9 manieren om positieve energie thuis te verhogen

9 manieren om positieve energie thuis te verhogen

Hoe voelt je huis? Is het jouw persoonlijke ruimte waar je graag tijd doorbrengt? Brengt het je vrede en ontspanning, zeker na een lange werkdag? Je ruimte thuis kan je humeur drastisch beïnvloeden, maar dat hoeft niet.

Het is mogelijk om meer positiviteit in je leven te brengen! Een paar kleine veranderingen aan uw appartement kunnen een lange weg gaan. Hier zijn negen manieren om je woonruimte bij te werken die je zullen helpen oude, slechte vibes in te luiden en uit te nodigen positieve energie in. Ze zullen uw appartement transformeren in een plek waar u plezier zult voelen om daar te zijn en waar u merkbaar een andere lucht zult inademen.

Ruim uw ruimte op

Sinds de Marie Kondo-hausse opruimen is heter dan ooit! En ik begrijp waarom: ik kan er niet tegen om overal stapels spullen te zien, en ik kan absoluut niet functioneren in een rommelige kamer. Een rommelige ruimte bevordert stress, leidt tot het onvermogen om te focussen en belemmert de stroom van positieve energie. Daarom is het belangrijk om je huis op te ruimen en dingen weg te doen die je niet nodig hebt.

Ruim uw huis op

Als je het moeilijk vindt om fysieke items los te laten, gebruik dan gewoon de Marie Kondo-methode. Volgens deze methode is het eerste dat je jezelf moet afvragen bij het wegdoen van items: “Geeft het item vreugde?” Als het antwoord nee is, moet u schenken het of geef het aan een vriend.

Als je echter een item hebt, zoals een kledingstuk, dat geen vreugde opwekt maar goed wordt gebruikt, kun je de manier waarop je over het item denkt veranderen. Die spullen kunnen blijven. Je zult waarschijnlijk verrast zijn door hoeveel je kunt elimineren om je woonruimte te helpen organiseren, door deze methode te gebruiken.

Zodra je alle rommel kwijt bent, ben je klaar om je huis te organiseren. Zet alle spullen op hun plaats en veeg rond je vloeren met zeezout Water. Er wordt aangenomen dat het dweilen van het huis met zout water de effecten van negatieve trillingen zal verminderen. Maak je grote schoonmaakronde met wat lekkere home spray voor een lekkere frisse geur en extra positieve vibes!

Maak je bed op

Het klinkt als een klein dingetje, maar je bed opmaken kan een aantal grote voordelen hebben die je misschien nog nooit hebt overwogen. In een openingstoespraak aan de Universiteit van Texas, voormalig commandant van het U.S. Special Operations Command, admiraal Bill McRaven, die het boek “Make Your Bed: Little Things Can Change Your Life … en Misschien de wereld,” vertelde studenten dat het belang van het elke dag opmaken van je bed een van de krachtigste lessen was die hij leerde tijdens zijn tijd als Navy Seal.

“Als je elke ochtend je bed opmaakt, heb je de eerste taak van de dag volbracht. Het zal je een klein gevoel van trots geven en het zal je aanmoedigen om nog een taak te doen, en nog een, en nog een. En aan het einde van de dag zal die ene voltooide taak zijn veranderd in veel voltooide taken.”

Maak je bed op

Door een enkele kern te voltooien die je later niet hoeft te doen, zet je de toon voor de rest van de dag. En niets voelt beter dan thuiskomen en je opgemaakte bed net zo gastvrij en geruststellend zien als een knuffel, die op je wacht. Dus stop met het geven van excuses en ga die kussens pluizen!

Ga voor groen! Voeg wat bloemen of planten toe in je hele huis

Het is geen geheim dat in de natuur zijn beter is voor je welzijn dan leven in betonnen jungles. Toch moeten de meesten van ons het laatste kiezen om te overleven. Dus, als we onszelf niet naar de natuur kunnen brengen, waarom dan niet breng de natuur aan ons?

Kamerplanten

Bloemen en planten zijn instant stemmingsboosters en het dichtst bij de natuur kun je in je eigen huis plaatsen. Ze stralen harmonieuze energie.

Niet alleen zullen hun kleuren, focus bevorderen of kalmerende en positieve vibes brengen, ze zullen ook verwijder de gifstoffen vanuit de lucht in uw huis. Volgens een studie van NASA kunnen planten het aantal gifstoffen in uw huis met 87% per uur verminderen!

Als we onszelf niet naar de natuur kunnen brengen, waarom zouden we dan niet de natuur naar ons toe brengen?

Bovendien hebben verse bloemen en kamerplanten aromatherapeutische eigenschappen, sommige vergelijkbaar met de voordelen van essentiële oliën. Dus, als je van de geur van verse bloemen houdt, leg dan gewoon een vers boeket op je bureau of aan de eettafel.

Evenzo, wanneer u op zoek bent naar een betere nachtrust, overweeg dan om zoik slaapkamerplanten die helpen bij het in slaap vallen om naast je bed te plaatsen. Het introduceren van vers, groen leven of bloemen in uw huis zal vrediger, energieker en organischer aanvoelen. Dus waarom niet vandaag nog beginnen met tuinieren in appartementen?

Breng wat bling binnen met helende kristallen

Een andere manier om de natuur in huis te halen is door helende kristallen. Ze maken niet alleen je woonkamer of slaapkamer Instagram-waardig, maar kunnen ook een holistisch huis sweet home creëren door de energie en sfeer van je hele ruimte te transformeren.

Helende Kristallen in Huis om positieve energie te verhogen

Zoals beschreven in onze Edelstenen Gids, is het belangrijk dat je herkent naar welke kristallen je van nature aangetrokken wordt. In het bijzonder moet u aandacht besteden aan de Kleur van de steen als kleur bevat belangrijke aanwijzingen over de energetische vibratie van de steen. Dus als de kleur, maar ook de vorm en grootte van een bepaald kristal naar je toe springt, koop die dan!

Je kunt ook achterhalen welke steen verbonden is met je geboortemaand, zogenaamde geboortestenen.

Mijn favoriete kristallen om slechte vibes te reinigen en op te tillen tot kristallen hemel creëren zijn rozenkwarts, amethist en amber.

Rozenkwarts gaat over liefde, vreugde en onbaatzuchtigheid en zal een liefdevolle en verzorgende omgeving creëren.

Amethist ondersteunt balans en vredige energieën die je kunnen helpen verbinding te maken met je hogere spirituele zelf. Het zal je helpen om te ontspannen, te verduidelijken en je geest te openen.

Ten slotte Barnsteen brengt positiviteit, zuivert de ruimte en brengt ook een vleugje romantiek met zich mee.

Gebruik natuurlijk licht: Himalaya ZoutLamp

Kunstlicht kan een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. Het kan je slaappatroon veranderen van het natuurlijke ritme van twee fasen van vier uur onderbroken door een uur waakzaamheid naar een enkele fase van acht uur elke nacht en verstoort je circadiane ritme.

Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gebruikt. natuurlijk licht zo mogelijk. Open uw ramen en gordijnen en licht donkere delen van uw huis met lampen die natuurlijk licht uitstralen.

Himalaya zoutlamp in de kamer om positieve energie te verhogen

Ik ben een grote fan van Himalaya zoutlampen, omdat ze meer doen dan er alleen goed uitzien. Ze stoten een rustgevende, zachte, kalmerende, natuurlijke gloed, die je helpt om te ontspannen en je beter te laten slapen. En omdat het licht amberkleurig, ze werken geweldig als lampen met weinig licht of nachtlampjes.

Ze passen ook heel mooi bij vrijwel elk woondecor. Bovendien zullen de zoutlampen je energieniveau verhogen en de lucht zuiveren. Ze gaan tegen met positieve ionen die bij hoge niveaus hoofdpijn, slapeloosheid, en algemene vermoeidheid.

Door statische elektriciteit te verwijderen, worden ze elektromagnetische straling neutraliseren en andere factoren die van invloed zijn op het energieniveau in onze omgeving.

Essentiële oliën om energie te verbeteren

Etherische oliën zijn een van de beste manieren om negatieve energie op te ruimen en je ruimte te verwarmen met een frisse geur. Als elk essentiële olie heeft zijn eigen kwaliteiten en kenmerken, u kunt de olie kiezen die aan uw behoeften voldoet. Ben je op zoek naar een opbeurende en reinigende vibe, neem dan Sweet orange, lemon of grapefruit.

Essentiële oliën voor positieve energie thuis

Ze verbeteren je energieniveau, verminderen stress en helpen eventuele mentale vermoeidheid te verminderen. Lavendel en wierook zijn meer kalmerend en helpen stress, angst en slapeloosheid te verlichten. Mijn absolute favoriet is de Young Living Lavender Oil.

Ik heb zin om in een spa te zijn als ik deze olie gebruik! Normaal gebruik ik een etherische olieverspreider, die moleculen van de etherische oliën afgeeft aan de lucht die je inademt en waarmee je in contact komt. Er zijn veel betaalbare, esthetisch aantrekkelijke diffusers op de markt. Het is gemakkelijk om er een te kiezen die bij uw inrichting past. Mijn persoonlijke favoriet is de Innogear Cool Mist diffuser.

Palo Santo

Een ander favoriet item voor het opruimen van mijn ruimte van negatieve energie is Palo Santo. Palo Santa is een heilig bos dat afkomstig is van de magische Palo Santo-boom, afkomstig uit de kust van Zuid-Amerika. In het Spaans betekent de naam letterlijk heilig hout, en het is precies dat. Het heeft een ongelooflijk lekkere geur en is vooral handig op dagelijkse basis fris je huis op.

Palo Santo

Je moet de Palo Santo stick aansteken en ongeveer 30 seconden laten branden. Blaas het dan zachtjes uit. Wanneer het wordt verbrand, wordt aangenomen dat de rook beide geneeskrachtige en therapeutische genezende kracht. Enkele van de meest bekende toepassingen zijn het inspireren van creativiteit, het oproepen van bescherming, het inbrengen van zegeningen en het brengen van zowel liefde als geluk.

Als je meer wilt weten over Palo Santo, lees dan mijn artikel over Palo Santo, de voordelen ervan en hoe je dit speciale hout kunt gebruiken.

Gebruik kleurenpsychologie om je stemming te hacken

Wist je dat kleur je eetlust kan verpesten als je het in de keuken gebruikt? En dat het kiezen van de juiste kleur je slaapkwaliteit kan verbeteren? Uit onderzoek is gebleken dat kleuren kan sterk onze stemmingen en gedrag beïnvloeden.

Daarom is het super belangrijk dat je de juiste kleuren hebt voor de kamers en inrichting in je huis. Dus voordat u een nieuwe verfkleur in uw huis overweegt, moet u nadenken over hoe u wilt dat een kamer aanvoelt.

Kleurpsychologie hack om positieve vibes in een kamer te vergroten

Felle kleuren zoals levendige tinten groen en blauw, geel en oranje, geven normaal gesproken een uitgebreid gevoel. Deze worden beschouwd als vriendelijke, vrolijke kleuren die de communicatie stimuleren en zijn daarom vooral welkom in de eethoek en keuken.

Donkere kleuren, zoals rode, paarse, blauwe en donkere tinten groen, geven een vernauwend en somber effect. Wanneer u ze echter op de juiste plaats of als accentelementen gebruikt, kunnen ze comfort en veiligheid creëren.

Koude kleuren, zoals ijzige blauwen en groenen, creëer een serene, kalmerende en vreugdevolle ruimte. Ze zijn vooral geschikt voor slaapkamers, omdat ze je zullen helpen om ontspannen naar bed te gaan en ’s ochtends verfrist wakker te worden.

Tot slot: Steek wat kaarsen aan

Ik hou van het licht en de energie die door kaarsen wordt geproduceerd, evenals de kalmerend gevoel van lezen bij kaarslicht. Daarom kon ik niet om het zogenaamde vuur in je huis aan te steken. Helaas geven de traditionele paraffinekaarsen, wanneer ze worden verbrand, twee zeer giftige carcinogenen vrij, benzeen en tolueen. Velen hebben ook lonten die zware metalen (d.w.z. lood) bevatten.

kaarsen-positieve-energie

Maar hey, hier is goed nieuws! Er is een alternatief:) Dit brengt me bij sojakaarsen. Ze zijn een geweldig natuurlijk alternatief voor normale kaarsen: milieuvriendelijk, minder rommelig en branden normaal langer. In mijn artikel over sojakaarsen kun je meer lezen over hun voordelen, hoe je je eigen sojakaarsen kunt maken en de beste op de markt.

Geniet van de positieve energie!

Verlicht je humeur en bode Succes in uw huis door de bovengenoemde dingen in gedachten te houden, terwijl u ook rekening houdt met de omgeving bij het veranderen van uw interieurervaring en energie.

Hoewel je geen toenemende positieve energie in je huis kunt zien, kun je het zeker ervaren. De positieve vibes leven in de muren, in de planten en in de ademhalingen van elke mens die in je ruimte leeft.

Positieve energie en vrede in huis

Positieve energie geeft je een goed gevoel, houdt je humeur geladen en zal mogelijk het potentieel ontgrendelen dat we allemaal in ons hebben. Onthoud gewoon dat goede vibes blijven, en kan altijd worden opgeladen, gereinigd en weer worden ingeschakeld. Je kunt dit nooit te veel doen. Houd het gaande en houd het energiek. Hou van je ruimte!