8 geweldige koolhydraatarme soeprecepten

8 geweldige koolhydraatarme soeprecepten

Soepen zijn een geweldige manier om overgebleven vlees en groenten op te gebruiken. Ze kunnen een lekker voorgerecht of een hoofdgerecht maken. Bijna elke soep kan koolhydraatarm worden gemaakt door de pasta, rijst of granen weg te laten en niet-zetmeelrijke groenten toe te voegen. In veel van deze soepen zijn het de gemengde groenten die de soep verdikken, dus er is geen meel of andere verdikkingsmiddelen nodig. Hier zijn enkele heerlijke koolhydraatarme soeprecepten.

1

Kip GroentesoepKip groentesoep.
Foto © Steve Cohen / Getty Images

Dit is een eenvoudige soep, maar je kunt het op veel manieren variëren door verschillende kruiden en groenten toe te voegen. Bijvoorbeeld een Mexicaans-achtige versie.

2

Plantaardige rundvleessoep

Plantaardige rundvleessoep
Laura Dolsen

Heb je nog wat over pot roast of brisket?  Het is een geweldige basis voor een stevige soep die een geweldige lunch maakt.

3

Clam Chowder

Clam Chowder
Laura Dolsen

Wie houdt er niet van clam chowder? Het is niet nodig dat het vol zit met aardappelen en verdikkingsmiddelen – verwijder ze gewoon uit dit recept. Veel mensen houden sowieso niet van de oververdikte chowders die je tegenwoordig vaak ziet.

4

Bloemkool Kaassoep

Bloemkool Kaassoep
Foto © Laura Dolson

Dit is een lekkere gladde soep op zich, maar je kunt er ook ham en/of groenten aan toevoegen. Als je iets minder bouillon toevoegt kan het zelfs een behoorlijke kaassaus voor groenten zijn.

5

Rundvlees- en champignonsoep

crème van paddenstoel
Foto © martinturzak

Je kunt zowel verse als gedroogde paddenstoelen gebruiken voor een diepe paddenstoelensmaak. Elimineer de rijst en geniet van de vlezige, hartige goedheid van deze soep.

6

Romige Pittige Pompoensoep

pompoensoep

Romige Pittige Pompoensoep gegarneerd met pompoenpitten.
hana / Datecraft / Getty Afbeeldingen

Het is altijd een goed idee om wat oranje groenten in je dieet te krijgen, en het gebruik van ingeblikte pompoen is zo’n gemakkelijke manier om het te laten gebeuren!  Dit is een zachte en pittige soep.  Verderop in de lijst staat nog een pompoensoep.

7

Geroosterde Rode Peper Soep

Smokey Geroosterde Rode Peper Soep

Smokey Geroosterde Rode Peper Soep.
Sheri L Giblin / Photolibrary / Getty Afbeeldingen

Nog een plantaardige soep, deze met een vleugje warmte en een vleugje rook van chipotle chili’s of gerookte paprika in met de geroosterde rode pepers.  Dit is een ander geval waarbij het mengen van iets in een pot (in dit geval de paprika’s) de bereiding heel gemakkelijk maakt.

8

Regenboogsoep

regenboogsoep
Pat LaCroix/De Beeldbank/Getty Images

Deze groentesoep heeft een scala aan kleurrijke groenten in zich en zit boordevol voedingsstoffen. Je kunt kip of kalkoen aan deze soep toevoegen voor een volledige maaltijd.

Je hebt geen kom nodig om te worden geladen met zetmeel om een geruststellende kom of kop soep te maken. Maak snel een batch en geniet er meerdere dagen van!