29 Beste milieuvriendelijke producten voor elke kamer in huis

Search

Bij Good Good Good willen we allemaal het goede in de wereld vieren – en vervolgens actie ondernemen om de wereld met meer goed te vullen.

Hoewel we dat kunnen doen door vrijwilligerswerk te doen in onze gemeenschappen, te doneren aan non-profitorganisaties, te pleiten voor overheidsbeleid dat mensen helpt, deel te nemen aan wederzijdse hulp, enz., Een eenvoudige manier om een verschil te maken, is om goed na te denken over de producten die we kopen.

We weten dat we dingen gaan kopen – dus waarom niet stemmen met onze dollar door er alleen voor te kiezen om producten te kopen die ethisch zijn gemaakt, in overeenstemming met onze waarden en niet schadelijk zijn voor de planeet.

Elke doordachte aankoopbeslissing betekent minder geld voor slechte bedrijven en meer geld voor goede bedrijven – plus u ontvangt een product waar u zich goed bij kunt voelen.

Soms is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen met duurzame swaps – dus hebben we deze gids gemaakt om inspiratie en ideeën te brengen. Vergeet niet dat het meest duurzame wat je kunt doen is om te behouden, repareren of hergebruiken wat je al bezit voordat je iets nieuws koopt. U kunt altijd een bladwijzer voor deze pagina maken, zodat u er na verloop van tijd op terug kunt komen.

Sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn, wat betekent dat we een commissie kunnen krijgen voor aankopen die via deze links worden gedaan – zonder extra kosten voor u. Zoals altijd wordt alles wat hier wordt vermeld onafhankelijk aanbevolen door het Good Good Good-team.

Secties in deze handleiding:

  1. Keuken
  2. Badkamer
  3. Slaapkamer
  4. Woonkamer
  5. Wasruimte
  6. Kantoor
  7. Buiten
  8. Meer

Maak kennis met de milieuvriendelijke producten die uw huis en de planeet een betere plek maken:

Voor de keuken —

Herbruikbare papieren handdoeken

Zodra u overschakelt op herbruikbare papieren handdoeken, wilt u nooit meer terug. Het opvegen van morsen en rommel met papieren handdoeken voor eenmalig gebruik voelt als het weggooien van geld (en het kappen van bomen) – en dat is het letterlijk. Maar zolang u toegang hebt tot een wasmachine en droger, is het gebruik van herbruikbare handdoeken of vodden nog effectiever en betaalbaarder dan hun op papier gebaseerde tegenhangers.

Rol doeken handdoeken op een papieren handdoekrol
Unpaper Tower Roll / Foto met dank aan Marley’s Monsters

Wij raden aan:

Compostbak

Hoewel je zou denken dat voedsel dat op een stortplaats terechtkomt van nature zal afbreken, uniek is dat stortplaatsen zo verdicht zijn dat het nodig is een lange tijd om af te breken en wanneer dat gebeurt, komt er een aanzienlijke hoeveelheid methaan vrij.

Daarom is composteren belangrijk: het verandert je voedselresten in iets nuttigs voor de planeet. Maar wat is de beste manier om de hele week voedselresten te verzamelen zonder je keuken yucky te maken?

OXO minimalistische compostbak gevuld met voedsel op een aanrecht met voedsel
OXO Easy-clean Compost Bin / Foto met dank aan OXO

Wij raden aan:

Gerecycled glaswerk

Glas is oneindig recyclebaar – en hoewel we zien dat meer wijnflessen, voedselverpakkingen en huishoudelijke glazen containers worden gemaakt met meer gerecycled glas, zien we zelden onze echte drinkglazen gemaakt van gerecyclede materialen. Gelukkig maken een aantal ambachtslieden prachtig, uniek glaswerk waar je graag mee pronkt.

Minimalistische gerecyclede drinkglazen
Our Place Drinkglazen / Foto met dank aan Our Place

Wij raden aan:

Ontdek onze hele gids voor de beste gerecyclede drinkglazen

Ziploc Bag alternatieven

Een van de beste manieren om voedselverspilling te verminderen, is door er eenvoudigweg voor te zorgen dat u functionele voedselopslagcontainers hebt die u daadwerkelijk wilt gebruiken. Bonuspunten als die containers ook duurzaam zijn.

Koelkast vol met verschillend gevormde siliconen Stasher zakjes
Verschillende maten Stasher Tassen / Foto met dank aan Stasher

Wij raden aan:

Ander groen keukengerei

Zodra u begint met het maken van duurzame swaps in uw keuken, zult u een miljoen meer manieren zien om afval te verminderen. De grootste sleutel is om na te denken over hoe je hoogwaardige items kunt kopen die een leven lang meegaan zonder te hoeven worden vervangen – en te overwegen hoe producten die op stortplaatsen terechtkomen (zoals vuilniszakken zelf) een verminderde negatieve impact kunnen hebben.

De keuken van de vrouw met uniek gevormd gietijzer
FINEX Gietijzeren Koekenpan / Foto met dank aan Made Trade

Wij raden aan:

Voor de badkamer —

Afvalarme tandenborstel

De American Dental Association raadt aan om je tandenborstels te verwisselenh om de drie tot vier maanden, maar dat betekent niet dat we de hele tandenborstel naar een stortplaats moeten sturen. Door je plastic borstel in te ruilen voor iets milieuvriendelijker, kun je de planeet gelukkig maken terwijl jij je tandarts gelukkig maakt. (En het is de moeite waard om te vermelden dat er tegenwoordig ook een aantal milieuvriendelijke elektrische tandenborstels zijn!)

Bamboe tandenborstels die zeggen Brush with Bamboo
Bamboe tandenborstels / Foto met dank aan Brush with Bamboo

Wij raden aan:

Zero Waste Tandpasta

Tandpastatubes zijn notoir moeilijk te recyclen (en bijna onmogelijk om alle pasta eruit te krijgen). De afgelopen jaren hebben bedrijven duurzamere alternatieven gecreëerd. Terwijl ze zeker zal even wennen zijn, deze duurzame swaps helpen afval uit je dagelijkse (hopelijk twee keer per dag!) routine te elimineren. (Deze zorgen ook voor een geweldige duurzame kousenvuller rond de feestdagen)

Glazen pot tandpastatabletten
Tandpasta tabletten / Foto met dank aan Bite

Wij raden aan:

Zero Waste Douche Benodigdheden

Hoewel 90% van de verpakkingen uit onze keukens wordt gerecycled, bleek uit een onderzoek dat slechts 50% uit de badkamer wordt gerecycled. Terwijl de ene oplossing is om een kleine prullenbak in je badkamer te bewaren en opzettelijk die statistieken in je eigen huis te veranderen, is een andere eenvoudiger en meer impactvol.

In plaats van een reeks plastic flessen te kopen voor al je shampoos, conditioners, lichaamswassingen en gezichtswassingen, ruil je ze in voor zero-waste alternatieven!

Ronde stukken zeep die samen liggen
Suds &Co. Zero Waste Shampoo &Conditioner / Foto met dank aan Zero Waste Store

Wij raden aan:

Scheermes

Wegwerpscheermesjes zijn van lage kwaliteit, gaan kort mee en leven voor altijd op stortplaatsen. Door over te stappen op een (mooi!) herbruikbaar scheermes, kun je geld en de planeet besparen – terwijl je je beter scheert.

Gouden scheermes met doos met nieuwe mesjes en blik voor het weggooien van oude mesjes
Leaf Razor met een afvoerblik en 50 nieuwe mesjes / Foto met dank aan Leaf

Wij raden aan:

Gerecycled of bamboe toiletpapier

Doos wc-papierrollen gewikkeld in kunst met aardethema
Limited Edition toiletpapier met aardethema / foto met dank aan Wie geeft een onzin

Het voelt heel raar om bomen om te hakken specifiek om… veeg onze billen mee. Gelukkig is het gemakkelijk, betaalbaar en een beetje cool om te winkelen voor duurzamer toiletpapier. Als je deze swap kunt maken, ben je op dreef!

Wij raden aan:

Bidet Converter Kit

Volgens Business Insider gebruikt een bidet slechts een achtste van een liter water – terwijl het ongeveer 37 liter water kost om een enkele rol toiletpapier te maken. Hoewel veel bidetgebruikers nog steeds toiletpapier gebruiken om af te drogen, is de benodigde hoeveelheid toiletpapier aanzienlijk lager. Bovendien zijn bidets hygiënischer – en tegenwoordig supereenvoudig te installeren.

Tushy bidet geïnstalleerd op toilet
TUSHY Classic 3.0 / Foto met dank aan Tushy

Wij raden aan:

Voor de slaapkamer —

Milieuvriendelijk bedframe

Een gemiddeld, houten bedframe gaat 7-10 jaar mee en metalen bedframes houden het bijna 15 jaar vol. Wanneer u zoveel tijd besteedt aan een (vaak duur) product, is het de moeite waard om de aarde mee te nemen in uw aankoopbeslissing.

Milieuvriendelijk houten bedframe in een moderne slaapkamer
Het milieuvriendelijke Afton Bed Frame door Savvy Rest / Foto met dank aan Johnathan Huang for Good Good Good

Wij raden aan:

Ontdek onze hele gids voor milieuvriendelijke bedframes en bekijk foto’s

Milieuvriendelijke matras

Veel matrassen bevatten chemicaliën, stoffen en componenten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mens en planeet. Hoewel duurzame matrassen over het algemeen meer kosten dan de basismatrassen waarover je in podcastadvertenties hoort, zijn ze het overwegen waard omwille van je welzijn – en het welzijn van moeder natuur.

Awara matras gestyled in een moderne slaapkamer set
Awara’s Natural Hybrid Matras / Foto met dank aan Awara

Wij raden aan:

Ontdek de Good Good Good-gids voor milieuvriendelijke matrassen

Duurzame lakens & beddengoed

Een bed met Tencel Eucalyptus dekbedovertrek in Forest Green
Tencel Eucalyptus Dekbedovertrek van Sijo / Foto met dank aan Made Trade

Als je al hebt gedroomd van nieuwe lakens die echt als luxe aanvoelen, besteed dan een klein beetje meer geld aan doordacht, duurzaam gemaakt beddengoed dat je eigenlijk lang meegaat. Je rust in een mum van tijd verantwoord uit.

Wij raden aan:

Duurzame seksspullen

Vier verschillende milieuvriendelijke seksspeeltjes
Eva, Pom, Kip en Fin Toys van Dame / Foto met dank aan Dame

Seksmerken kunnen ook om het milieu geven – en die extra zorg kan ook een lange weg gaan in de zorg voor de gezondheid van je lichaam. Of u nu op zoek bent naar iets nieuws om te proberen, of gewoon een duurzame ruil wilt voor iets dat u de hele tijd gebruikt, deze producten hebben u gedekt … en je op alle juiste manieren goed voelen.

Wij raden aan:

Duurzaam vloerkleed

Een kleurrijk vloerkleed dat onder een bed vandaan gluurt
Caden Rug by Revival / Foto met dank aan Revival

Een vloerkleed is een ander product dat je niet vaak koopt, en als je dat wel doet, wil je er zeker van zijn dat het een waardevolle investering is. U kunt er bewust voor kiezen om een tapijt te kopen dat is gemaakt van hernieuwbare materialen, ethisch is gemaakt door deskundige ambachtslieden en is gemaakt om een leven lang mee te gaan.

Wij raden aan:

Ontdek de Good Good Good-gids voor duurzame tapijten

Voor de woonkamer —

Milieuvriendelijke kaarsen

Kaarsen zijn prachtig en er is geen tekort aan kaarsenbedrijven die nadenken over het gebruik van duurzame ingrediënten en doordachte (vaak herbruikbare) vaten. De volgende keer dat je een kaars koopt, probeer dan ook rekening te houden met de omgeving met je geur en esthetische keuzes. Een beetje extra bedachtzaamheid bij je volgende kaarsaankoop kan een lange weg gaan.

Witte navulbare kaars van Grow
Hervulbaar kaarsvat en navulling van Grow Fragrance / Foto met dank aan Grow Fragrance

Wij raden aan:

Ontdek onze complete gids voor de beste duurzame kaarsenbedrijven die het waard zijn om te winkelen of cadeau te doen

Oplaadbare elektrische aansteker

Het is niet nodig om te vertrouwen op aanstekers op brandstof (of zelfs lucifers) wanneer we toegang hebben tot ongelooflijke, duurzame, oplaadbare elektrische aanstekers. Gebruik deze mooie (maar verrassend goedkope) technische aanstekers om een kaars, grill of wat dan ook aan te steken – koop gewoon niet opnieuw een aansteker op fossiele brandstoffen.

RONXS elektrische kaarsenaansteker met een buigbare hals
RONXS elektrische kaarsaansteker / Foto met dank aan Jessica Irvin for Good Good Good

Wij raden aan:

U kunt ook een aantal van onze andere aanbevelingen verkennen (en meer te weten komen over het belang van elektrische aanstekers)

Een goed krantenpapier

Hoewel dit een schaamteloze stekker is, denken we echt dat het Goodnewspaper de perfecte aanvulling is op elk huis. Elke uitgave is tot de nok toe gevuld met goed nieuws en komt elke maand duurzaam bij je op de stoep. Het Goodnewspaper wordt gedrukt op gerecycled papier met inkt op basis van soja. We zijn trotse leden van 1% for the Planet en we verminderen en compenseren 100% van onze ecologische voetafdruk, gecertificeerd door Climate Neutral.

De intersectionele milieuvriendelijke editie van de Goodnewspaper
The Intersectional Environmentalist Edition van de Goodnewspaper / Foto met dank aan Kamrin Baker for Good Good Good

Abonneer u vandaag nog op de Goodnewspaper

Voor de wasruimte —

Milieuvriendelijk wasmiddel

Voorbij zijn de dagen dat je een grote plastic container met wasmiddel moest kopen om je kleding effectief te wassen. Peulen, lakens en geconcentreerde wasvloeistof verminderen afval, terwijl ze hardnekkige vlekken en geuren eruit halen.

Doos met wasmiddel pods die zegt "Krachtige reiniging uit de natuur" en "Druppels"
Waspods van Dropps / Foto met dank aan Dropps

Wij raden aan:

Microplastic Filter

Als je kleding met synthetische materialen draagt, kan het proces van het wassen plastic vezels in het afvalwater werpen – die uiteindelijk hun weg vinden naar vissen en waterdieren … en uiteindelijk terug in de mens.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige, betaalbare opties om ervoor te zorgen dat u geen deel uitmaakt van het probleem.

Guppyfriend waszak
GUPPYFRIEND Microplastic Filter Waszak / Foto met dank aan GUPPYFRIEND

Wij raden aan:

Meer Wasserij Accessoires

Wasgoed zal zeker een deel van ons leven zijn, dus waarom zou je het niet leuk en duurzaam maken? Hier zijn nog een paar ideeën om dit klusje lichter te maken op je to-do lijst en de planeet!

Tas voor het recyclen van kleding
Voor dagen Terug te nemen zak voor recycling stolselhes / Foto met dank aan For Days

Wij raden aan:

Voor op kantoor (of thuiskantoor) —

Duurzaam Sta-bureau

Als u eindelijk klaar bent om uw thuiswerkopstelling te upgraden, moet u rekening houden met de planeet bij het doen van uw aankoop. Er zijn een aantal geweldige opties beschikbaar, maar we raden echt aan om te winkelen met Fully – een B Corp die duurzaamheid altijd centraal houdt in zijn producten.

Houten sta-bureau met plank
Jaswig Nomad Standing Desk / Foto met dank aan Fully

Wij raden aan:

Gerecycled en papiervrij briefpapier

Het schrijven van brieven en bedankkaarten kan het verschil maken in persoonlijke en zakelijke relaties. En extra attent zijn over het briefpapier dat je kiest, kan het verschil maken voor de planeet.

Milieuvriendelijk briefpapier — kaart en envelop
Gerecycled briefpapier / Foto met dank aan Minted

Wij raden aan:

Hervulbare pen

De meesten van ons hebben waarschijnlijk honderden pennen in ons leven gehad – alleen voor hen om op de een of andere manier op een gegeven moment te verdwijnen (of om uiteindelijk zonder inkt te komen te zitten). Meestal verliezen we pennen omdat ze niet belangrijk genoeg zijn om bij te houden – maar die gewoonte kan na verloop van tijd tot veel verspilling leiden.

Een oplossing is om onze penaankopen van lage kwaliteit in te ruilen voor één unieke mooie, speciale, hervulbare pen.

Vulpen een papiertje ondertekenen
LAMY 2000 Vulpen / Foto met dank aan LAMY

Wij raden aan:

Bewuste apps die het milieu helpen

Als u uw hele werkdag online doorbrengt, kunt u net zo goed uw surfen op internet omzetten in een positieve impact op het milieu. Gelukkig zijn er een aantal web-apps die dit doen… gratis.

ecosia.org homepage
Ecosia Search Engine / Screenshot van Ecosia website

Wij raden aan:

Duik in onze volledige lijst met apps die het verschil maken

Buitenshuis —

Mini Kas

Terwijl een minikas zeker een nice-to-have, geen need-to-have, maken deze eenvoudig samen te stellen habitats het gemakkelijk om het hele jaar door meer van je eigen voedsel te verbouwen. Bovendien zijn ze schattig!

Mockup van mini walk-in kas in de tuin
Mini Walk-In Greenhouse / Foto met dank aan Nova Microdermabrasion

Wij raden aan:

Biologisch afbreekbare hondenpoepzakken

Voor degenen onder ons die proberen bewust te zijn van het verminderen van de hoeveelheid plastic in ons leven, kan het raar aanvoelen om een gloednieuwe plastic zak te gebruiken om hondenpoep in te wikkelen en onmiddellijk naar een stortplaats te sturen om voor altijd te leven. Gelukkig zijn er duurzamere opties beschikbaar voor liefhebbers van honden en de planeet.

Kartonnen kegel voor hondenpoep
Unieke SCOOPEASY hondenpoep verwijdering / Foto met dank aan Package Free Shop

Wij raden aan:

Lees meer over composteerbare hondenpoepzakken (en wat je er wel en niet aan kunt doen) en de geschiedenis van greenwashing in de industrie

Meer —

Milieuvriendelijk telefoonhoesje

Telefoonhoesjes gaan niet eeuwig mee – dus het is de moeite waard om extra goed na te denken over welke we kopen. In plaats van een nieuw plastic hoesje dat voor altijd op een stortplaats zal leven, kies je voor iets gerecycleds of composteerbaars.

Kleurrijk telefoonhoesje van Pela
Composteerbare telefoonhoesjes van Pela / Foto met dank aan Pela

Wij raden aan:

Duurzaam &Ethisch Horloge

Dankzij onze telefoons zijn horloges veranderd van functionele hulpmiddelen die we gebruiken om de tijd te vertellen – naar unieke accessoires die een statement maken. Waarom zou die uitspraak niet gericht zijn op de zorg voor mens en planeet?

Minimalistisch horloge op zonne-energie
Zonne-energie horloge van Solios / Foto met dank aan Solios

Wij raden aan:

Bekijk onze complete gids voor de beste milieuvriendelijke horloges die iets teruggeven

Verbruiksartikelen Cadeaus

Te veel geschenken eindigen als afval, maar consumptieve geschenken – geschenken die op de een of andere manier kunnen worden opgebruikt – zullen nooit op een stortplaats terechtkomen. Denk aan: eten, drinken, zeep, cadeaubonnen, kaarsen en zelfs audioboekcredits. Ze zijn het perfecte cadeau voor minimalisten, milieuactivisten of de persoon die alles heeft.

Geschenkdoos van Brightland olijfolie
Geschenkdoos van Brightland olijfolie / Foto met dank aan Brightland

Wij raden aan:

Bekijk onze gehele collectie van de best verbruikscadeaus

Amazon alternatieven

Amazon is een geweldige, toegankelijke tool om winkelen eenvoudig te maken , maar de gigantische activiteiten komen niet zonder een impact op het milieu. Wanneer u de kans heeft, overweeg dan om te winkelen voor geselecteerde items op andere platforms die hun waarden boven hun winst centreren.

Screenshot van de Made Trade website
Made Trade / Screenshot van Made Trade homepage

Wij raden aan:

Ontdek onze verzameling Amazon-alternatieven & online boekhandels