49 zinvolle tattoo-ideeën voor geestelijke gezondheid

Search

Het krijgen van een tatoeage kan een zeer persoonlijke en speciale ervaring zijn, vooral voor die eerste timers die een tatoeage willen laten zetten met een belangrijke betekenis erachter.

Een veel voorkomende manier om dit te doen is door een gedenkwaardige mijlpaal in de geestelijke gezondheid te markeren of door een tatoeage te gebruiken als een manier om iemand te herinneren aan hun innerlijke hoop en veerkracht.

Of het nu een woord is dat aardend aanvoelt tijdens een paniekaanval, een symbool om te denken aan een geliefde en hun ervaring met geestelijke gezondheid, of zelfs een dwaze visual die een glimlach op je gezicht tovert, tatoeages zijn een geweldige manier om je geestelijke gezondheid te documenteren en te verbinden.

Mijn eerste tatoeage was een Wonder Woman-symbool om mijn innerlijke kracht en gevoeligheid te vertegenwoordigen, gebruikmakend van de kracht van mijn vrouwelijkheid.

Sindsdien heb ik kleine kunstwerkjes langs mijn ledematen verzameld: een grote bloem geïnspireerd op mijn favoriete pioenrozen in mijn buurtpark, een illustratie van een vrouw die bloemen vasthoudt op de plaats waar haar hoofd zou moeten zijn, een scène van mijn hond tijdens een wandeling en zelfs een discobal.

Ik heb een waslijst aan tattoo-ideeën die ik de komende jaren wil krijgen, en hoewel sommige gewoon leuk en schattig zijn, komen veel van hen terug naar een wortelinspiratie die iets betekent voor mijn identiteit en mijn verhaal. Zoals veel mensen omvat dat mijn eigen ervaringen met geestelijke gezondheid en hoe mijn omstandigheden hebben gevormd wie ik ben en de manier waarop ik de wereld ervaar.

Wat er ook gebeurt, ik wil altijd iets krijgen dat mijn zelfvertrouwen een boost geeft, me herinnert aan mijn veerkracht en me inspireert om te genieten van alle kunst om me heen.

Voor degenen die jeuken om in de tattoostoel te komen, maar niet helemaal zeker weten wat ze moeten krijgen, kan een van de meest unieke en belangrijke plaatsen om inspiratie op te doen zijn in je reis naar geestelijke gezondheid.

Hoewel iedereen zijn eigen ervaring heeft met geestelijke gezondheid en genezing, hebben we gebrainstormd over enkele aan geestelijke gezondheid gerelateerde tattoo-ideeën om je te helpen de creatieve sappen te laten stromen – en hopelijk iets te vinden dat je ook herinnert aan de hoop in de wereld en de moed in jou.

Geestelijke gezondheid Tatoeages Ideeën —

Algemene geestelijke gezondheid Tatoeages

Puntkomma

Ik heb mijn eerste tattoo vandaag en de belangrijkste inspiratie is de enige echte @selenagomez. een puntkomma symboliseert geestelijke gezondheid en vooral angst voor mij. het staat ook voor het feit dat ik volwassen ben geworden en geen tiener meer ben. Ik sloot een hoofdstuk en nu ben ik het opnieuw opstarten van een nieuwe✨

Hart Spiegel &Happy Flower

de tatoeages van mij en mijn gf die we vandaag hebben gekregen van een lokale kunstenaar geestelijke gezondheid flash vandaag :))

Je bent niet je pijn

mijn eerste tattoo, van @TWLOHA en @jamietworkowski

Alles in mijn hoofd

Angst in real time sloeg vanaf het begin hard toe. Ik heb deze tatoeage ontworpen om mezelf eraan te herinneren dat mijn hersenen soms een leugenaar zijn en dat het echt allemaal in mijn hoofd zit. Bedankt @themaine voor het opnieuw schrijven van het nummer dat ik het meest nodig heb om te horen op dit punt in mijn leven

Angst heeft me niet naar beneden gehaald

Heb een schattige lil tattoo om mezelf te bewijzen dat mijn angst me niet naar beneden 🥺✨ heeft gekregen Ik kan overleven dat iemand mijn huid keer op keer steekt, zodat ik kan overleven als ik naar de supermarkt ga

Genoeg

Een jaar geleden kreeg ik mijn eerste tattoo. Het is een herinnering dat ongeacht het verlies, de angst en depressie die me elke dag overweldigen, ik er doorheen kan komen. Ik ben meer dan genoeg voor mij en voor God 🤍

Wees de verandering

Mijn nieuwe aanwinst 🖤 Ik ben heel open geweest over mijn worstelingen met depressie en zelfharm. Ik heb deze tatoeage om littekens te bedekken. Handschrift - de Protea van 🥰 mijn vader - moeder en zus.  Bedankt aan Roxy op @fallen_heroes voor het geven van een reden om te glimlachen als ik naar mijn arm 🖤 kijk

Angst Tatoeages

Bekijk onze volledige lijst van angst tattoo ideeën in ons andere artikel

Lavendel

Gisteren mijn eerste tattoo gekregen! Ik koos voor lavendel omdat het de natuurlijke remedie is tegen angst. Toen ik in de MBU zat heb ik een stukje A4 met "U BENT VEILIG" erop geschreven in groene viltstift. Ik dacht erover om dat in plaats daarvan te laten tatoeëren, maar dit is esthetisch aantrekkelijker.

Zittend op een vallende stoel

Stoel Tattoo

“Ik heb vorige week een nieuwe tatoeage laten zetten ✒️.
Zoals sommigen van jullie weten, heb ik het grootste deel van mijn volwassen leven geworsteld met paniekaanvallen en angst en op mijn slechtst voelde lopen alsof je op een vallende stoel zat, maar altijd.
Deze tatoeage betekent een nieuwe start, eentje waarbij het leven niet zo moeilijk 🚀 voelt”
Sara Vieira

Zeven Paarse Sterren

Mijn 134340 tattoo met mijn 7 paarse sterren 💜 mijn favoriete lied dat me door veel dingen heen heeft geholpen en mijn angst kalmeert, ligt nu permanent op mijn arm 🥰

Je hoort hier thuis

Een jaar geleden kreeg ik mijn, You Belong Here, tattoo Het is het handschrift van mijn 3 beste vrienden op dat moment Altijd met mijn angst was het gevoel dat ik er niet bij hoorde of dat niemand me in de buurt wilde Ik ben blij dat ik een plek in mijn leven heb gevonden waar ik een natuurlijk gevoel van verbondenheid voel

Ademen

kreeg mezelf een selfcare en anti-angst tattoo 🥰 @Raven_Creepy was mijn tattoo buddy 🖤

Depressie Tatoeages

Groei &Vind het Licht

dit is mijn mentale gezondheid tattoo, voor mij - het betekent dat hoewel ik me volledig gebroken voel, ik nog steeds een uitweg uit het donker kan vinden en kan groeien en dat licht weer kan vinden. zelfs als ik het steeds opnieuw moet blijven doen.. dus eh ja deze ligt me na aan het hart 🌼💛

Geluk begint

Dus vandaag heb ik mijn eerste tattoo geïnspireerd door @jonasbrothers . Ik kreeg de diagnose depressie en had in de herfst ideeën, ik wilde hier eigenlijk gewoon niet meer zijn. De jongens deden me beseffen dat ik mijn eigen geluk moest najagen.

Mooie toekomst

Nieuwjaar Nieuw Decennium Nieuw Leven Nieuwe Tattoo. Het afgelopen decennium was zwaar. Ik heb veel dingen meegemaakt, waaronder depressie en worstelen met mijn zelfidentiteit. Mijn 1e tattoo herinnert me eraan hoe donker mijn verleden was en hoe rooskleurig mijn toekomst gelukkig nieuwjaar is 🌞!

Kleine of eenvoudige tatoeages

Blij dat je leeft

Blij dat je leeft.

Mental Health Maandagen

Nieuwe tattoo voor de Mental Health Charity die ik run #mentalhealthmondays

Lint voor bewustzijn van geestelijke gezondheid

Bedankt @JayGlazer @AndrewWhitworth voor het helpen elimineren van het stigma dat gepaard gaat met mannen en geestelijke gezondheid. Ik draag deze groene lint tattoo trots omdat het staat voor Mental Health Awareness! Ga zo door, jongens!

Lees meer over bewustzijnslinten, hun kleuren en hun betekenissen

Puntkomma Tatoeages

Puntkomma

Yaay, geen tattoo virgin meer.  Kreeg deze puntkomma tattoo gebruikt in de geestelijke gezondheidszorg gemeenschap voor solidariteit en kracht. Het laat zien dat zelfs wanneer je denkt dat je leven eindigt, door een puntkomma toe te voegen, het verhaal nog niet voorbij is.  #suicidepreventionmonth

Serotonine Puntkomma

praten over depressie is een van de moeilijkste en beste dingen geweest die ik had kunnen doen voor mijn geestelijke gezondheid, normaliserend dat depressie er zal zijn, maar gemakkelijker te navigeren. deze tatoeage is altijd een herinnering dat ik niet verloor van zelfmoordgedachten #MentalHealthAwarenessMonth

Krijg ideeën voor het vieren van mental health awareness month en verken meer dagen voor bewustzijn van geestelijke gezondheid

Infinity Puntkomma

Om mezelf eraan te herinneren dat het leven oneindig moet duren en dat mijn slechte dagen slechts een moment in de tijd zijn.

Lotus puntkomma

Nieuwe tatoeage ter ondersteuning van zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheid. Een puntkomma die de continuïteit van het leven vertegenwoordigt. Lotusbloem voor kracht en veerkracht. #mentalhealthmatters #yourlifematters

Vlinder puntkomma

Dus Jenna deed dit vandaag. Ik ben zo trots op haar omdat ze al heel lang aan deze tatoeage denkt. Jenna is een pleitbezorger 4 zelfmoordpreventie & bewustzijn van de geestelijke gezondheid , de puntkomma symboliseert ze. Dit betekent zoveel voor haar en ik bewonder haar medeleven en hart ❤🙏

Overlevende Tatoeages

Ik leef – Matt Haig

Ik heb The Midnight Library van @matthaig1 gelezen sinds ik naar de kliniek voor geestelijke gezondheidszorg ging en net deze pagina heb gelezen die overeenkomt met mijn tatoeage ☺️

Luister naar onze podcastgesprek over geestelijke gezondheid met Matt Haig

Complete & Incomplete Bands

Mijn tatoeage heeft twee zwarte complete banden voor 2 vrienden die zelfmoord hebben gepleegd, en de 2 onvolledige zijn voor mijn 2 pogingen om mezelf van het leven te beroven. Ik werd emotioneel misbruikt en niemand nam mijn depressie ooit serieus tot niet lang geleden en ik voelde me veel beter. ❤️❤️❤️

OCD Tatoeages

Kijk naar mij terwijl ik bloei

Mijn OCD zegt me dat niet te doen, dus ik plaats mijn tatoeage, zelfs als mijn hersenen me anders vertellen. Ik heb deze tatoeage gebaseerd op het nummer van Hayley Williams "Kijk naar mij terwijl ik bloei." Mijn OCD is een deel van de reden voor de tatoeage en de OCD probeert vandaag te winnen. Aan citaat BTS, "Niet vandaag!"

Kracht boven angst

Mijn nieuwe tattoo heb ik gekregen. Ok ik heb het nu al een paar weken was aarzelend om het te laten zien maar ik laat het nu aan #faceyourfear zien. #OCD #ocdweek #strengthoverfear

Venijnige Madeliefje

Therapeuten zeggen dat OCD is als een venijnig madeliefje dat niet kan overleven zonder zijn bloemblaadjes, ik haal zijn bloemblaadjes nu al bijna 3 jaar één voor één af ... #OCD #tattoo

Bipolaire Tatoeages

Bipolaire vlinder

Mijn versie van de #bipolarbutterfly #tattoo. Het symbool in het midden betekent hakuna matata. Ik gebruik het als een aardingstool. Ik heb een #anxiety tattoo die ik op mijn andere pols heb ontworpen. Mensen kijken altijd naar de vlinder en zeggen: "brommen... waar gaat dat over?" 🙄

Teigetje &iejoor

Als je me kent, weet je dat ik vrij open ben over bipolair zijn. Omdat het de maand van het bewustzijn van de geestelijke gezondheid is, dacht ik dat ik mijn meest recente en favoriete tatoeage zou delen. Teigetje en Iejoor zijn mijn favoriete voorbeeld van mijn ups en downs. Heb je tatoeages voor geestelijke gezondheid?

PTSS Tatoeages

Wees in orde

leven met de ptss & trauma van die nacht in 2017 is het moeilijkste geweest om ooit te moeten proberen om in het reine te komen. deze tatoeage zal altijd een herinnering zijn dat alles goed komt en de herinnering aan die 22 mensen zal altijd bij me 💛 blijven

Wees moedig

Mijn naam is Rory ik heb PTSS Ik krijg vaak paniekaanvallen Mijn nieuwste tattoo staat in het handschrift van mijn oma. Overgenomen uit brieven die ze me schreef in de jaren voordat ze overleed.  Het herinnert me eraan: Wees sterk Wees moedig Maar bovenal...

Zelfliefde Tatoeages

Bloemen &Awareness Lint

Mijn mentale gezondheid tattoo.

Hopen

Ik realiseerde me net dat mijn twloha tattoo kan verdubbelen als een paramore een. "hou je vast aan de hoop als je het hebt. laat het voor niemand los" gelukkig twee jaar voor deze baby.

Depressie Tatoeages voor Vrouwen

Kleurrijke Beste Vrienden

Toegevoegd aan mijn geestelijke gezondheid tattoo, ik ben zo alsjeblieft met het. Het is een perfect eerbetoon aan de beste vrienden die een meisje als ik ooit zou kunnen hebben ❤️

Hoop Bandage

mental health awareness week dit jaar in nederland gaat over de natuur en dit is mijn tattoo over geestelijke gezondheid en het heeft de natuur [flowers] 🥲🥺

Helende Tattoo Ideeën

Bloeiend van chaos

Een bloem die bloeit van kronkels en krabbels

Tattoo door @verity_spearpoint_tattoo

Liefde is de beweging

Nog een tatoeage, een andere reden waarom iemand leeft dankzij @TWLOHA . Bedankt Emily ❤️

Tatoeages om het overwinnen te vieren

Redding is mogelijk

10 jaar schoon vieren met een tatoeage geïnspireerd door een van de bronnen die me heeft gered. Mijn eerste tattoo. @TWLOHA

Niemand anders kan jouw rol spelen

In 2007 merkte ik dat ik bang was voor mijn eigen geest. Ik voelde me ook alleen toen ik probeerde te accepteren dat ik homo was. In 2015 kreeg ik deze tatoeage als herinnering dat ik een doel heb! Vandaag deel ik mijn verhaal in de hoop zelfs maar één persoon te bereiken. Dus bedankt @TWLOHA en @jamietworkowski ! #TWLOHA12

Blijf vooruitgaan

Eindelijk @HamiltonMusical vandaag te zien krijgen. Het citaat aan de buitenkant van mijn mentale gezondheid tattoo kwam van een van de nummers uit deze show (Wait For It). Kan niet... friggin... wachten!

Symbolische eenvoudige tatoeages

Hoop Awareness Lint

Mijn nieuwste tattoo voor geestelijke gezondheid. Ik kan niet geloven dat hij een heel jaar weg is geweest, ik ben nog steeds in ongeloof. Ik hoop dat de wereld op een dag verandert waar onzichtbare ziekten op dezelfde manier worden behandeld als fysieke 💚 ziekten.

Puntkomma Hart

Had mijn Mental Health Tattoo gedaan ter nagedachtenis aan Dave mijn ex verloor hem onlangs aan zelfmoord 💙💔xx

Meer tatoeages met diepe betekenis

Omcirkel degene die je het meest nodig hebt

Vermeldde enkele van mijn favorieten op mijn onderarm. Soms omcirkel ik degene die ik het meest nodig heb. 💚

Ik zal een weg vinden

Waarom moeten we uit elkaar vallen, om te begrijpen hoe we moeten vliegen?  Door al mijn levensuitdagingen - depressie, angst, verlies van familie, mijn doodgeboorte, de kracht van liefde en mijn vrienden en @AmyLeeEV 's / @evanescence 's muziek houdt me geaard. Deze tatoeage zal me daaraan herinneren

Kapitein Marvel

Captain Marvel heeft me al jaren door mijn depressie heen geholpen en brie ook, ze heeft phaar❤️ leggen dat is ook een reden waarom ik mijn tatoeage heb gekregen om me eraan te herinneren nooit op te geven en te blijven vechten je bent zoveel meer waard dat je de kracht💪❤️ hebt @brielarson @CaptMarvelNews

Serotonine Bloemen

Serotonine tattoo. Toegewijd aan mijn geestelijke gezondheidsgroei. #MentalHealthAwarenessMonth

Ondanks alles ben jij het nog steeds

Eindelijk verhuizen uit Indiana, na vier jaar van elke denkbare vorm van chaos. Mijn geweldige vrouw financierde mijn eerste tatoeage voor geestelijke gezondheid, en het is van een videogame waar mijn zoon en ik een band over hadden. ❤️

Mensen hebben andere mensen nodig

Tattoo #7 geïnspireerd door @TWLOHA en @jamietworkowski. "Mensen hebben andere mensen nodig."

Luister naar ons podcastinterview met Jamie Tworkowski, de oprichter van To Write Love On Her Arms