Cardio Medley-training van 30 minuten

Cardio Medley-training van 30 minuten
Jongeman training in de sportschool
Patrik Giardino / Getty Afbeeldingen

  • Cardio Medley Apparatuur
  • Tredmolen
  • Hometrainer
  • Elliptische Trainer
  • Hoe vooruitgang te boeken
  • Voorzorgsmaatregelen

Het gebruik van dezelfde cardio-apparaattraining dag na dag kan behoorlijk saai worden. Een manier om dingen interessant te houden – en om je lichaam op verschillende manieren te trainen – is door de machines tijdens je training te verwisselen. In het onderstaande voorbeeld nemen we de loopband, fiets en elliptische trainer op voor een training van 30 minuten (plus 10 minuten voor een warming-up en cooling-down).

De vermelde snelheden en hellingen zijn slechts suggesties, dus pas deze aan op basis van uw fitnessniveau. Je bent misschien niet klaar om zo hard te gaan als de training aanbeveelt, of je wilt je innerlijke beest misschien een paar minuten loslaten op een hoger inspanningsniveau. Gebruik de waargenomen inspanningsschaal om te bepalen hoe hard je werkt. Het gaat van niveau één naar 10, waarbij één geen inspanning is tot 10 de absoluut moeilijkste inspanning is die je kunt doen.

Cardio Medley Apparatuur

Voel je ook vrij om een cardio-apparaat te kiezen dat je verkiest. De voorbeelden hier zijn een loopband, hometrainer en elliptische trainer, omdat dit de meest voorkomende zijn in typische sportscholen. Maar als je van de roeimachine houdt, of als je tijd op de skimachine wilt doorbrengen, kun je die in plaats daarvan in deze medley gebruiken.

U moet vertrouwd raken met het wijzigen van de hellings- of weerstandsinstellingen voor elk cardioapparaat dat u gebruikt. Afhankelijk van de specifieke machines die u beschikbaar hebt, kunt u mogelijk een aantal van hen programmeren of vooraf ingestelde programma’s gebruiken. Bij anderen moet je de instellingen bij elk interval aanpassen. Je kunt deze medley in elke gewenste volgorde doen.

Tredmolen

We beginnen met de loopband. Als u ervoor kiest om met een andere machine te beginnen, zorg er dan voor dat u 5 tot 10 minuten opwarmt voordat u overgaat tot intensievere inspanning.

TIJD Intensiteit/Snelheid Helling Waargenomen inspanning
5 min. Opwarmen: 3,0 mph 1% Niveau 2–3
3 min. 5,0 + mph 3% 4–5
1 min 4,5 + mph 6% 5
3 min. 6,0 + mph 2–4% 6
1 min 4,5 + mph 5% 5
1 min 6,0 + mph 2–4% 6–7
1 min 3,0-4,0 mph 0% 3–4

Hometrainer

Vervolgens rijd je 10 minuten op de hometrainer. Wissel voor die tijd af tussen de onderstaande intervallen van 1 minuut – doe een minuut op de lagere intensiteit, dan een minuut op het hogere inspanningsniveau, enzovoort. Zorg ervoor dat je waargenomen inspanning niet boven de 7 of 8 komt.

TIJD Intensiteit/Snelheid Weerstand/Niveau Waargenomen inspanning
1 min 70-80 tpm 5 4
1 min 100-110 tpm 6–8 6

Elliptische Trainer

We eindigen met de elliptische trainer. Streef naar een doelsnelheid van ongeveer 90 RPM en varieer de intensiteit door de weerstand aan te passen.

Als je de volgorde van de oefeningen omwisselt, zorg er dan voor dat je eindigt met minimaal 5 minuten afkoelen op de machine die je het laatst gebruikt.

TIJD Weerstand/Niveau Waargenomen inspanning
3 min. 4 5
2 min. 6 6
3 min. 5 5–6
2 min. 6 6
5 min. 2 3–4 (afkoelen)

Een van de voordelen van de cardio medley is dat je een langere training kunt krijgen in een sportschool waar ze je tijd op een apparaat beperken. Op deze manier ben je geen apparatuurzwijn en kun je nog steeds een langere training doen.

U zult echter de extra complicatie hebben om ervoor te zorgen dat elk apparaat gratis is wanneer u klaar bent om ernaartoe te gaan. Om de toegang te vergemakkelijken, kunt u overwegen om te trainen op een moment van de dag waarop de sportschool minder druk is en de apparatuur waarschijnlijk gratis is. Bovendien kunt u, zoals hierboven vermeld, ook opnieuw bestellen wanneer u elke machine gebruikt, indien nodig.

Vordert

Zodra je de basistraining van 30 minuten hebt gedaan, heb je de minimale hoeveelheid cardio bereikt die elke dag wordt aanbevolen voor fitness en gezondheid. Maar waarom zou je daar stoppen? Wanneer je comfortabel kunt genieten van deze weeoverweeg om de intensiteit te verhogen of de training te verlengen door nog een ronde te doen.

Begin met het herhalen van slechts één van de machines. Die extra 10 minuten zullen meer calorieën verbranden. Na een week of zo op dat niveau, voeg je nog een set toe met een van de andere apparaten, gevolgd door een tweede set op de derde machine een week of twee later.

Voorzorgsmaatregelen

Praat met uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma, vooral als u een blessure of een chronische aandoening heeft of medicijnen gebruikt. Uw arts kan u alle nodige voorzorgsmaatregelen of aanpassingen geven.


Door Paige Waehner, CPT

Paige Waehner is een gecertificeerde personal trainer, auteur van de “Guide to Become a Personal Trainer” en co-auteur van “The Buzz on Exercise &Fitness”.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

Gerelateerde artikelen

Vrouw die naar buiten rent

Cardio workouts voor absolute beginners

Vrouw die traint met een weerstandsband

6 weken naar fitness voor absolute beginners

vrouw die aan het werk is op trapmeester trapklimmachine

Stairmaster-training van 30 minuten

man die zich uitstrekt op een bankje

Een week van fitnesstrainingen voor absolute beginners

Hometrainer workout voor beginners

Hometrainer workout voor beginners

Volledig lichaam van zelfverzekerde gemotiveerde jonge Afro-Amerikaanse mannelijke en vrouwelijke hardlopers in sportkleding die samen trainen en snel rennen op de stoep bij het hek tijdens buitentraining

Alles wat u moet weten over cardio

20-best-budget-home-gym-equipment-buys-of-2022-tout

De 20 beste budget home gym apparatuur aankopen van 2022

Twee Afro-Amerikaanse vrouwen die samen sporten in een stadspark, bij een grote fontein aan de waterkant van de stad.

30-daagse snelstartgids voor beginners

De beste elliptische trainers om thuis te gebruiken

De 11 beste elliptische trainers van 2022 om thuis te gebruiken

vrouw op een elliptische trainer

6 Voordelen van elliptische machines

Lopend

Cardio voor beginners van 30 minuten trainen

man die betonnen treden oploopt

Loop je in de vetverbrandingszone?

Man die naar buiten rent

Wat is matige lichaamsbeweging?

oudere vrouw op een recumbant fiets

Ligfiets oefening

F.I.T.T. Principal - Wat je nodig hebt voor geweldige trainingen

Hoe het FITT-principe te gebruiken voor efficiënte trainingen

HIIT Circuit Training

Beste cardio-oefeningen en trainingen