5 leuke trainingsideeën voor de lente

5 leuke trainingsideeën voor de lente
Fietsen met het gezin buiten in het bos

Noel Hendrickson / Getty Images


Het lenteseizoen symboliseert een frisse start. Als je op zoek bent naar leuke manieren om je trainingsroutine op te fleuren, is de lente een perfecte tijd. Het is ook een tijd waarin het weer begint op te warmen, waardoor buitenactiviteiten een mogelijkheid zijn na een lange, koude winter.

Over het algemeen beveelt de Centers for Disease Control (CDC) aan dat een minimum van 150 minuten matige aërobe oefening per week wordt aanbevolen. Als je training krachtiger is, heb je slechts 75 minuten per week nodig. Die aanbeveling komt overeen met tussen de 15 en 30 minuten per dag gedurende 5 dagen van de week.

Hier zijn vijf leuke trainingsideeën om je te helpen dit voorjaar aan die aanbevelingen te voldoen die je overal en zonder sportschoollidmaatschap kunt doen.

Wandelen, hardlopen of wandelen

Wandelen, joggen en hardlopen zijn de klassieke vormen van cardio. Wanneer de lente rondrolt, kan het warm genoeg zijn om je cardio mee naar buiten te nemen. Als je paden of bergen in de buurt hebt, kun je zelfs van je wandeling een bergopwaartse wandeling maken. Dat zal je hartslag echt omhoog krijgen.

Als je een beginner bent, begin dan langzaam. Je hoeft niet meteen in sprints te springen. Een stevige wandeling is volop beweging. Wandelen wordt geassocieerd met ruime gezondheidsvoordelen zoals verlaagde bloeddruk, cholesterol en rusthartslag. Het is ook een goede vorm van lichaamsbeweging als je doelen hebt voor gewichtsbeheersing.

Wandelen is ook een gezinsvriendelijke activiteit die u tijdens de lunch of na het diner kunt doen. Kom in de routine om gedurende de dag meer stappen te zetten.

Outdoor Yoga

Yoga is de perfecte vorm van lichaamsbeweging om mee naar buiten te nemen. Het is ook zacht genoeg voor beginners die in de winter niet veel beweging hebben gekregen. Als je op zoek bent naar een low-impact workout om je voorjaarstrainingsroutine een kickstart te geven, kan yoga een solide keuze zijn.

Van yoga is aangetoond dat het effecten heeft op zowel de geest als het lichaam. Het versterkt je spieren, verbetert je flexibiliteit en vermindert stress en angst. Bovendien is de toegangsdrempel tot yoga laag.

Je hebt alleen een yogamat en comfortabele kleding nodig. Voor sommigen kunnen een yogablok en riemen nuttig zijn om je flexibiliteit en stabiliteit te verbeteren, hoewel deze apparaten niet nodig zijn.

Je yogabeoefening buiten doen is ook een goede manier om dichter bij de natuur te komen. Hoewel er sommige yogalessen buiten worden gehouden, hoef je geen les bij te wonen om te profiteren. Zoek gewoon een rustig plekje onder een boom of op een met gras begroeide heuvel om je bewustzijn van de natuur te vergroten. Dit kan ook een goede manier zijn om mindfulness op te nemen tijdens je yogabeoefening.

Wielrennen

Als je favoriete training spinlessen is, is de lente je kans om het buitenleven in te trappen. Indoor spinlessen zijn een effectieve cardiotraining, maar je fiets naar buiten brengen brengt een nieuwe reeks uitdagingen met zich mee.

Er zijn meer beklimmingen en afdalingen buiten, dus buiten fietsen kan een goede manier zijn om dingen op te schudden en jezelf uit te dagen. Buiten fietsen biedt ook een verandering van omgeving, wat vooral handig kan zijn als je je snel verveelt van de spinstudio.

Zowel binnen als buiten fietsen kan slopend zijn wanneer je dat wilt. Als je op zoek bent naar degene die het meest uitdagend is, probeer dan je fiets naar buiten te brengen. Onderzoek wijst uit dat buiten fietsen fietsers in staat stelt om op een hogere intensiteit te trainen dan indoor fietsen.

Buiten fietsen kan zich ook richten op verschillende spieren. Een kritiek op indoor cycling is dat het de neiging heeft om elke training dezelfde groep spieren uit te dagen. Wanneer je buiten gaat fietsen, maken de variabelen, waaronder het weer en het terrein, verschillende spieren wakker op verschillende punten in de rit.

Circuits

Elke dag dezelfde training doen, kan heel snel saai worden. Een manier om dingen in het voorjaar op te schudden, is door je familie en vrienden door verschillende circuits te laten gaan. Deze activiteiten kunnen in uw achtertuin of op het park worden gedaan. Sommige parken hebben zelfs stations waar je verschillende oefeningen kunt uitvoeren, zoals pull-ups.

Probeer elke dag verschillende circuits, zodat je je op verschillende spiergroepen kunt richten. Streef naar vijf tot acht oefeningen waar je tussen roteert en twee tot drie keer door het circuit gaat. U kunt ook circuits selecteren op basis van welke spieren u die dag wilt targeten.

Voorbeeld circuits

Enkele oefeningen om specifieke gebieden van de b te targetenody omvatten:

  • Bovenlichaam: Pull-ups, push-ups, tricep dips, bench decline pushups, armcirkels
  • Kern: Planken, crunches, bergbeklimmers, muurplanken, zwemmers
  • Onderlichaam: Squats, walking lunges, step-ups, donkey kicks, glute bridges

Als je gewichten in je circuits wilt opnemen, probeer dan deze oefeningen met dumbbells:

  • Bovenlichaam: Bicep curls, gebogen over rijen, schouderpers, tricep extensions, gebogen over raises
  • Onderlichaam: Single leg deadlifts, kuitverhogingen, side lunges, Bulgaarse split squats, heupstoten

Buitensporten

Het spelen van vangst, het schieten van hoepels en het uitvoeren van oefeningen kunnen ook geweldige vormen van oefening zijn – er is geen competitie nodig. Pak een maatje en kies een sport. Je kunt kiezen voor de klassiekers zoals voetbal of iets nieuws proberen zoals beachtennis. Het beoefenen van een sport is niet alleen een goede oefening, maar het is ook een kans om met anderen te socialiseren en wat frisse lucht te krijgen.

De lijst met buitensporten is lang, dus je zult nooit moe worden van één activiteit. Begin met sporten als basketbal en zwemmen die toegankelijk zijn. Of, als je buiten je comfortzone wilt stappen, probeer dan buiten dansen, paddleboarden, roeien en racketbal. Dit zijn geweldige sporten die vaak over het hoofd worden gezien.

Een woord van bodymindspirit

De tijd tussen winter en zomer is meestal wanneer mensen proberen de hoeveelheid lichaamsbeweging die ze doen te vergroten. Het kan moeilijk zijn om te oefenen tijdens de koudere maanden, en de warmere maanden schoppen de motivatie meestal in een hogere versnelling.

Wanneer de lente rondrolt, profiteer dan van het warmere weer en neem je trainingen mee naar buiten. Het zal jou – en je ziel – goed doen om de zon op je gezicht en de frisse lucht in je longen te voelen. Als je liever binnenshuis traint, kunnen al deze leuke trainingsideeën voor de lente ook naar binnen worden gebracht.

Het belangrijkste is om actief te blijven en je lichaam in beweging te houden, ongeacht welke training je kiest. Zorg ervoor dat u eerst met een zorgverlener praat voordat u met een nieuw oefenprogramma begint. Zij kunnen u helpen bepalen wat goed voor u is.

Sommige oefeningen om specifieke delen van het lichaam te targeten, zijn onder meer:

  • Bovenlichaam: Pull-ups, push-ups, tricep dips, bench decline pushups, armcirkels
  • Kern: Planken, crunches, bergbeklimmers, muurplanken, zwemmers
  • Onderlichaam: Squats, walking lunges, step-ups, donkey kicks, glute bridges

Als je gewichten in je circuits wilt opnemen, probeer dan deze oefeningen met dumbbells:

  • Bovenlichaam: Bicep curls, gebogen over rijen, schouderpers, tricep extensions, gebogen over raises
  • Onderlichaam: Single leg deadlifts, kuitverhogingen, side lunges, Bulgaarse split squats, heupstoten