9 Beste Chakra Boeken om je Chakra’s te verdiepen in 2023

Het chakrasysteem is een van mijn favoriete onderwerpen aller tijden om over te schrijven. Vooral omdat maar weinig mensen weten over het belang ervan en het delen van wat ik weet over onze energiecentra kan leiden tot een levenslange verandering.

beste chakra boeken gids

Tao Te Ching zei: “Wanneer de student klaar is, zal de leraar verschijnen. Als de leerling er echt klaar voor is… De leraar zal verdwijnen.” Ik twijfel er niet aan dat je dit artikel niet voor niets bent tegengekomen.

Terwijl ik op mijn reis was om te begrijpen hoe elk energiewiel werkt, las ik heel veel chakra-boeken.

Sommige waren saai en gevuld met pluisjes of onjuiste informatie. Anderen waren interessant, maar brachten geen echte verandering teweeg.

beste chakra boeken

Gelukkig waren er een paar die me hielpen om oprechte balans en genezing te bereiken. Het is dus veilig om te zeggen dat chakra-lezen voor het grootste deel hit-and-miss was.

Het is om deze reden dat ik besloot om dit artikel te schrijven. Mijn hoop is dat het zal dienen als een gids voor anderen op een soortgelijk spiritueel pad, wiet door ‘junk material’ en investeert in chakra boeken die echt de moeite waard zijn om te lezen.

Mijn beste Chakra Boeken

Hoewel naar Amazon gaan en boekrecensies scannen misschien een zekere manier lijkt om ervoor te zorgen dat je een goed boek kiest, werkt deze tactiek niet altijd.

Helaas komt het steeds vaker voor dat Amazon-verkopers recensenten betalen om naar hun sites te komen en neprecensies te schrijven. Onethisch, zeker, gewoon, ja.

Daarom is het zo belangrijk dat je alleen recensies van chakra-boeken (of boeken) leest van gerenommeerde websites die behoren tot mensen die om hun lezers geven. Met dat in gedachten, hier zijn onze top 7 chakra boek suggesties

1. Chakra Healing

Chakra Healing Boek

BEKIJK PRIJS

Een nummer één bestseller op Amazon, deze fenomenale genezingsgids is verkrijgbaar in drie verschillende formaten (paperback, audioboek en Kindle), zodat je er toegang toe hebt, ongeacht je materiaalvoorkeur.

De auteur van het boek, Margarita Alcantara, is een schrijvende en genezer met een bloeiend acupunctuurbedrijf gevestigd in New York.

Via deze beginnersgids deelt Alcantara hoe je lichaamspijn, allergieën, hoofdpijn, buikpijn, ontstekingen, vermoeidheid en zelfs emotionele problemen kunt genezen door het begrip van de chakra’s.

Dat gebeurt in vier hoofdstukken:

 1. Uitleg en achtergrond van elk chakra
 2. Hoe te werken met elke chakra door middel van meditatie / kristallen / oliën
 3. Welke kwalen en ziekten zijn verbonden met de chakra’s
 4. Manieren om negatieve effecten / ziekten / symptomen veroorzaakt door chakra-onevenwichtigheden te genezen

Wat ik echt leuk vind aan dit boek is dat het ook andere belangrijke spirituele oefeningen bevat, zoals meditatie, yoga en het gebruik van kristallen. Bovendien is het goed voor beginners en is er geen achtergrondkennis op een van deze gebieden nodig.

Als je een stap-voor-stap of een visuele leerling bent, zul je echt genieten van deze keuze, omdat het afbeeldingen en illustraties bevat naast de oefeningen en aanbevelingen.

Ik hou van ‘warme’ (chakra) boeken zoals deze omdat het een deel van de ongemakkelijkheid van het leren van een nieuw onderwerp wegneemt.

Alles binnen de vier secties is opgesplitst en gemakkelijk te begrijpen. Maar zelfs als iemand die nogal wat wist over chakra’s voordat ik in dit chakraboek dook, leerde ik nog steeds veel nieuwe dingen die ik nog niet eerder wist.

2. De ultieme gids voor chakra’s

ultieme gids voor chakra's

BEKIJK PRIJS

Als ik deze chakragids met slechts één woord zou moeten beschrijven, zou het “compleet” zijn. Als je eenmaal dit chakraboek hebt, hoef je geen andere te kruisverwijzen.

Een beetje als een encyclopedie van alle tarotkennis, legt deze ultieme gids het allemaal voor je uit. Een 20-jarige chakra-werkveteraan recenseerde het als het meest uitgebreide boek op de markt en ik moet zeggen dat ik het daarmee eens ben.

Een ding dat dit boek uitzonderlijk maakt in vergelijking met anderen over hetzelfde onderwerp, is de gemakkelijke stroom. Het zit boordevol info, maar het is geen saaie lectuur.

Als ik iets lees dat non-fictie is, verzand ik soms als er te veel info is. De auteur van dit boek moet dit probleem hebben voorspeld, omdat prachtige kunstwerken werden opgenomen met informatie over elk chakra.

Het boek wordt ook aangevuld met verbindingen met rituelen, edelstenen en runen. Ik hou ervan hoe het veel historische informatie heeft, vooral over oude deities en de Soul Star en Earth Star chakra’s.

Het bevat ook doe-het-zelfprojecten en zelfs recepten, dus als je een creatieve ziel bent, is dit zeker een koop voor jou.

3. Wielen van het leven: een gebruikershandleiding voor het chakrasysteem

Wheel of Life Chakra Boek

BEKIJK PRIJS

Met meer dan 30.000 verkochte exemplaren is dit chakraboek beschreven als het belangrijkste en invloedrijkste boek over de chakra’s ooit geschreven.

De metgezel van een yogaleraar, via deze gids, biedt de auteur de mogelijkheid om verbinding te maken met de chakra’s en:

 • Krijg meer wijsheid
 • Verbeter uw gezondheid
 • Boost je energie
 • Grijp creativiteit
 • Manifesteer je dromen

Meer dan 400 pagina’s lang, dit chakra boek heeft een hoge Amazon rating vanwege zijn frisse kijk op een oud onderwerp.

Veel van de beoordelingen van lezers benadrukken het feit dat het helpt om emotionele blokkades weg te nemen, zelfs die waarvan je je niet bewust bent. Er zit unieke informatie in deze lezing die ik nergens anders heb gezien.

Het oefeningshoofdstuk helpt je ‘practice what you preach’ en brengt boekkennis naar een fysiek niveau.

Persoonlijk vond ik de meditaties in dit chakraboek vooral krachtig en nuttig voor diegenen die een manier nodig hebben om hun chakra’s te openen.

Andere fantastische delen van dit chakraboek zijn manieren om jezelf te aarden, uit afstemming chakra’s te genezen en je ziel te helpen vooruitgang te boeken in de richting van verlichting.

4. Het Boek der Chakra’s

Boek van Chakra's

BEKIJK PRIJS

Ben je een beginner in chakraboeken? Als dat zo is, raad ik boek nummer vier aan als startpunt voor iedereen die niets weet van de krachten binnenin.

Deze heeft meer een ‘leerboek’-gevoel, maar dit kan een goede zaak zijn. Dit geldt vooral voor de visuele leerling.

Een gids voor zelfreflectie, de diepgaande beschrijvingen van elk energiecentrum zullen je helpen echt te begrijpen hoe ze je fysieke en emotionele lichaam beïnvloeden.

Zoveel dingen die we als normaal beschouwen (d.w.z. ziekten, stress) worden eigenlijk veroorzaakt door een onevenwichtig chakrasysteem. Wanneer we onze wielen op één lijn brengen, genezen deze problemen op een manier die bijna magisch is.

Dit chakraboek dient als dirigent voor dit soort integratie en helpt ook bij zelfanalyse. Welke dingen zou je willen helen?

Ik zal eraan toevoegen dat deze verschillende verwijzingen naar het christendom heeft die positief of negatief kunnen zijn, afhankelijk van waar je staat op religie.

Als je het idee leuk vindt om geloof te verbinden met chakra / yoga-oefeningen, is The Book of Chakras: Discover the Hidden Forces Within You een interessante mix.

5. Oosters lichaam, westerse geest: psychologie en het chakrasysteem als een pad naar het zelf

Oosterse bodym westerse geest chakra boeken

BEKIJK PRIJS

Wat een naam! Ik heb dit chakraboek eigenlijk gekozen zonder recensies te lezen (hé, ik hou van verrassingen) op basis van de titel. Natuurlijk is er meer nodig dan dat om het een aanbeveling te geven.

Onnodig te zeggen dat ik niet teleurgesteld was. Net als andere grote chakraboeken helpt deze naslaggids je om je energiecentra op een diepgaand niveau te begrijpen. Maar daar stopt het niet.

Een van de best bewaarde geheimen in chakrastudies is uitzoeken hoe je kunt zien of een bepaalde energieschijf in balans, gebrekkig of overwerkt is.

Er zijn twee kanten aan een uit de hand gelopen chakra en hoewel er enkele overeenkomsten zijn, genezen we onderactieve en overactieve chakracentra anders.

De auteur doet fantastisch werk door de uitleg van hoe dit werkt te combineren met bewezen wetenschappelijk onderbouwde informatie over jeugdtrauma’s. De mix van oude praktijken met psychologie zorgt voor een boek dat anders is dan alle andere.

Misschien is dat de reden waarom ik het drie keer heb gelezen en het nog steeds niet kan doorgeven zoals ik zoveel andere chakraboeken heb.

6. Compleet boek van chakra’s

Compleet boek van chakra's

BEKIJK PRIJS

Gepubliceerd in 2015, nummer zes van onze lijst is een van de best bewaarde geheimen van chakra-boeken. Het heeft geen duizenden verkopen, maar wat het wel heeft, is die ‘het’-factor.

Toen ik door de recensies scrolde, verraste er een me en maakte me een beetje aan het lachen. Er stond: “de enige hulpbron die we ooit nodig zouden hebben als we op een onbewoond eiland zouden stranden.”

Hoe meer ik over die uitspraak nadacht, hoe diepgaander het werd. Als we in staat zijn om echt in contact te komen met onszelf, onze kracht en onze energie, zijn we alles wat we ooit nodig zullen hebben.

Natuurlijk is dit een belangrijk deel van de soul’s reis. Elk geheim zal niet worden onthuld via een chakraboek van 850 pagina’s. Maar dat betekent niet dat de auteur het niet heeft geprobeerd.

Enkele van de dingen die ik er het leukst aan vind:

 • Het formaat is super gemakkelijk te lezen
 • Gedetailleerde informatie over elk aspect van het chakrasysteem
 • Beantwoordt vragen over vele onderwerpen (metafysisch, biologisch, etc.)
 • Het leert over energievampiers en psychische aanvallen
 • De auteur heeft verschillende andere geweldige titels geschreven

Het enige dat ik hier op wil wijzen dat als een ‘nadeel’ kan worden beschouwd, is dat de afbeeldingen, diagrammen en grafieken niet zo gemakkelijk te zien zijn met de digitale versies. Om deze reden raad ik aan om een beetje uit te geven en het in druk te krijgen.

7. Het Chakra Boek: Energie en Helende Kracht van het Subtiele Lichaam

Chakra Boek: Energie en helende kracht van het subtiele lichaam

BEKIJK PRIJS

Er is een cliché dat zegt: “Je kunt een boek niet beoordelen op zijn omslag.” Hoe waar dit ook is, ik heb dit chakraboek zeker beoordeeld op zijn omslag.

Op het eerste gezicht was ik helemaal niet onder de indruk. Ik ben geen grote fan van ‘modern’. Dit geldt vooral als het gaat om oude onderwerpen zoals het chakra-systeem.

Ik moet echter toegeven dat mijn eerste indruk verkeerd was. Hoewel ik nog steeds niet van de coverafbeelding hou, is wat erin zit fenomenaal.

Beschreven als een hedendaagse, diepgaande blik op het chakra-systeem, geeft dit chakraboek een wetenschappelijke kijk op wat velen als een mystiek onderwerp beschouwen.

Het bespreekt ook de verschillende stadia van de geest, chakra’s in verband met religie en oude praktijken / kennis die ik voor je zal bewaren om te lezen. Het verbindt echt de ‘spirituele stippen’.

Ik zal je vertellen dat deze een pageturner en zelfverkenningsgids is die je dingen over jezelf laat ontdekken waarvan je nooit wist dat ze bestonden.

8. Kristallen voor beginners

Kristallen Chakra Boek

BEKIJK PRIJS

Hoewel het technisch gezien geen chakraboek is, heb ik dit hier vermeld omdat kristallen en chakra-genezing hand in hand gaan.

Kristallen worden al sinds de oudheid gebruikt om te genezen wat gebroken is. Helaas is deze kennis ergens onderweg verloren gegaan voor het grote publiek.

Deze gids dient als een startpunt voor kristalgenezing terwijl je werkt in must-know details over energie en hoe de chakra’s zijn gekoppeld.

Heb je problemen in je liefdesleven? Daar is een helend kristal voor. Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Er zijn manieren om je veiligheidschakra te helen en alles aan te trekken wat je nodig hebt. Je hebt alleen de ‘know how’ nodig die erin zit.

Dat brengt mij op een belangrijk punt. Bij het kopen van een boek probeer ik altijd uit te zoeken wat het onderscheidt van honderden anderen over hetzelfde onderwerp.

Voor deze gids is het de bronnenpagina aan de achterkant met tonnen auteursaanbevelingen voor verdere studie.

Van chakraboeken tot websites en zelfs apps, een web van leren is ingewikkeld verweven op een manier die elders niet is gedupliceerd.

Dus met slechts één aankoop kunt u maandenlang leren veiligstellen. Wat wil je nog meer in een boek?

9. De Chakra Bijbel: De Definitieve Gids voor het Werken met Chakra’s

Chakra Bijbelboek

BEKIJK PRIJS

Als je op zoek bent naar spirituele oefeningen om te dienen als een alternatief voor traditionele religie, overweeg dan de Chakra Bijbel.

Dit naslagchakraboek bevat een schat aan informatie over de chakra’s die we allemaal kennen, plus enkele nieuwe energiecentra die recenter zijn ontdekt.

Deze informatie wordt gecombineerd met pagina’s over geassocieerde chakrakleuren, Indiase goden, helende stenen en zelfs de emotionele en fysieke acties die verband houden met elk wiel.

Als je mijn artikel over aura lezen hebt gelezen, dan weet je dat ik een grote fan ben van dit talent. Hoewel de Chakra Bijbel zich voornamelijk richt op energiecentra, bevat het wel openbaringen over aura’s die de moeite waard zijn om nog eens te bekijken.

Kristalliefhebbers zullen dit ook een van de meest nuttige chakra-boeken vinden, omdat het stenen suggesties geeft voor verschillende chakra-gebaseerde problemen

Als u besluit deze aankoop te doen, maak dan uw bladwijzers klaar. Recensenten die er enthousiast over zijn op Amazon lijken het keer op keer te lezen. Het is er zeker niet een die stof zal verzamelen op een plank.

Enkele laatste gedachten over Chakra Boeken

In de woorden van Elizabeth A. Behnke: “Er is diepe wijsheid in ons vlees, als we maar tot bezinning kunnen komen en het kunnen voelen.”

Door te leren (of refdoor je geheugen te herschikken met) alles wat er te weten valt over de krachtige energie die we bezitten, kunnen we ons op een zeer zinvolle manier met onszelf verbinden.

chakra boeken

Ik zeg altijd dat advies nooit nodig is, want diep van binnen weten we het het beste.  Blader door de lijst met chakra-boeken, lees een paar recensies en duik er vervolgens in met degene die goed voelt voor jij.

Nadat je aan je page-turner bent begonnen, hoor ik graag je gedachten en eventuele ‘aha’-momenten die je hebt tijdens het lezen. Dus reageer hier, of zoals altijd, voel je vrij om contact op te nemen via e-mail of sociale media.