9 beroemdste edelstenen en hoe ze te gebruiken

9 beroemdste edelstenen en hoe ze te gebruiken

Een tijdje geleden kreeg ik dit echt mooi rozenkwarts kristal edelsteen als cadeautje van een vriend. Het kwam met een klein papiertje dat de helende krachten van deze steen beschreef. Het lezen van deze krant heeft me zeker één ding duidelijk gemaakt: laat je niet misleiden door de subtiele roze kleur!

Terwijl Rozenkwarts een edelsteen van het hart is en een rustgevende medelevende energie die brengt empathie, vrede, verzoening en vergeving, het is ook een krachtige harmoniser van de energieën van je lichaam. Het zal je helpen om weer in contact te komen met liefde door de emotionele wonden en overtuigingen te verwijderen die ons ervan gescheiden houden.

Rozenkwarts, Aquamarijn en Haliet Edelstenen
Rozenkwarts, Aquamarijn &Haliet

De beschrijving triggerde me echt, dus ik begon graaf dieper in de wereld van edelstenen. Hoe meer ik erover las, hoe meer ik gefascineerd raakte door deze stenen. Eén ding werd me echt duidelijk: voorbij zijn de dagen dat alleen helderzienden en vrije geesten kennismaakten met de inzichten en mystici van edelstenen.

Met celebs als Cara Delevingne, Katie Perry en Adele die enthousiast zijn over hun kalmerende, fortuin brengende, en helende eigenschappen, edelstenen hebben de afgelopen jaren een opleving gemaakt. Tegenwoordig erkennen en erkennen miljoenen mensen over de hele wereld de voordelen van edelstenen.

Wat maakt een edelsteen tot een edelsteen?

Voordat ik dieper inga op de voordelen van edelstenen, zal ik je eerst een kleine les geven over hoe edelstenen worden gevormd. Dus wat is een edelsteen? Ok, eerst de officiële definitie: “een edelsteen is een kostbare of halfedelsteen die kan worden gesneden en gepolijst voor gebruik in sieraden of andere decoratieve toepassingen”. Edelstenen worden gemaakt van rotsen of fossielen. Echter het merendeel van de edelstenen is gemaakt van mineralen, met meer dan 130 verschillende mineralen die als edelstenen worden gebruikt.

Edelstenen Amethist

Mineralen zijn vaste stoffen die in de natuur aanwezig zijn en kunnen worden gemaakt van één element of meer elementen die met elkaar worden gecombineerd (chemische verbindingen). Goud, zilver en koolstof zijn voorbeelden van Mineralen gemaakt van één element. Gewoon keukenzout daarentegen is een chemische verbinding, omdat het wordt gevormd uit natrium- en chloorionen. Edelstenen kunnen ook worden gemaakt van een of meer mineralen. Dat is de reden waarom sommige mineralen verwijzen naar meer dan één edelsteennaam.

Hoe ontstaan edelstenen?

Edelstenen vormen zich onder verschillende omstandigheden op aarde. De meerderheid van de edelstenen zijn gemaakt in de aardkorsten. Dit is de bovenste laag van de aarde, die 3 tot 25 mijl diep is. Slechts twee edelstenen, bekend als diamant en peridoot, worden gecreëerd in de aardmantel. Deze mantel bestaat uit gesmolten gesteente dat magma wordt genoemd en een stevige avondmaalslaag.” Slechts twee edelstenen, bekend als diamant en peridoot, worden gemaakt in de aardmantel. “

Alle edelstenen inclusief diamant en peridoot, de mijne in de korst. Deze korst bestaat uit drie verschillende soorten gesteente: stollings-, metamorf en sedimentair gesteente. Het verschil tussen deze drie gesteenten is de manier waarop ze zich vormen. Sommige edelstenen worden geassocieerd met één soort gesteente, in het bijzonder, andere met verschillende soorten.

Stollingsstenen

Stollingsgesteenten zijn van vulkanische oorsprong. Ze vormen zich wanneer magma afkoelt en stolt. Deze gesteenten kunnen opdringerig zijn, stollend in de aarde of extrusief, stollend buiten de aarde. Drukverhogingen kunnen er ook voor zorgen dat deze pegmatitische vloeistof omringende gesteenten infiltreert, waardoor er vaak chemische uitwisselingen met worden gemaakt.

Veel edelstenen vormen zich uit stollingsgesteente, waaronder alle peridoot en diamant, alle kwarts, beryl, granaat, maansteen, apatiet, diamant, spinel, toermalijn en topaas.  Stollingsgesteente kan glasachtig, kristallijn of beide zijn.

Sedimentaire edelstenen

Sedimentaire edelstenen zijn het tweede type stenen en geven aanleiding tot getransporteerde mineralen zoals jaspis, malachiet, opaal en zirkoon. Dit soort edelstenen ontstaan wanneer stenen slijten en water of wind de fragmenten dragen, en ze comprimeren uiteindelijk samen in de loop van de tijd.

Metamorfe edelstenen

Het laatste type edelstenen zijn, zoals de naam ‘metamorf’ al doet vermoeden, edelstenen die veranderen door intense hitte en druk. Wanneer indringende magma- of tektonische plaatinteracties stollings- en sedimentair gesteente en mineralen onder hitte of druk zetten, kunnen veranderingen in hun chemie en kristalstructuur optreden. Het resultaat is het ontstaan van metamorf gesteente. Beroemde metamorfe edelstenen zijn Robijn, Jade, Saffier, Granaat, Zirkoon en Turkoois.

De krachten van edelstenen

kristallen positieve energie thuis

En hier komt het beste deel … Zoals ik beschreef, bestaan edelstenen uit één of een groep elementen van herhaalde patronen. Hun gestage ritme van helende stenen en hun vorming loopt synchroon met de aarde en haar cyclus van geboorte en wedergeboorte. En dit is wat de edelstenen, afgezien van hun prachtige schoonheid en uiterlijk, hun krachten geeft. Edelstenen worden verondersteld metafysische eigenschappen te hebben, onze stemmingen te veranderen, positieve energie in uw huis te verhogen en een spectrum van kwalen gedurende duizenden jaren te verhelpen.

Kies uw steen

Als u wilt profiteren van de krachten van de edelsteen, is het belangrijk dat u de juiste steen kiest. Daarom moet u eerst het probleem of de uitdaging identificeren waarmee u momenteel wordt geconfronteerd. Wil je dat je hart meer open is? Of heb je het gevoel dat je rustiger wilt zijn of overvloed, succes, bescherming, gezondheid en geluk wilt aantrekken?

Ook moet je herkennen naar welke kristallen je van nature aangetrokken wordt. In het bijzonder moet je letten op de kleur van de steen als Kleur bevat belangrijke aanwijzingen over de energetische vibratie van de steen. Chakra’s, symbolisch voor onze heilige energiecentra binnenin, linken naar de helende eigenschappen van specifieke edelstenen voor onheuglijke tijden.

Het raadplegen van een healing gids is een geweldige manier om erachter te komen welke kristallen te gebruiken. Daarom heb ik er hieronder een opgenomen waarin ik de 7 meest bekende en populaire edelstenen en hun helende krachten.

1. Amethist

amethist edelsteen

“De universele steen.” Deze steen is verkrijgbaar in verschillende tinten en tinten van licht violette kleur, van lila tot levendig paars. Het resoneert met Kruin Chakra, evenals Derde Oog Chakra, waardoor de poort naar goddelijk bewustzijnen hogere intuïtie, en laat u maak verbinding met je spiritualiteit. Het helpt ook om stress en angst te verlichten en kan helpen bij stemmingswisselingen en immuniteit.

Het Amethistkristal kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Vissen, Maagd, Waterman en Steenbok.

2. Rozenkwarts

rozenkwarts kristal edelsteen

“De Liefde Christal.” Rozenkwarts resoneert met de Hart CHakra en helpt om genees je hart van pijn en teleurstelling. Deze hartgenezende eigenschappen zijn de meest prominente energie die geassocieerd wordt met rozenkwarts. Geen enkel ander juweeltje heeft dezelfde krachten om je te helpen pijnlijke herinneringen met betrekking tot liefde op te lossen. Toch is rozenkwarts niet alleen een helende steen, het is ook trekt liefde aan en houdt deze vast en beschermt relaties.

Het rozenkwartskristal kan vooral geweldig zijn voor mensen met de sterrenbeelden Weegschaal en Stier.

3. Groene Jade

Groene Jade kristallen edelsteen

“De Steen van het Hart.” De Groene Jade is een symbool van sereniteit, rust en zuiverheid en brengt geluk, vriendschap, vrede en harmonie. Trouwens, Green Jade is een beschermende steen en zal negatieve energieën afweren die je omringen. Het kan je ook laten zien hoe je verbeter uw creativiteit en hoe je vindingrijker kunt zijn. Het zal je aanmoedigen om niet te luisteren naar je zelfopgelegde beperkingen en zal je ondersteunen bij het bereiken van je doelen en manifesteer je dromen in werkelijkheid.

De Groene Jade is de traditionele dierenriemsteen voor degenen die in het hart van de lente onder het sterrenbeeld zijn geboren Stier.

4. Helder kwarts

Helder kwartskristal edelsteen

“De Meester Genezer.” Helder kwarts is de meest iconische van de kwartsfamilie. Het wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Clear Quartz is doorschijnend en helder en kan problemen op je fysieke, mentale, emotionele of zielsniveau te helen. Het brengt goddelijk wit licht en verbinding met een hoger zelf, een hoger bewustzijn, hogere wijsheid en onvoorwaardelijke zuivere liefde.

Er is eenre geen sterrenbeelden die direct verband houden met de Clear Quartz. Niettemin kan dit kristal de koppigheid van Steenbokken – vertegenwoordigd in het Steenbok geestdier, de zeegeit – en de krachtlust van Leeuw.

5. Citrien

Citrien kristal edelsteen

“De Lichtmaker.” Citrien is een steen die de krachten van de zon en is zo helder als zijn energie. Alles aan deze steen straalt uit optimistische energie en vreugde en dit juweeltje zal helpen om weersta elke negatieve energie af dat komt op je pad. Het zal je inspiratie en verhoog je energie en rijden. Dus, als je je vrolijk en zonnig wilt voelen, neem dan je citrien juweeltje met je mee!

Het Citrienkristal is de traditionele dierenriemsteen voor Tweelingen, Ram, Weegschaalen Leeuw.

6. Zwarte toermalijn

Zwarte Toermalijn kristallen edelsteen

“De Allround Beschermer.” Zwarte toermalijn is beroemd onder genezers en sjamanen vanwege zijn beschermenden aardende kwaliteiten. Het geneest fysiek, spiritueel en emotioneel en stoot lagere schadelijke frequenties af door een elektrisch krachtveld rond je aura te creëren. Het zal negativiteit absorberen en zet het om in positieve energie.

Toermalijn is een van de dierenriemstenen voor degenen die geboren zijn onder het teken van Weegschaal.

7. Hematiet

Zwarte hematietkristal edelsteen

Oproep aan alle dramaqueens! Zodra je een hematiet edelsteen aanraakt, voel je meer Geaard en kalm. Het zal verwijder eventuele negatieve gevoelens veroorzaakt door stress of angst en zal je je kalm en Gecentreerd opnieuw. Daarnaast kunt u Hematiet gebruiken om reinig het bloed en ondersteunt de bloedsomloop. De warme en energieke vibes van deze steen zullen een langzaam zenuwstelsel op gang brengen en zal een boost geven aan je energiecentra.

Het Hematietkristal kan vooral geweldig zijn voor mensen met de volgende sterrenbeelden: Ram en Waterman.

8. Maansteen

Maansteen Crystal Edelsteen

Maansteen is een zachte, vrouwelijke steen dat verhoogt de intuïtieBevordert inspiratie, succes en geluk. Het helpt je om de energie van de Maan die in je verblijft te ontsluiten, waardoor emotionele instabiliteit en stress worden verzacht, en het stabiliseren van de emotiesDie rust.

9. Aquamarijn

Aquamarijn Crystal Edelsteen

Aquamarijn is een zeer krachtig kristal. Terwijl je dit kristal gebruikt, kun je de aanwezigheid van het goddelijke vrouwelijke diep in jezelf gaan voelen. Het zal de energieën tussen je hart en keel versterken, wat de helderheid, een beter begrip van jezelf en je innerlijke waarheid verbetert.

Hoe gebruik je je edelsteen?

kristallen positieve vibes thuis

Als je eenmaal je stenen hebt gekocht, is het belangrijk om ze niet zomaar in een la te leggen waar niemand ze kan zien. Terwijl de edelstenen energetische trillingen uitzenden die je humeur en gevoelens beïnvloeden, je moet met ze werken. Draag de stenen bij je, slaap ermee en/of mediteer ermee.

Een andere manier om met je stenen te werken is door je favoriete edelsteen aan je drinkwater toe te voegen. Houd er rekening mee dat sommige edelstenen onveilig zijn om te gebruiken in elixers (malachiet, bijvoorbeeld). Daarom is het belangrijk dat je eerst je huiswerk maakt. Maar er zijn edelstenen die eigenlijk worden gebruikt om water te zuiveren, zoals Shungite.

“Edelstenen zenden energetische vibraties uit die je humeur en gevoelens beïnvloeden.”

Je kunt je edelstenen ook gebruiken om te versieren en positieve energie in je huis te verhogen. Maak een helende lade, een gebedsbak of een uitlijningsbakje, met bloemen, edelstenen of kaarsen. Ik gebruik mijn edelstenen ook om mijn yogabeoefening een boost te geven. Plaats gewoon je kristallen en edelstenen rond je mat terwijl je oefent of op een altaar in je oefenruimte.

Veel plezier en geniet van het proces van het gebruik van wat je have en verzamelen. Het is een levenslange liefdesarbeid.

Laatste gedachten over edelstenen

Op basis van het bovenstaande kunnen we concluderen dat edelstenen niet alleen prachtige sieraden zijn, ze bevatten ook een overvloed aan helende krachten.

Als het gaat om het kiezen van je edelsteen, zoek dan uit welke edelsteen de krachten heeft die bij je behoeften passen, maar je moet ook herkennen naar welke kristallen je van nature aangetrokken bent.

Kies gewoon het juweeltje dat met je resoneert en gebruiken het samen met je helende reis naar een gelukkiger, gezonder leven!

P.s. Als je op zoek bent naar edelstenen die je kunnen helpen om een specifiek chakra te deblokkeren, bekijk dan ook dit artikel over chakrastenen!