9 Easy Tarot Love Spreads om de liefde te verspreiden

9 Easy Tarot Love Spreads om de liefde te verspreiden

“Liefde laat je ziel uit zijn schuilplaats kruipen”, zei de schrijfster Zora Neale Hurston. En als tarot een licht op de ziel schijnt, is het geen wonder dat de meest voorkomende vragen die mensen de kaarten stellen over liefde gaan! Daarom zijn er zoveel verschillende tarot liefde verspreidt zich daarbuiten!

Of je nu verliefd bent, verliefd, verliefd op liefde, of momenteel hoopt dat je nooit meer een gebroken hart zult ervaren, de tarot kan je iets leren over je verlangen, je relaties of wat je hart in de toekomst zou kunnen doen fladderen.

Tarot Liefde Spreads voor Algemene Vragen

Soms weten we niet zeker wat we willen. Is goed zo! Als je de kaarten wilt raadplegen voor inzicht in je liefdesenergie, probeer dan een van de eenvoudige tarot liefdesspreads hieronder.

One-Card Tarot Liefdesspreiding

één kaart tarot liefdesspreiding

De enkele kaart die je trekt, onthult de toon van je liefdesleven op dit moment. Meestal zal deze kaart je niet verrassen. Velen van ons hebben op een bepaald moment in ons leven de drie zwaarden getrokken, een kaart van liefdesverdriet, en zuchtten: “Natuurlijk.”

Zoals met alle tarotlezingen, als je een Grote Arcana-kaart trekt, gebeuren er grote dingen met je. Er kunnen krachten zijn waar je geen controle over hebt – klinkt dat niet een beetje als verliefd worden?

Misschien reageer je op grote veranderingen, zoals het ontstaan van een nieuw thema in je leven of de gevolgen van een beslissing die jij en je partner samen hebben genomen.

Een Kleine Arcana-kaart verwijst meestal naar een kleiner gevoel, conflict of gesprek.

Over het algemeen suggereren bekers en pentakels emotionele verbinding en het opbouwen van relaties. Toverstokken energie brengt iets nieuws, spannend of overweldigend.

En Zwaarden betekenen niet altijd stoere liefde; als ze in een liefdeslezing verschijnen, kunnen ze je helpen begrijpen hoe je communicatiestijl en je persoonlijke waarheden je liefdesleven beïnvloeden.

Om meer te weten te komen over wat individuele kaarten betekenen in een tarot liefdesspread, lees onze gids voor de beste tarotkaarten in liefdeslezingen! (Spoiler: ze kunnen alles betekenen, van het beoefenen van zelfliefde tot het voorstellen van een huwelijk.)

Drie-Kaart Tarot Liefdesspreiding

drie kaarten tarot liefdesspreiding

Als je een andere persoon in gedachten hebt (een potentiële love interest of partner), is een tarotspread met drie kaarten een geweldige optie.

In een traditionele drie-kaart tarot liefdesspreiding vertegenwoordigt de eerste kaart jou, de tweede vertegenwoordigt de andere en de derde kaart vertegenwoordigt je huidige staat of potentieel samen. Sommige lezers plaatsen de eerste twee kaarten rond de derde kaart, die ertussen rust.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je de volgende drie kaarten in volgorde trekt: (1) Matigheid, (2) de Hogepriesteres en (3) de Hierofant.

Als Matigheid ben je evenwichtig en veilig. Als je single bent, zou dit een goed moment zijn om gezonde liefde te verwelkomen. Als je een relatie hebt, suggereert deze kaart dat de solide vereniging je helpt toegang te krijgen tot nieuwe delen van jezelf.

De andere persoon in je lezing, de Hogepriesteres, waardeert waarschijnlijk spiritualiteit en creativiteit, misschien vooral in de liefde.

De kaart die zich bij jou voegt, de Hierofant, is een kaart van gestructureerde vereniging. Zijn verschijning kan een letterlijk huwelijk betekenen, of het kan betekenen dat de verbinding op een andere manier publiekelijk wordt erkend en langdurig is.

Vijf-Card Tarot Liefde Spread

vijf kaarten tarot liefdesspreiding

Voeg voor wat meer informatie toe aan de basislay-out met drie kaarten door één kaart te trekken om het verleden te vertegenwoordigen en één om de toekomst te vertegenwoordigen. Plaats de vorige kaart onder de drie originele kaarten en plaats de toekomstige kaart erboven.

Als de spread met drie kaarten wat vragen voor je oproept, kan het trekken van twee extra kaarten aanwijzingen of ideeën geven om te verduidelijken wat er aan de hand is.

Laten we zeggen dat je voor de hierboven beschreven lezing van drie kaarten bij jezelf denkt: “Raar. Dit is een persoon die ik rechtvaardig Ontmoette! Waarom is de Hierofant in hemelsnaam al hier?” Dan onthult een kaart uit het verleden de Aas van Staven en een toekomstige kaart onthult de Drie van Pentakels.

In dit geval kan de Aas een idee zijn dat je al heel lang hebt, maar nog niet in iets meer hebt kunnen bouwen.

De Drie geeft je een hint: misschien maakt deze persoon deel uit van een samenwerking die je helpt je idee tot stand te brengen.

Een lezing als deze zou duidelijk maken dat je uitstekende creatieve partners kunt zijn, maar niet noodzakelijkerwijs romantische partners. Zelfs in een liefdeslezing kunnen de kaarten je in een andere richting wijzen!

Tarot liefde verspreidt zich voor het begrijpen van nieuwe liefde

Dus nu heb je een speciaal iemand. Deze persoon kan een crush zijn, iemand met wie je online flirt of iemand met wie je een paar dates hebt gehad. Voor nieuwe liefde werkt een variatie op de tarotspread met vijf kaarten goed om je compatibiliteit te bepalen.

Compatibiliteit Tarot Spread

compatibiliteit tarot relatie spread

Trek de volgende vijf kaarten voor een basiskruis:

 1. Je gevoelens over de relatie
 2. De gevoelens van je partner over de relatie
 3. Dominant kenmerk van de relatiedynamiek (plaats in het midden)
 4. Uitdagingen of conflicten die dit kenmerk beïnvloeden (plaats onder de derde kaart)
 5. Potentieel van de relatie (plaats boven de derde kaart)

In deze tarot liefdesspread geven de eerste en tweede kaart die je trekt je een idee van hoe goed jij en je partner momenteel op één lijn zitten. De derde kaart onthult een relatietoon, die mogelijk niet de relatie in het algemeen weerspiegelt als er iets unieks is dat je relatie op dit moment beïnvloedt.

Zoals bij de meeste kruisen met vijf kaarten zoals deze, geven de vierde en vijfde kaart inzicht in de betekenis van de relatiedynamiek. Wat kan spanning veroorzaken of kunnen veroorzaken? Welke impact kan deze relatie hebben op je leven?

Tarot liefde verspreidt zich voor het ondersteunen van relatiegroei

Na de ontdekkings- en huwelijksreisfasen van liefde komt er een tijd van diepere binding en toewijding. Gedurende deze tijd kan de tarot een zeer krachtig hulpmiddel zijn voor het begrijpen van relatiebehoeften en het opbouwen van vertrouwen met een partner.

Bekijk voor deze doelen de onderstaande ideeën.

Tarotkaart trekt om behoeften te ontdekken

Het gebruik van tarotkaarten als methode om gesprekken in je relatie te starten kan zeer effectief zijn. U kunt tijd vrijmaken om een of meer kaarten met een partner te trekken en die kaarten gebruiken als aanwijzingen voor discussie. De volgende vragen zijn geweldige plaatsen om te beginnen:

 • Wat wil ik van een relatie?
 • Wat heb ik op dit moment het meest nodig?
 • Wat doen we goed samen?
 • Wat werkt niet zo goed in de relatie?
 • Hoe kunnen we problemen in de relatie aanpakken?
 • Welke taal of energie moet ik gebruiken om mijn partner liefde te tonen OF een bepaalde zorg aan te pakken?
 • Hoe draag ik bij aan onopgeloste spanning of conflict in de relatie?
 • Op welke persoonlijke groei moet ik me richten om relatieproblemen aan te pakken?

Voor elk van deze vragen trekt elke partner één kaart. (Houd er rekening mee dat u niet al deze vragen in één keer hoeft te beantwoorden; u kunt ze in volgorde doornemen of gewoon de meest relevante kiezen.)

Vervolgens bespreek je allebei de overeenkomsten en verschillen tussen de kaarten. Overeenkomsten onthullen waar uw attitudes, waarden, percepties of meningen op één lijn liggen. Verschillen onthullen, nou ja, verschillen!

Verschillen betekenen niet altijd conflict. In plaats daarvan kunnen ze een geweldig startpunt zijn om elkaar beter te begrijpen, wat uiteindelijk kan leiden tot tevredenheid.

Stel je voor dat jij en je partner kaarten trekken voor wat je wilt van de relatie. Jij trekt aan de Six of Cups en je partner trekt aan de Kluizenaar. O, nee! Het lijkt misschien op het eerste gezicht dat je gemotiveerd bent door familie en dat je partner alleen wil zijn.

Deze trekjes kunnen echter ook een heel interessant gesprek op gang brengen over wat die verlangens echt betekenen. Misschien is de gezinsdynamiek die je wilt er een waar onafhankelijkheid en creativiteit hoog worden gewaardeerd.

En voor je partner betekent de Kluizenaar alleen dat persoonlijke ruimte voor creatieve projecten belangrijk is. Er is hier geen echte incompatibiliteit, alleen een kans om te leren hoe jij en je partner bij elkaar passen.

Check-in Tarot Liefdesverspreiding

check in tarot liefdesspread

Een andere manier om tarotkaarten te gebruiken is door periodiek bij je partner in te checken door een specifieke tarot liefdesspread te gebruiken die je kiest en waar je samen naar terugkeert.

Hoewel je alleen relatiecheck-ins kunt uitvoeren, helpt het trekken van de kaarten met je partner je om eventuele vragen die je voor elkaar hebt meteen te beantwoorden.

De volgende tien-kaarten tarot liefdesspread gebruikt drie rijen, een voor jou, een voor je partner en een voor de relatie.

Trek drie kaarten voor de eerste rij en leg ze in volgorde:

 1. Hoe je jezelf ziet
 2. Hoe je naar je partner kijkt
 3. Hoe je de relatie bekijkt

Trek nog een rij met drie kaarten voor je partner. Elk van de drie kaarten kan de dezelfde dingen, alleen voor de ander.

Trek ten slotte een rij met vier kaarten voor de relatie:

 1. Een relatie kracht
 2. Een relatiezwakte
 3. De richting van de relatie
 4. Advies voor het ondersteunen van de relatie

Rangschik deze drie rijen in elke vorm of ontwerp zolang u zich kunt herinneren wat elk betekent.

Tarot liefde verspreidt zich voor problemen in de liefde

We hebben niet altijd geluk in de liefde. Voor sommige mensen is liefde synoniem met liefdesverdriet. Het kan nuttig zijn om een paar tarottrucs te hebben om aan je behoeften te voldoen wanneer relaties moeilijk zijn of eindigen.

Relatie beslissingen Tarot Spread

relatiebeslissingen verspreiden zich

Je hebt een breekpunt bereikt en de tijd is gekomen om een beslissing te nemen: moet je blijven of moet je gaan? Een eenvoudige vier-kaarten tarot liefde spread kan je helpen de beste manier van handelen te begrijpen.

Trek eerst aan deze drie kaarten om een rij te maken:

 1. Huidige staat van de relatie (plaats in het midden)
 2. Redenen om te blijven
 3. Redenen om te vertrekken

Plaats vervolgens een laatste kaart boven de middelste kaart. Deze kaart geeft een advies voor de situatie of geeft een voorproefje van de uitkomst.

Liefdesverdriet Tarot Liefde Verspreid

liefdesverdriet tarot liefde verspreid

Wanneer het echt moeilijk is, heb je misschien een tarotspread nodig om het probleem te analyseren en, in sommige gevallen, je voor te bereiden op een einde.

Hiervoor raad ik een variatie aan op een spread van vijf kaarten met extra pulls voor meer informatie indien nodig:

 1. Uw verantwoordelijkheid
 2. De verantwoordelijkheid van je partner
 3. Actie die u kunt ondernemen
 4. Actie die je partner kan ondernemen
 5. Relatieresultaat (een einde, een verandering of een oplossing)

Plaats de vijfde kaart in het midden van de spread. Kaarten die u vertegenwoordigen, kunnen aan de ene kant in een kolom worden geplaatst en kaarten die uw partner vertegenwoordigen, kunnen aan de andere kant worden geplaatst.

Als je nog steeds nieuwsgierig bent naar de uitkomst van de relatie, kun je ervoor kiezen om verhelderende kaarten te trekken voor zaken als externe invloeden en je gevoelens over het voortzetten of beëindigen van de relatie.

Deze pulls zijn afhankelijk van de specifieke vragen die je hebt nadat je de vijf hierboven genoemde kaarten hebt getrokken.

Tarot liefde verspreidt zich voor zelfliefde

Om gemakkelijk van anderen te houden, moeten we van onszelf houden! Zelfliefde tarot spreads helpen ons om onze sterke punten en vreugden aan te boren. Ze brengen ook bewustzijn voor de tools die we al hebben om onszelf te geven wat we nodig hebben.

Zelfliefde Tarot spread beoefenen

Ik begin graag een zelfliefdelezing door een object in mijn leven te selecteren om te vertegenwoordigen wie ik ben en wat ik op dit moment wil manifesteren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een edelsteen, een schriftelijke bevestiging of een andere snuisterij.

Plaats het object in het midden van deze spread en schik de vier kaarten eromheen in een diamantvorm:

 1. Iets over jezelf waar je je op kunt richten om van te houden
 2. Een gebied van je leven om met meer vriendelijkheid te behandelen
 3. Een zelfbeperkende overtuiging om los te laten
 4. Energieën of acties om te cultiveren in je beoefening van zelfliefde

Voor de vierde kaart trek je deze spread in, stel je een intentie in of maak je een plan dat je helpt toegang te krijgen tot de energieën die door de kaart worden vertegenwoordigd. De keizerin kan je bijvoorbeeld vragen om je over te geven aan plezierige activiteiten, terwijl de kluizenaar een diepere studie van een interesse zou aanmoedigen.

Dagelijks Tarot Ritueel

Een eenvoudige manier om zelfliefde te beoefenen is om elke dag één kaart te trekken. Deze kaart grondt je in positieve energie of richt je aandacht op een specifiek deel van jezelf dat liefde nodig heeft.

Om na te denken over je praktijk, overweeg dan om een dagboek bij te houden van je kaarten. Welke reacties heb je op de verschillende kaarten? Welke patronen merk je op?

Laat de liefde binnen

Nu je een aantal van deze liefdestarerleggingen hebt beoefend, hoe voelt je ziel zich dan? Is het uit zijn schuilplaats gekomen? Zie je jezelf duidelijker? Word je gevoed?

Laat ons weten wat je tarot liefdesverspreidingslezingen zijn en hoe ze je hebben beïnvloed! Als je verschillende spreads wilt uitproberen, bekijk dan ook ons artikel over populaire spreads voor zowel beginners als gevorderde tarotlezers en relatie tarot spreads.