Aartsengelen Beginnersgids: Ontdek de kracht van je aartsengelen

Aartsengelen Beginnersgids: Ontdek de kracht van je aartsengelen

Als je ooit een moeilijke tijd of seizoen in je leven hebt meegemaakt, heb je waarschijnlijk zwaar vertrouwd op een persoonlijk ondersteuningssysteem. Maar wist je dat je ook een zwaar ondersteunend systeem hebt?

In een rijk buiten wat we fysiek kunnen zien, Aartsengelen, en andere geesten die toegewijd zijn aan het doen van het hoogste goed, dienen als tussenpersonen. Tussen ons en God in gaan, ons helpen met onze lasten en bescherming bieden – zelfs als we ons pijnlijk onbewust zijn.

wat zijn aartsengelen

Als spiritueel persoon heb ik meestal een verhaal dat ik vertel dat gerelateerd is aan waar ik over schrijf. Meestal zijn ze van mijzelf. Onze eigen verhalen vertellen we immers het beste.

Ik schaam me echter een beetje om toe te geven dat het concept van Aartsengelen er een is die ik niet volledig begreep totdat ik ver in mijn volwassenheid was. Maar de hoeveelheid hulp die ik heb ontvangen sinds ik me bewust werd van hun aanwezigheid is verbluffend.

In dit artikel zal ik uitleggen wie en wat Aartsengelen zijn, hoe ze je kunnen helpen en hoe je de Aartsengelen kunt aanroepen.

Wat zijn Aartsengelen?

In tegenstelling tot de mensheid zijn niet alle engelen gelijk geschapen. Zie je, er is een orde van engelen. Een hiërarchie, zo u wilt – en de Aartsengelen, ze zitten op het hoogste niveau. De term “Aartsengel” komt van een Grieks woord dat zich vertaalt naar ‘hoofdengel’ en hun belang en kracht aanduidt.

Hoewel elke Aartsengel een specifiek doel heeft, worden sommige van hun taken gedeeld. Aartsengelen zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor zielscontracten. Het zijn managers en opzieners van beschermengelen, elk toegewezen om ons te helpen met een ander aspect van de mensheid.

Van wijsheid tot vrede, empowerment tot vergeving, Aartsengelen zijn goed uitgerust als het gaat om het omgaan met de grote uitdagingen van het leven. Maar net als wij mensen hebben ze hun eigen missies te vervullen. Gelukkig zijn ze bereid om ons te helpen bij het voltooien van hun eigen opdrachten.

Wie zijn de Aartsengelen?

Omdat ze zo uniek zijn, is het veel gemakkelijker om individueel over Aartsengelen te praten dan om ze als een hele groep te beschrijven.

Net als broers en zussen in een gezin, hebben ze allemaal hun eigen sterke punten en vaardigheidsgebieden. Ieder, complimenterend met de perfectie van de ander.

Hoewel er geen manier is om precies te weten hoeveel Aartsengelen er bestaan, worden er traditioneel aangenomen dat het er 15 zijn. Laten we ze allemaal in detail bekijken.

Aartsengel Ariel

Aartsengel Ariel staat bekend als de ‘Leeuw van God’ en wordt genoemd in verschillende religieuze teksten en mythen. Ongetwijfeld klinkt de betekenis van haar naam erg fel. Zoals het hoort, want Ariël dient als de Aartsengel van de natuurlijke wereld.

aartsengelen ariel

De opziener van planten en dieren, Aartsengel Ariel is een genezer die troost biedt aan degenen die pijn doen en degenen straft die anderen pijn doen.

Aartsengel Ariël vertegenwoordigt alle vier de elementen: aarde, wind, water en vuur. De belichaming van magie en manifestatie, ze kan je helpen al je verlangens tot bloei te brengen.

Een manier om in contact te komen met Ariel is om natuurlijke etherische oliën te gebruiken. Palo Santo, Salie en Lavendel zijn drie van de krachtigste oliën om te gebruiken voor genezing in verband met Aartsengelen.

Aartsengel Azrael

Een van de dapperste Aartsengelen, de legende zegt dat Aartsengel Azraël de enige engel was die dapper genoeg was om Satan op aarde te confronteren en God te voorzien van alles wat hij nodig had om de mens te maken.

aartsengelen azael

De ‘Doodsengel’, Azraël, heeft een uniek doel – hij ondersteunt mensen die zijn overgegaan en overgaan naar de andere kant (aka het geestenrijk).

Hoewel dit misschien van weinig nut lijkt voor de levenden, kan Aartsengel Azraël behulpzaam zijn als het gaat om verdriet en dient als een trooster voor degenen onder ons die geliefden of vrienden hebben verloren. Er zijn gebeden die aan Aartsengel Azraël kunnen worden gereciteerd als een manier om vrede te vragen. Hier is een voorbeeld:

Aartsengel Azraël, o heerlijk trooster, ik vraag u nu naast mij te staan terwijl ik rouw om wat ik verloren heb. Ik vraag om emotionele genezing en troost als ik loslaat wat verloren is gegaan en opnieuw begin. Zegen degenen die ons hebben verlaten of ons binnenkort zullen verlaten. Verlicht alle pijn en angst terwijl je ze naar een betere plek leidt. Amen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Azraël geen dood brengt. Hij helpt alleen degenen die zo’n lot hebben meegemaakt.

Aartsengel Chamuel

Ook bekend als Kamae, is de ‘One Who Seeks God’ ook een van de vele aliassen. Samuel en Camiel zijn ook namen voor de Aartsengel van vredelievende relaties.

aartsengel chamuel

Hij is het, Aartsengel Chamuel, tot wie ik het meest bid. Ik heb ontdekt dat Aartsengel Chamuel kan helpen met zoveel verschillende problemen – een van de belangrijkste is de relatie met jezelf. Als je moeite hebt om intern of in je relaties met anderen vrede te vinden, probeer dan dit ritueel:

 • Verzamel een kaars, aansteker en een kleine deken (als je dat wilt.)
 • Ga ergens privé en rustig heen.
 • Breng jezelf in een ontspannen positie, zorg ervoor dat je ruggengraat recht is en stel je intentie in om hulp te zoeken bij de Aartsengelen.
 • Steek de kaars aan en sluit dan je ogen, diep ademhalend, in en uit.
 • Vraag Aartsengel Chamuel om je te helpen alle wrok die je tegen jezelf of anderen koestert los te laten. Stel je deze wrok voor als zakken zwaar zand, aan elkaar geregen met een lang koord.
 • Zie jezelf het koord doorknippen terwijl je Chamuel aanroept om je te helpen vergeven, loslaten en vrede accepteren. Terwijl je ademt, stel je voor dat je lasten minder zwaar worden naarmate deze gewichten één voor één worden opgeheven.
 • Rust in deze positie zo lang als nodig is.

Aartsengel Gabriël

De bekendste van allemaal, Aartsengel Gabriël, maakte zijn Bijbelse cameo toen hij contact opnam met Maria, de moeder van Jezus, om haar te laten weten dat ze in verwachting zou zijn.

aartsengel gabriël

2000 jaar later helpt hij ons, mensen, nog steeds als boodschapper van God voor bepaalde mensen. De Aartsengel van openbaring, het is Gabriël die helderheid en begrip brengt aan degenen die verward zijn en niet weten welke kant ze op moeten.

Ik verbind hem altijd met een nieuw begin, vooral met communicatie, dus als je een ‘nieuwe start’ nodig hebt, kan het aanbieden van een gebed aan Gabriël je enorm helpen.

Je kunt Gabriël ook vragen om je hart en ziel te zuiveren. Maar houd in gedachten dat het niet zo belangrijk is wat je zegt als de intentie erachter.

Aartsengel Haniel

Een unieke aantrekkingskracht op de maan is iets dat ik al heb sinds ik een klein meisje was. Hetzelfde geldt voor de planeet Venus. Misschien komt het omdat ik emotioneel en intuïtief ben.

aartsengel haniel

Als je hetzelfde voelt, dient Aartsengel Haniel waarschijnlijk als een van je gidsen. Vrouwelijk en vol vreugde, Haniel is de Aartsengel van zowel Venus als de maan. Net als Aartsengel Muriel helpt ze ons onze intuïtie en verbinding met zelf en bron te versterken.

Dit is logisch omdat de maancyclus verantwoordelijk is voor twee R’s – release en herschikking. Dus als je jezelf op een plek bevindt waar je jezelf weer moet ‘vinden’, is Aartsengel Haniel zeker degene om een beroep op te doen.

Dit kan door gebed of zelfs een maanritueel. Hier is mijn favoriete volle maan ritueel:

 • Vul een mason jar met kraanwater.
 • Als je een intentie instelt voor wat je graag gemanifesteerd zou willen zien (meer geld, sterkere relaties, enz.), Plaats het dan buiten onder de volle maan.
 • Haal het de volgende ochtend op en gebruik het zoals je wilt. Sommige mensen drinken het, anderen gebruiken het om hun gezicht te wassen.
 • Ik voeg het graag toe aan mijn parfum of baad ermee (drink het niet als je dit doet). Ik heb zelfs de hele pot in het bad gegoten!

Aartsengel Jeremiel

Het loslaten van pijn en wrok uit het verleden kan een hele klus zijn. Het nummer ‘Bluebird’ van Miranda Lambert heeft een regel die zegt: “Vergeven is best moeilijk, dus ik heb er een kunst van gemaakt om ze goed te vergeten.” Het is iets waar ik me in kan vinden, omdat ik vroeger een slechte gewoonte had om te proberen ‘vergeven en vergeten’ zonder echt te vergeven.

aartsengel jeremiel

Als de Aartsengel van vergeving en barmhartigheid kan Jeremiel je helpen met deze taak terwijl hij je helpt een positief perspectief te krijgen terwijl je pijn afwerpt die je tegenhoudt. Dit geldt zelfs voor de meest pijnlijke situaties.

Voor de meesten van ons maakt dit deel uit van het zelfactualisatieproces en is het super persoonlijk. Dus hoe je het aanpakt, is aan jou.

Een goede optie is om een dagboek te gebruiken. U kunt de pagina in tweeën splitsen. Aan de ene kant, maak een lijst van de wrok en pijn. Schrijf daaronder eventuele negatieve gevoelens die naar boven komen.

Ga even bij deze gevoelens zitten en vraag Aartsengel Jeremiel om je te helpen vergeven. Maak vervolgens aan de rechterkant een lijst van eventuele positieve afhaalmaaltijden uit de ervaring.

Dit kan moeilijk zijn voor moeilijke situaties zoals de dood of echtscheiding. Maar ik heb ontdekt dat zelfs de meest traumatische tijden een klein beetje zilveren randje bevatten.

Aartsengel Jophiel

De belichaming van schoonheid, Aartsengel Jophiel is krachtig in vele opzichten. Haar vermogen om pijnlijke herinneringen te genezenies en helpen zich te ontdoen van pijnlijke emoties maakt haar een aanwinst voor iedereen die op aarde rondloopt.

aartsengel jophiel

Dit lijkt misschien op wat Jeremiel doet, maar Aartsengel Jophiel heeft gaven die andere Aartsengelen niet hebben. Ze kan chaotische situaties kalmeren en ook rust in je huis brengen.

Als ik me overweldigd voel door mijn huis of moeite heb met het organiseren van mijn spullen, helpt Jophiel me. Ik draag geel om contact met haar te maken en steek ook gele kaarsen aan.

Dit lijkt misschien simpel, maar het maakt energetisch een wereld van verschil! Als ik mentaal helder ben, kan ik me concentreren op de dingen waar ik van hou en veel succesvoller op elk gebied.

Aartsengel Metatron

Als je een van mijn andere artikelen hebt gelezen, weet je dat ik enorm ben in het loslaten van beperkende overtuigingen en zelftwijfel. Het is iets waar ik dagelijks aan werk en godzijdank hebben we een krachtige Aartsengel die kan helpen met deze taak.

aartsengel metatron

Aartsengel Metatron wordt vaak afgebeeld als een transformator. Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar niet echt als je nadenkt over wat hij ons kan helpen doen. Door onze mindset te transformeren, kunnen we ons leven transformeren.

Aartsengel Metatron is de meester van de numerologie en meetkunde, dus hij communiceert vaak via engelennummers. Als je steeds weer een nummer ziet opduiken, bekijk dan mijn engelennummerartikel, zodat je kunt zien wat voor soort bericht Aartsengel Metatron misschien met je wil delen.

Aartsengel Michaël

Een van de zeven belangrijkste Aartsengelen, Michaël staat bekend als de grote beschermer en lichtwerker. Hij is de enige engel die in de Bijbel daadwerkelijk zo wordt genoemd. Druipend van goud en met zijn zwaard in de hand, is Aartsengel Michaël degene die reageert wanneer iemand kracht en moed nodig heeft.

aartsengel michaël

Hij is ook een groot genezer en kan alle dingen goed maken met lichaam, geest en ziel. Hij heeft mensen geholpen fysieke kwalen te overwinnen, evenals depressie en liefdesverdriet.

Als je door moeilijke tijden gaat en de hulp van Aartsengel Michaël nodig hebt, is er een snelle manier om het te krijgen. Sluit gewoon je ogen en stel je voor dat zijn gouden licht overal om je heen cirkelt.

Vraag Aartsengel Michaël om je zowel genezing als bescherming te bieden terwijl je gedurende je dag beweegt. Omarm dit geschenk van harte. Je zou ook op een spirituele reiniging kunnen gaan.

Mijn vriendin Maggie vertelde me ooit een geweldig verhaal over Aartsengel Micheal en zijn beschermende krachten. Toen Maggie haar eerste kind verwachtte, reed ze met een vriend en haar broer om de vriendin van de broer bij haar thuis af te zetten.

Nadat ze haar beau vaarwel had gekust, stapte de vriendin uit de stoel van de voorpassagier en walste naar de deur van haar appartement. Vanaf de achterbank keken Maggie en haar vriend geschokt toe wat ze vervolgens zagen : een man met een pistool die uit het appartement kwam.

Het blijkt dat de jongedame aan het daten was met meer dan één man en één met een gewelddadige inslag. Terwijl de kogels op het voertuig neerregenden, dook Maggie weg en bad tot Aartsengel Michaël voor bescherming.

De bestuurder snelde weg en bracht hen in veiligheid. Na onderzoek van de auto ontdekte de politie dat er meerdere kogels in de deur waren gekomen precies op de plek waar Maggie’s hoofd en buik stonden. Vol ontzag dat ze niet werd gedood, keken de onderzoekers goed om erachter te komen hoe ze zoveel geluk had gehad.

Toen ontdekten ze dat de kogels waren gestopt om de binnenste deurbetimmering te doorboren. Hoewel buitenstaanders het geluk noemden, wist Maggie dat een engelachtige kracht verantwoordelijk was voor het redden van de dag.

Aartsengel Muriel

Heb je een echt sterke intuïtie? Of lijken ze gewoon dingen te ‘weten’? Als dat zo is, is je band met Aartsengel Muriel sterk.

aartsengel muriel

Hoewel haar naam zich vertaalt naar het ‘Parfum van God’, is Aartsengel Muriel het best verbonden met paranormale vermogens en emoties. Ze bevordert het gebruik van de eigen intuïtie om perzik in te luiden en een harmonieus leven te creëren.

Hier zijn een paar dingen die ik heb gevonden waar Muriel mee kan helpen:

 • Paranormale vermogens ontwikkelen
 • Kalmerende angst en negatieve emoties
 • Iemand beschermen tegen negatieve energie

Omdat zij de beschermvrouwe is van empaten (ik ben er zelf een) probeer ik verbonden te blijven met Aartsengel Muriel. Dat doe ik op een aantal manieren. Een daarvan is door het gebruik van kristallen. Mijn favorieten: Obsidiaan, smokey quartz en hematiet. Amethist is ook een optie.

Aartsengel Raziel

Ik hou van een goed mysterie! Het is dus geen verrassing dat Aartsengel Raziel voor mij een van de meest intrigerende Aartsengelen is. Bekend als de ‘Hoeder van de geheimen van de Universe,’ Aartsengel Raziel helpt ons door heilige geheimen te onthullen wanneer dat het meest nodig is.

aartsengel raziel

Oude teksten beschouwen hem als een engel van goddelijke wijsheid, omdat gezegd wordt dat hij alles hoort wat God zegt. Als je hulp nodig hebt om iets te onthouden of een belangrijke beslissing te nemen, is Raziel de Aartsengel om een beroep op te doen.

Hetzelfde geldt voor mensen die proberen pijnlijke herinneringen en trauma’s uit het verleden te overwinnen. Dit geldt voor zowel huidige als vorige levens. Weet je niet waar je moet beginnen? Een meditatie uit een vorig leven of tarotlezing kan nuttig zijn.

Aartsengel Rafaël

Duizenden verhalen over de hele wereld vertellen verhalen over genezing door de aartsengel Rafaël. Hij is de engel om een beroep op te doen voor alles wat ‘gezondheid’ is en het centrum van veel folklore, waaronder een Bijbels verslag waarin hij door God werd gezonden om een man van blindheid te genezen.

aartsengel rafaël

Omdat hij door God gezegend is met het vermogen om direct te genezen, bidden veel mensen tot Aartsengel Rafaël om de gebieden aan te raken die ze moeten genezen. Weet je niet zeker of je gebeden tot Aartsengel Rafaël werken? Let op deze tekenen:

 • Schitteringen van groen licht zien
 • Tintelende trillingen voelen
 • Engelennummers zien
 • Gefluister horen

Aartsengel Sandalphon

In tegenstelling tot de meeste andere Aartsengelen, geloven velen dat Aartsengel Sandalphon ooit een mens was. Hij staat bekend als de ‘lange’ vanwege zijn gestalte, maar is nog bekender om zijn vermogen om emotionele genezing te brengen door middel van muziek.

aartsengel sandalphon

Aartsengel Sandalphon heeft twee andere even belangrijke rollen – hij draagt boodschappen naar God en hij beschermt ook ongeboren kinderen.

Volgens joodse geschriften is hij het die beslist of een kind al dan niet een jongen of meisje zal zijn op het moment van conceptie. Hij heeft ook de plicht om de zielen van alle kinderen die niet geboren kunnen worden, terug te keren naar de hemel.

Vrouwen die zwanger zijn, bidden vaak tot Aartsengel Sandalphon voor bescherming voor zichzelf en hun ongeboren baby’s. Muziek toevoegen aan het gebed of liedjes zingen is een andere manier om contact te maken met Aartsengel Sandalphon.

Aartsengel Uriël

Zowel vrouwelijk als mannelijk, Aartsengel Uriël kan, net als alle andere Aartsengelen, de vorm aannemen die je op dit moment het meest nodig hebt. Deze gids van wijsheid stapt naar voren met witte en gouden energie en helpt iemand spirituele informatie te ontvangen en slimme beslissingen te nemen.

aartsengel uriël

Ik vind het heerlijk om Aartsengel Uriël om hulp te vragen tijdens meditatie, omdat ik heb ontdekt dat het me helpt om gedachten te leren kennen en mindfulness te vergroten.

Creatieve inspiratie kan ook van Aartsengel Uriël komen. Dus als je je ongemotiveerd of ongeïnspireerd voelt, kan Uriel je helpen om uit een funk te komen. Angst opzij zetten en spontaan zijn is een goede eerste stap.

Aartsengel Zadkiel

Overgave is voor mij altijd het moeilijkst geweest. Ik ben altijd in voor een uitdaging en in het verleden droeg ik een “weigeren te vouwen” houding als een ereteken.

aartsengel zadkiel

Maar naarmate ik spiritueel ben gegroeid, ben ik gaan leren dat Kenny Rogers gelijk had – je moet weten wanneer je ze moet vasthouden en ook wanneer je ze moet folden. Dat wil niet zeggen dat loslaten nu makkelijk voor me is. Maar ik kan zeggen dat het veel gemakkelijker is met de hulp van Aartsengel Zadkiel, de engel van de overgave.

Hij is ook de engel van barmhartigheid, dus zelfs als we worstelen en fouten maken, is Aartsengel Zadkiel er altijd voor steun. Enkele van de dingen die ik doe als ik me met hem verbind / overgave omarm, is:

 • Het herhalen van een positieve mantra die me eraan herinnert dat controle niet het einddoel is (“Ik laat los wat ik niet kan beïnvloeden en concentreer me op wat ik wel kan.”
 • Beoefen mindfulness en mediteer dagelijks
 • Laat negatieve emoties verschijnen en verdwijnen zonder ze eruit te dwingen
 • Oefen om zachtaardig te zijn voor mezelf en anderen

Wie zijn mijn Aartsengelen? Vind uw 3 Aartsengelen

Op de dag dat je geboren werd, hebben je aartsengelen je gekozen en hebben ze je hele leven over je gewaakt. Jullie persoonlijke aartsengelen communiceren met jullie door middel van tekenen en synchroniciteiten die ons leiden op gebieden zoals rijkdom, gezondheid, liefde en op ons spirituele pad.

Om te ontdekken wie je aartsengelen zijn, zal je je helpen contact met hen te maken en duidelijkere boodschappen van hen te ontvangen. Maar om contact te maken met je beschermengel, kom je er eerst achter wie je aartsengelen zijn.

Gelukkig heeft mijn partner My Guardian Angels heeft een eenvoudige online tool gemaakt om je aartsengelen nu te vinden en ontvang een bericht van!

Wat je moet doen om ze te vinden is om clik de onderstaande afbeelding, laat je geboortedatum achter en kijk wat ze je te zeggen hebben…

vind je aartsengelen gereedschap

De namen van je beschermengelen zullen aan je verschijnen en je helpen met het gebied van je leven dat het meest relevant is voor je situatie op dit moment.

Roep de Aartsengelen aan

Het aanroepen van de Aartsengelen is een stuk eenvoudiger dan het klinkt. Je vraagt ze gewoon om hulp. Ik probeerde een aantal unieke ideeën in elke sectie te weven.

aartsengelen berichten

Oliën, gebeden, rituelen en dergelijke doen allemaal wonderen, maar de waarheid is dat het sluiten van je ogen en het oproepen van de engelen om hulp net zo goed werkt. Hier zijn een paar andere dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat u de hulp krijgt die u zoekt:

 • Laat alle wolken van duisternis los en stel je voor dat je vol bent van en omringd door licht.
 • Richt je gebed of smeek om hulp aan zowel God als de Aartsengel van wie je hulp vraagt.
 • Zeg het hardop, zeg het in je hoofd of schrijf het op – waar je je het meest comfortabel bij voelt, is prima.
 • Bevestig dat je hulp zult ontvangen door het verzoek te beëindigen door iets te zeggen als “Ik dank je voor je begeleiding en hulp.”

Maar bovenal is de sleutel tot het inroepen van hulp van Aartsengelen het geloven. Zonder geloof en geloof zijn onze gebeden dood in het water. Je moet weten dat Aartsengelen bestaan om onvoorwaardelijke liefde en steun te bieden – en jij, ja, JIJ, verdient dat.

Ben je klaar om de Aartsengelen de hand te reiken?

Ben je meer op de hoogte van Aartsengelen en hun doeleinden? Ben je klaar om een sprong in het diepe te wagen en de Aartsengelen om hulp te vragen voor jezelf of iemand van wie je houdt? Ik hoor er graag meer over en help je graag met je reis, indien mogelijk.