9 prachtige Tibetaanse klankschalen met hun geluidsvoordelen

Meditatie kwam niet altijd gemakkelijk voor mij. Nu ik het al vele jaren beoefen, ben ik veel beter in het weerstaan van gedachten en het bewegen in een trancetoestand. Maar in het begin was mijn geest vergelijkbaar met een Nascar-circuit, met gedachten die overal rondzoomden. Dankzij een vriend en een beetje geluk maakte ik kennis met de oude praktijk van het gebruik Tibetaanse klankschalen.

klankschalen voordelen

Meteen zag ik de voordelen van het gebruik van deze helende bassins – niet alleen met focus, maar met vele andere delen van mijn spirituele oefening. Het hielp mijn emoties onder controle te houden, mijn chakra’s te versterken en zelfs mijn fysieke gezondheid te verbeteren.

Om deze reden heb ik besloten om mijn persoonlijke ervaring en enkele van de beste bowls die er zijn te delen. Dus, maak je portemonnee klaar. Hopelijk speel je snel je eigen bowls.

*Sommige van de onderstaande links zijn affiliate links, wat betekent dat als je ervoor kiest om een aankoop te doen, ik een commissie verdien. Deze commissie brengt u niet extra kosten met zich mee. Klik hier voor meer informatie.*

Wat zijn Klankschalen?

Er zijn letterlijk duizenden websites gewijd aan de achtergrond van de Tibetaanse klankschaal. Het bestaan ervan gaat terug tot minstens 560 voor Christus, de tijd dat Boeddha Shakyamuni over de aarde liep.

klinkende kommen

In 8 na Christus werd de praktijk van het gebruik van de kommen van India naar Tibet gebracht. Deze instrumenten gebruikten geluid om de geest, het lichaam en de ziel te zuiveren.  Zoals ze zeggen, de rest is geschiedenis.

Maar wat zijn klankschalen precies en wat doen ze?

In zijn eenvoudigste vorm is een klankschaal een metalen bassin. Het is ook een instrument (omgekeerde bel) dat, wanneer getikt met een met leer bedekte hamer, twee dingen kan doen.

klankschaal met hamer

Het creëert geluiden die de normale trillingsfrequenties van ons lichaam en geest herstellen. In onze kern zijn onze lichamen slechts cellen – elk trilt op een natuurlijke frequentie in onze persoonlijke energievelden. Ons welzijn hangt af van hoe ‘goed’ deze cellen trillen. Wanneer onevenwichtigheden optreden, zijn we op ons gemak.

Van klankschalen wordt gezegd dat ze deze uit de harmonie geraakte delen terugbrengen naar de basislijn. Ik zie klankschalen als ‘fine-tuning’ apparaten die ons lichaam weer op het juiste station kunnen krijgen. Wanneer alles in een natuurlijke staat is, is alles goed.

We zullen later in het artikel meer over de voordelen bespreken, maar voor nu, hier een paar ‘must-know’ feiten:

  • Klankschalen zijn eigenlijk klokken die geluiden creëren door middel van trillingen;
  • Ze zijn ook bekend als Himalaya kommen of klankschalen;
  • Mensen gebruiken ze tijdens meditatie, voor stressverlichting en om het lichaam te genezen;
  • Studies hebben aangetoond dat ze de pijnintensiteit en bloeddruk verminderen;
  • Het gebruik van klankschalen als onderdeel van uw dagelijkse / wekelijkse routine bevordert het algehele welzijn.

De beste klankschalen

Voor de meeste mensen is de prijs een factor bij het kopen van iets, inclusief klankschalen. Om deze reden heb ik mijn favorieten opgesplitst in vier categorieën: die vermeld voor 40 USD en minder, kommen met een prijs van 80 dollar en minder, kommen met een prijskaartje van meer dan 80 dollar en klankschaalsets.

geluidsherkende kom

Natuurlijk is de prijs niet het enige waar u naar wilt kijken bij het kiezen van de juiste klankschaal voor u. Je zou niet iets willen kopen dat zo goedkoop is gemaakt dat het geen voordeel heeft. Om je te helpen die verspilling te voorkomen, heb ik de tijd genomen om ‘het beste van het beste’ te bespreken. Op deze manier is er geen giswerk voor u.

Klankschalen onder USD 40

Ben je zuinig als het gaat om uitgaven? Geen zorgen, deze twee opties geven je gemoedsrust en verbeterde meditatie – met een beperkt budget.

Beste klankschaal voor beginners

klankschaal

BEKIJK PRIJS

Handgemaakt en van hoge kwaliteit, ik weet niet zeker of er een betere deal op internet is als het gaat om prijs. Met een gewicht van minder dan 25 USD is deze klankschaal het perfecte startstuk. Omdat het aan de voet van het Himalaya-gebergte door ambachtslieden is gemaakt, is er een mystiek gevoel bij deze.

Een van de recensenten verklaarde dat het “een sterke vibratie en warme toon produceert om je leven te helpen centreren en verrijken.” Ik ontdekte dat dit waar was, en toen ik het tijdens meditatie gebruikte, bracht het me snel naar de theta-staat.

Blauwe Tibetaanse Klankschaal

Tibetaanse klankschaal

BEKIJK PRIJS

Nog goedkoper dan de genoemde kom hierboven is de schoonheid een koopje voor 20 dollar. Het wordt geleverd met drie stukken en het blauwe ontwerp zorgt ervoor dat het er net zo duur uitziet als sommige van de duurdere kommen.

De maker, Silent Mind, heeft veel verschillende soorten kommen, maar deze is om een aantal redenen een van mijn favorieten. Prijs natuurlijk, en dan het feit dat het wordt geleverd met een met de hand genaaid kussen en stevige mortel. Het geluid van deze is ook echt fenomenaal.

Klankschalen tussen USD 40-80

Als u iets meer geld in uw instrument wilt investeren, heb ik hieronder enkele suggesties voor het middensegment vermeld. Natuurlijk gaat het niet alleen om de dollar, dus ik heb ook een aantal van mijn gedachten verzameld.

Bronzen Mantra Design Bowl

klankbak

BEKIJK PRIJS

Ik noem deze de bronzen schoonheid omdat het voor mij de mooiste vormgegeven kom op de markt is. Het gouden ontwerp over de bronzen afwerking maakt deze 4-inch schaal er een voor de boeken.

Het wordt geleverd met een potloodgreepfunctie die het gemakkelijker maakt om te bespelen dan sommige andere instrumenten en brengt ook zowel hoge als lage tonen naar voren. Als je een kom voor yoga wilt, raad ik deze in het bijzonder aan, omdat de beoordelingen van yogabeoefenaars vijf sterren waren.

Kwartskristal Klankschaal

kristallen klankschaal

BEKIJK PRIJS

Met een suède spits en een unieke uitstraling is deze Quartz kristallen schaal absoluut een kwalitatief hoogstaand stuk. Niet alleen bevordert het geluid van deze Himalaya-klankschaal ontspanning en diepere meditatie, maar het helpt ook bij intuïtieve berichten die vanuit je hogere zelf worden verzonden.

De kom pikt geluid snel op en houdt de toon heel lang vast. De betoverende tonen bevorderen ook de genezing, dus als je op zoek bent naar een kom voor dit doel, zoek dan niet verder.

Klankschalen boven USD 80

Net zoals sommige mensen diamanten verkiezen boven zirkonia, overweeg je misschien om een geluidsschaal te kopen met een steviger prijskaartje dan degene die ik tot nu toe heb beoordeeld.

Hoewel ik meestal van een koopje houd, als het gaat om iets dat zo krachtig en voordelig is, is het kopen van een solide instrument versus een wegwerpinstrument geen slecht idee.

Pure Bronzen Meditatie Sound Bowl

klinkende kom

BEKIJK PRIJS

Dit is authentieke Tibetaanse handgemaakte Signing Bowl die is gemaakt van zeven metalen bronslegering (ook bekend als Bell metal) en daarom is een beetje duurder omdat het een snit boven de rest is. Met 10 inch is het ook een beetje groter en wordt gezegd dat het een sfeer creëert voor emotionele kalmering en genezing.

Een ding dat ik leuk vind aan deze kom is dat het geluid minstens een minuut resoneert. Dit is een stuk langer dan sommige van de goedkopere kommen en kan op de lange termijn een verschil voor u maken. De schaal is extreem responsief en speelt even mooi, gegonged of omrand.

Dit geldt vooral als je het gebruikt voor meditatiedoeleinden. Ook biedt de verkoper een levenslange geld-terug-garantie. Dus als je niet gelukkig bent, is er geen risico verbonden aan het zingen met deze kom.

Handgehamerde Tibetaanse Klankschaal

Tibetaanse kom meditatie

BEKIJK PRIJS

Beschouwd als “de meester” van alle klankschalen, is dit 10-inch stuk een combinatie van zeven metalen: koper, zilver, ijzer, tin, lood, goud en zink. De unieke toon onderscheidt het echt van de rest en maakt het de prijs waard. Dit komt door de dikkere muren, die ervoor zorgen dat het geluid langer resoneert.

Het wordt aanbevolen voor zowel meditatie- als klankbaddoeleinden, maar ik denk ook dat het het perfecte cadeau is voor iedereen die van spiritualiteit, yoga of zelfs mindfulness houdt.

Oranje Kristallen Klankschaal

klankschaal healing

BEKIJK PRIJS

De tweede van vier kristallen stukken die ik aanbeveel, deze is mijn favoriet vanwege één ding: het is kleur. Ik weet dat dat niet de reden is dat je een klankschaal koopt, maar waarom kan het niet ook harmoniserend en mooi zijn? Het rood is echt om voor te sterven en dat geldt ook voor het geval dat het met zich meebrengt.

Omdat het is afgestemd op een perfecte toonhoogte, is het zeker dat je cellen op één lijn komen. Een recensent sprak over hoe uit balans haar sacrale chakra was en hoe deze kristallen klankschaal precies was wat nodig was om perfect uitgelijnd te zijn. Net als zij waren bijna alle recensenten voor dit kristallen stuk blij met hun aankopen.

Beste Klankschaal Sets

Soms is één gewoon niet genoeg. Als je verschillende kommen wilt, kan het kopen ervan afzonderlijk prijzig worden. In plaats daarvan zou je gewoon een van deze twee sets kunnen kopen. Beide zijn uitzonderlijk.

Set van 3 Kristallen Klankschalen

chakra klankschalen

BEKIJK PRIJS

Hoewel ik de voorkeur geef aan metaal boven de kristallen kommen, is er iets spectaculairs aan deze set. Ten eerste is elke kom afgestemd op een andere frequentie. Wat betekent dit? Je zult in staat zijn om al je cellen en chakra’s te verfijnen door elk van de instrumenten te gebruiken.

Ook merk ik dat ik soms van een dieper geluid houd. Als je meer dan één kom bezit, kun je naar je stemming spelen. Als al het andere faalt, kun je er een aan een vriend cadeau doen, zoals sommige recensenten hebben gedaan.

Kwartskristal Klankschalen Set

klankschaal voordelen

BEKIJK PRIJS

Ik heb mensen die me de hele tijd deze vraag stellen: als je slechts één klankschaal / set zou moeten aanbevelen, welke zou je dan kiezen. Ik stuur altijd deze link, en nadat ze over de stickerschok heen zijn, kopen ze meestal.

Waarom? Omdat deze zeven kommen elk perfect zijn uitgelijnd met elk van je chakra’s. Hoewel mijn bovenste chakra’s meestal ‘rechts’ blijven, lijk ik een probleem te hebben om mijn onderste (wortel, sacraal) in toom te houden.

Hoewel er een paar verschillende manieren zijn om je energie opnieuw uit te lijnen, is een snel geluidsbad een van de gemakkelijkste. Binnen enkele minuten na het gebruik van de bel voel ik me gloednieuw.

Welke materialen worden gebruikt in de Klankschalen?

Traditioneel worden Tibetaanse klankschalen gemaakt van een legering (een mengsel van metalen). Meestal werden vijf tot negen verschillende soorten metalen gebruikt tijdens de productie. Soms wel een dozijn!

best klinkende kommen

In het verleden werd meteorietijzer uit het Himalaya-gebergte gebruikt en deze kommen werden als heilig beschouwd omdat het materiaal afkomstig was van dicht bij de hemel.

De meeste nieuwe kommen zijn vaak gemaakt van metaal, maar niet de dure soort zoals goud of zilver. Soms worden andere materialen, zoals keramiek en kristal, gebruikt. Al deze kommen werken hetzelfde. Het is eigenlijk gewoon persoonlijke voorkeur als het gaat om het kiezen van een instrument.

Voordelen van Singing Bowls

Ik zou een heel artikel (of twee) kunnen schrijven dat uitsluitend gewijd is aan de voordelen van het gebruik van klankschalen. Maar omdat ik denk dat ze echt iets zijn dat het beste op een hands-on manier kan worden ervaren, heb ik besloten om me ook te concentreren op beoordelingen.

klankschalen voor beginners

Toch denk ik dat het belangrijk is om slechts enkele van de vele voordelen te noemen die door deze oude praktijk kunnen optreden. Als er niets anders is, dus het kan een aanmoediging voor u zijn om uw eigen te kopen.

1. Klankschalen zijn super ontspannend

Ik heb hierboven vermeld dat klankschalen je kunnen helpen je meditatiebeoefening naar een heel nieuw niveau te tillen. Dit is waar omdat van de vibratie wordt gezegd dat het uit harmoniecellen ‘reinigt’ en je lichaam terugbrengt naar zijn natuurlijke staat. Veel mensen noemen deze praktijk een ‘klankbad’.

Hoewel het al vele jaren populair is in het Oosten, beginnen mensen in het westen de praktijk ook op te nemen. Het resultaat? Minder stress en angst.

2. Ze verbeteren de stemming en geestelijke gezondheid

De meeste voordelen van het gebruik van klankschalen draaien op de een of andere manier om emotionele gezondheid.

Mensen met een depressie, stemmingsstoornissen en mensen die door emotioneel moeilijke situaties gaan, zien vaak verbetering na het aannemen van deze praktijk. De energieverschuiving kan levensveranderend zijn en gebeurt snel. Soms binnen 5-10 minuten.

3. Klankschalen helpen bij genezing

Ik krijg meestal het zij-oog van mensen als ik ze vertel dat klankschalen het lichaam kunnen genezen. Ik denk dat dat voor het grootste deel komt doordat mensen geen diep begrip hebben van het lichaam en hoe het werkt. Ikigai heeft hier een geweldige verklaring voor en zegt dat wanneer elk deel van het lichaam op dezelfde trillingsgolf zit, het goed gaat.

Echter: als een deel van het lichaam niet optimaal werkt of zich niet goed voelt, zou dit betekenen dat de vibratie als het ware niet in orde is. We noemen het ‘dis-ease’. Wanneer een lichaam gezond is, creëert elke cel, elk orgaan, een harmonieuze resonantie met het hele wezen.

4. Klankschalen introduceren het idee van vibrationele geneeskunde

Vibrationele geneeskunde is gebaseerd op het idee dat alle ziekte of aandoening wordt gekenmerkt door een blokkade in de kanalen op een bepaald niveau, of het nu de slagaders, aderen, zenuwen, chakra’s, enzovoort zijn.

Het gebruik van klankschalen is een soort ’therapie’ die kan helpen het lichaam opnieuw uit te lijnen en dingen weer recht te zetten. Ik weet dat dit misschien een beetje vergezocht lijkt, maar het zou kunnen verklaren waarom mensen in het Oosten veel langer leven dan die in het westen.

Hoe S te gebruikeninging Kommen

Hier vindt u onze eenvoudige gids over hoe u verschillende soorten klankschalen op de juiste manier kunt gebruiken om er de beste geluiden uit te halen!

Hoe een klankschaal te gebruiken

Stap 1: Houd de klankschaal vast

Houd eerst de klankschaal in de palm van de hand tegenover degene met wie je schrijft. Als je een heel klein kommetje hebt, kun je het met je vingertoppen vasthouden.

Stap 2: Pak de Mallet vast

Pak met de andere hand de hamer ongeveer halverwege vast. Zorg ervoor dat je handpalm en vingers naar beneden wijzen.

Stap 3: Opwarmen

Als je je op je gemak voelt, tik je de hamer zachtjes tegen de zijkant van de kom. Dit is je warming-up.

Stap 4: WRIJF DE HAMER ROND DE RAND

hoe klankschalen te gebruiken

Wrijf vervolgens, met gelijkmatige druk, de hamer met de klok mee rond de buitenrand van de rand van je Tibetaanse klankschaal. Houd je arm rechtop en blijf wrijven alsof je een grote pan soep roert. Gebruik niet je pols maar je hele arm. Wrijving zal een geluid beginnen te produceren.

Stap 5: Begin met het proberen van meer GEAVANCEERDE TECHNIEKEN

Zodra je ‘goed’ bent in het spelen van je bowl, kun je meer geavanceerde technieken onderzoeken en uitproberen. Net als bij elk instrument baart oefening kunst.

Gevaren van Klankschalen

Zoals bij elk type therapie, zijn er dingen om voorzichtig mee te zijn bij het gebruik van klankschalen of het deelnemen aan een goed bad. Voor het grootste deel is het enige echte probleem wanneer men bepaalde aandoeningen of aandoeningen heeft die kunnen worden verergerd door het gebruik van klankschalen.

beste klankschaal voor beginners

Als u bijvoorbeeld epilepsie heeft of een apparaat voor diepe hersenstimulatie hebt ingebracht, mogen er geen geluidsschalen worden gebruikt. Mensen met pacemakers of ernstige hartproblemen kunnen deelnemen aan een geluidsbad, maar mogen geen klankschaal op hun lichaam plaatsen.

Als je een Tibetaans klankschaal gebruikt om te helpen bij gebruik dat verband houdt met depressie, angst of PTSS, wil je misschien de hulp inroepen van een leraar of geluidsgoeroe voordat je erin springt. Aan het einde van de dag, als je je zorgen maakt, praat dan met een arts over de voor- en nadelen van het gebruik van vibrationele genezingstechnieken.

Mijn laatste nummer over klankschaal

Ik hoop dat ik al je vragen over klankschalen heb beantwoord en dat je er vandaag klaar voor bent om er een aan je Amazon-winkelwagentje toe te voegen. Als je advies nodig hebt over hoe je je bel kunt gebruiken nadat je hem hebt ontvangen of je ervaring wilt delen, hoor ik graag van je.