8 mental health awareness shirts om het stigma te helpen beëindigen

Search

Als je op mij lijkt, heb je veel gevoelens – en je bent een sucker voor een schattig T-shirt. Het is dus een win-win als ik die gevoelens (letterlijk) op mijn mouw kan dragen.

Het dragen van shirts die het bewustzijn van de geestelijke gezondheid vertegenwoordigen of teruggeven aan een gerenommeerd doel dat geestelijke gezondheidszorg ondersteunt, is een geweldige manier om het stigma van psychische aandoeningen te beëindigen, feestdagen voor bewustzijn van geestelijke gezondheid te vieren, zoals Mental Health Awareness Month, waardevolle fondsen in te zamelen en een gemeenschap te vinden met gelijkgestemde mensen.

Het punt is echter dat esthetiek belangrijk is, en mensen zijn waarschijnlijk niet te enthousiast om een shirt te dragen met de tekst “hey, ik ben depressief!” of dat gewoon een bewustzijnslint erop heeft (hoewel, als je dat doet, alle macht voor jou). Dus hebben we enkele collecties kleding voor bewustzijn van geestelijke gezondheid gevonden die hopelijk uw stijl zal aanvullen – en u en uw gemeenschap onderweg zal ondersteunen.

Natuurlijk denken we niet dat het geweldig is om te profiteren van iemands handicap of geestelijke gezondheidstoestand, dus we hebben ervoor gezorgd dat alle merken waarover we je gaan vertellen een geschiedenis hebben van het doneren van winst aan geloofwaardige organisaties of fondsen die geestelijke gezondheidszorg bieden.

Aan de slag!

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Merken die overhemden en kleding voor geestelijke gezondheid maken die je met trots kunt dragen

Other People Fonds

Shirt dat zegt: ik denk dat we andere mensen moeten zien - en met andere mensen bedoel ik therapeuten
Foto met dank aan Other People Fund

We beginnen sterk met een merk dat wordt gedragen door tote bag-liefhebber Harry Styles!

Other People Fund is een kledingmerk dat bekend staat om zijn ontwerp en zegt: “Ik denk dat we andere mensen moeten zien. En met andere mensen bedoel ik therapeuten.”

Alle opbrengsten van alle items – zoals deze draagtas en sweatshirt – gaan rechtstreeks naar de zuster-non-profitorganisatie Support for the Psyche van het bedrijf. De organisatie biedt financiële hulp aan aanvragers die op zoek zijn naar geestelijke gezondheidszorg.

IDONTMIND

Shirt waarop staat: Je geest doet ertoe. Praat erover. IDONTMIND.
Foto met dank aan IDONTMIND

IDONTMIND is een bewustwordingscampagne met als missie om open gesprekken over mentale gezondheid te inspireren. Met goed ontworpen merchandise zoals T-shirts en sokken ondersteunt 100% van de opbrengst van het merk de IDONTMIND-campagne bij Mental Health America.

IDONTMIND biedt ook een inzichtelijke blog over geestelijke gezondheid, evenals toegankelijke informatie over het vinden van een therapeut, screenings van de geestelijke gezondheid en verschillende bronnen voor specifieke aandoeningen.

Vind het goede merk

Shirt waarop staat: Find the good. Het is overal.
Foto met dank aan Find The Good Brand

Find The Good is een merk dat kleding maakt om mensen te helpen “door de slechte dagen, de regenachtige dagen, de ups en downs en wat er nog meer tussen je en een glimlach op je gezicht staat.” Bovendien houden we van naam!

Kenmerkende ontwerpen in de Find The Good-winkel omvatten smileys, evenals de “drie eenvoudige woorden” van het merk om shoppers aan te moedigen ondersteuning te zoeken en meer goeds in de wereld te ontdekken. 10% van de winst van het bedrijf gaat naar Mental Health America.

Zelfzorg is voor iedereen

Shirt waarop staat: Je kunt moeilijke dingen doen
Foto met dank aan Self Care is voor iedereen

Self Care is for Everyone werd in 2018 opgericht op Wereld Vriendelijkheidsdag. Het doel van het merk is om samen te komen rond gedeelde gemeenschappen van mensen met psychische aandoeningen en vriendelijkheid en zelfzorgherinneringen aan iedereen te verspreiden – in de vorm van schattige merchandise-items zoals shirts (we houden van het door Glennon Doyle geïnspireerde We Can Do Hard Things-shirt) en stickers. Elk pakket wordt ook geleverd met een voucher voor een maand gratis therapie!

Sinds de oprichting heeft het bedrijf meer dan $ 550.000 bijgedragen aan de geestelijke gezondheidsgemeenschap via non-profitorganisaties en onafhankelijke kunstenaarspartnerschappen. Self Care is for Everyone zet minimaal 10% van zijn nettowinst in voor initiatieven op het gebied van geestelijke gezondheid en zelfmoordpreventie, door te doneren aan organisaties zoals The Trevor Project, The Loveland Foundation, Crisis Text Line en meer.

Bezit je stigma

Shirt met de tekst: Boeken, Honden, Geestelijke Gezondheid
Foto met dank aan Own Your Stigma

Own Your Stigma is gemaakt om gesprekken over psychische aandoeningen te openen en alle schaamte, negativiteit en schuldgevoelens te helpen verwijderen die de samenleving eraan heeft gehecht. Door een winkelartikel te kopen , zoals een crewneck of een beanie – klanten kunnen hun “stigma’s” “bezitten” door hun ervaringen te dragen zodat iedereen ze kan zien.

Daarnaast wordt een percentage van de maandelijkse omzet van het merk gedoneerd aan organisaties die geestelijke gezondheidszorg bieden en ondersteunen. Bovendien kunt u 15% korting krijgen wanneer u onze code ‘GOOD15’ gebruikt. (PS: we hebben er niets aan dat je deze code gebruikt; met dank aan Own Your Stigma voor dit cadeau aan onze lezers!)

Geluk Project

Shirt met de tekst Happiness Project
Foto met dank aan Happiness Project

Happiness Project maakt ‘kleding met een doel’, ter ere van de erfenis van een klasgenoot die stierf door zelfmoord. Happiness Project biedt kleurrijke en leuke hoodies en T-shirts en doneert 15% van zijn nettowinst aan de American Foundation for Suicide Prevention. Sinds de oprichting in 2017 heeft het bedrijf meer dan $ 100.000 gedoneerd aan organisaties voor geestelijke gezondheidszorg.

Onlangs werkte Happiness Project samen met TOMS voor een extra speciale collectie.

Om liefde op haar armen te schrijven

Shirt met de tekst HOPE in vele talen
Foto met dank aan TWLOHA

To Write Love on Her Arms (TWLOHA) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het presenteren van hoop en het vinden van hulp voor mensen die leven met depressie, verslaving, zelfverwonding en zelfmoord. TWLOHA is veel meer dan een kledingmerk, omdat geld van shirts en andere merchandise-items naar de inspanningen van de organisatie gaat. Hun berichten en ontwerpen zijn zo goed dat ze talloze mensen hebben geïnspireerd om tatoeages voor geestelijke gezondheid te krijgen.

Met een dagelijkse zelfzorg-app, behandelings- en herstelbeurzen en landelijke evenementen, probeert TWLOHA mensen gemeenschapsondersteuning, financiële hulp en persoonlijke empowerment te bieden.

BLIJVEN

Shirt met de tekst: Stay Kind To Yourself
Foto met dank aan STAY

STAY is een merk met een missie om zelfactualisatie, positieve geestelijke gezondheid en vriendelijk blijven voor iedereen te inspireren. Het woord “verblijf” wordt vaak opgenomen in kledingontwerpen en moedigt mensen aan om door te gaan, zelfs als de tijden op hun moeilijkst zijn.

Of shirts mensen er nu aan herinneren dat er een plek voor hen is, of om op elkaar te leunen als ze een beetje ondersteuning nodig hebben, het merk moedigt gemeenschap en veerkracht aan. In feite komt 10% van de opbrengst ten goede aan drie partnerorganisaties: American Foundation for Suicide Prevention, de National Alliance on Mental Illness en de Anxiety &Depression Association of America.

Zoek hulp als je het nodig hebt.

We weten dat het moeilijk kan zijn om de hulp, ondersteuning en gemeenschap te vinden die je nodig hebt als je worstelt met je geestelijke gezondheid.

Als u direct behoefte heeft aan veiligheid, neem dan contact op met de volgende personen:

Medische hulpdiensten

911

Nationale zelfmoordpreventie lifelines

suicidepreventionlifeline.org

Bel 988

Crisis tekstregel

Tekst CRISIS naar 741-741

crisistextline.org

En als u niet in een onmiddellijke crisis verkeert en toch toegang wilt tot meer middelen, bezoek dan onze lijst met Bronnen voor geestelijke gezondheid voor meer informatie.