9 Beste online boekwinkels die geen Amazon zijn

Search

Dit artikel maakt deel uit van onze doorlopende serie over Amazon alternatieven

Jeff Bezos richtte Amazon aanvankelijk op als een boekenverkoopimperium, waardoor uiteindelijk veel fysieke boekhandels failliet gingen.

Amazon kan zijn enorme schaal gebruiken om boeken voor ongelooflijk goedkoop te verkopen. Ze zijn in staat om de prijzen te verlagen (soms tot een punt van verlies van geld) om ervoor te zorgen dat ze de laagste prijs hebben – in de hoop het geld terug te verdienen van andere aankopen en middelen. (RIP Barnes &Noble of je favoriete lokale boekwinkel.)

Het is een radicale daad om ervoor te kiezen om boeken te kopen op een meer ethische markt, wetende dat je misschien meer betaalt dan je met Amazon zou betalen.

Veel kleinere boekverkopers bieden echter ongelooflijke exclusieve producten (gesigneerde exemplaren, merchandise en meer), of zelfs intieme evenementen met uw favoriete auteurs. Het is de moeite waard om te weten dat een schrijver of indie-uitgeverij waar je van houdt, het werk kan blijven doen waar ze van houden omdat je ervoor hebt gekozen om een paar extra dollars uit te geven.

Het kiezen van ethische en duurzame alternatieven is een keuze die duizenden mensen opzettelijk maken, in een poging om andere boekverkopers te ondersteunen.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Hier zijn een paar doordachte alternatieven voor Amazon voor het kopen van boeken:

Alternatieve software voor Amazon for Books:

Lokale bibliotheken

Libby

Je hoeft geen geld uit te geven om boeken te lezen. Lokale bibliotheken zijn absoluut geweldig – en hebben natuurlijk een enorme selectie boeken en bronnen.

En dankzij apps zoals Libby van OverDrive kun je je favoriete digitale e-boeken, audioboeken en meer bekijken zonder ooit je huis te verlaten.

Download Libby, voer uw bibliotheekkaartgegevens in en begin gratis met het bekijken van digitale boeken!

(Leuk weetje: onze maandelijkse goednieuwskrant, The Goodnewspaper, is gratis beschikbaar via Libby en OverDrive (dankzij onze abonnees die het mogelijk maken). Zoek gewoon naar ‘goed krantenpapier’ in uw app om het te bekijken via uw lokale bibliotheek.)

Bookshop.org

Bookshop.org

Bookshop.org is een onafhankelijke boekhandelaar die samenwerkt met lokale boekhandels om u in staat te stellen een lokale boekhandel te ondersteunen bij elke aankoop.

Wanneer we boekaanbevelingen doen bij Good Good Good (hier op onze website of in onze wekelijkse Goodnewsletter), linken we meestal naar Amazon (voor het gemak) en Bookshop.org en andere niet-Amazon-platforms. In de gevallen dat we de klikken op deze links hebben bijgehouden, hebben we zelfs een aanzienlijke toename gezien van het aantal klikken tot Bookshop.org en een afname van klikken naar Amazon.

Binnen onze gemeenschap zien we zeker een culturele verandering in mensen die bereid zijn om een beetje meer geld uit te geven om een betekenisvol verschil te maken bij elke boekaankoop.

Bovendien is Bookshop.org 100% koolstofneutraal, zoals gecertificeerd door Climate Neutral – net als Good Good Good.

Het is absoluut onze favoriete plek om boeken te kopen.

Kringloopboeken

Kringloopboeken

Je kunt ook ThriftBooks bekijken, een online boekwinkel die een brede selectie betaalbare gebruikte boeken verkoopt. Naast het simpelweg niet ondersteunen van Amazon , heeft het kopen van tweedehands boeken het extra voordeel dat het aantal nieuwe boeken dat moet worden gedrukt, afneemt.

Reken erop dat ThriftBooks de beste manier is om geld te besparen op boeken (zolang je niet op zoek bent naar populaire nieuwe releases totdat ze een paar maanden oud zijn).

Verzending is het enige dat u krijgt, dus zorg ervoor dat u meerdere boeken tegelijk bestelt om uw besparingen te maximaliseren.

Powell’s Boeken

Powell's Boeken

Het meest iconisch bekend als de grootste onafhankelijke nieuwe en gebruikte boekhandel ter wereld, weet deze in Portland, Oregon gevestigde boekhandel het een en ander over het helpen van mensen bij het vinden van boeken.

Ze beschrijven hun missie als onafhankelijke boekhandelaar als “het bevorderen van verschillende perspectieven, het handhaven van de vrije uitwisseling van ideeën, het verdedigen van de blijvende kracht van boeken en het versterken van de grote gemeenschap van lezers en auteurs waar we het geluk hebben deel van uit te maken.”

Voor degenen die niet in Portland wonen, is hun website een fantastische manier om geweldige service en prijzen op boeken te krijgen. In feite lanceerden ze hun website in 1994, voordat Amazon die van hen lanceerde. Neem dat, Bezos.

Lokale onafhankelijke boekhandels

Indie Boekhandel Finder

Er zijn nog talloze lokale onafhankelijke boekenertsen in gemeenschappen in de hele Verenigde Staten – en ze zouden blij zijn met uw steun.

Wanneer u een kleine boekwinkel persoonlijk bezoekt, krijgt u toegang tot klantenservice van wereldklasse, geweldige aanbevelingen voor hun favoriete boeken, plus u maakt een positieve impact door geld in uw lokale economie te houden.

De meeste onafhankelijke boekhandels hebben ook online winkels – of je kunt ze zelfs bellen en vragen om een boek voor je te bestellen. Bij lokale boekhandels draait alles om klantenservice.

IndieBound heeft een doorzoekbare kaart samengesteld van elke onafhankelijke boekhandel die momenteel actief is.

Bijenkorf

Hive Boeken

Hive is echt vergelijkbaar met Bookshop.org – het is een online boekwinkel die bij elke aankoop een onafhankelijke boekhandel naar keuze ondersteunt.

Het belangrijkste verschil is dat Hive vooral gericht is op een in het VK gevestigd publiek. Ze zijn brits opgericht, bieden gratis verzending naar het Verenigd Koninkrijk en geven lokale onafhankelijke boekhandels zelfs een hoger percentage van de totale verkoop wanneer u ervoor kiest om het boek persoonlijk op te halen bij de door u gekozen boekhandel.

Ze bieden ook senioren- en studentenkortingen.

Biblio

Biblio

Biblio is opgericht in het jaar 2000 en heeft er lang naar gestreefd om zich te concentreren op een drievoudige bottom line, het dienen van mensen en het behoud van het milieu terwijl ze winst behalen.

Ze richtten zich oorspronkelijk op zeldzame en gebruikte boeken, maar zijn sindsdien uitgebreid tot een brede collectie boeken. Toch, als je op zoek bent naar een eerste editie of een uitverkochte favoriet, zal Biblio het vrijwel zeker hebben.

Biblio beweert de eerste boekhandelaar te zijn geweest die koolstofneutrale verzending gratis aan alle klanten aanbood, via hun “ecosend” -programma, in samenwerking met het door inheemsen geleide energiebedrijf Native.

Biblio heeft naar verluidt ook ten minste 12 bibliotheken gebouwd op het platteland van Zuid-Amerika, als onderdeel van een non-profitorganisatie die is opgericht door de zus van Biblio-oprichter Brendan Sherar, Megan Padilla, die eerder vrijwilliger was bij het Peace Corps.

Betere Wereld Boeken

Betere Wereld Boeken

In 2001 zagen een paar studievrienden een kans om ongewenste boeken op hun Notre Dame-campus om te zetten in een kans om een verschil te maken.

Ze vroegen om boekdonaties van studenten die extra boeken of studieboeken hadden die ze aan het einde van de termijn niet wilden of konden verkopen. Na zes maanden hadden ze 2.000 boeken verzameld en doorverkocht voor $ 10.000. Ze draaiden zich om en doneerden de winst.

Sindsdien heeft Better World Books geopereerd als een bedrijf voor maatschappelijk voordeel, het accepteren van gedoneerde boeken van individuen, bibliotheken en campussen en het herinvesteren van zijn winst om alfabetiserings- en onderwijsinitiatieven te financieren – terwijl boeken niet op stortplaatsen terechtkomen.

Volgens hun website hebben ze meer dan $ 28.430.000 opgehaald. Better World Books is een gecertificeerde (en oprichtende) B Corp en biedt koolstofgebalanceerde verzending.

Libro.fm

Libro.fm

Hoewel de meeste van deze Amazon-alternatieven gericht zijn op gedrukte boeken, is Libro.fm uitsluitend gespecialiseerd in audioboeken.

Nadat ze zich realiseerden dat onafhankelijke boekhandels geen manier hadden om deel te nemen aan de groeiende markt van audioboeken, wilden de oprichters van Libro.fm dat oplossen.

Libro.fm biedt dezelfde kernvoordelen als hun concurrent audible, eigendom van Amazon , tegen dezelfde prijs. Maar in plaats van dat uw geld naar een miljardenbedrijf gaat, gaat uw geld naar de lokale onafhankelijke boekhandels van uw keuze.

Ze zijn ook een Social Purpose Corporation, zijn geweldig in het cureren en benadrukken van fantastische boeken van ondervertegenwoordigde auteurs en hebben een geweldige app die het gemakkelijk maakt om naar al je audioboeken te luisteren.

→ Op zoek naar meer Hoorbare alternatieven voor audioboeken? Ontdek onze gids.

Opmerkelijke vermeldingen

  • Hoewel Abe Books is opgenomen in veel lijsten met ‘Amazon-alternatieven’, is het eigenlijk eigendom van Amazon. Ga je gang en sla het over.
  • Oh – en het blijkt dat Amazon ook eigenaar is van Book Depository, ComiXology, Brilliance Audio, Booksurge en Shelfari.
  • Books-A-Million wordt vaak opgenomen als een goede plek om boeken te kopen, maar nadat we zijn uitgeroepen tot een van amerika’s slechtste bedrijven om voor te werken (en sindsdien slechts marginaal verbeterd), voelen we ons niet op ons gemak om ze aan te bevelen.
  • Hoewel Barnes &Noble en soortgelijke big box-winkels al lang als slechteriken worden gezien (deels dankzij You’ve Got Mail) – legt dit artikel een overtuigend en ingewikkeld argument uit ten gunste van Barnes &Noble. Hoewel het kiezen van een onafhankelijke boekhandel boven een grote dooswinkel altijd beter is, moet je je niet schuldig voelen over bladeren door hun schappen.
  • We hebben de Kobo-apparaten van Rakuten beoordeeld, wat een andere goede manier is om boeken te lezen zonder Amazon.
  • En we hebben een complete gids voor alle Kindle-alternatieven voor ethisch e-lezen.
  • Als je van het volgen van boeken houdt, hebben we een lijst samengesteld met de beste Goodreads-alternatieven op de markt.
  • Zoals eerder vermeld, heeft uw lokale indie-boekhandel waarschijnlijk een website waarmee u rechtstreeks bij hen kunt bestellen. Zoek de jouwe en voeg deze toe aan je bladwijzers.

Het maakt niet uit waar je ervoor kiest om je volgende boek te kopen, weet dat je keuze om een boekhandel te ondersteunen die overeenkomt met je waarden belangrijk is.

Weet je niet zeker wat je volgende lezing zou moeten zijn? Elke maand recenseert Good Good Good onze favoriete nieuwe releases gericht op het opbouwen van empathie, het maken van de wereld een betere plek, positieve geestelijke gezondheid en meer. Bekijk de gids.