Als luchtteken hebben ze het vaak over emoties, in plaats van ze te aarden en te voelen. Ze zijn eeuwig optimistisch en houden ervan om een sociale vlinder te zijn.

tweelingen maan teken spraakzaam

Omdat Tweelingen Manen van nature verdeeld zijn, maar ook constant socialiseren en communiceren, kunnen ze verstrooid zijn. Met een waarde op het krijgen van hun informatie van anderen in plaats van zichzelf, zijn ze voortdurend aan het verwerken. Het kan betekenen dat ze humeurig, rusteloos en afgeleid zijn.

Kreeft Maanteken

Een Kreeft symbool is de krab – harde buitenste schil, met een zachte binnenkant. Kanker is een waterteken, dus het wordt geregeerd door emoties en kan ervan worden beschuldigd niet rationeel te zijn.

prachtige maantekens kanker

Ze zijn een ander empathisch teken, ze voelen zich gelukkig wanneer ze de behoeften van anderen emotioneel kunnen ondersteunen – een schouder zijn om op te huilen of een nuttig oor om naar te luisteren.

Kreeft Moons waarderen de emotionele behoeften rond hun familie, huis en vrienden, zodat ze erg gastvrij zijn en bijna kunnen voorspellen wat je nodig hebt voordat je dat doet.

kanker maan teken empathie

Een Kreeft Maan besteedt het grootste deel van zijn leven aan de zorg voor anderen, dus het kan voor sommigen overweldigend of verstikkend overkomen.

Het is belangrijk om als Kreeft te onthouden om andere uitlaatkleppen te hebben – bij voorkeur creatief – in plaats van anderen, zodat ze hun emoties beheersbaar kunnen houden en niet als vanzelfsprekend worden beschouwd.

Leeuw Maan Teken

Een Leeuw-symbool is de leeuw – een onverschrokken leider van de jungle, met een geweldige manen om bij te passen!

prachtige maantekens leo

Leo Moons zijn warm en gastvrij, vriendelijk en positief. Als vuurteken hebben ze veel gepassioneerde energie, die vaak naar voren komt in de vorm van liefde voor anderen.

Een Leeuw Maan zal het heerlijk vinden om degenen van wie ze houden te ontvangen en aandacht te geven. Een enigszins onzeker teken, Leeuw vereist frequente geruststelling dat ze geliefd en gewaardeerd worden.

leeuw maan teken domineert

Omdat een Leeuw een leider van de jungle is, kan een Leeuw-maan merken dat ze van nature gesprekken en relaties domineert.

Hun ego kan kwetsbaar en nooit tevreden zijn – wat vermoeiend kan zijn voor hun partners en vrienden om te blijven voeden.

Maagd Maanteken

Het symbool van een Maagd is de maagd – puur, schoon en vrouwelijk.

prachtige maantekens maagd

Een Maagd is een zelfvoorzienend, onafhankelijk en toegewijd teken. Ze zijn een aardeteken, waardoor ze analytisch, gedetailleerd en gericht op het nu zijn.

Een ander hardwerkend teken, een Maagd is stil en gereserveerd, blij om te werken en anderen op de achtergrond te helpen, niet zozeer een fan van de schijnwerpers.

maagd maanteken gezond

Met een maagd als symbool zijn Maagden erg schoon en georganiseerd. Ze zijn extreem gezondheidsbewust en houden zichzelf en hun lichaam in goede conditie.

Maagd Manen kunnen merken dat hun hoofd vaak overdenkt, wat betekent dat ze overdreven kritisch kunnen zijn op zichzelf en anderen.

Omdat ze constant gefocust zijn op hun gezondheid, kunnen ze hun zelfrespect vrij laag vinden als ze niet ‘perfect’ zijn. Een Maagd moet eraan herinnerd worden dat niemand perfect is en dat onze onvolkomenheden ons uniek maken.

Terwijl Virgo is een van de weinige tekens van de dierenriem die door een mens wordt vertegenwoordigd, de kernwaarden en eigenschappen van Maagd zijn ook te zien in veel verschillende leden van het dierenrijk, en net zoals er meer dan één type Maagd is, is er meer dan één Maagd-geestdier zoals het bier, bij en vos.

Weegschaal Maanteken

Het symbool van een Weegschaal is de Weegschaal van Rechtvaardigheid – evenwichtig en vredig.

prachtige maantekens weegschaal

Een Weegschaal Maan zal elke vorm van conflict of woede in hun leven haten. Ze houden niet van ruzie maken en willen liever dat iedereen in vrede om hen heen leeft.

Ze zijn extreem emotioneel afhankelijk van anderen, dus Weegschaal Manen kunnen veel vrienden en familie hebben, om ze te allen tijde omringd te houden door liefde. Dit komt ook tot uiting in een van de Weegschaal-geestdieren: de Grijze Wolf – wolven zijn afhankelijk van elk lid van hun roedel om te overleven. Elk lid van de roedel heeft een belangrijke functie en relatie met elk ander lid.

weegschaal maanteken balans

Met hun strikte behoefte aan balans, gecombineerd met hun behoefte aan anderen, betekent dit dat Weegschaal Manen besluiteloos kunnen zijn. Terwijl ze luisteren naar alle kanten van elk verhaal, elke behoefte van al hun vele vrienden, kunnen ze in een patstelling terechtkomen – van alles van waar ze eten, tot welke carrière ze moeten kiezen.

Schorpioen Maan SIgn

Een Schorpioen symbool is de Schorpioen (grappig dat!) – een donker, mysterieus wezen met een pittige angel!

prachtige maantekens schorpioen

Een Schorpioen is het meest intense emotionele teken van de dierenriem. Ze zijn een waterteken, dus ze hebben alle kwaliteiten van de andere watertekens – gerund door hun hart, niet door hun hoofd, met het risico dat hun emoties hen verteren.

Een Schorpioen blijft echter anders. Ze zijn het enige waterteken dat hun emoties voor zichzelf houdt.

schorpioen maan teken geheimzinnig

Een Schorpioen Maan is een moeilijk persoon om te leren kennen. Ze zijn geheimzinnig en afgesloten van anderen en delen bijna geen van hun gedachten. Het kan frustrerend zijn voor anderen, die gewoon willen helpen.

Als een Schorpioenmaan zich echter opent en anderen binnenlaat, zijn ze extreem loyaal en liefdevol. Ze zullen je behoeften boven anderen stellen en een kalme adviseur zijn in tijden van stress – maar breek het vertrouwen van een Schorpioen maan niet of je zult die angel voelen – zoals de Schorpioen geest dierlijke schorpioen – heel vaak in de vorm van een levenslange niet-vergeving.

Boogschutter Maan

Een Boogschutter symbool is de Centaur of Boogschutter, het half-menselijke half-paard mythologische wezen, meestal met een pijl en boog (naar boven gericht). Dit symboliseert de onwrikbare positieve houding van Boogschutter.

prachtige maantekens boogschutter

Een Boogschutter is een onafhankelijke, vrije beweger, met een dorst naar kennis en leren. Ze zijn vriendelijk, onderhoudend, spontaan en het leven van het feest.

Dit maanteken is extreem avontuurlijk, heeft passies om de hele wereld rond te reizen en wordt niet beperkt door relaties of carrières.

Boogschutter maanteken avontuurlijk

De behoefte van Boogschutters aan verandering en vrijheid kan ervoor zorgen dat ze afstandelijk en roekeloos lijken – net als het Boogschutter-geestdier het paard. Hun beslissingen, als ze niet grondig worden doordacht, kunnen schadelijk zijn voor zichzelf en anderen.

Een Boogschutter Maan heeft veel energie en een pakkende positieve houding; ze kunnen echter behoorlijk bot zijn met anderen, zonder filter. Ze kunnen kwetsende opmerkingen maken en moeten zich inspannen om de gevoelens van anderen te erkennen voordat ze in sociale situaties terechtkomen met hun “mijn weg of de snelweg” -houding.

Stem af op je Maanteken

Je maanteken speelt een heel sterke rol in wie je bent. Het vertegenwoordigt je ziel, je innerlijke zelf en wat je nodig hebt om emotioneel veilig te zijn. Het is belangrijk om je maanteken te leren kennen en de kwaliteiten en invloeden ervan te bestuderen om te zien hoeveel het je beïnvloedt.

Na het bestuderen van je maanteken is het een goed idee om te zien hoe het werkt naast de rest van je kaart. Je kunt uiteindelijk je identiteit opbouwen op basis van hoe al deze elementen op elkaar reageren.

Door ze allemaal aan te boren en je eigen onderzoek te doen, kun je de astrologische kaarten en je maanteken gebruiken om erachter te komen wat je echt gelukkig zal maken.

Nu over naar jou. Wat is jouw maanteken? Hebben we je kwaliteiten goed begrepen?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!

PS: Vergeet niet om onze eenvoudige gids voor het lezen van de maan te bekijken!