7 manieren om uw zelfvertrouwen te vergroten tijdens gewichtsverlies

7 manieren om uw zelfvertrouwen te vergroten tijdens gewichtsverlies

Probeer je gezonder te worden of je lichaamsbeeld te veranderen door af te vallen? De strijd om het gewichtsverlies vereist dat je vrolijk en gemotiveerd blijft – meestal voor een lange periode. Maar het kan moeilijk zijn om je goed te voelen over jezelf en wanneer je niet blij bent met de manier waarop je eruit ziet.

Daarom is het belangrijk om je zelfvertrouwen te vergroten tijdens het afvallen. Veel mensen die proberen af te vallen, verwachten zich beter te voelen over hun lichaam na gewichtsverlies. Maar als je je zelfvertrouwen een boost geeft terwijl je verliest gewicht, je zult eerder gemotiveerd blijven, je aan je programma houden en je doelen bereiken. Gebruik deze technieken om vandaag en voor de duur van je reis naar gewichtsverlies geïnspireerd te blijven.

Leer geloven in succes

Plus size vrouw op bergarmen omhoog kijkend naar camera glimlachend
Matelly / Getty Afbeeldingen

Geloven in jezelf heeft echte voordelen. Als u gelooft dat u kunt afvallen, heeft u meer kans om uw doel voor gewichtsverlies daadwerkelijk te bereiken. Maar als je denkt dat je gaat falen, heb je meer kans om te stoppen. Dus waarom train je je hersenen niet om in jezelf te geloven? Psychologen en coaches doen het de hele tijd en jij kunt het ook. Begin vandaag nog met het stimuleren van je zelfvertrouwen met betere overtuigingen.

Stel slimme doelen voor gewichtsverlies

Een van de grootste fouten die mensen die proberen af te vallen maken, is het niet stellen van doelen. Of erger nog, ze stellen doelen die onrealistisch zijn. Doelen bieden een routekaart voor uw hele reis naar gewichtsverlies. De doelen die u aan het begin van het gewichtsverliesproces stelt, kunnen de uitkomst van uw programma veranderen. Dus waarom niet een paar minuten de tijd nemen om SMART-doelen te stellen? Leer hoe u specifieke, meetbare, haalbare, realistische en tijdgebonden doelen kunt stellen en aanpassen.

Blijf energiek en vrolijk

Het is niet waarschijnlijk dat je je zelfverzekerd voelt tijdens het afvallen als je energieniveau op een historisch dieptepunt is. Maar minder eten en meer bewegen kan dat effect hebben, vooral tijdens de eerste dagen van je afslankplan. Er zijn verschillende manieren om je beter te voelen, zoals ervoor zorgen dat je genoeg slaap krijgt of genieten van voedzaam voedsel om jezelf van brandstof te voorzien. Een andere manier om je beter te voelen is door je houding te verbeteren.

Zie er vandaag zelfverzekerder uit

Zelfverzekerde vrouw in pak
Hero Images / Getty Images

Wacht niet tot het dieet begint om jezelf er fantastisch uit te laten zien. Doe het nu! Je zelfvertrouwen zal groeien en je programma voor gewichtsverlies zal in hyperdrive veranderen wanneer je je look vernieuwt. Kleed je om indruk te maken op jezelf. Het dragen van kleding die goed past (in plaats van oversized) kan een groot verschil maken in je humeur en zelfvertrouwen.

Oefen met vertrouwen

Te geïntimideerd om naar de sportschool te gaan? Als je al lang niet hebt gesport, voel je je misschien ongemakkelijk bij het proberen van een nieuwe les of het starten van een nieuw programma. Het dragen van trainingskleding die je een goed gevoel geeft, kan veel helpen. Of begin met thuistrainingen met behulp van een app of streaming video om technieken privé te oefenen voordat u een sportschool bezoekt.

Verhoog de motivatie voor gewichtsverlies

Ieders motivatie sleept op een gegeven moment in een afslankplan. Het kan moeilijk zijn om je kin omhoog te houden als je niet de gewenste resultaten op de weegschaal ziet. Maar er zijn motivatietrucs die je kunt gebruiken om jezelf op de hoogte te houden van je spel, zodat je je trainingen voltooit en je levensstijlveranderingen op het goede spoor houdt. Ontdek hoe coaches het doen en neem die strategieën vervolgens op in je eigen leven.