Aartsengel Metatron – 7 eenvoudige manieren om hem te herkennen en ermee te werken

Aartsengel Metatron – 7 eenvoudige manieren om hem te herkennen en ermee te werken

We hebben allemaal momenten in ons leven waarop we ons doel om hier te zijn in twijfel trekken. Is er een speciale taak die we op aarde moeten voltooien voordat we naar de Hemel mogen ascenderen? Welke rol spelen we in het universum?

Hoe kunnen wij, als eenvoudige mensen, weten wat er van ons gevraagd wordt? Hoe kunnen we spiritueler worden en onze verbinding met het engelenrijk versterken?

De Aartsengel Metatron heeft het speciale vermogen om contact te maken met mensen die zijn leiding en bescherming zoeken.

Wie is Aartsengel Metatron?

Aartsengel Metatron is de Aartsengel van Empowerment. Er wordt aangenomen dat hij vanuit een menselijke incarnatie op aarde in het engelenrijk is opgestaan, samen met zijn spirituele broer, Aartsengel Sandalphon.

krachtigste aartsengel metatron

Aartsengel Metatron wordt vereerd als een van de machtigste Aartsengelen omdat hij het vermogen vertegenwoordigt dat we hebben om toegang te krijgen tot onze spirituele kracht en ascensie naar de Hemel te bereiken.

Aartsengel Metatron zit naast God in de hemel en geeft leiding aan de cherubijnen en serafijnen. Om deze reden staat hij ook bekend als de “Engel van Goddelijke Aanwezigheid” en de “Kanselier van de Hemel”.

De menselijke incarnatie van Metatron wordt verondersteld Henoch te zijn geweest, de Bijbelse schriftgeleerde en profeet. Bekend als een van de enige twee engelen die voor het eerst een mens was, toen hij opsteeg naar het engelenrijk, kreeg Metatron een van de belangrijkste taken in de Hemel – om de keuzes die op aarde en in de Hemel werden gemaakt vast te leggen in een universeel archief dat bekend staat als het Akasha Kronieken, of het Boek des Levens.

Daarom zul je aartsengel Metatron soms horen spreken als zijnde de “Hemelse schriftgeleerde”, of de “Hemelse wetgeleerde”.

patroon engel van kinderen aartsengel metatron 1

Aartsengel Metatron treedt op als de beschermengel van kinderen omdat hij werd geïdentificeerd als de engel die het Hebreeuwse volk door het ruige land leidde op hun 40-jarige reis om het Beloofde Land in de Zohar te bereiken.

Zijn speciale missie is om de kinderen van de aarde te helpen bij het opgroeien tot volwassenen. Aartsengel Metatron waakt over alle kinderen op aarde en in de hemel.

Ons is allemaal verteld dat kennis macht is. Door samen te werken met Aartsengel Metatron om toegang te krijgen tot je verslagen in het Boek des Levens, zul je leren waar je vandaan komt, waar je nu bent en waar je naartoe gaat. Wat een bekrachtigend gevoel!

Hoe herken je Aartsengel Metatron?

Aartsengel Metatron is een van de sterkste hemelse wezens die er bestaan. Hoewel hij niet zo bekend is als andere Aartsengelen zoals Gabriël, Michaël of Rafaël, is Aartsengel Metatron de leider van alle aartsengelen, engelen en alle andere goddelijke entiteiten.

Omdat het zo krachtig is, zijn er duidelijke tekenen van de aanwezigheid van Metatron als je weet waar je op moet letten.

aartsengel metatron herkennen
 • Heldere lichtflitsen of wervelingen van een kleurrijke aura worden vaak gezien. Dit komt omdat zijn aura een combinatie is van violette spirituele energie en aardse rode energie. Hij kan ook stralen van wit, groen of dieproze kleuren vertonen.
 • Een intense en onderscheidende geur kan een teken zijn dat Aartsengel Metatron zich met je probeert te verbinden. De geuren worden meestal beschreven als pittig (zoals peper of pepers), zoet bloemig of een sterke kruidengeur.
 • Een verheffing in gedachten, zoals de drang om negatieve gedachten te vervangen door positieve, is ook een teken dat Aartsengel Metatron nabij is.
 • Tintelingen in het kruinchakra worden vaak ervaren tijdens de opening. Je kunt in dit opzicht steun krijgen van Metatron, omdat hij je helpt om je kruinchakra, stellaire poort en zielsster te activeren.
geactiveerd kruinchakra
 • Herhaalde geometrische patronen die je begint op te merken, kunnen een teken zijn dat Metatron eigenlijk met je probeert samen te werken.
 • Aartsengel Metatron is sterk verbonden met het getal 11. Wanneer je 11:11 ziet, is dit een duidelijk teken dat je wordt ondersteund door Metatron. U kunt dit nummer op verschillende plaatsen zien, waaronder platen op auto’s, bussen, digitale klokken of kleding zoals sportshirts.
 • Nadat je Metatron om zijn hulp hebt gevraagd op elk gebied in je leven, moet je er gewoon op vertrouwen dat de weg vooruit je zal worden getoond. Intuïtieve nudges, synchroniciteiten en plotselinge impulsen kunnen een teken zijn dat je wordt geleid.

Hoe ziet de Aartsengel Metatron eruit?

Wanneer je mediteert, verschijnt Aartsengel Metatron als een machtig hemels wezen dat is omgeven door een helder licht. Hij heeft meerdere sets prachtige gouden vleugels en hij is gekleed in een felblauw gewaad met vervaagde magenta-lagen erop. Sommigen hebben dit beschreven als de Aartsengel die gekleed is in donkergroen en felroze.

hoe ziet aartsengel metatron eruit

Het gezicht van Metatron is een lust voor het oog. Hij lijkt vol leven, gelukkig en eeuwig jeugdig. Hij zou gemakkelijk kunnen worden vergeleken met een oudere broer – een naar wie je zou kijken voor begeleiding. Zijn uiteindelijke doel is om je te helpen bij het omzetten van al je negatieve gedachten in positieve gedachten.

Aartsengel Metatron wordt gezien met iets in zijn hand als hij verschijnt. Dit is ofwel een grote boekrol die alle geheimen van het universum en de goddelijkheid bevat, of je zult hem het Boek van Wijsheid zien vasthouden.

Er zijn enkele afbeeldingen waar je Aartsengel Metatron ziet staan met het Boek der Wijsheid aan zijn voeten. Wanneer hij op deze manier verschijnt, wordt aangenomen dat hij een opperste niveau van begrip heeft bereikt.

aartsengel metatron met boek van wijsheid

Je kunt ook Aartsengel Metatron zien die een kubus in zijn handen houdt. Van deze grote kubus wordt gezegd dat het een symbool is van de liefde die Hij voor ons heeft en biedt ondersteuning voor onze evolutie en spirituele bescherming. De kubus draait snel in de handen van Metatron – bijna met een ongeziene snelheid.

Hoe kan Aartsengel Metatron je helpen?

Zoals alle engelen kan Aartsengel Metatron je alleen helpen als je om zijn hulp vraagt. Wanneer er dramatische veranderingen in je energetische leven moeten worden aangebracht, is de Aartsengel waarop je kunt rekenen Metatron.

Terwijl je verder gaat op het spirituele pad dat voor jou is gekozen, helpt de Aartsengel je door je trillingsenergie te verhogen, zodat je de uitdagingen kunt aangaan die je onderweg zeker zult tegenkomen.

Aartsengel Metatron helpt je om balans te bereiken in bepaalde aspecten van ons leven. Hij kan je ook helpen door je in de juiste richting te begeleiden wanneer je op een kruispunt bent gekomen op elk gebied van je leven waar een beslissing moet worden genomen.

Metatron kan ook namens ons bemiddelen met behulp van de onbeperkte kracht van de Metatron Cube.

aartsengel metatron die je naar de juiste richting leidt

Een van de grootste krachten van Aartsengel Metatron is weten hoe je een persoon kunt beïnvloeden om zijn negatieve gedachten in positieve gedachten te veranderen.

Metatron is hier zo goed in omdat hij ooit mens was. Hij heeft de menselijke ervaring om uit te putten en is zich er zeer van bewust dat negatieve gedachten leiden tot meer, en ook tot slechte beslissingen.

Aartsengel Metatron helpt zowel de doden als de levenden. Hij is de allerhoogste engel van vergeving en dood.

Hij is ook belast met het verwelkomen van degenen die te vroeg zijn gestorven na de geboorte en verwelkomt ook dode kinderzielen voordat ze kunnen incarneren. Vervolgens leert hij hen over hun volgende leven.

Hoe maak je verbinding met Aartsengel Metatron?

Nu je weet hoe Aartsengel Metatron je kan helpen, moet je leren hoe je je met hem kunt verbinden. Om contact op te nemen met Metatron en te luisteren naar wat hij te zeggen heeft, moet je je geest tot rust brengen en je energie verhogen.

hoe te connnect met aartsengel metatron

Iedereen die op zoek is naar spirituele wijsheid en esoterische kennis hoeft alleen maar een beroep te doen op Aartsengel Metatron op elk moment, waar je ook bent. De snelste manier om dit te doen is door middel van meditatie, met of zonder het gebruik van een Metatron Cube.

Wanneer u contact moet opnemen met Metatron, is dit uiterst eenvoudig. Mentaal of mondeling, het enige wat je hoeft te doen is hem laten weten waarom je zijn hulp nodig hebt.

Sta je ziel toe om zichzelf uit te drukken en communicatie te bereiken met Aartsengel Metatron. Omdat Metatron zo in harmonie is met de mensheid en al alles weet over ons leven, is de kans groot dat hij al weet wat voor hulp je nodig hebt.

Wat is een Metatron Cube?

De Metatron Cube is een krachtige heilige geometrische vorm. Het bestaat uit twee hexagrammen gemaakt door een set van 13 bollen. Het symboliseert alles wat bestaat in het bekende universum, hoe onbeduidend of hoe groot ook, en het vertegenwoordigt ook de energie in het universum die alle dingen met elkaar verbindt.

Metatron kubus

Daarom wordt aangenomen dat de Kubus een sterke geleider van energie is, in staat om positieve krachten aan te trekken en negatieve energieën te verdrijven. De Metatron Cube heeft ook een extreem hoge trillingssnelheid.

Daarom wordt het door velen vermeld als de krachtigste protection die we kunnen hebben tegen elk negatief wezen of energie. Er wordt ook gezegd dat de Kubus van de Metatron door Aartsengel Metatron zelf aan mensen werd overgedragen tijdens het channelen of onderwijzen.

Wat is heilige geometrie?

Heilige geometrie is de studie van wiskundige formules en vormen die in de natuur voorkomen. Het doel is om te begrijpen wat ze kunnen onthullen over het universum.

heilige geometrie universum

Dit geloof komt voort uit de opvatting dat dezelfde geometrische getallen en vormen herhaaldelijk, maar schijnbaar willekeurig, in de natuur verschijnen.

Hoewel heilige geometrie veel belangrijke elementen heeft, staan de belangrijkste bekend als Platonische lichamen. Vernoemd naar de Griekse filosoof Plato, zijn de vijf Platonische lichamen veelhoeken die met dezelfde vorm kunnen worden gemaakt als al hun gezichten.

Elk van de Platonische lichamen wordt geassocieerd met een van de elementen waarvan de oude Grieken dachten dat ze het universum vormden:

 • Kubus: 6 vierkante gezichten gekoppeld aan water
 • Dodecaëder: 12 pentagram gezichten gekoppeld aan Vuur
 • Icosaëder: 20 driehoekige gezichten gekoppeld aan Spirit
 • Tetraëder: 4 driehoekige vlakken gekoppeld aan de aarde
 • Octaëder: 8 driehoekige vlakken gekoppeld aan Air
heilige geometrie platonische lichamen

Dit is belangrijk om te weten omdat de Platonische lichamen de basiscomponenten zijn waaruit de Metatron Cube bestaat. Om te communiceren met Aartsengel Metatron kun je naast mondelinge communicatie en denken ook zelf de Metatron Cube maken.

Hoe teken je een Metatron Cube

Begin met het tekenen van het symbool door te beginnen met een centrale bol. Omring deze centrale bol met 6 andere bollen van dezelfde grootte. Je zult merken dat het lijkt op de vorm van een bloem.

Elk van deze 6 bollen zal een andere bol van dezelfde diameter hebben die zich ervan uitstrekt. Je hebt nu 13 bollen. Ze zullen allemaal dezelfde vorm en dezelfde diameter hebben.

Dit ontwerp staat bekend als de Flower of Life en deze 13 sferen zijn de poorten van kennis en wijsheid waar men doorheen moet om verlichting te bereiken.

hoe metatron kubus te tekenen

Met behulp van een liniaal om je lijnen recht te houden, teken je een lijn die zich uitstrekt van het midden van de ene bol naar het midden van een andere.

Ditzelfde proces moet worden toegepast rond het hele ontwerp. Je hebt Metatron’s Cube zodra alle bolcentra met elkaar verbonden zijn.

Toepassingen voor de Metatron Cube

Meestal zul je merken dat de Metatron Cube wordt gebruikt als hulpmiddel bij meditatie. Dit komt omdat het volgen van de lijnen van energie door het hele patroon wordt gezegd dat het ontspannend is en dat het ook helpt om de geest leeg te maken.

In deze rustige en kalme staat ben je in staat om een groter zelfbewustzijn te krijgen door nog dieper in jezelf te gaan.

Het symbool van de Metatron Cube kan gebruikt worden om onszelf te omringen zodat we makkelijker om de bescherming van de Aartsengel Metatron kunnen vragen. De beelden kunnen rond je huis worden geplaatst, je kunt vragen om het in je aura te integreren en je kunt het om je heen visualiseren. Dit maakt het nog gemakkelijker voor u om metatron in te schakelen wanneer u zijn hulp nodig hebt.

meditatief gebruik van metatron cube

Binnen het domein van de heilige geometrie wordt aangenomen dat de Kubus zowel energie kanaliseert als afweert.

Velen geloven dat als je je concentreert op het symbool en je voorstelt dat het met de klok mee draait, het je in staat zal stellen om positieve energie uit het universum in jezelf te trekken en tegelijkertijd negatieve energieën te verspreiden.

Begin te werken met Aartsengel Metatron

Nu je de kans hebt gehad om alles te ontdekken waartoe Aartsengel Metatron in staat is, is het tijd om met hem te gaan werken en je leven ten goede te veranderen. Misschien heeft hij je behoefte al gevoeld en geprobeerd contact met je te maken.

Denk terug aan de vraag of je misschien al enkele tekenen van zijn aanwezigheid hebt gezien. Zo niet, weet dan dat hij gewoon op je telefoontje wacht.