7 eenvoudige chakra-meditaties om balans te vinden en energie

7 eenvoudige chakra-meditaties om balans te vinden en energie

Naarmate de spiritualiteitsgemeenschap groeit, is onze kennis van de chakra’s blijven groeien en daarmee het belang van chakra-meditaties. Het geloof in de zeven chakra’s van het menselijk lichaam is diep geworteld in het hindoeïsme, maar langzaam is het gefilterd in westerse spirituele overtuigingen.

Chakra’s zijn energiepunten op verschillende delen van het lichaam die een verbonden energiesysteem vormen. Deze energiepunten draaien en trillen voortdurend. Hoe hoger je trillingsfrequenties op deze energieplekken zijn, hoe meer in balans je chakra’s zullen zijn.

chakra meditaties

Meditatie is al lang een methode om de trillingsfrequentie van je chakra’s te verhogen om meer mentaal bewustzijn en emotioneel evenwicht te bereiken. Het is ook een manier om contact te maken met je chakra’s, waardoor je nieuwe wegen kunt openen naar je persoonlijke genezing en groei.

Maar wist je dat elk van de 7 chakra’s zijn eigen vorm van chakra-meditaties heeft? Dit stelt ons in staat om aan enkelvoudige chakra’s te werken als we het gevoel hebben dat ze geblokkeerd zijn of trillen op een lagere trillingsfrequentie dan de rest.

Lees deze gids om te ontdekken wat elk van de 7 chakra’s betekent en hoe je effectief kunt mediteren om ze weer in balans te brengen en je energie en mentale welzijn te verbeteren.

Wortel Chakra (Muladhara)

De wortelchakra bevindt zich aan de onderkant van het stuitje. Dit is het perineumgebied voor mannen en het cervicale gebied voor vrouwen. Alle 7 chakra’s hebben een representatieve kleur en de wortelchakra is de kleur rood.

De rol van de wortelchakra is om al je fysieke lichamelijke energie te verbinden met de aarde, wat in eenvoudiger bewoordingen betekent dat dit je aardingschakra is.

Je wortelchakra is gekoppeld aan alles wat je nodig hebt en doet dat je in leven houdt. Zoals ademhalen, eten en slapen om er maar een paar te noemen.

wortel chakra meditatie

Het wortelchakra is de basis van alle 7 chakra’s. Zonder dit chakra in balans, kun je je paranoïde, angstig, vol uitstelgedrag en overdreven defensief voelen. Zo kun je zien waarom dit chakra er een is die je te allen tijde in balans wilt houden.

De wortelchakra is, net als alle 7 chakra’s, gekoppeld aan de effectieve werking van verschillende delen van ons lichaam. Dit chakra is diep verbonden met je benen, voeten, botten, bijnieren en dikke darm. Een blokkade van dit chakra kan zich manifesteren als problemen met deze specifieke delen van het lichaam.

Meditatie voor je wortelchakra

Als je je onrustig, angstig of depressief voelt, kan je wortelchakra wat meditatieve ondersteuning nodig hebben, en chakra-meditaties zijn de beste plek om te beginnen.

Omdat de wortelchakra gevoelig is voor deze angsten en angsten, werken de meeste diepe meditatiemethoden heel goed om wat balans terug te brengen naar deze energieplek.

Om je wortelchakra-meditaties te verheffen, neem je het mee naar buiten waar je een diepere verbinding kunt vormen met de aarde onder je.

 • Ten eerste is het belangrijk om comfortabel te zijn. Of je er nu voor kiest om op een stoel te zitten, op de grond, of zelfs als je ervoor kiest om plat op je rug te gaan liggen.
 • Sluit je ogen en concentreer je op je wortelchakra, stel je een zacht, rood licht voor dat uit je wortelchakra komt. Dit licht kan langzaam langs je benen uitstralen of zelfs je hele onderlichaam omhullen.
 • Adem langzaam en diep in. Stel je bij elke ademhaling die je neemt voor dat je je fundamenten versterkt. Misschien bouw je de muur die je bij elkaar houdt, of stuur je wortels in de aarde waar je op zit. Hoe je je ook voorstelt dat je fundamenten zijn, ze moeten sterk en betrouwbaar zijn.

Tips voor je wortelchakra-meditaties

 • Het kan nuttig zijn om ontspannende muziek op de achtergrond te spelen. Het hoeft geen meditatie-specifieke muziek te zijn. De geluiden van de oceaan, walviszang of zelfs een stabiele, ontspannende drumbeat kunnen goed werken. Welke rustgevende muziek u ook verkiest.
 • Overweeg pranayama (yogische manipulatie van de ademhaling) oefeningen te leren om je meditatieve ademhalingservaringen te verheffen.
 • De mantra Lam kan worden gebruikt als een zachte, ritmische chant voor je wortelchakra-meditaties.

Sacraal Chakra (Svadhisthana)

De sacrale chakra bevindt zich in uw bekkengebied, met name een paar centimeter onder uw navel, en is verbonden met uw onderbuik, nieren, bloedsomloop, blaas en uw voortplantingsorganen. Alle problemen die u momenteel in deze gebieden ervaart, kunnen een manifestatie zijn van een onevenwichtig sacraal chakra.

Dit chakra vertegenwoordigt verlangen, plezier, seksualiteit, voortplanting en creativiteit en nog enkele emotionele manifestatiesf een geblokkeerd sacraal chakra kan emotionele problemen, obsessief en compulsief gedrag en zelfs seksuele schuld zijn.

sacrale chakra meditatie

Ook wel bekend als ‘de plaats van het zelf’, gaat dit chakra helemaal over je zelf-creativiteit in al zijn vormen en wordt vertegenwoordigd door de kleur oranje.

Een goed uitgebalanceerd sacraal chakra kan je helpen om van je leven te genieten en de energie ervan helpt je om te genieten van de resultaten van al je harde werk.

Je zult je op je gemak voelen om jezelf over te geven aan plezierige activiteiten zonder angst of schuldgevoel. Je zult ook een meer intuïtieve kennis hebben van hoe je deze plezierige activiteiten niet kunt overdrijven.

Meditatie voor je sacrale chakra

Als je het gevoel hebt dat je emoties zijn gestagneerd, je voelt je vastzitten, of je hebt gezondheidsproblemen ervaren in de gebieden die zich verbinden met de sacrale chakra, chakra-meditaties die specifiek zijn voor dit gebied kunnen helpen om je creativiteit nieuw leven in te blazen en opnieuw op te wekken en die sappen weer vrij te laten stromen.

Deze meditatieve oefening kan je helpen je opnieuw te verbinden met je emotionele centrum, de trillingsfrequentie van je sacrale chakra te verhogen en je verbonden energiesysteem weer in balans te brengen.

 • Ga zo zitten dat je heupen hoger zijn dan je knieën. Dit kun je doen door op een kussen of zelfs een yogablok te gaan zitten. Net als elke andere meditatie wil je comfortabel zijn.
 • Voordat je je in stilte vestigt, wieg je je bekken heen en weer. Dit zal helpen om de ruimte rond uw sacrale centrum los te maken.
 • Visualiseer een warm, oranje licht dat 3-5 cm onder je marine komt, sommige mensen visualiseren graag een oranje wiel dat met de klok mee draait. Met elke inademing wordt het groter. Totdat het je hele buik bedekt.
 • Terwijl je ademt, stel je voor dat elke vastzittende emotionele energie uit je systeem wordt gewassen.

Tips voor je sacrale chakra-meditaties

 • Gebruik de Vam mantra, het verlengen van het M-geluid terwijl je uitademt.
 • Luister naar de geluiden van oceaangolven, of nog beter doe deze meditatie bij de oceaan.
 • Extatische dans en trance-achtige dansbewegingen kunnen ook worden gebruikt om het sacrale chakra te openen en te deblokkeren.

Solar Plexus Chakra (Manipura)

De Solar Plexus Chakra is de 3e in de reeks van 7 chakra’s van het menselijk lichaam. Het wordt geassocieerd met vuur, spirituele groei, persoonlijke kracht en de kracht van transformatie en bevindt zich net boven de navel en onder het borstbeen.

De representatieve kleur voor de zonnevlechtchakra is geel en het gaat om de fysieke aspecten van je lichaam zoals je spijsverteringsstelsel, spieren, alvleesklier en bijnieren.

Een gebalanceerde zonnevlechtchakra zal zich manifesteren als een vastberaden innerlijke kracht, sterke instincten en het vermogen om op je onderbuikgevoelens te vertrouwen.

zonnevlecht chakra meditatie

Als je echter hebt gemerkt dat je geheugen of concentratie ontbreekt, overweldigende gevoelens van woede of waardeloosheid, of als je spijsverteringsstelsel een beetje uit de hand lijkt te lopen, lijd je misschien aan een onbalans binnen dit energiepunt.

De solar plexus wordt gewoonlijk de krijgerchakra genoemd vanwege hoe het ons krachtig ondersteunt om duidelijke grenzen te maken en ons ook moed bijbrengt.

Misschien heb je zelfs de fysieke effecten van de zonnevlechtchakra in het spel gevoeld. Stel je een tijd voor waarin je intens pageful energie voelde. Je voelt het bijna pulseren net onder je borst.

Meditatie voor je Solar Plexus Chakra

Gevoelens van machteloosheid, onwaardigheid, onzekerheid, laag zelfbeeld kunnen allemaal tekenen zijn dat je zonnevlechtchakra op een lage frequentie trilt en uit balans is met de rest van de 7 chakra’s.

Met behulp van de kracht van chakra-meditaties kunnen we onze zonnevlecht weer in lijn brengen om persoonlijke moed, meer discipline aan te trekken en je wezen opnieuw te verbinden met dat innerlijke vertrouwen en vertrouwen in jezelf dat je verlangt.

 • Begin met op de grond te zitten, met je ruggengraat lang en ontspannen. Je moet comfortabel zijn, dus als je moet gaan liggen of op een stoel moet zitten, is dit helemaal in orde. Meditatie gaat over wat voor jou werkt.
 • Voordat je je plaats van stilte betreedt, neem je je handen naar je buik en masseer je dit gebied met behulp van grote cirkels met de klok mee. Dit zal helpen om de spijsvertering te verbeteren en de buik te verzachten, die gespannen kan raken wanneer we onze zonnevlecht uit balans voelen.
 • Nadat je deze cirkels op je buik hebt gewreven, is het aan jou hoe vaak je het doet, je weet wanneer je deze stap hebt voltooid, maar het wordt aanbevolen om minstens 10 rotaties te doen. Laat je handen los en laat ze op je dijen rusten.
 • Richt je nu op je ademhaling. Haal lang, langzaam en diep adem. Focussen op de lucht terwijl deze in en uit je lichaam stroomt.
 • Visualiseer nu een vuur dat je angsten en gevoelens van gevangen zitten wegbrandt. Stel je voor dat deze vlam zich op je zonnevlechtgebied heeft gevestigd (tussen je navel en de basis van je borstbeen) en stel je voor dat je met elke uitademing je lichaam bevrijdt van de rook van het vuur.
 • Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je beginnen jezelf langzaam en met zachtheid terug te brengen naar het heden.

Tips voor je Solar Plexus Chakra Meditaties

 • Omdat dit chakra’s element vuur is, kun je wat kaarsen aansteken voor je meditatie of mediteren bij een open vuur of kampvuur.
 • Gebruik de mantra Ram om de activering van het brandelement te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat u het M-geluid uittrekt terwijl u uitademt. Je weet dat je dit goed doet als je de trilling van het geluid kunt voelen.
 • Vechtsporten kunnen een uitstekende aanvulling zijn op je routines, samen met chakra-meditaties, om je zonnevlecht te bevrijden van blokkades.

Hart Chakra (Anahata)

De 4e chakra van de 7 chakra’s, de hartchakra of Anahata, is een van de gemakkelijkste om op je lichaam te vinden.

Gelegen tussen de borsten, of het midden van de borst, is dit energiepunt het centrum van mededogen, vrede, harmonie en liefde. Hoewel we in de moderne samenleving de kleur rood associëren met liefde, is deze chakra’s representatieve kleur groen.

De fysieke associaties van deze chakra’s met het menselijk lichaam zijn de longen, het hart, de armen, de handen en de thymus. Niet alleen kan een blokkade in je hartchakra zich manifesteren als problemen met het immuunsysteem, long- en hartproblemen, maar ook als meer emotionele problemen.

Een gebrek aan mededogen en empathie voor anderen en een onvermogen om de schoonheid en liefde in anderen en onszelf te zien, zijn enkele emotionele manifestaties van een onevenwichtig hartchakra.

hart chakra meditatie

Je hartchakra is ook de brug tussen je onderste en bovenste chakra’s, dus wanneer deze op een lage frequentie vibreert, kan dit een domino-effect hebben met hoe de rest van onze chakra’s samen presteren. Het is dus ongelooflijk belangrijk om regelmatig contact op te nemen met je hartchakra en het vrij te houden van blokkades.

Aan de andere kant zal een uitgebalanceerd hartchakra helpen de weg vrij te maken naar de gezonde relaties die je wenst. Je zult merken dat je vriendelijkheid overloopt, zowel geven als ontvangen. Misschien merk je dat je vermogen om gevoelens van verdriet, angst of pijn te overwinnen een versnelling hoger schakelt en je voelt een gevoel van heelheid met alles wat je omringt.

Meditatie voor je hartchakra

Een geblokkeerd hartchakra kan zoveel schadelijke emotionele en fysieke symptomen manifesteren. Zoals je afgesloten of eenzaam voelen. Overweldigende emoties van schuld en jaloezie en in de val lopen van voortdurend zelf-slachtofferschap.

Met hartchakra-meditaties is het doel om je hartenergiewiel met zijn volle kracht te laten draaien, zodat je alles wat goed is kunt voelen en positieve mensen en situaties in je leven kunt verwelkomen.

 • Ga op de grond zitten (Ga liggen of ga op een stoel zitten als dit comfortabeler is) zal je schouders naar achteren en een trotse, zelfverzekerde houding. Wees je ervan bewust dat je longen erg belangrijk zijn voor je hartchakra, dus zorg ervoor dat ze vrij zijn en dat je diep ademhaalt.
 • Terwijl je je ogen sluit en diep in je longen ademhaalt, stel je een groen licht voor dat de holte van je borst vult. Versterk het met je adem en aandacht. Vul het met je liefde, verlangens en vreugden.
 • Trek na een paar minuten je aandacht naar het midden van je borst. Stel je een zachte, roze diamant voor die gloeit vanuit deze ruimte. Deze diamant is alles goed. Je liefde voor anderen en jezelf, de jij die je werkelijk bent. Voel de liefde en zorg die in deze diamant wordt vastgehouden en laat die gevoelens over je heen spoelen.

Tips voor je hart chakra meditaties

 • Introduceer rozenolie in je meditatie. Je kunt dit doen met behulp van een roll-on met essentiële olie, of zelfs gebruiken in een diffuser om het parfum door de kamer te laten stralen.
 • Veel mensen die hartchakra-meditaties gebruiken, betrekken rozenkwartkristallen, of zelfs rozen zelf, in hun meditatieve oefening om hun gevoelens van liefde, mededogen en vreugde te versterken.
 • De mantra Yam kan worden gebruikt tijdens een hartchakra-meditatie om het hart te helpen openen.

Keel Chakra (Vishuddha)

De keelchakra is ons chakra van communicatie, creativiteit, zelfexpressie en balans. Gelegen, je kunt raden waar ik zeker weet, de keel, deze chakra’s representatieve kleur is blauw of turkoois. Dit chakra geeft je de kracht om je te sprekenvol vertrouwen en authentiek.

Aan de basis van de kracht van de keelchakra’s ligt het vermogen om je overtuigingen en waarden te uiten zonder angst of zorgen over wat anderen kunnen denken. We hechten niet genoeg belang aan onze kracht om onze waarheid te uiten en te delen, maar het onvermogen om dit te doen kan ervoor zorgen dat we ons eenzaam en geïsoleerd voelen.

keel chakra meditatie

De keelchakra is ook fysiek uitgelijnd met onze mond, kaak, tong, keelholte en gehemelte en een blokkade binnen dit energiepunt kan zich net zo emotioneel manifesteren als een angst om te spreken, zich verlegen en teruggetrokken voelen, geen contact hebben met je verlangens en het moeilijk hebben om je gevoelens onder woorden te brengen.

Het hebben van een uitgebalanceerd keelchakra opent een wereld van creativiteit en mogelijkheden. Je zult je in staat voelen om je gedachten en gevoelens open en volledig te uiten. Je verbeeldingskracht zal bloeien, je zult je meer aangetrokken voelen tot creatieve manieren van leven en je communicatieve vaardigheden zullen verbeteren met een focus op het delen van je kennis met anderen.

Meditatie voor je keelchakra

Als je een ernstig gebrek aan creativiteit, authenticiteit en expressie in jezelf hebt gevoeld, draait je keelchakra niet helemaal zoals het zou moeten.

Misschien heb je last van een consistente keelpijn, geïrriteerde sinussen of problemen met je tanden en tandvlees. Dit zijn allemaal fysieke manifestaties van een geblokkeerd keelchakra.

Chakra-meditaties kunnen helpen om je kracht van zelfexpressie en creativiteit los te laten. Je kracht teruggeven aan een authentiek creatief leven.

Chanten en heilig zingen kunnen de sterkste vormen van bemiddeling zijn om een geblokkeerd keelchakra te repareren, maar als dit niet voor jou beschikbaar is, kan de volgende meditatie helpen.

 • Zoek een comfortabele rechtopstaande positie, deze meditatie moet niet liggend worden gedaan, omdat je keel zich in deze positie geblokkeerd kan voelen. Sluit je ogen, houd je mond gesloten en verzacht je kaak.
 • Richt je aandacht op je keel en nek en stel je een glinsterend blauw juweeltje voor dat op dit gebied zit. Dit juweeltje vertegenwoordigt je creativiteit, je communicatie en alles wat je de wereld te bieden hebt.
 • Vul bij elke inademing dit juweeltje met al je creatieve en authentieke energie, terwijl je uitademt, bied die energie terug aan de wereld.
 • Stel je na een paar minuten een blauw licht voor dat uit je oren begint te schijnen. Luisteren is een belangrijk onderdeel van communiceren, en hier maken we onze luisterpaden vrij.
 • Richt je nogmaals op je keelchakra en stel je voor wat voor goeds je kunt doen in je wereld, en anderen, met je nieuw herstelde stem.

Tips voor je keelchakra-meditaties

 • Gebruik de mantra Ham om je keelchakra meditatie te verheffen.
 • Neuriën, zingen of chanten – zelfs buiten je meditatieve ervaring – kan je keelchakra openen.
 • Neem hoofdrollen en nekstrekkingen op in je meditatie om het keelgebied te openen.

Derde Oog Chakra (Ajna)

Hoewel sterk geassocieerd met de kracht van helderziendheid, wist je dat er veel meer is in ons derde oog chakra? Van alle 7 chakra’s krijgt deze veel aandacht dankzij de verbinding met onze intuïtieve energie en wordt beschouwd als de sterkste van alle 7 chakra’s. Gelegen in het midden van het voorhoofd, is deze chakra’s representatieve kleur indigo.

derde oog chakra meditatie

Samen met intuïtie wordt het derde oogchakra geassocieerd met waarneming, bewustzijn, lucide dromen en het leggen van verbindingen met hogere rijken.

Een volledig open derde oog chakra zal je in harmonie laten voelen met de fysieke en spirituele wereld en in staat zijn om een sterke verbinding te creëren met zowel je ego als je ziel.

Aan de andere kant kan een onevenwichtig derde oogchakra zich echter manifesteren als migraine, hoofdpijn, nachtmerries en zelfs oogproblemen. Emotionele manifestaties kunnen een gebrek aan vooruitziendheid, een rigide mentaliteit, selectief geheugen en zelfs depressie omvatten.

Meditatie voor je derde oog chakra

Als je denkpatronen je mogelijkheden beginnen te beperken, of als je een ontkoppeling tussen jou en je intuïtie hebt gevoeld, ervaar je misschien een onevenwichtig derde oogchakra. Deze onbalans kan elk van de andere 7 chakra’s beïnvloeden, dus laten we verder gaan met hoe we dit kunnen oplossen met behulp van krachtige chakra-meditaties.

Regelmatig mediteren op je derde oog kan je helpen grotere wijsheid te verwerven, niet alleen in je wezen, maar ook in het grotere universum en zijn werking. Het is ook een uitstekende manier om je verbeelding en verbinding met je innerlijke zelf een boost te geven.

 • Vind een comfortabele positie voor yonszelf. Dit kan liggend zijn, zittend in een traditionele lotushouding, of gewoon zittend met je benen voor je uit. U kiest er echter voor om te zitten om ervoor te zorgen dat u comfortabel en in balans bent en met een lange wervelkolom kunt zitten.
 • Met je ogen dicht, breng je je interne blik naar je derde oog energiegebied. Als je voelt dat het gebied rond je ogen begint te spannen, trek dan je aandacht weg van het voorhoofd en naar de voorkant van je hersenen.
 • Terwijl je diep en langzaam ademhaalt, laat je je gedachten door je hoofd stromen. In- en uitstappen zonder te stagneren. Naarmate elke gedachte verdwijnt, richt je je aandacht opnieuw op je derde ooggebied.

Tips voor je derde oog chakra-meditaties

 • Druk je tong tegen het dak van je mond om je derde oogchakra te stimuleren terwijl je in- en uitademt.
 • Deze chakra-meditaties kunnen het beste in stilte en zonder afleiding worden gedaan, maar als je de stilte storend vindt, kun je rustige ontspannende muziek, zoals klassieke muziek, rustig op de achtergrond spelen.
 • Gebruik de mantra Voorwenden om de opening van je derde oogchakra te ondersteunen.

Kruin Chakra (Sahasrara)

De laatste van de 7 chakra’s is je kruinchakra. Gelegen net boven de kruin van je hoofd, is deze chakra’s representatieve kleur violet. Dit chakra is verbonden met je hersenschors, het centrale zenuwstelsel en de hypofyse.

Dit chakra wordt symbolisch afgebeeld als een lotusbloem, de bloemblaadjes vertegenwoordigen de vele lagen van verbinding in ons universum en de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Het kruinchakra is verantwoordelijk voor onze gedachten, bewustzijn, wijsheid en onze verbinding met de ultieme bron of het goddelijke. In de kern is het verbonden met onze grootste bewustzijnsniveaus.

kruin chakra meditatie

Wanneer onze kruinchakra’s in balans zijn, voelen we onbeperkte energie, een aangeboren gevoel van vrede, heelheid en dankbaarheid voor het leven dat we leven en de geschenken die we ontvangen.

Een onevenwichtig kruinchakra kan zich echter manifesteren als een veelheid aan problemen. Apathie, slapeloosheid, verveling met je leven, spirituele ontkoppeling en mentale verwarring zijn allemaal symptomen van een laagfrequent kruinchakra.

Fysieke representaties van een onevenwichtig kruinchakra kunnen zich manifesteren als aandoeningen zoals epilepsie, geheugenverlies, cognitieve functieproblemen en migraine. Dat wil niet zeggen dat als je lijdt aan een ernstige aandoening dat het alleen je kruinchakra is die de schuld is. Genetica heeft altijd een enorme rol te spelen als het gaat om ernstige ziekten en problemen, maar geblokkeerde chakra’s kunnen je genezing belemmeren.

Meditatie voor je kruinchakra

Als je bent geplaagd door hoofdpijn, zenuwpijn of emotionele problemen zoals eenzaamheid, gevoelens van ontkoppeling, besluiteloosheid en worstelen om betekenis te vinden, kies er dan voor om je te concentreren op het genezen van je kruinchakra-onbalans door de kracht van chakra-meditaties kan ongelooflijke genezingsresultaten opleveren.

Er zijn veel manieren om de stroom van je kruinchakra te verbeteren, zoals reiki, zelfreflectie en droomdagboek, maar meditatie is een methode die gemakkelijk op te nemen is in je dagelijkse routines en vereist dat er geen geld wordt uitgegeven – bonus!

 • Zit comfortabel met een lange ruggengraat en je schouders zachtjes naar achteren getrokken.
 • Met je ogen dicht en je ademhaling diep, gestaag en langzaam, stel je een lotusbloem voor op de bovenkant van je hoofd. Motiveer de bloemblaadjes om los te openen.
 • Eenmaal open stel je een straal violet licht voor die vanuit het midden van de lotusbloem recht de lucht in wordt getrokken. Terwijl je uitademt, beweegt het licht in je lichaam en terwijl je uitademt, beweegt het terug naar de hemel.
 • Zodra het comfortabel en natuurlijk aanvoelt, laat je je innerlijke blik neerdalen op het kruinchakrapunt op de bovenkant van je hoofd.

Tips voor je kruinchakra-meditaties

 • In tegenstelling tot de andere 7 chakra’s, vragen kruinchakra-meditaties om stilte. Dus zoek een rustige plek en een beetje extra tijd om je echt te settelen in deze meditatie
 • Als de stilte je een ongemakkelijk gevoel geeft, kun je de mantra gebruiken, Om. Probeer echter te werken aan stille chakra-meditaties.
 • Gebruik een paars amethistkristal om de energie die tijdens meditatie naar je kruinchakra wordt getrokken te verheffen.

vind balans met chakra meditaties

Onze chakra’s zijn zo nauw met elkaar verweven dat elke offset door het hele lichaam en de geest kan worden gevoeld.

Veel energie en slappe gedachten en gevoelens komen voort uit verlaten en misbruikte chakra’s. Het kan een echt bewijs zijn van je liefde voor jezelf om te beginnen met het herkennen van de kracht die je chakra’s hebben en zelfzorg uit te snijden in de vorm van chakra-meditaties.

Het doehet duurt niet lang om de voordelen van meditatie te voelen en het is een fantastische manier om een beetje tijd vrij te maken om je innerlijke balans en rust te herstellen. En als je nog steeds een beetje onzeker bent en wat je vanaf het begin moet beginnen, bekijk dan deze meditatie voor beginnersgids hier.

Hoe verliep je eerste meditatie voor jou? Laat het ons weten in de comments!