Paul Walker’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Paul William Walker IV, geboren op 12 september 1973, was een Amerikaanse acteur die internationaal bekend staat om zijn deelname aan de Snel &Furieus franchise. Zijn geboorteplaats was Glendale, Californië, waar hij samen met vier jongere broers en zussen werd opgevoed door ouders Cheryl, een fotomodel, en Paul William Walker III, een rioolaannemer en voormalig amateurbokser. De familie Walker was lid van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Walker studeerde in 1991 af aan de middelbare school en ging naar een gemeenschap in Zuid-Californië om te studeren in mariene biologie.

Walker’s eerste stappen in de acteerwereld waren op tweejarige leeftijd toen hij begon te verschijnen in televisiecommercials. Hij maakte zijn tv-debuut in 1984, toen hij een gastrol had in de serie. CBS Schoolbreak Speciaal. De jonge Paul bracht het volgende decennium door met het aannemen van rollen in een verscheidenheid aan populaire shows van die tijd, zoals Highway to Heaven, Charles in Charge, Who’s the Boss?, Aangeraakt door een Engel en De jongeren en de rustelozen. In die jaren maakte Walker ook zijn debuut op het grote scherm in low budget, horrorkomedie. Monster in de kast (1986). Zijn eerste speelfilmrol was de komedie Ontmoet de Deedles (1998). Tegen het einde van het decennium had Walker bijrollen gekregen in enigszins succesvolle films zoals Pleasantville (1998), Ze is alles wat (1999) en Varsity Blues (1999).

Paul Walker’s doorbraakrol, die hem internationale bekendheid en sterrendom opleverde, was als een van de hoofdpersonages met vin Diesel (die later een van zijn beste vrienden zou worden) in De vasten en de furieuzen, die in 2001 in première ging. Hij ging verder met het spelen van het personage in de zeven daaropvolgende films in de franchise. In datzelfde jaar speelde Walker in het commercieel succesvolle Joy-rit (2001), een andere autothriller die hem als actiester plaatste. Gedurende de volgende paar jaar zou hij deelnemen aan films die niet zo succesvol waren, met een hoog budget als voorheen, zoals voorheen. In het blauw (2005) en Bang rennen (2006). Walker werd ook gecast in Clint Eastwood’s oorlogsfilm Vlag van onze Vaders (2006) en geprezen voor zijn prestaties in de dramafilm Acht hieronder (2006).

Bijna zeven jaar na zijn eerste optreden als het personage Brian O’Conner, hernam Walker zijn rol voor de Snel &Furieus vervolg in 2009. Tussen de films van zijn beroemdste franchise door speelde hij in de overvalfilm. Takers (2010) en richtte later zijn eigen productiebedrijf op, Laguna Ridge Pictures. Hij hervatte ook zijn modellencarrière in 2011, als het gezicht van Cool Water, een geurmerk.

In 2013 overleed Paul Walker in een ongelukkig auto-ongeluk op weg naar een liefdadigheidsevenement. Op dat moment was hij bezig met het filmen van de zevende aflevering van Snel &Furieus, die de productie moest stilleggen in de nasleep van het ongeval. De film werd voltooid met behulp van oude beelden en stand-ins voor zijn personage en was gewijd aan zijn nagedachtenis. Walker liet na zijn dood vier films uitbrengen: een remake van de Franse film. Wijk 13 (2004), een thrillerfilm uit 2004 Uren (2013), actiefilm Bakstenen herenhuizen (2014), en Pandjeshuis Kronieken (2013), waarin hij ook uitvoerend producent was.