7 beste milieuvriendelijke matrassen om u te helpen gemakkelijk te rusten (2022)

Search

Een matras is een grote aankoop – en een zeer belangrijke. Volgens de National Library of Medicine brengen we ongeveer een derde van ons leven slapend door. In dit opzicht is het kopen van een matras een beetje zoals het kopen van een huis – het is waar je een groot deel van je tijd doorbrengt!

Het is overweldigend om meubels uit te kiezen , vooral wanneer je online winkelt. Je kunt je er niet uit redden door meerdere kattendutjes te doen in het midden van een meubelwinkel, maar we namen er een voor het team, en onze Good Good Good-crew testte eigenlijk een meerderheid van deze matrassen!

Als u op zoek bent naar een nieuw matras dat voldoet aan de behoeften van u en uw potentiële slaappartner, een duurzame keuze is voor het milieu en het geld waard is, zijn wij er om u te helpen.

We hebben enkele van onze favoriete milieuvriendelijke matrassen op de markt verzameld om u te helpen uw bewuste consumentengeest – en hopelijk uw lichaam – op uw gemak te stellen.

(Oh, en als je je hele slaapkamer aan het inrichten bent, zorg er dan voor dat je onze aanbevelingen over de meest duurzame milieuvriendelijke bedframes bekijkt!)

Maar eerst wat weetjes over matrassen en duurzaamheid!

Wat maakt een matras milieuvriendelijk?

Als je al deze heerlijke droomtijd op een matras doorbrengt, wil je dat het goed voor je is en goed voor de planeet. Milieuvriendelijke matrassen zijn matrassen gemaakt van hoogwaardige materialen die geen nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van het milieu.

Er zijn een paar hoofdcomponenten waaruit een matras bestaat, waaronder latex of schuim (het grote matrasstuk waar je aan denkt), katoen of wol (de voering van de matras die de latex of het schuim bedekt), en af en toe spoelen of veren die je matras de veerkracht en ondersteuning geven waar een shopper misschien naar op zoek is.

Veel standaard matrassen die niet milieuvriendelijk zijn gemaakt van schuimen en materialen die aardolie, polyurethaan, vinyl, PVC of chemische vlamvertragers bevatten. Deze niet-zo-geweldige chemicaliën zijn ofwel gemaakt met ruwe olie – en andere energie-inefficiënte inkoopprocessen – of stoten vluchtige organische stoffen (VOC’s) uit zoals kankerverwekkende stoffen.

Ze zijn slecht voor de planeet – en je persoonlijke gezondheid.

Latex, aan de andere kant, is een meer milieubewust materiaal, maar je zult willen kiezen voor natuurlijke latex, in tegenstelling tot synthetische latex, die niet recyclebaar is en die yucky VOC’s bevat.

Milieuvriendelijke matrassen zijn gecertificeerd door vertrouwde onafhankelijke organisaties die strenge tests en voorschriften bieden, zoals de Global Organic Textile Standard (GOTS), Greenguard, Global Organic Latex Standard (GOLS), Made Safe en anderen.

Deze gecertificeerde standaardorganisaties kijken naar de lijst met materialen van een matras om ervoor te zorgen dat ze zijn gemaakt met duurzame natuurlijke vezels die lang meegaan, waaronder ethisch geproduceerd katoen en wol. En, zoals we al zeiden, milieuvriendelijke matrassen gebruiken natuurlijke latex, die een betere duurzaamheid en verminderde milieueffecten heeft.

Hybride matrassen bevatten meestal spoelen of veren gemaakt van gerecyclede metalen en verpakt in organische of gerecyclede vezelmaterialen zoals katoen of polyester. Elk matras bevat verschillende specificaties en informatie over ondersteuning van deze spoelen of lagen, dus lees je in om de beste pasvorm voor jou te vinden!

Al met al moet u bij het onderzoeken van een milieuvriendelijk matras op zoek gaan naar de inkoop- en productieprocessen van een bedrijf, gecertificeerde veilige materialen en andere sociale verantwoordelijkheid of milieu-impactwerk, zoals financiële bijdragen, klimaatneutraliteit en meer.

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Onze favoriete duurzame matrassenmerken

De merken die u hier ziet staan, hebben leden van ons team een matras gestuurd om te beoordelen voor dit artikel. (Onze beoordelingen zijn altijd eerlijk. Het ontvangen van gratis producten om te testen heeft nooit invloed op ons schrijven – en merken krijgen geen invloed op ons redactionele proces.)

We hebben onze beoordelingen opgesplitst op basis van de verpakking, het comfort en de montage van het matras om u te helpen de beste beslissing te nemen voor uw lichaam, uw portemonnee en de planeet.

Awara Natural Hybride Matras

Een kleine hond zit op een milieuvriendelijk matras op mensenmaat met het logo "Awara"
Jemma houdt van haar Awara matras / Foto door Megan Burns for Good Good Good

Wat is goed: Awara’s Natural Hybrid Matras is gemaakt van organische materialen en wordt vertrouwd door een aantal externe duurzaamheidity kampioenen zoals de Rainforest Alliance, Forest Stewardship Council, GREENGUARD en Repreve. Alle gebruikte latex is vrij van ozonafbrekende stoffen, vlamvertragers, kwik, lood, formaldehyde en ftalaten.

Bovendien plant Awara’s non-profitpartner Trees For The Future voor elke aankoop 10 bomen in Kenia, Senegal, Oeganda of Tanzania. In 2021 werden 225.000 bomen geplant dankzij klanten van Awara.

Close-up van het Awara-matraslabel: natuurlijke en organische latex, forever-garantie, gemaakt met Nieuw-Zeelandse wolvezel en VOC-vrije materialen
Awara’s matraslabel touts: natuurlijke en organische latex, forever garantie, gemaakt met Nieuw-Zeelandse wolvezel en VOC-vrije materialen / Phot van Megan Burns for Good Good Good

Bijzonderheden: Deze hybride matras is gemaakt met een luxe combinatie van gezellige biologische Nieuw-Zeelandse wol, zijdeachtig biologisch katoen en Rainforest Alliance-gecertificeerde natuurlijke Dunlop latex van echte rubberbomen. Tussen deze natuurlijke latex en gerecyclede stalen spoelen individueel omhuld in katoen, verbetert de matras de luchtcirculatie en helpt het u de hele nacht op natuurlijke wijze koel en comfortabel te blijven.

Garantie-informatie: Alle matraskopers krijgen een proefperiode van 365 nachten en een levenslange garantie.

Prijs: $ 1.099 voor een koningin

Close-up van de zijkant van de milieuvriendelijke Awara-matras
Foto door Megan Burns for Good Good Good

Megan’s gedachten:

Paarse Awara matrasdoos kwam beschadigd maar functioneel aan
Foto door Megan Burns for Good Good Good
  • Gemak: Dit matras is zo comfortabel! Mijn man en ik kozen voor eentje met een extra topper, waardoor het meer aan de middenvastheidskant zat. Ik hou van een matras waar je enigszins in kunt wegzakken in plaats van bovenop te zitten, en dit voelt zeker als een zachte, comfortabele, gezellige wolk! Zonder de topper zou het waarschijnlijk wat steviger zijn, dus houd daar rekening mee.
  • Vergadering: Montage van ons matras was een fluitje van een cent! Omdat het is gemaakt met latex en wol van hoge kwaliteit, is het zeker veel zwaarder dan je standaardmatras, dus het is handig om een partner te hebben om de matras uit te pakken en op het frame te plaatsen.

    Zodra je door de plastic verpakking snijdt, zet het matras snel uit. Ik zou zeggen dat het binnen een uur tot zijn volledige grootte is uitgebreid. Perfect voor een dutje na de montage van meubels!

→ Shop Awara’s Natuurlijke hybride matras.

Spindel Organisch Latex

Een shibu-inu zittend op een (mensgrote) Spindel milieuvriendelijk matras
Mirio houdt van zijn spindelmatras / Foto door Kamrin Baker for Good Good Good

Wat is goed: De latex matrassen van Spindle zijn een unieke en goed gemaakte benadering van de traditionele matras. Met behulp van organische latex en katoenen materialen, wordt de Spindle eigenlijk geleverd met drie lagen (zacht, medium en stevig, maar praat met Spindle-specialisten om te leren welke lagen het beste voor u kunnen worden gepersonaliseerd!) en een organische katoenen stoffen hoes, zodat u de lagen van uw matras in verschillende iteraties kunt positioneren totdat het alleen voor u werkt.

Deze aanpak wordt vervolgens duurzamer, omdat klanten hun lagen kunnen herpositioneren of een nieuwe laag tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen in plaats van vaker een nieuw matras te kopen. Spindel is een van de duurste matrassen die we hebben beoordeeld , maar deze unieke aanpak kan op de lange termijn uw portemonnee (en de planeet!) helpen. Voor kingsize matrassen biedt Spindle ook een split-stevigheidsoptie.

Bijzonderheden: Spindelmatrassen zijn gemaakt van 100% biologische latex, katoen en wol zonder chemische vlamvertragers of synthetisch rubber. Latexschuim is gemaakt van het sap van een rubberboom en biedt een slaapoppervlak dat zich aanpast aan het lichaam voor een volledig ondersteunende ervaring.

Garantie-informatie: Alle spindelmatrassen ontvangen een comfortgarantie van 365 dagen, 10 jaar garantie en een comfortlevensduurprogramma van 25 jaar, waarbij klanten matrasaanpassingen (een andere laag latex) met 30% korting kunnen kopen.

Prijs: $ 2.299 voor een koningin

Close-up van de drie dunne matrassen binnenin de spindelmatras
Spindel neemt een unieke meerlaagse benadering van hun matrassen / Foto door Kamrin Baker for Good Good Good

Kamrin’s gedachten:

  • Verpakking: Vanwege de aard van het feit dat er meerdere lagen latex in dit matras zaten, kwam het in twee dozen. Alle materialen werden in gecondenseerde plastic verpakkingen gerold en waren een beest om uit te pakken. Toen mijn partner en ik echter eenmaal wisten wat we aan het doen waren, was het gemakkelijk om het volledige matras uit te pakken.
  • Gemak: De Spindle biedt een comfortabele nachtrust, maar zit wel wat lager dan een standaard schuim-, hybride- of boxspringmatras, omdat hij een breedte van negen inch heeft, vergeleken met de gemiddelde breedte van 10 of 12 inch van andere matrassen.

    Na een paar maanden wennen aan een nieuw latex matras, voel ik me goed ondersteund, maar zou ik zeker een andere stevigheid met de lagen kunnen uitproberen om de perfecte pasvorm te blijven vinden. Dat is wat zo cool is aan dit product; het is gemaakt om voor mij te werken!

  • Vergadering: Hoewel je zou kunnen aannemen dat er weinig montage bij een matras komt kijken, is de Spindel een heel ander verhaal. Ik realiseerde me niet precies waar ik aan begon toen ik het matras uitpakte, dus ik was blij dat ik online een stapsgewijze montagehandleiding vond om de juiste lagen van de matras te selecteren om ze correct in de stoffen hoes te krijgen. Plan zeker meer tijd in je dag in voor het uitpakken en opzetten van dit matras.
Een weergave van de uitgepakte spindelmatras, met drie binnenkussens
Spindel neemt een unieke meerlaagse benadering van hun matrassen / Foto door Kamrin Baker for Good Good Good

Andere opmerkingen: Voordat ik mijn matras ontving, stelde het team van Spindle een snel telefoontje in om mijn slaapgewoonten te leren kennen en ervoor te zorgen dat ik het juiste product voor mij kreeg. Ik leerde over de verschillende stevigheidsniveaus en samen bespraken we de meest comfortabele instellingen voor een goede nachtrust.

Ik vroeg me af of ik een speciale behandeling kreeg omdat ik aan dit artikel werkte – dus vroeg ik het hen. Hoewel dit soort oproepen niet automatisch voor alle klanten gebeurt, is het voor iedereen op verzoek beschikbaar. Spindle moedigt shoppers aan om hun klantenservicelijn te bellen om vragen te stellen voordat ze deze grote aankoop doen. U kunt zelfs een tijd plannen om rechtstreeks op de website met iemand te praten!

→ Shop Spindel’s Biologische Latex Matras.

Avocado Eco Bio

Avocado Eco Organic Matras op een Floyd bedframe
Avocado Eco Organic Matras op een Floyd Bed Frame / Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Wat is goed: Avocado’s missie is om een van ’s werelds meest duurzame merken’ te zijn. Al zijn bedden zijn zeer gecertificeerd en de fabrieken en houtwinkels in Los Angeles worden volledig aangedreven door hernieuwbare energie. Bovendien is Avocado ’s werelds enige klimaatneutraal gecertificeerde matras- en beddengoedmerk en gaat één procent van alle inkomsten van het bedrijf naar milieu-non-profitorganisaties met de hulp van 1% for the Planet.

Avocado is ook een gecertificeerde B Corp, waardoor het bedrijf wettelijk verplicht is om rekening te houden met de impact van zijn beslissingen op werknemers, klanten, leveranciers, de gemeenschap en het milieu.

Avocado Eco Organic Matras op een Floyd bedframe
Avocado Eco Organic Matras op een Floyd Bed Frame / Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Bijzonderheden: De Eco Organic matras van Avocado is gemaakt met 100% GOTS en GOLS gecertificeerde materialen. Met biologische latex van de eigen duurzame boerderijen van het bedrijf in India en Guatemala, evenals biologisch katoen en wol en gerecyclede stalen spoelen, zijn deze matrassen gemaakt om betaalbaar, duurzaam en comfortabel te zijn. Zonder giftige chemicaliën is de Eco Organic de winnaar van de 1% voor de Planet Pinnacle Award en wordt hij onderschreven door de American Chiropractic Association.

Met een medium-stevig gevoel is dit specifieke matras ideaal voor zij-, rug- en buikslapers. Het biedt drukontlasting en contouren aan de natuurlijke rondingen van het lichaam.

Garantie-informatie: Alle Avocado-shoppers krijgen een proefperiode van 100 nachten en een garantie van 10 jaar. Voordat ze gaan winkelen, kunnen klanten ook een Zoom-gesprek plannen om avocadoproducten in een showroom te verkennen en een persoonlijk consult te ervaren.

Prijs: $ 1299 voor een koningin

Branden’s Gedachten: Branden heeft een aantal huisrenovaties gehad (ahem, zijn appartement is overstroomd), dus hij is rechtvaardig kreeg zijn Avocado levering! Blijf op de hoogte voor zijn officiële beoordeling. In de tussentijd hopen we dat je Avocado toch zult bekijken, want hij is er al dol op en het voldoet al aan onze “best of” -lijst voor duurzaamheidsfactoren, en we weten dat klanten een aantal lovende recensies hebben achtergelaten.

Doos voor Avocado eco biologische matras, voor het uitpakken. De doos heeft logo's voor Certified B Corporation, 1% voor the Planet, Made Safe, Certified Organic en meer...
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

Andere opmerkingen: Als je de afgelopen jaren de andere matrassen van Avocado hebt bekeken en vond dat ze een beetje buiten je budget vielen – (ik weet dat dat was mijn ervaring) – er is goed nieuws. Hun Eco Organic matras is hun nieuwste aanbod en het is op hun meest betaalbare prijs tot nu toe.

Een avocado eco biologisch matras opgezet in een slaapkamer
Foto door Branden Harvey for Good Good Good

→ Shop Avocado’s Eco Biologische Matras.

Andere milieuvriendelijke matrassen

Hoewel Good Good Good-teamleden (nog) geen kans hebben gekregen om op deze matrassen te slapen, hebben we tijd besteed aan het lezen van recensies, het onderzoeken van claims en certificeringen en het samenstellen van enkele andere geweldige opties voor onze lezers. Overweeg absoluut deze duurzame en ethische matrassen terwijl u winkelt.

DreamCloud: Luxe hybride

Wat is goed: De matrassen van DreamCloud zijn vrij van ozonafbrekers, vlamvertragers, kwik, lood, zware metalen en ftalaten. Ze hebben ook lage emissies van vluchtige organische stoffen aangetoond voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Dit betekent dat DreamCloud matrassen veilig zijn voor jou en voor de planeet!

Bijzonderheden: DreamCloud hybride matrassen zijn gemaakt met een vijflaags ontwerp, inclusief een kasjmiermixhoes, evenals drukontlastingslagen en gerichte ondersteuningslagen gemaakt met gelgeheugenschuim en spoelsystemen met hoge dichtheid.

Garantie-informatie: Het bedrijf biedt een proefperiode van 365 nachten, een levenslange garantie en gratis verzending voor alle matrassen.

Prijs: $ 999 voor een koningin

→ Shop de DreamCloud Luxe hybride matras.

Birch Luxe Natural Matras

Wat is goed: De Birch Luxe Natural Matras is gemaakt van biologische en verantwoord geproduceerde materialen en is GREENGUARD Gold Certified, evenals Global Organic Textile Standard Certified, naast andere belangrijke certificeringen. De latex die wordt gebruikt in een Berkenmatras is 100% natuurlijk en gemaakt van sap getapt van rubberbomen in Azië, Afrika en Brazilië, en voldoet aan strikte sociale, ecologische en economische normen.

Bijzonderheden: Berkenmatrassen zijn gemaakt met organisch kasjmier, ademende lagen en niet-giftige materialen en zijn gecertificeerd als veilig voor giftige chemicaliën en VOC-ontgassing, wat betekent dat er geen schadelijke emissies van de gebruikte materialen zijn. Door op een Berkenmatras te slapen, kunt u gerust zijn, wetende dat u een milieuvriendelijk product hebt gekocht met de hoogste normen van veiligheid en duurzaamheid in gedachten.

Garantie-informatie: Shoppers krijgen een beperkte garantie van 25 jaar op hun matrasaankoop.

Prijs: $ 2.499 voor een koningin

→ Shop Birch’s Luxe Natural Matras.

Beer Origineel

Wat is goed: Bear’s Original Mattress is gemaakt van niet-giftige organische materialen in de Verenigde Staten. GREENGUARD Gold-gecertificeerd en met een exclusieve EcoFlex glasvezelvrije brandbarrière, is de Original-matras gecertificeerd met strenge normen voor lage emissies van verontreinigende stoffen, blootstelling aan chemicaliën en ftalaten.

Bijzonderheden: Bear’s ademende celliant cover helpt de slaap te verbeteren en verschillende lagen schuim werken om de druk te verlichten en langdurige duurzaamheid te bieden, terwijl lichaamswarmte wordt verwijderd. De Bear Original is gemaakt van grafietgel traagschuim voor een comfortabel slaapoppervlak.

Garantie-informatie: Shoppers kunnen genieten van een risicovrije proefperiode van 120 nachten, levenslange garantie en gratis verzending.

Prijs: $ 998 voor een koningin

→ Shop de Bear Original matras.

Happsie Biologische Matras

Wat is goed: Happsy’s Organic Mattress wordt beschreven als een “matras met een geweten”, met gecertificeerde biologische en duurzaam geoogste materialen die meer biocompatibel zijn voor een betere nachtrust. Door alle lijmen, lijmen en agressieve chemicaliën te elimineren en organisch ontwerp te implementeren, bieden deze matrassen uitstekende ondersteuning die gewoon beter is voor u en de planeet.

Happsy is lid van 1% for the Planet en ondersteunt ook financieel een verscheidenheid aan duurzaamheidsinitiatieven, waaronder Women’s Voices For The Earth, Kids For Saving Earth, Sustainable Furnishings Council, Organic Trade Association, American Sustainable Business Council en Organic Consumers Association.

Happsy’s latex is ook GOLS of Rainforest Alliance FSC gecertificeerd en is goedgekeurd volgens de GOTS biologische standaard.

Bijzonderheden: Happsy matrassen zijn gemaakt van biologisch katoen, wol, gecertificeerde latex en veren in zakken en bevatten geen brandvertragers, lijmen of polyurethaanschuim.

Garantie informerenatie: Alle shoppers krijgen een proefperiode van 120 nachten en een garantie van 20 jaar.

Prijs: $ 1.399 voor een koningin

→ Shop de Happsie Biologische Matras.

Op zoek naar meer duurzame huishoudelijke artikelen? Bekijk onze gids! We hebben onlangs ook een gids voor duurzame vloerkleden.